Talán az adóhátralékként befizetett 128 millió forintját is visszakaphatja Simon Gábor, akinek a minap szüntették meg a házi őrizetét – tudta meg az Origo.

Két és fél hónapja nem hallgatták ki újra a nyomozó ügyészek a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Simon Gábort, és bár külföldi hatóságok megkeresésére hivatkoznak, érdemi haladás nem történik az ügyben – mondta az Origónak a volt MSZP-s politikus ügyvédje.

Dr. Nagy István azt mondta, hogy az ügyben a nyomozati határidő március közepén lejár, de neki úgy tűnik, már hónapok óta csak toporog az ügyészség. A vádhatóság a külföldi megkeresések lassúságára hivatkozik, és olyan adatokat ellenőrizne, amelyeket már eddig is tudott – sorolta az ügyvéd.

Tavaly októberben 128 385 409 forintot utalt át Simon Gábor a NAV letéti számlájára adóhátralék befizetése jogcímen, miután zárolták annak a 240 millió forintnak megfelelő euró egy részét, amit állítása szerint csak vagyonkezelésre kapott.

Mivel az ügyvéd közlése szerint másodfokon hatályon kívül helyezték a NAV adóhátralékról szóló határozatát,  az eljárást elölről kell kezdeni. Ez azt jelenti, hogy nőhet vagy akár csökkenhet is az összeg, sőt az ügyvéd szerint még olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy akár a teljes 128 milliós befizetés visszajár a volt MSZP-s politikusnak.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Orbán ügyészsége visszavitt minket a Rákosi korszakba . Míg hatalmon vannak bárkit bármikor meghurcolhatnak éveken keresztül .Választást nyernek, emberek besározásával Simonnal , Bajnaival , Gyurcsánnyal ,szavazókörzetekkel . Attól függetlenül valami susmus lehet Simon "pár" milliója körül ,DE már megint demagóg leszek , maradjunk "csak" arrogáns letelepedési milliárdjainál .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
A végén még kiderül, hogy alaptalan volt gyanúsítása. Illetve az eljárást politikai érdekből indították meg. Nem csodálkoznék. A Fidesz karakter gyilkossági módszerének
megvalósításában, ilyen esetre volt már példa.
human
Márciusban lejár a nyomozati szakasz határideje. Szerintem meghosszabbítják, mert Simon már a fidesz reklámarca, amit mindig jó elővenni, ha ég az arcuk a saját simonjaik miatt.
nemkati
@human: :))
Az én simonom ügyesebb, mint a te simonod, bibibíííí!
papa.49
Ha jogtalan volt a herce,hurca a pénzen kívül még kártérítés is jár neki...
human
@papa.49: És ha felmentik vajon megtudjuk, hogy honnan voltak Simon milliói? Mert azért arra kíváncsi lennék még ha legálisan is szerezte.
human
@papa.49: Azt jó lenne, ha a fidesz a pártkasszájából fizetné. Minden hamis vád a végén az adófizetős súlyos millióiba kerül.
Senara
Orbán ügyészsége visszavitt minket a Rákosi korszakba . Míg hatalmon vannak bárkit bármikor meghurcolhatnak éveken keresztül .Választást nyernek, emberek besározásával Simonnal , Bajnaival , Gyurcsánnyal ,szavazókörzetekkel . Attól függetlenül valami susmus lehet Simon "pár" milliója körül ,DE már megint demagóg leszek , maradjunk "csak" arrogáns letelepedési milliárdjainál .
papa.49
@human: Mindkét hsz. del egyetértek számoljon el vele de csupán azért ne hurcolják meg mert mszp. ...De ugyanígy a fütyiszes potentátok is számoljanak el a vásárlásaikkal, meg a ,,családi segítséggel,, is...
soljanka
Azért ne essünk mi is a kettős mérce hibájába!
Ha a jelenlegi kormánypárt tagjainál furcsálljuk, hogy miből telik nekik erre-arra, akkor azért ne feledjük, hogy egy tisztes tanár ember nehezen tud milliókat előteremteni.
Ráadásul nem említette meg a lét, tehát sumákolt. Aztán gyorsan az asszony nevére átnyomott mindent. Meg aztán a Welsz kapcsolat, MagNet Bank sem a tisztaságát hivatott bizonyítani.
Szóval a pasi nem ártatlan. De lehet, hogy tud valakiről valamit, így visszakap mindent.
human
@soljanka: Simonnak valóban tisztáznia kell a külföldön tartott milliók eredetét.
Simon szerint soha nem volt afrikai útlevele. Ez könnyen lehet, hisz Edvin Marton hegedűművész útlevelét is Welsz töltötte ki személyesen. A MagNet bankban pedig Simon nevében valaki más nyitott számlát. Tehát ezt sem lehet egyértelműen az ő nyakába varrni.
Welsz halála napján állítólag nagy mennyiségű bizonyítékok átadására készült. Ezekről sem tudni azóta semmit.
Hellcat
A CÖF egy egész kampányt épített ez köré a koholt vád köré...A sok birka meg ezt a szart is úgy marta fel mint tyúk a taknyot.
Yoda69
Nos, fideszes birkak? Lehet ismet ujjongani. Alaptalanul vadoltak egy embert eveken at. Ez mar a nagyon sokadik eset. Legutobb az ASZ mondta ki hogy Gyurcsany jol tette a dolgat. Akkor hogy is van ez?
Varom a bocsanat jereseteket Simonnal kapcsolatban is :)
veroce es trsai lehet kezdeni.
eszegfu
Nem igazán értem: miért is kell a külföldi hatóságokra várni? A vád egyebek között költségvetési és adócsalás. Ezek szerint M.o-n követte el, tehát belföldről származott a pénz, csak ezt külföldön tartotta. Büncselekmény alapos gyanuja esetén pedig a bank már nem hivatkozhat titokra, tehát kiadta. Talán azt várják, hogy ha Simon nem mondta el a pénz eredetét, majd a külföldi hatóságtól megtudhatják? Röhej, hogy a zárolás alatt lévő bankszámlát addig feloldották, amig kiegyenlitette a jó pár milliós NAV által előzetesen megállapitott adó hátralékát. Ha ezt el lehetett intézni, akkor 1 év alatt a megalapozott gyanut is már valami tényszerü dologgal alá kellett volna támasztani mind a nyomozó hatóságnak, mind a NAV-nak. Az is lehet, hogy már létezik, csak gyenge lábon áll... ez ügyben mindent el tudok képzelni.
eugen4402
Kár volt titkolózni Simon úr. Nyugodtan elmondhatta volna, hogy a pénz egyrészt szülői segítségből, másrészt baráti kölcsönökből jött össze. Egy szoba-konyhás kéglit akart venni a gyereknek...
human
@Hellcat: Ez az ügy még függőben van. Lehet, hogy lesz ítélet is csak nem annyiról és nem azért.
Az igazi karaktergyilkosságot Bajnainál követték el. Az emberek tájékozatlanságát használta ki a fidesz. Egy menthetetlen cég csődjét és a károsultak szerencsétlen sorság akasztották Bajnai nyakába. A Bajnai ellen tüntetők közt meg gyakran kivezényelt közmunkások voltak.
human
@eugen4402: Bár a söralátétre elférő adóbevallást nem sikerült megvalósítania a fidesznek, de a vagyonnyilatkozatot igen. Rokontól kaptam, oszt kész.
szaboria1
@human: @eszegfu: Nyilatkozta de azt már kevésbé kürtölték ki, hogy letétként volt nála a pénz. A letétként kezelt pénzzel viszont nem kell elszámolnia. Van egy kérdésem hány ember lett arra mozgósítva a fidesztől választások előtt, valamit találjanak az ellenfeleknél.
Mert nagyon úgy néz ki, megint mellé lőttek.
LASSAN MÁSFÉL ÉV UTÁN SEMMIT SEM TUDNAK MÉG RÁBIZONYÍTANI!!!
Senara
@soljanka: Szóval a pasi nem ártatlan. De lehet, hogy tud valakiről valamit, így visszakap mindent. ... Valami nem kerek vele , De ha tudna valamit , nem vezetgetik , mutogatják a médiába , nem kerül előzetesbe ,stb.
Hellcat
@human: Ó kedves human hát nekem nem kell ezt bemutatni :) Ismerem én a fidesz szardobáló propagandáját.
@eugen4402: Megkérdezték a selgeczi gabikát, hogy ha Simon is kijavított volna a vagyonnyilatkozatát mint a fideszesek akkor minden rendben lett volna? És ha jól emlékszem ekkor mondta, hogy a kettő nem hasonlítható össze és a miértre mondta, hogy csak!...ha jól emlékszem.
papa.49
@Hellcat: Jól emlékszel, a fütyiszes potentátoknak mindent lehet másnak meg semmit, csak önként és dalolva átadni mindenünket a fütyiszes taknyoknak, HÁT NEM!!!
eugen4402
@Hellcat: Jól emlékszel, mert ketten nem tévedhetjük ugyanazt...
papa.49
@szaboria1: Vélhetően nem fog sikerülni semmit a nyakába varrni, DE AKKOR AZOK AKIK EZT ELKÖVETTÉK, ÁLLJANAK JÓT A TETTÜKÉRT, vagyis fizessék az elbaxkurált milliókat, oszt. jónapot...
eszegfu
@szaboria1: Most, hogy irod, nekem is eszembe jutott ez a nyilatkozata. De attól, hogy nem tudják bizonyitani, még valamennyire sáros lehet Simon. Ha engem valaki megkérne, őrizzem a pénzét, és ebből valami bajom lenne, akkor én megmondanám kié. Még az is előfordulhat, hogy valójában az ő pénze. Tippelni sem tudok kié lehet ez a nagyon sok pénz. Az azért biztos: Simon nem 100 %-os tisztaságu, és a hatóság semmit sem tud bizonyitani.
tivoli
@Yoda69: ma, 09:23
Te mit szólnál hozzá, ha tőled követelnének 128 millió adóhátrálékot?
kukac50
Rogánt és Szíjártót is így kellene vizsgálni mint Simonnal tették!
papa.49
@kukac50: Azokat ,,nem lehet, mert ők a hazugovics pincsi kutyái,, elnézést a pincsiktől, mert ez a kutyafajta maga választja ki azt akit elfogad gazdájának, gerincesebb, mint a két említett nyalonc...
szaboria1
@eszegfu: Akkor meg nálunk sz@rt sem ér az ügyészség, hogy ennyi idő alatt még semmit sem tudnak bizonyítani. Nem viccből módosította bíróság a lakhely elhagyásra a tilalmat. Mert a bíróság nem találta megalapozottnak az ügyészség kérését. Így most már Budapest területén oda mehet ahova akar.
Csizmás Kond
Na azt csak várja hogy a NAV mikor fizet neki...
hetöndöe
Már megint apró homokszem került a fitymaszos lejárató gépezetbe.
keresztapa
Fényes bizonyítéka ez az eset, hogy a paragrafus, az ügyész, a bíró piaci értéken meg vásárolhatók!
human
@keresztapa: Az ügyész biztos részre hajló, de a bíró talán nem. Ő is csak abból tud dolgozni, amit az ügyésztől kap. Ha az alapján nem bizonyítható a vád, akkor ennyi.
X-ray
Kár, hogy nálam senki nem helyez letétként pár száz milliót, pedig büntetlen előéletű vagyok... egyelőre...
soljanka
@human: Igen. Tisztáznia kellene, illetve kellett volna. A többi vádat nem sikerült bizonyítani (Welsz, útlevél meg a bank)
De egyelőre azt sem sikerült Simonnak bizonyítania, hogy legálisan keresett pénz van a számláján. Ha tiszta, akkor ezt kapásból elmondta volna, és bekaphatja mindenki. Ő ezt nem tette meg, tehát sáros. Ha más pénze, akkor is sáros, mert akkor meg az nem tiszta pénzt bízott rá. Vagyis van susmus.
Számomra tök mindegy, hogy MSZP-s , Mutyiszes vagy akármelyik. Vagy tisztességes vagy nem.
Yoda69
@tivoli: Nem tudom, hogy jon ahhoz amit irtam, de orulnek neki. Mert azt jelentene, hogy a tobbszoroset megkerestem.
tivoli
@Yoda69: ma, 12:35
Na ugye, hogy ugye. Mennyit kell ahhoz "böcsülettel" megkeresni, hogy csak az adóvonzata 128 millió legyen?
Biztos, hogy nem adócsaló a Simon? Biztos, hogy bocsánatot kell tőle kérni? És ki kérjen tőle bocsánatot? A sokezer közmunkás?
Yoda69
@tivoli: Ha az lenne, akkor a fideSSes ugyeszseg mar reg bekasznizta volna. Igy most majd fizethetnek neki karteritest kozpenzbol.
Foleg azok kerjenek bocsanatot akik ok nelkul meghurcoltak, de nem csak ot, hanem pl. Gyurcsanyt is Sukoro ugyben, amirol ugye kiderult hogy szinten nem tortent visszaeles. Sot az orszag egy tobbmilliardos dollaros beruhazastol esett, el ami VALOS munkahelyek ezreit hozta volna. Ezert nemcsak bocsanatot kellene kerni a fideszes tahoknak, hanem akik ezt megbeklyoztak azoknak bortonbe kellene menniuk.
eszegfu
@szaboria1: Tudod egyre inkább felvetődik bennem: ebben a "letéti pénzben" bizony lehet érintett a politikai elitből. Egy ember ennyire nem lehet hülye, hogy még az "életösztön"-ből adódó védekezésre sem képes. Inkább hagyja magát esetleg élete végéig tartó meghurcolásra kényszeriteni. Ő bebukott, de vajon hányan vannak, akik benne vannak és nem buktak, vagy nem is fognak belebukni...
TASzSz
Én még meg sem kaptam, nemhogy vissza!
tivoli
@Yoda69: ma, 13:09
Kérjen tőlük bocsánatot akinek sziámi az anyja. Százmilliárdokat vontak ki a gazdaságból ilyen-olyan jogcímen, s még elvárnák a bocsánatkérést?
eszegfu
@tivoli: Egyetértünk: 128 mill adó rengeteg pénz után fizetendő. Elgondolkodtató ez a Simon ügy...Ha tudja a NAV, hogy adócsalás miatt ennyivel tartozik, akkor ezt nem csak ugy mondják, nyilván van valami bizonyiték. Miért nem teszik nyilvánossá? Valamilyen NAV határozat születhetett ez ügyben és most az ügyvéddel fellebbeznek. Akkor most nem "ült" a bizonyiték?! Több, mint 1 évi munka után született határozatban egy ügyvéd "szurja ki", hogy a határozat melyik része nem megalapozott?! Ez azért sok kérdést felvet a hatóságokkal kapcsolatban...
tivoli
@eszegfu: Még az is elképzelhető, hogy magas helyről nyúltak le az érdekében.
Semmiért nem tartják házi őrizetben, s ha ártatlan lenne, nem fizette volna be a NAV által követelt összeget. Mivel ha nem sáros, nem is lett volna miből.
Bercifiu
@soljanka: Nem gond, majd az állam fizeti a több millás kártérítést, mint eddig minden ügyben.
Inkább azt kellene vizsgálni, hogy Janinak, tónyónak, Peti családjának honnan van a kölcsönpénz.
eszegfu
@tivoli: Bevett gyakorlat ilyenkor, ezt szorgalmazzák általában az ügyvédek is: minden hatósági követelést be kell fizetni - már ha van miből -- és majd utána perelik. Ugyanis ugy általában: ha kétséges az ügy kimenetele, akkor célszerü befizetni, mert elvesztés esetén már kamatot nem számithat fel, ha megnyeri, akkor kamatostul kapja vissza. Szerintem valamilyen módon biztos sáros Simon, de nem ezért fizethette be.
tivoli
@eszegfu: Értem én. De ha nincs mibül, akkor ha agyonvágnak sincs mibül. S ha van mibül, akkor ott már lehet keresgélni.
eszegfu
@tivoli: Én is utaltam erre a sanyaru helyzetre, ha van miből, akkor előre ajánlatos fizetni.
human
@soljanka: Ez volt a bal oldal "hibája" is. Ha lebukott egy embere, akkor elengedték és a bíróság, ügyészség tette a dolgát. Így tudott a fidesz mindenkit feljelenteni akkor, abban a rendszerben. A mai "illiberális" demokráciában pedig csak mentegeti a fideszeseket az ügyészség. A népszavazási kezdeményezéseket pedig sorra visszadobják. Pedig milyen fontos volt régen a fidesznek a népakarat és a szocik engedték élni is vel (újabb "hiba"). Teljesen más a bal oldal és a jobb oldal hozzáállása a demokráciához.
soljanka
@human: A baloldal hibája az volt, hogy megcsinálhatták! És meg is csinálták.
Én nem felejtem azt a pökhendi, fennsőséges stílust, ami jellemezte őket. Sokban hasonlít a mai fideszes megnyilvánulásokra. (csak kicsiben). Ott is ugyanannyi ember van, aki a rendszerváltás óta a politikából él. Nem szentkezűek. Csak kevesebbet loptak.
És ne felejtsük, hogy nekik köszönhetjük a 2/3-ot.
A szavazók nagyon szépen érezték, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. És ehhez nem kellett a fidesznyik lejáratás. Persze segített az is.
De itt Simon pénzéről van szó. Nem volt nehéz lejáratni: a lé ott volt az ő számláján.
Én nem tettem rá egy vasat sem. Te sem. Karaktergyilkosságról akkor beszélhetünk, ha mondjuk a Szíjjártó kért volna kölcsön a papától, mogy meggyilkolásszák Simon karakterét.
De Simonnak teremt egy rakás pénze. Ha ez tisztességes, akkor mesélje el, szívesen tanulnék tőle.
human
@soljanka: A "hibát" azért tettem idézőjelbe, mert én egy olyan "hibás" rendszerben szeretnék élni, ahol a hatalomtól független bíróság, ügyészség teszi a dolgát. Ha a szocik is elgáncsolták volna az összes fideszes feljelentést vagy semmibe vették volna a bírósági ítéleteket, akkor az a hajszálnyi különbség is eltűnt volna, ami a fidesztől megkülönbözteti őket. Nem védem én őket, de a demokrácia csorbításában és a lopásban a fidesz nagyságrendekkel nagyobb kárt okoz az országnak. És ez a társadalom morális válságát is előidézi, mert amit látnak a politikusoktól az formálja a gondolkodásukat is, főleg a fiatalokét.
wagabund
Ahogy elnézem, nagyhirtelen elindult a szentté avatási procedúra...ezt hogy hívják? Pálfordulás, megvilágosodás, esetleg a ló másik oldala?

Mielőtt megszólalnak a famfárok, és virágesőbe borítánák a szent-jelöltet, lenne egy- két tisztelettudó kérdésem.. mert valami bűzlik Dániában...
nena
Beárult mindenkit = Majd a választásokkor ezt bedobják..
coyote3
A szép az lesz, ha még pert is akaszt az állam nyakába. Az lesz a bájosan vicces, hogy a fideSS mocskának a bűnét is mi fizetjük majd ki ...:)
Toby
A NAV és polt nagyon elfogult péter is kérjen tolmácsoit, de polt adja be a lemondását is, ha van egy icike picike gerinc-csökevénye !
Bűnpártoló legfőbb ügyész ! A Cosa Nostra álma !
Yoda69
@Toby: polt es a gerinc? Na ne.
Lemondani sosem fog. Az ugyeszsegrol egyenesen a bortonbe fog menni, ha ujra lesz demokracia.
coni
Sejtettük, hogy csak a választásokra kérték tőle kölcsön (ahogy Hagyó is csak a választásokig volt nokiás gazember).
Nekem legjobban az tetszett, hogy se neki, se az ügyvédjének nem mutatták meg az állítólagos "bissau-guineai útlevelét" amiről neki lövése se volt. Deja vu..
keresztapa
Nos nem kell találgatni ez simán Budapesti zsidó maffia bűne, mivel kiválasztva vagyon, hogy van, de bizonyítva, van az is hogy az már a múlt, nem kell igazolni azt ami megtörténhetett, de nem történt meg, mert az ügyészség elkente a történéseket. 128 milla megoldotta azt amit csak a liberális országban lehet!
human
@Toby: Én nem szeretném, ha Polt lemondana. Orbanisztánban aki bukik, mindig felfele bukik. Kapna egy kamu állást havi 1,5 milliós fizetéssel a pártért végzett hű szolgálatáért cserébe.
Yoda69
@Horizont: Lehet hogy valakik ellenzekbol megakadalyoztak oket.
Emlekszel egy olyan tarsasagra akik be sem jartak a parlamentbe, inkabb az utcara vittek a politikat?
Nos oket kellene errol megkerdezni.
lajospapa
Egyre inkább az az érzésem, hogy Simonra csak a választáshoz volt szükség. Találjátok ki, hogy ki vette meg!
Desischado
@lajospapa: Persze, hogy csak a választásokra szólt a mizéria! Lehetett tudni, hogy lassan elülnek a vádak. De egyetértek, elő kéne venni MINDENKIT hogy honnan van a pénze? Főleg a fideszes rogán szíjjártó, zsiga, és lézár féléket, orbánnal az élen!
mate03
@eszegfu: Maga az egész eljárás egy vicc!Összehordtak itt mindet hamis útlevéltől a hamis bankszámláig!De idáig még semmit nem tudtak bizonyítani!Közben a vád tanúja titokzatos körülmények között,meg halt egy rendőr autóban!Ha elfelejtette a külföldi bankszámláját ,be írni az adóbevallásba! Hát istenem most módosította,és be fizette az adó hátralékot!Érdekes hogy jó néhány Fideszes képviselő feledékenysége,nem kavart ekkora vihart!?
eszegfu
@mate03: Én a titokzatos tanut ebből a történetből kihagynám, mert ez szerintem csak vélelmezés, hogy tudhatott valamit. Az viszont nekem továbbra is érdekes: vajon hogyan állapitották meg a külföldi bankszámlán lévő pénz származását tekintve, hogy esetleg osztalék, vagy "ajándék", vagy vállalkozásból keletkezett. Ahhoz, hogy bármilyen adó kifizetésére köteleznék, előbb ezt kell pontosan meghatározni, mivel az ajándék illetékköteles, az osztaléknak SZJA és EHO fizetési kötelezettséget, stb. vagyis a NAV-nak lehet valamiféle bizonyitéka, amiért kirótta a számomra nem ismert valamelyik adót. Sok itt a homály... De hogy én/mi nem tudjuk, az még csak rendben lenne, de az a gyanum ők is csak tapogatóznak.
öcsi55
Ez a Simon ügy ,a konc . Amikor a betörök oda lökik a koncot a kutyák elé hagy marakodjanak ,közben meg kirámolják a lakást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.