A Nemzetgazdasági Minisztérium működtetésében elindult a Gyere haza fiatal elnevezésű program, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával – jelentette be munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdán Székesfehérváron.

Czomba Sándor közölte, hogy elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni. Mint mondta, a problémához mérten kicsi a program pénzügyi kerete, de sikeressége esetén rövid időn belül szélesíteni fogják a kört és már nem csak az Egyesült Királyságra fognak koncentrálni.

Reményét fejezte ki, hogy a következő hetekben, hónapokban elfogy a rendelkezésre álló keretösszeg, és a következő években több ezer fiatalt lesznek képesek „hazahozni”, mert országhatáron belül is óriási szükség van „ügyes kezű, magas tudású szakemberekre”.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Akkora tülekedés lesz, hogy a letaposottak részére "a külföldről hazatérés közben megrokkantak visszavezetése a munka világába" elnevezésű programot is be kell majd vezetnie a Nemzetgazdasági minisztériumnak!
:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jankó123
Akkora tülekedés lesz, hogy a letaposottak részére "a külföldről hazatérés közben megrokkantak visszavezetése a munka világába" elnevezésű programot is be kell majd vezetnie a Nemzetgazdasági minisztériumnak!
:-)))
szaboria1
Na most nevet a vakbelem ezen az ötletükön.
karma1
@Jankó123: Ne haragudj, de majdnem bepisiltem a rohogestol! Irto vizualis vagyok, es elkepzeltem, hogy a fiatalok hogy hagynak ott csapot-papot, hazarohanva a KETMILLIO forintos , szedito lehetosegert? Vajha mekkora kegli fer bele 2 millaba, es vajon milyen munkahelyet fognak nekik adni? Vezeto foorvosi allast egy bezart korhazban? Vagy mit? En minimalberen "tengodok", de ha'zam, kocsim van, es havonta 460 ezer forintnak megfelelo a fizum. (Persze, a megelhetesei koltsegek joval magasabbak, mint otthon, de akkor is, ez BIZTOSAN megvan, NEM CSAK EGY IGERET! (kormanyunk es a vezeto hazudozok sosem voltak olyan szegenyek, hogy igerni ne tudtak volna!) A fent leirtakkal nem borzolni akartam a kedelyeket, csak a kulonbsegeket mutattam meg a valosag es az igeret kozott.)
Mar megint valaki kitalalt valami baromsagot jo penzert - talan unios tamogatast is kap hozza, konnyeden, mert az angolok fizetnenek, ha az emigraciot meg lehetne allitani a hataraik elott - szoval valaki megint nagyot szakit, es hulyesegeket nyilatkozik, mielott SZAMOLT VOLNA!!!
Jankó123
@karma1: Látod, ezt is megértük, hogy Magyarországon mindenki dolgozik, és felütötte fejét a munkaerőhiány. :-DDD
karma1
Eleg gyorsan elvesztette a vezir a magabiztossagat, amikor azt mondta, hogy egy ev sem kell hozza, es a sok megvezetett, kihasznalt, megalazott magyar emigrans farokbehuzva fog hazasunnyogni.
Szoval ez se jott most be... Szegeny csuti balhatved, nemsokara megszolal a kisgyerek a tomegben,hogy "A kiraly meztelen!" De akkor az atveros szabolegenyeknek is menekulniuk kell am!...:o)))
Mobil123
Eltudom képzelni hogy azok a fiatalok mennyire fognak tülekedni a reptereken hogy haza jöjjenek a nyomorba.
silber13
Ritka nagyokat röhögtem tompa Czozmba nyervákolásán, kiváltképp " Reményét fejezte ki, hogy a következő hetekben, hónapokban elfogy a rendelkezésre álló keretösszeg..." szövegen. Persze, hogy el fog fogyni a keret, arról az itthoni orange mamelukok tesznek róla, hogy elfogyjon. Aztán mi lesz tovább..? Hát nem lesz semmi! És az okos államtitkár nem is titkoltan reménykedik a lé elfogyásában! Köszi!! :-)))))
karma1
@silber13: Rossz vagy! O ugy gondolta, hogy annyi fiatal jon (de legalabb 50 fo / 2 milla), hogy ez a 100 millio eltunik, mint ho a majusi naptol...TOBB EZER HAZATANTORGONAK MIT FOG IGERNI???
Senara
A kint kereset pénzre fáj a foguk ! Munkahely kizárva ,"ha" lenne negyed annyi pénzért ! Lakhatási támogatás kapnak , mert ŐK biztos kitudják fizetni a részleteket ! Gondolják egyszer majd hazajönnek . Mi másért dobták be a csalit ? Itthon munkanélküliek százezrei , melós lenne !
Hellcat
Na rájöttek, hogy ebből még probléma lehet??? Hát nem reagáltak túl gyorsan.
Anna Mária
Engem csak az érdekelne, hogyan fogják megállapítani, ki az "ügyes kezű"? :)
eszegfu
@Jankó123: Ritkán szólsz, de akkor "ütős"!!
eszegfu
@Senara: Valószinüleg munkanélküliek lennének, ahogy most "hirtelen" 2015. márciusában 31 ezerrel nőtt a bevallott számuk. Akik már kimentek dolgozni, azok sem hipp-hopp döntöttek erről, mert akárhogyan is, de ez sem lehet könnyü döntés. Nem gondolja komolyan senki sem, hogy 2 mill. -- ami mondjuk talán elég 1 évre -- ennyire vonzó lehet egy bizonytalan gazdasági környezetben?! Az itthon maradottakkal szemben pedig végképp erkölcstelennek tartom. Hasonlit az offshore cégek "hazahozatalára", ahol mentességet kaptak a külföldön lévő pénzekre.
Senara
Mellesleg senki nem tudja ellenőrizni , kinek a kint tanuló , kint dolgozó rokonára , fiára ,lányára költik a 100 millát .!
Anna Mária
@Senara: No, a kiválasztás bizonyára igen érdekes lesz. Kétmilka az kétmilka, főleg, ha nem kell érte dolgozni. A fideszesek kifejezetten szeretnek fura módokon pénzhez jutni. :)
Nem gondolnám, hogy a Magyarországon adót fizetők nagyon szeretnének néhány hazaköltözőt támogatni - de ugye, ez mindig mindegy szokott lenni.
dömdödöm
Megfelelő munkahely ? Szalag mellé összeszerelő üzembe monoton váltottműszakú munkára
90 ezerért ? Ki fog hazajönni ennyiért ? :-((((((((((
dömdödöm
Ennyi pénz max egy románnak vagy ukránnak elég :-((((((((((((((((((((((((((
kakaósbögre
ez már a harmadik vagy a negyedik ilyen program.eddig is leszarta mindenki. a pénz meg hogy,hogy nem,elfogyott.ez is csak egy szimpla álca valami kisstílű senkiházinak.
bakurasz
Hát engem nem fog hazacsalogatni az biztos!
Toby
"Gyertek, csak - gyertek ! Lesz nemulass ! Szükség van szakavatott közmunkásokra ! "
verum
Ez pont olyan, mint amikor a kormány beharangozta, hogy több óvódásnak biztosítanak ingyen étkeztetést - de pénzt azt nem adott hozzá.
Ígérni tudnak, aztán beinteni még inkább. Nem hiszem, hogy sokan hisznek még nekik.
Levendula
Túl kevés már az adófizető Magyarországon?
anyóca
A fiam éppen eleget lát ahhoz, hogy ne legyen kedve hazajönni, amikor látogatóba jön.
De ha megfordulna a fejében, lebeszélném a hazatérésről!
nyanya001
Vigyázzatok fiatalok !Orbán a Janus arcú 2007-ben mg így beszélt, mára
180 fokot fordult ! Egy szavát se higgyétek el
www.youtube.com/watch?v=Ug6RCIkJgOs
Feraj49
Hiszen még az itthoni fiatalok is le vannak sza..va a kormányunk által. Csak Londonban több mint 10 000 magyar dolgozik,tisztességes bérért.Majd a miskolci /ha egyáltalán miskolciak voltak / nyugdíjasok segítenek a FIDESZ-nek,ha már akkora "örömünnepet" tartottak a "vezér" láttán. @kakaósbögre: a pénz valahogy mindig eltűnik az eltüntető felelősségre vonása nélkül.Mikor a postán vagy máshol intézel valamit 3-4 helyen is alá kell írni.Érdekes módon a pénzeltüntetőnek nem kell ?
EGO
S aki itthon maradt és küzd? Az mit kap? Lóf*szt?! Közmunkabért???
simmering73
Tetszik ez a fénykép. Nem tudom miért, de a Toldi ugrott be róla, kicsit átírva. A kép címe lehetne: Hé paraszt! melyik út megyen itt Bécsbe.
justhpeter
Semmi más, mint Czomba is beállt a "díszbohócok" közé. Nívótlanul primitív mesét akar beadni a népnek. Elfelejtve azt, hogy akik a gazdája elől kimentek akárhová, bármennyit akar a hiteltelen gazda erre áldozni, nem fognak bedőlni ennek a gagyi mesének.
Lackó50
"fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával " Milyen támogatást kapnának?? Devizahitel alapút? (arra hivatkozva, hogy nekik van már valutájuk) És az nem jelent problémát, hogy én mondjuk itthon maradtam? (ha mondjuk 30 évvel fiatalabb lennék, én se maradtam volna itt.) A munkahellyel kapcsolatban addig még képesek megcsinálni, hogy elbocsátanak valakit, majd később közmunkásként felvesznek helyette embereket, csak azért, hogy ezzel csökkentsék a költségeket (olcsó munkaerő) akkor a hazajövő mire számíthat?? Milyen munkát kap? Majd közlik vele, hogy ideiglenesen ezt tudják adni, de majd egyszer jobb is lesz. Csak győzze kivárni. Ha van esze, akkor külföldön kér egy két hónap fizetetlen szabit, hazajön, felmarkolja a támogatást és visszamegy oda, ahol megfizetik.
Anna Mária
- Gyertek haza, ludaim!
- Nem megyünk.
- Miért?
- Félünk.
- Mitől?
- Farkastól.
- Hol a farkas?
- Bokorban.
- Mit csinál?
- Mosdik.
- Mibe mosdik?
- Aranymedencébe´.
- Mibe törölközik?
- Kiscica farkába.
silber13
@karma1: 14:10-re: Tudom, hogy rossz vagyok. Ezt a meglátást eddig itt mások is megerősítették.
mate03
@nyanya001: Aki már elment,az akkor fog visszajönni,amikor a verebek kardot rántanak!
ila51
@zöldszem: :)...jó a stabilitási hasonlat
nezelodo
Nem aludtak el kicsit ezzel az ígérgetéssel ezek a nemzetmentő igaz szavúak?
Rózsika Hatházi
@mate03: ma 09:09. Az én gyerekem pont egy éve ment ki, férjestül, onokástul. Akkor nem értettem miért. Most augusztusban vissza akarnak jönni. Ezt, most pláne nem értem. Nem merem lehülyézni, mert megsértődik. Pedig, de... :)
Zolika85
Ha nem lenne meg az 50 fő én egyedüliként hazamegyek a 100 milláért ;)
Anna Mária
@Zolika85: Biztos nem nehéz megtalálni az illetékes elvtársat: feleztek és el van intézve! :D
len in black
Ne gyere haza!!!

A szürke ötven árnyalata létezik?
Igen, de nem itthon, ebben a szétrabolt országban - ITT CSAK FEKETE ÉS FEHÉR VAN!

Szeretni mást, lehet?
Igen, MERT MINDIG van másik.

www.youtube.com/watch?v=ECRRRcXycjI

Élj, és boldogulj, és felejtsd el még azt is, hogy honnan jöttél!
Semmivel nem tartozol, mert épp elég fájdalommal, lemondással fizettél az új életedért.
NE GYERE HAZA?
MIÉRT?
MERT ITT NEM SZERETNEK TÉGED, CSAK MEGGYALÁZNAK, KIFORGATNAK, KIFOSZTANAK! MINDENEDBŐL!!!
szaboria1
Akkora hazugok!!! Tegnap nyilatkozták, hogy már 100-on felül jelentkeztek is, hogy hazajönnének erre a feltételre. Csak azt elfelejtették közölni kiket is várnak haza informatikusokat és mérnököket.
karma1
@Rózsika Hatházi: Dragam, ne hulyezd le a gyerekedet, mert kismillio oka lehet annak, hogy hazajon. O azt hiszi, (talan), hogy orokre, de en elarulom Neked, hogy aki egyszer megkostolta a kinti eletet, a biztonsagot minden teren, az keptelen lesz visszailleszkedni a mai magyar valosagba - tudom magamrol. Bar egy ev nem volt tul sok ido, sajnos, az elso 1-3 ev a beilleszkedese, talan ezt nem tudtak (vagy akartak ) vegigcsinalni, majd megtudod idoben, mikor itthon lesznek. (De arra keszulj fel, hogy olyanok lesznek, mint a mergezett egerek. nem talaljak majd a helyuket.Tudom, sajat tapasztalatbol...:o))))
kukac50
Közmunkát és közmunkabért és albérletben lakást tud a kormány Nekik nyújtani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.