A kormány vasárnaptól az interneten is lehetővé tette a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdőív megválaszolását. Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, a következő napokban egy, a konzultáció témakörével kapcsolatos tájékoztató kampány is elindul, amely a kabinet alapvető elveire hívja fel a figyelmet. Ezek között szerepel, hogy minden Magyarországra érkezőnek tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét – fejtette ki a kormányszóvivő.

Elmondta, az internetes konzultáció lehetőségét azért tették lehetővé, hogy azok is elmondhassák véleményüket, akiknek a papíralapú válaszadás nehézséget jelent. A nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon az állampolgárok e-mail címük, nevük és életkoruk megadása után kezdhetik meg a konzultációt – közölte, hozzátéve, az adatok megadása kizárólag azért szükséges, hogy megakadályozzák, egy ember többször is megválaszolja a kérdéseket.

A kormányszóvivő kérdésekre válaszolva szólt arról is, az utolsó konzultációs íveket a jövő héten kézbesítik az ország néhány területén. Eddig 200 ezer kitöltött kérdéssort kaptak vissza. "Arányait tekintve rendben vagyunk" – mondta arra a kérdésre, hogy ez milyen visszaküldési arányt jelent a korábbi konzultációkhoz képest.

Kovács Zoltán további kérdésekre reagálva többször kiemelte, hogy a média sokszor összemossa a politikai menekültek, valamint az Európába gazdasági céllal érkező illegális bevándorlók, továbbá az unión belüli szabad munkaerő-áramlás részvevőit.

A bevándorlók legkisebb részét az életüket vallási, vagy más meggyőződésük miatt igazoltan féltők teszik ki, a Magyarországra érkezők esetében ez az arány 10 százalék, az uniós átlagban pedig mintegy 25 százalék – fejtette ki a szóvivő, hozzátéve: az ő esetükben a kabinet elfogadja a megsegítésükre vonatkozó közös európai szempontokat.

Emellett a kormány azt szeretné elérni, hogy az uniós tagországok kapják vissza azon jogukat, hogy szabadon dönthessenek a megélhetési bevándorlók sorsáról – mondta Kovács Zoltán. Hangsúlyozta: a külföldön munkát vállaló magyarok egyik európai alapjogukkal élnek, rendszeresen utalnak haza jövedelmükből, továbbá a jövőben várhatóan haza is térnek.

A kormányszóvivő közölte azt is, hogy a május végi statisztikák szerint már több mint 45 ezren folyamodtak menekültstátusért Magyarországon, vagyis számuk az év végére akár a 100 ezret is meghaladhatja, ami azt mutatja, tovább nő az országra és Európára nehezedő bevándorlási nyomás.

Kovács Zoltán emellett elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva, az udvariasság szabályait követve gratulált Joseph Blatternek, akit pénteken, a szervezetét ért korrupciós gyanúk ellenére újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének.

150 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Azt mondd el már, hazug, hogy mit válaszoltak az emberek a konzultációra, és hányan. Kéretik a keresetlen leveleket szó szerint idézni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Aha,... Ugy latszik kubatov pilled, es szuksege van a listaja frissitesere,... Meg azt is megideologizaljak, hogy azert kellenek a cimek, hogy ne tudjon egy ember tobbszor valaszolni... Haha,... AKinek egy csopp esze van, az EGYSZER SE valaszol!...:o))
nemkati
Azt mondd el már, hazug, hogy mit válaszoltak az emberek a konzultációra, és hányan. Kéretik a keresetlen leveleket szó szerint idézni!
Dr. Felipe
A borsónyi agyukkal még mindig nem fogták fel hogy a kivándorlás sokkal jobban aggasztja a magyarokat mint a bevándorlás.
Finkelstein bácsi megint mellényúlt ezzel a sztálinista konzultációval.
mariaberta
Hát tőlem ugyan várhatja, -magyarosan fogalmazva, ahogy az ma dívik- "nem válaszolom meg", egyszerűbben, nem válaszolok a kérdésekre, mert nem érdekelnek.
!
Fradigege
Ez a konzultációsdi csak szimpla felmérés, hogy mekkora a támogatottság. A pozitív visszaküldők, Felcsút pártiak általában és ebből kikövetkeztetik, hogy mekkora a szimpatizáns réteg.
Senara
Mindennek van valami oka , ennek mi lehet ? Levelek elküldve FELDOLGOZÁS után azt mondanak amit nekik megfelel ! Tehát ... terelgetünk , de miről ?
Toby
Senki ne válaszoljon semmire, ami a csürhekormánytól érkezik !
Hátsó szándék nélkül, ezek a patkányok nem tesznek semmit, minden törekvél a felmérést, a nyilvántartásba vételt célozza !
Ne könnyítsük meg a tetvek dolgát - senki ne válaszoljon ezeknek a mocskoknak !
Anna Mária
@nemkati: Egy darabról elárulhatom, hogy nem teszik ki az ablakba! :)))

@Toby: Egyébként igazad van, de engem aztán nyilvántartásba vehetnek, teszek rájuk magasról.
kakaósbögre
addig amíg nem tudom elküldeni nekik azt hogy "elmentek az anyátokba" szó sem lehet róla.
kakaósbögre
mégaszongya:..." a külföldön munkát vállaló magyarok egyik európai alapjogukkal élnek, rendszeresen utalnak haza jövedelmükből, továbbá a jövőben várhatóan haza is térnek."...
egyszerűen imádom amikor egy fideszes senkiházi az arcomba hazudik.
nyanya001
Pont leszarom a nemzeti inzultációs levelet, amiről kellene
konzultálni , népszavazást tartani, azt lesöprik az asztalról !
A baromságaira eddig 6 milliárd közpénzt herdált el ez a retardált !
Mézike
Én is kaptam levelet!
igen meglepődtem mert eddig Viktor nekünk sose küldött semmit.
Anna Mária
Egyébként örülök, hogy eddig kevesen küldték vissza azt a szahart. Talán annyian sem, mint amennyit mondanak.
Úgy látszik, a magyarok azért annyira mégsem gyűlölik a pirézeket.
nyanya001
Az elküldött 9millióból eddig 200 ezren küldték vissza a nemzeti inzultációs levelet !
Érdemes volt 1 milliárdot kidobni igaz ?
Toby
@Anna Mária: Tekintve, hogy az összes hivatali nyilvántartás adattárához hozzáférnek, ezért mindenkiről mindent megtudhatnak, de ne könnyítsük meg a dolgukat, dolgozzanak meg a kíváncsiságukért !
Nem könnyű azért a dolguk, mert a hivatali informatikai rendszer nem minden hivatal számára átjárható !
Anna Mária
@Toby: Teljesen igazad van, küzdjenek meg az infókért, a nyamvadt listáikért.

Személyesen pedig azt mondom, sie können mich mal kreuzweise, keresztbe-hosszába.
mate03
@Anna Mária: Én már 5,éve elintéztem, hogy ne akarjanak velem levelezni!Jöttek hogy szavazzak a Fideszre!Közöltem hogy egy rohadék komcsi nyugger vagyok!Azóta nem háborgatnak!
Anna Mária
@mate03: Jól tetted!
Hozzánk sajna soha nem jöttek, nem sikerült felkerülnünk a komcsilistájukra! :)))
Toby
@mate03: A napokban már írtam, amikor még jöttek kopogtatót gyűjteni az orbánc-jugendtől - egyiküknél lista volt ! - akkor mondtam, hogy már odaadtam - Thürmeréknek !
Egy pillanatra még a levegőmolekulák is megálltak, majd a jugend elköszönt !
Azonnal le sem esett nekik, hogy településünkön nincsenek thürmeristák, de ha mégis, akkor nem hallani hangjukat. !
Macskaszem
Én és családom egyetlen tagja sem kapott, pedig visszaküldtem volna egy kis fehér porral, hadd fossanak tőle a rohadt genyák.
micfild
@Macskaszem: Mi sem kaptunk, pedig már 5öt kellett volna kapnunk. Az egész család "komcsi" lett. :-D
pbalage
Terroristákkal és maffiózókkal nem tárgyalok.
Ez az alapelveim közé tartozik.
Ha véletlenül mégis, akkor széjjel fogom trollkodni az egészet.
pbalage
amúgy meg kormány/maffiózó közlemény:

"Sikeresen fejeződött be a Nemzeti Konzultáció konzultáció, az együttműködőknek köszönjük, hogy részt vettek a problémák megvitatásában."

Részeredmények (teljes feldolgozottság)
"Kiss Pista Ehunvagyoke" támogatta
"Mikulics Muklancs" támogatta
"Visszafoglaltuk Trianont" támogatta
"Visszafoglaltuk Trianonnét" támogatta

Végeredmény:
1: 100%-os támogatottság.
2: Tompika nem buzi.
A fidesz pedig azt kapja eredményül, amit várt.

1 milliárdnyi pusztai dollár (HUF) pediglen elszállt a levegőbe.

Mindenkinek Köszönjük a Részvéte(l)t!

Tompika nem buzi.
Dr. Felipe
Akkor lesz mit púderozni elvtársak a végeredményen hogy megfeleljen g vicctor kommunista spicli elvtárs "ízlésének".
Mi az hogy csak kevesen küldik vissza a levelet mikor a nagy manitu szólít harcba a bevándorlókkal szemben. Így nem lehet csatát nyerni elvtársak.
Anna Mária
Hogy is van ez?
Ha valaki kitölötte nekik azt a vackot papíron és visszaküldte, az most még egyszer kitöltheti az interneten?
Anna Mária
Hja és e-mail cím, név, életkor megadásával a megélhetési fideszesek akárhányszor kitöltik és kész. A neveket ki lehet nézni a telefonkönyvből, ingyenes e-mail címet is csinálhatnak bármennyit.

Persze tökmindegy az egész.
okina48
Én sem kaptam semmit,pedig én igazán vártam!
Desischado
Érdekes, most először nem kaptam semmit, legalábbis eddig még nem. bár a hátam közepére sem hiányzik!
mariaberta
@Mézike: Kaptál levelet, mert fontos vagy neki. Válaszolni nem muszáj, mert még azt hinné, igaza van.
Toby
@nyanya001: A visszaküldő 200,000 meg origi fidesznyik volt !
Anna Mária
@Toby: Mínusz 1, mert én például a kérdőív helyett levelet küldtem Orbánnak a véleményemmel.
Freewolf
Na ez jó hír! Kitölthetem a neten a nemzeti konzultációt! Végre egy jó ötlet!
magyarbakancs
Konzultáljon velem szemtől szembe.
Szembesítesz egy politikust a szavaival olyan lesz mint egy hebegős kisded.
nemkati
@Freewolf: Ki lehet tölteni nem valós adatokkal is, megnéztem. Csak azzal az adatvédelmi nyilatkozattal nem találkoztam, amit el kellene olvasni előtte.
magyarbakancs
@nemkati: Szabad Európa csapat már rá van állítva,hogy kitörtség a konzultációt a netten.
Anna Mária
@nemkati: Kösz, hogy vetted a fáradságot, és megnézted - szóval csalnak.
Nem lep meg.
eugen4402
Nehéz időket élünk, kérdőívek nyomtatására, postázásra, összesítésre most nincs ideje a kormánynak. Kamuból kiküldtek párszáz darabot, és kész. Lényeg az eredmény kommunikálása: a teljes média köteles szétkürtölni, miszerint a nemzeti konzultáció a vártnál sikeresebben lezárult, a kormány minden lépése a lakosság döntő többségének felhatalmazása alapján születik. Csak ennyin múlik, és egy raklap zseton megint magánszámlákon landolhat...
Toby
@Anna Mária: Nem éredemli meg a törpepingvin, hogy ember levelezzen vele !
Freewolf
Orbán legalább megkérdez! Kóka- Gyurcsány semmi ilyesmit nem tett, csak gőgösen kijelentették, hogy ez a mi érdekünk! Nos, ők nem olyan rendszert építettek ki, ahol ESETLEG vissza lehet élni az adatszolgáltatással, ők eleve ordasan hazudtak! Ennyit a libsikről, akik a nácik legjobb tanítványai!!!
dr. prédikátor
A legjobb válasz ha senki NEM KÜLDI vissza a viktor szopkin levelét! Ne küldjétek vissza!!!Én még föl sem bontottam. Ment a klotyóba!!!
nemkati
@dr. prédikátor: Én az üres borítékot küldtem vissza.

Azt nem tudom, hogy pontosan mit jelent, hogy bérmentesítve van? Azt, hogy minden kiküldött levél postaköltségével együtt a válaszlevél postaköltsége is előre ki lett fizetve, vagy a válaszlevél postaköltségét csak akkor fizeti ki a kormány, ha azt vissza is küldik? Mert ha az utóbbi, akkor az mégiscsak jobb, ha nem küldünk vissza semmit, hogy ne terheljük még ezzel is a befizetett adónkat.
Anna Mária
@nemkati: Előre kifizették az összes visszaküldési költségét is a postának, átalányban.
nemkati
@Anna Mária: Köszi. Akkor ebből a szempontból mindegy a visszaküldés. De az a sok vissza nem küldött válasz kidobott pénz volt.
eszegfu
@nyanya001: 18:37 Én is azt hallottam, hogy 200 ezren visszaküldték...de még ez a szám sem lehet tul hiteles, különben nem "görcsölnének" már az interneten való kitöltés miatt. Ez ujabb pénz, hogy feltegyék az internetre, ha nem tévedek...
Anna Mária
@nemkati: Az egész cirkusz ára kidobott pénz, úgy, ahogy van.
eszegfu
Aki kitalálta a válaszadási lehetőséget...! "Teljesen egyetértek, nem értek egyet" ez még világos.., de mit jelent, hogy "inkább egyetértek"?! Vélhetően az igen, vagy a nem "közepét", de akkor igy is lehetne: "inkább nem értek egyet"...
Macskaszem
@Freewolf: A töketlen fidesznyikek tölthetik éjt nappá téve kamu adatokkal az inzultációs íveket. Persze van az a pénz, amiért néhány élelmes diák majd töltögeti, hisz az orbán beszédet is meghallgatták 5000 Ft-ért. Nagyon szánalmas.
Freewolf
@Macskaszem: Lehet, hogy a töketlen fidesznyikek a kérdőívet töltik, de az tuti, hogy az agyament libsik meg itt féltik a demokráciát az igazságtól! :-) Ennyi a történet!
dr. prédikátor
@nemkati: Még az üres borítékot sem szabad visszaküldeni, mert a viktor szopkin és bandája még az üres borítékot is úgy számolja mintha válaszoltál volna a kérdésekre.Ezek úgy számolják darab ,darab:
nemkati
@eszegfu: Szerinted, miért az "inkább egyetértek" van az "inkább nem értek egyet" helyett? És minden kérdés úgy van feltéve, hogy az automata birka az igeneket ikszelje.
eszegfu
@nemkati: Kb. én is ezt gondolom és akkor a kérdés érdemi részét még nem is néztem!
JAJMÁR
@Freewolf: 10:09 Hahaha -:DDDD
Ismered-e valójában a "konzultáció" fogalmát?
(...és még egyszer elnézést kérek, amiért eleinte összekevertelek valakivel :) )
Aki Én
Két dolog jutott eszembe.
-Nem biztos, hogy feltétlen az én hibám, ha jobban tartok a saját kormányunktól, mint az idegenektől.

-Ha a tömeg nem akarja lenyelni a szart, nem biztos, hogy a nagyobb tömőfa a jó megoldás.

Ez a felesleges és qrva drága szarság is kudarcot vallott, nem tudom hova erőltetik, mit várnak ettől?
Aki Én
@Freewolf: Figyu ordas! Itt nem mindenki agyament, és nem mindenki libsi. Sokan itt demokratábbak és keresztényebbek nálad. Az alapvető különbség inkább az észjárásban, logikában keresendő. Ha te azon kevesek közé tartozol, akik elalélnak ettől a drága, ám de felesleges és hazug konzultációtól, akkor legalább ne kérkedj vele. Már a 2012-es re is szart a nagy többség, mert olyan kérdések voltak rajta, amit a kézhezvétel előtt eldöntöttek. Na ennyit a te ,,megkérdezésedről".
Ez egy neked tetsző színjáték, aminek a benyalásával nem bölcs dolog dicsekedni.
Freewolf
@Aki Én: Nos aki itt nem agyament az láthatja, hogy a Fidesz még mindig vezet! És vezetni is fog!
Lehet itt álmodozni, de ébredj fel! A többségnek kell Orbán és a konzultáció! Akiknek meg nem, azoknak Vona kell. A többiek futottak még! Szóval ne álmodj azzal, hogy csak egy maroknyi ember, aki itt huhog, többség és normalitás lenne! Nem, ewz egy szűk kis csoport és fogy! :-)
Aki Én
@Freewolf: 14:20 Ja. Ezért küldte vissza mindenki a konzultációt, mi? Ezért kellett online elérhetővé tenni, mi?
Még jó, hogy itt vagy nekünk te. Ez bájos...
Freewolf
@Aki Én: Azért nem tudok még orbánul gondolkodni, ne kérd rajtam számon, miért az online elérhetőség!
Mint említettem, ő legalább megkérdez. Gyurcsány nem kérdezett csak szakadékba lökte az országot!
Freewolf
@pbalage: Sajnos lemaradtam! Majd a következőre elmegyek! :-)
Aki Én
@Freewolf: 14:26 Van amihez nem is kell mások fejével gondolkodni, elég lenne a sajátod. Na ez pont ilyen.
Gyurcsány nagy pöcs, de nem akkora, hogy ezek minden aljasságát feledtesse. Megleptél volna, ha nem hozod elő. Még mindig szereted?
Freewolf
@Aki Én: Olyan jó rá hivatkozni! :-)))))))) Ó Fletó, a nagy mesélő! :-)
Aki Én
@Freewolf: Ezzel csak az a baj, hogy amíg figyeled a bal zsebedet, hogy fletó ki ne pakolja, addig keményen betámadnak jobbról. Ha eddig elb@sztad, legalább most ne várj éveket a megvilágosodással. Élj a mának, figyeld és rakd össze a mai történéseket. Akik a múltat elszámoltatni lennének hivatottak, azok a legnagyobb csalók. Stílusosan szólva: belesétáltál a farkascsapdába, de még nem vetted észre.
Freewolf
@Aki Én: Én annyit látok, hogy az országnak jobb, mint Fletó alatt. Lehet, hogy személy szerint nekünk talán stagnál, de első a Haza!
Anna Mária
@Aki Én: Ne aggódj, csak egy Petőfi veszett el a kutyusban. :)))
Aki Én
@Anna Mária: De nagyon...
De érdekes dologra hívtad fel a figyelmem. Kutyus...
Feltűnt, hogy négylábú szőrös képében jelennek itt meg a demagóg szarkavarók?
Farkas, kandúr, kiskutya... meg a betegesen kérkedő Lexus (az is négykerekű vadállat)
Aki Én
@nyanya001: 15:14 Én azt sem hiszem, hogy ennyien. Miért pont ebben lennének őszinték, hiszen ez beszédes kudarc.
Aki Én
@Freewolf: 05:07 Ez igaz. ...hordjunk mindent HAZA!
Freewolf
Lehet fanyalogni és demagógiát hinteni, de ami tény az tény!
1. A hitelminősítők folyamatosan javítgatják a besorolásunkat.
2. Az EU-ban a hiánycélokat csak mi értük el maradéktalanul.
3. Megdicsérték Orbánt nyugaton, ami ritkaság, a devizás ügy huszárvágásos és eredményes kezeléséért.
4. Csökkent az államadósság, stabilizálódott a gazdaság.
Pusztán, hogy pár sikert említsek. Ahogy a gazdaság talpra fog állni, az egyének is meg fogják érezni a javulást! Persze azok, akik dolgoznak és nem segélyből élnek! Lehet, hogy nincs munka és ez igaz is egy szinten. Azokat nem tudja senki foglalkoztatni, akik félanalfabéták és nincs szakmájuk. Tessék tanulni, majd lesz munka! Ennyi!
Anna Mária
@Aki Én: Úgy látszik, a fidesz- meg jobbiktroll nevű állat négylábú. :)))
Toby
@Freewolf: Te - már bocsika - de igen ritka példány lehetsz, ha ennyire meg tudnak vezetni !
Mert miről is kérdez orbánc- a geci ?
Arról, amit már eldöntöttek !
Hogyan teszik fel a kérdést ? Csak semleges, vagy pozitív választ adhatsz rá !
Az összes eddigi " nemzeti konzultácó" egy ótvaros hatalmas parasztvaktás a gyengén látók és értelmi csökkentek számára !
Anno nem olvastál ezzel a kérdéssel foglalkozó cikkeket ? Ezek kivétel nélkül pontosan erre világítottak rá !

Példa:
Repülőgében.

Sztyuvi: - kér vacsorát uram ?
Utas: - miből lehet választani ?
Sztyuvi: - igen-nem !
Aki Én
@Freewolf: 15:36 Jézus ember. Tedd már ezek mellé a cáfolatokat. Ha csepp eszed van láthatod a valóságot.
Soha ilyen magas még nem volt az államadósság. Jesszus ember, te miről beszélsz? Ilyeneket nem mondhat felelősségteljes felnőtt ember. Hazugságban élsz. Minek jársz ide, ha nem olvasod a cikkeket? Kérdezd a devizásokat hitel ügyben, de csak távolról ha tanácsolhatom. Basszus, te 4 éves vagy?
Freewolf
@Aki Én: Tehát Gyurcsány óta, mikor is majdnem államcsőd lett, nem csökkent az államadósság? Na ne mááááár!
Orbánt a nyugat és a hitelminősítők a gazdasági lépésekért nem dicsérte meg! Na ne mááááár! Nem olvastok újságot?
Nem javult a gazdasági besorolásunk! Na ne máááár! Tényleg, tv-t sem néztek?
Mézike
@Freewolf: De volt népszavazás a külföldön élő magyar nemzetiségek állampolgárságáról.
Freewolf
@Mézike: Szoci barátaink igen hathatós ellenkampánnyal le is járatták a magyarságot!
Mézike
@Freewolf: Nem kellett ellenkampány , mert a népszavazás eredménye az volt hogy nem kérünk tehenet legelő nélkül...
nemkati
@nyanya001: Ez a Kovács vagy bolond, vagy hülye.
"az internetes konzultáció lehetőségét azért tették lehetővé, hogy azok is elmondhassák véleményüket, akiknek a papíralapú válaszadás nehézséget jelent."

Vajon kire gondolt ez a féleszű? Már megont magából indult ki? :))

"A honlapon az adatok megadása kizárólag azért szükséges, hogy megakadályozzák, egy ember többször is megválaszolja a kérdéseket."
1. Aki visszaküldte a kérdőívet, az név nélkül válaszolt, azon ugyanis nem volt név.
1. A honlapon hamis adatokkal is lehet válaszolni. Tehát mi van itt megakadályozva?
nyanya001
@nemkati: Mindkettő !
És hazug akár az egész bagázs !
mate03
@Freewolf: Most már valóban aggódom, az egészségi állapotod miatt!
nemkati
@Mirabilis: Csak reménykedek, hogy egyszer már igazat mondanak. De lassan feladom.
nemkati
@Mirabilis: Lehet. De eddig azt hittem, hogy nem jó, ha az ember végletekben gondolkodik, és főleg előítéletes, meg prejudikál. De mára a Fideszesekről kiderült, hogy a büdös életben soha nem mondanak igazat és a szándékaik pedig gyalázatosak.
nemkati
@Mirabilis: Nekik én is leadhatom, mert csak a borítékot küldtem vissza. De azt gondoltam, mementónak elteszem az utódaimnak, hadd szörnyűlködjenek.
solidedge
Kérnék tanácsot abban, hogy ti mivel fertőtlenítitek a postaládát miután kidobtátok belőle Orbán levelét? Elég a domestos, vagy erősebb anyag kell?
Aki Én
@Freewolf: 16:07 Induljunk ki abból, hogy ezek úgy hazudnak, ahogy azt elképzelni sem tudtuk volna. Nem árt néha szakemberek higgadt és tényszerű indoklását meghallgatni. Sok ezzel foglalkozó cikk van, persze el kell fogadni ha nem orbánék mondják. Ezek nem hitbéli kérdések, ezek tények, szín tiszta matematika.

iksz.beszolunk.hu/wp-content/uploads/2013/08/allamadossag_nominal1.jpg

vanholnap.hu/munkanelkuliseg-es-allamadossag-alakulasa-2002-2013-kozott-tenyleg-ez-kell-nekunk/

De ha akarod, még százat linkelek. 2010 ben egy pillanatra megállt, a manyup lenyúlása és elherdálása árán. De még így is drámai a helyzet. Ezeket a hazug, kozmetikázott adatokat nektek találták ki, mert láthatóan ettől boldogok és büszkék vagytok. Gondoltam, hogy halvány lilaa fingod sincs, hiszen ha lenne, nem drukkolnál ezeknek a tetveknek. És ez nem jelenti, hogy a gyurcsánynak kell drukkolni. Habár a helyzet az, hogy kevésbé ártalmas.
aremy
@emkati: hogy kire gondolt szerintem a farkasra esetleg az igazgatóúrra
jut is eszembe eme szösszenet hogy le van szarva minden úr igaz fidesz úr.
eszegfu
@solidedge: 21:27 Szerintem a "savas bácsi" jó lenne...
Dr plágium
Tényleg, mekkorA kuss van a rendőrségi feljelentésről...
kamazuka
Ment a kukába!Azonal,és még látta az aki hozta!Együtt mosolyogtunk!

Ki tudja?Tán még majd együtt sírunk is.A temetéseteken!
Mindjárt pezsgőbontás után!
dr. prédikátor
@solidedge: egy lángszóró jól jöhet ilyenkor!!!Avval lehet fertőtleníteni!!!
eszegfu
@Freewolf: 16:07 Tény, hogy a "nyugat és a hitelminősitők megdicsérték" M.o-t. Ennek ellenére nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy ez érdekli azokat, akik közmunkából próbálják eltartani a családjukat, vagy a betegeket, akik ellátásra szorulnak, akár a kórházban, akár az otthon ápoló családtag szoc. ellátásának pénzbeli csökkenését érzi...
Nem hiszem, hogy ezzel a "nyugati piros ponttal" több pénz lesz a gazdaság bármelyik ágazatában! Na persze nehogy kimaradjon a további stadionépitkezés! Mert erre mindig jut! O.V. meglátogatta a nagyobb városokat, ahol elég sok dolgot beigért az ottaniaknak, azzal a kiegészitéssel, hogy ezekre lesz pénz, mert Varga Mihállyal is megbeszélte. Csak kérdezem miből? Amikor már az év felénél járunk és ezek a "tételek" nem szerepeltek a ktv-ben. Nyilván ugy, hogy elvesznek más területektől...Összességében a véleményem: egy ország "felemelkedése" az emberek jó (vagy legalábbis nem ennyire rossz) életével van összefüggésben, nem pedig a hitelminősitők pontozásával. Egyébként meg mit is érdekel minket a nyugat véleménye, ha "függetleniteni" akarjuk magunkat tőlük, de mondhatnám azt is, hogy "keletre nyitunk"?!
Freewolf
@eszegfu: "Vitapartnereim" közül te voltál az egyetlen eddig, aki az általam hozott tények közül legalább egyet elismert! Mondd kérlek, hogy lehet valakikkel értelmes párbeszédet folytatni, ha a felvetett tényeket egyszerűen elhazudják? Vagy ez az élő liberalizmus? :-)
Az, hogy a közmunkás nem érzi még a bőrén a felemelkedést, hát ne is érezze! Tanuljon és értékteremtő, hasznos munkát végezzen, ne pedig árokparti kaszálást, amely feladatot egy birka is ellát, ha kihajtják legelni!
Az pedig, hogy Orbán igérgetett, elhiszem, de mondj nekem egy politikust bármelyik oldalról, amelyik nem csinált ilyet. Ez a magatartás a korteskedés része!
szaboria1
@Freewolf: Akkor kapaszkodj meg sokan tanultak szakmákat, de a bezárt gyárak miatt már nem tudnak a szakmájukban dolgozni. Itt nálunk elmentek sokan a Munkaügyi közp. által kijelölt OKJ tanfolyamra és most mégis közmunkások mert amire vizsgáztak arra nincs szükség. Pl kazánfűtő olyan kazánról tanult ami ma már ritka mint a fehér holló.
szaboria1
@Freewolf: Vedd már észre a kormány közmunkában képzeli el a foglalkoztatást. Lásd KLIK.
nyanya001
hvg.hu/itthon/20150602_Fair_es_korrekt_igy_csalhat_a_bevandorl#rss
Ezt megint jól kitalálták így lesz millió visszaküldött konzultációs levél !
A csalásban profik ezt el kell ismerni !
szaboria1
El tettem ősszel azzal fogok begyújtani.
Aki Én
@Freewolf: Az egyszerűen nem igaz, hogy a közmunkások között csak tanulatlan, szakma nélküli emberek vannak. Sőt... Arra is akad példa, hogy hivatalokból elküldött embereket alkalmaznak tovább közmunkásnak. A közmunka a foglalkoztatotti statisztika kozmetikázására szolgál. A segély összegének duplájáért neméri el a célját, sőt.
Aki Én
@Freewolf: Amit kapsz, tedd mindig a mellé, amit elvesznek, elhazudnak, hazahordanak. Mindjárt nem olyan boldogító az a kevéske, ami jónak mondható. Habár a legtöbb esetben, ha a jónak mondhatót megvizsgáljuk, rájövünk, hogy a fele sem igaz, vagy nem úgy igaz.
Ha valaki mindig hazudik nekem, mindenemet elveszi, a hátam mögött piszkál, rongálja a tulajdonomat, akkor ezek után nem alélok el attól, ha egy harmadik személy megdicséri, vagy ad nekem egy sportszeletet ajándékba.
Macskaszem
@nyanya001: Én megpróbáltam geci viki néven, ló[email protected] e-mail címmel, és engedélyezte a kitöltést, de aztán mégsem küldtem el, mert ezek képesek ezt is beleszámolni, én viszont nem akarok ebben a baromságban részt venni.
eszegfu
@Freewolf: 7:43 Te a sajátos véleményedet mondod és én is, a kettő nem egyezik, mert más a nézőpontunk. Ettől még én nem hazudok... De a témánál maradva: rendben van, ha egy politikustól (és mindegy melyik pártbéli) az igérgetés egy "kortesség". Itt viszont én világosan azt látom, hogy ezt beváltja, akkor bizony megint a ktv. pénzek "átcsoportositásához", azaz megvonásához vezet bizonyos területeken, méghozzá pontosan azoktól von el, akiknek a mostani "keretük" is kevés. Erre válaszolj kérlek! A másik...Te most csak "vagdalkozol"...ugyanis pontosan Tudod Te is, hogy a közmunkán nemcsak "tanulatlan" emberek vannak, hanem mondjuk kohó-, vegyész-, de akár bányászati mérnökök is, sőt pedagógusok. Végül nem hiszem el, hogy ennyire nincs empatikus készséged embertársaiddal szemben. Nem irtad le, de mintha azt érezném: dögöljön meg minden ember, aki nem tud "értéket teremteni". Igy nem lehet élni egy közösségben, ill. lehet, csak nem szabadna... Szükségünk van egymásra, akárhova is születtünk, vagy akármerre is visz a sorsunk.
eszegfu
@Macskaszem: 9:16 Én nem találom ezt az oldalt...segitenél?
Freewolf
@szaboria1: Igen, olvastam KLIK húzását! Hát, nagyon nem baráti! Ebben maximálisan igazad van! Ez a kormány egyik költségcsökkentő projektje a munkavállalók rovására!
Ami az átképzést illeti, mindenki tanulhat, igaz, ez költséges! Én a munkaügyi központtal nem tanulnék olyan kazánról, ami elavult, hanem keresnék más képzést magamnak! Láttam, van kályha építő! Mi akadályozza meg az embert, hogy azt végezze el?
Freewolf
@eszegfu: A hazudozást nem rád értettem! Irritál, ha állítok valamit és nem reagál rá, viszont elkezd másról beszélni. Így nehéz!
A kormányzati pénz átcsoportosítás kérdéskörével egyetértek, valóban ez folyik, nem tudok ellene semmit felhozni!
A közmunkások között, épp úgy, mint a hajléktalanok között is vannak tanult emberek! Az már más dolog, hogy ezek az emberek sokszor gyakorlatilag használhatatlanok! Azok, akik valóban képesek dolgozni, közfoglalkoztatottként már az önkormányzatoknál vannak!
Igaz nem keresik agyon magukat, de biztosítva van számukra a lehetőség a túlélésre! Kereshetnek lehetőségeket és magam is ismerek olyan munkanélkülit, aki közfoglalkoztatottból teljes jogú dolgozó lett! Vannak akik erre nem képesek. Na ők kaszálnak!
világlátó
@Freewolf: A 85 éves anyósomtól állandóan azt hallom, ..." menjenek dolgozni a munkanélküliek! " Ilyenkor arra kell gondolnom, halvány gőze nincs a mai állapotokról.
Az itt végigolvasott kommentekből is ezt látom. Az értelmes , értékteremtő, alkotó, eladható , sőt exportra is értékesíthető terméket előállító munka ma nagy számban a hozzánk betelepülő multik, autógyárak, autógumi gyárak, elektronikai termékeket gyártó cégek üzemeiben, valamint a hazai tulajdonban lévő közép- és kisüzemeknél találhatók.
A tisztelet és elismerés mellett, mégis, úgy látom, a hazai munkanélküliség megoldása - több megoldás mellett - a vidék agráriumában és a megtermett termés feldolgozó iparában rejlik. A termőföld , az évi 2000 órás napsütés, a klima, a vizeink és a tradicionális hazai mezőgazdaság és állattenyésztés lehet az alapja az ország felemelkedésének. De ehhez az itt felsorolt feladatokhoz a vidékfejlesztés , azon belül a vidéki életvitel, életmód és életkörülmények vonzóvá tétele az út.A hungarikumok felcsillantása már nem elég a kormány szemfényvesztő vidékpolitikájához. A vidék ma nem szól másról, mint az EU. ezermilliárdos földalapú támogatásának lenyúlásáról. A kormány csak beszél a kis családi agrárvállalkozásokról, de a tettei mást mutatnak. Mindenféle botrányos felháborodást keltő ötlettel összezavarják mind a hazai, mind az európai társadalmat, miközben a holdudvar további feltőkésítése folyik. Pár száz milliárdos tovább növeli a vagyonát, a többi pedig ügyeskedjen ahogy tud. Ön is, mások is csak " vagdalkozunk " itt, mintha tisztában lennénk a pontos tényekkel. Vélt vagy valós rágalmaknak adunk itt helyet, szimpátiánk többnyire érzelmi alapon alakul ki és át, sokszor a " szívhez szóló nemzeti hazugságok " elfogadásán.
Így aztán miután ilyen az általános közbeszéd, a társadalom totálisan szétforgácsolt, a kormány azt teszi, amit csak akar.Most éppen nemzeti konzultál, meg csak vitatkozni akar a halálbüntetésről. Kivel akar vitatkozni és kivel akar konzultálni ?
Freewolf
@világlátó: Ez a hatalom legalább megkérdez!
pbalage
@Freewolf: csak a választ nem hallgatja meg.
Freewolf
@pbalage: Mikor válaszolt érdemben a hatalom? Csak ködösít!
Mariner1
@eszegfu: @eszegfu: Írásodat jó, a korrekt, tisztességes vita szándékával adott válasznak, de torz alapállásból (melyet a libsi média aljas és sunyi működése következményének tulajdonítok) született megfogalmazásnak tartok.

A közmunka értelme és célja nem az értékteremtés, nem a statisztika kozmetikálása, hanem egy felnövekvő nemzedék szemléletének átformálása.
Azok a többségükben cigány gyerekek, akik eddig azt látták, hogy a szüleik semmi nem dolgoznak és abból is megélnek, mert jön a "segíj" (sic!J-vel), amihez még ílyen-olyan "okosságokkal hozzászereznek", most azt látják, hogy a szüleik minden reggel felkelnek, dolgozni mennek. Idővel ráébrednek hogy nem alapozhatják az életüket arra a semmittevést igazolni törekvő cigány mondásra, hogy "mindenkinek jár egy darab kenyér". Megtapasztalják, hogy más ízű az a kenyér, amiért megdolgozott.
Nem attól lesz a cigáyngyereknek, vagyis a majdani cigányságnak önbecsülése, hogy romáztatni meg rikárdoztatni kezdi magát, hanem attól, hogy részévé válik a társádalomnak. Ez pedig nem megy paragrafusok gyártásával, csak szemléletalakítással, tudatformálással. Törvénnyel biztosították Sztálin dic ső emlékét is. Attól még szart sem ért.

Nem a mostani cigány közmunkásokról van szó, hanem a gyerekeikről!
Aki Én
@Freewolf: 11:18 Véletlen nyomtat tetsziket!!!
Hát tényleg nem érted? Nem kérdez, ez színjáték, szájba adott válaszokkal. Nézd már meg a korábbi konzultációkat. Nem egy estben már a kézhezvételkor megvoltak a döntések. Csak mondod, mondod de nem nézel utána.
Freewolf
@Aki Én: Olvastam a cikket és a válaszokat is! Szerintem nem kapott Orbán Pinokkió- díjt!
Aki Én
@Freewolf: 11:46 ...szerintem meg nem járt ember a holdon!
Mariner1
@világlátó: Igazad van! Ezt kaptuk az EU-tól a"támogatásért" cserébe. Olyan helyzetbe hoztak, hogy anélkül már csődbe mennénk. Kilépni egyből nem lehet, lassan elszakadni igen. A rendszerváltás előtt a Váci úton (a Nyugati-pályaudvartól a Megyeri Csárdáig) most fejből előhívva tizennyolc gyár, üzem volt, ami azok nagyságát figyelembe véve legkevesebb húszezer munkahelyet jelentett, Ezen kívül ott volt még a Soroksári, Kőbányai, Lehel, Fehérvári, Bécsi út... Meg a reszli... Meg az Európában dobogós helyen lévő, nem csak önellátást, hanem jelentő exportot is biztosító mezőgazdaság.
eszegfu
@Mariner1: Először is nem gondolom, hogy az én "alapállásom torz"! Állithatnám én ezt Rólad is, de nem teszem. Másodszor vagyok olyan önálló ember, hogy a józan eszemmel képes vagyok a döntéseimre. Hidd el én még a Jobbik programját is elolvastam ballibsi létemre, pontosan azért, hogy lássam milyen is az "ellenfelem". Sőt a 2015. évi ktv-be (ami kb. 1900 oldal) is bele-bele olvasok. Ezekkel csupán azt szerettem volna értékeltetni, hogy engem nem a "libsi média sunyi müködése" tett olyanná, amilyen vagyok. A közmunka célja, hogy a "felnövekvő nemzedék szemléletének átformálása"-val nem értek egyet. Szerinted 5 hónapig (mert ugye csak ennyi ideig vehet részt a közmunkában!) formáljuk, majd 7 hónapig nem?! Valóban az év nagyobb részében NEM látják a gyerekek elmenni a szüleiket dolgozni. Akkor most hol van a" szemlélet átalakitás, tudatformálás" Azt meg végképpen nem tudom elfogadni, hogy a cigányokra "hegyezted" ki ezt a problémát! Nálunk a faluban sokkal több a nem cigány csellengő, munkanélküli felnőtt és kamasz, akik szintén az önbecsülés kialakulása nélkül élik az életüket.
eszegfu
@Freewolf: 11:07 Erre csak azt tudom mondani: a kivétel erősiti a szabályt. Mármint, hogy 1-1 közmunkás teljes jogu munkavállalóvá vált. De tudod, hogy a közmunkás nettó bére kb. 51.800, ebből jó esetben kijön a ház rezsiköltsége és akkor még nem evett.
Mariner1
@eszegfu: Tudom, hogy nem gondolod torznak az álláspontodat. Nem is állítottam hogy az. Azt állítottam, hogy én annak tartom. Tudomásul veszem, hogy nem érzékeled a különbséget, és hogy rosszul ítéltelek meg.
Azért a cigányokra hegyeztem ki a témát, mert a semmittevő életformára történő berendezkedés aránya ezt indokolttá teszik. Hogy ez a te faludban másként van, az nem változtat azon, hogy másik százban igen.
eszegfu
@Mariner1: 12:13 Az Általad hivatkozott munkahelyek még az EU támogatás előtti időkben szüntek meg, tehát ez nem lehet rájuk huzni. Az meg még egyetlen országnak sem sikerült, hogy "önellátó" legyen! A mezőgazdaság és az ennek a termékeit feldolgozó ipar csak akkor lehetne "dobogós" helyen, ha pl. a földbérleti pályázat nem ugy menne, ahogy...Itt gondolok Kishantosra, vagy a 100-nál is több állattal rendelkező tenyésztőre, akinek most nem jutott legelő...stb.
eszegfu
@Mariner1: Kösz. a válaszodat... tényleg nem kötekedésből, de van valami konkrét számod erre az arányra, vagy esetleg "tapasztalati" uton gondolod, vagy látod ezt? Tudod én abból indulok ki -- mintha "reprezentativ" felmérés lenne -- mennyi az utcánkban a nem cigány és a cigányok aránya, u.ezt látom a faluban lévő épitkezéseknél milyen arányban dolgoznak. Ettől persze ahogy irod 100 faluban meg más!
eszegfu
@Mariner1: Ha tudnám a megoldást, akkor én lennék a kormányfő! Viccen kivül: én azt gondolom, ha rendben tartom a környezetemet, figyelek embertársaimra, segitem őket akár csak lelkileg is, teljesitem határidőre a mindenkori adóm befizetését, akkor rajtuk, a kormányon a sor ennek beosztása, megtervezése. A magam szintjén én többet nem tehetek, max. rosszallásomat fejezhetem ki, ha nem értek egyet vele. És pont azért, mert többek között az én "hozzájárulásom" is benne van a "kiosztott" pénzekben.
Mariner1
@eszegfu: Valóban nem az EU csatlakozás után szűntek meg, de maga a szerződés csak egy formaság volt. Már 1994-ben, a libsi SZDSZ uralta Horn-kormány alatt megkezdődött a haza árulása. Attól kezdve kényszerpályán vagyunk.
Mariner1
@eszegfu: Ahogy mondod. TAPASZTALATI a "statisztikám". Lévén, hivatalosan etnikai alapon történő megkülönböztetés, nyilvántartás nincs. Tudomásom szerint tilos is.
Azt mondod, hogy ez nem fedi a valóságot?
Mariner1
@eszegfu: Vagyis jobbat mondani nem tudsz, csak a jelenleg meglévőről azt mondani, hogy nem jó. Hááát...
eszegfu
@Mariner1: Erre csak annyit tudok mondani, hogy 2003. áprilisában NÉPSZAVAZÁS volt az
EU-s csatlakozásról, tehát akkor mindenkit beleértve -- én is, Te is -- elárultuk a hazát!
eszegfu
@Mariner1: 13:06 Nem állitom, hogy fedi, vagy nem fedi az igazságot, mert én sem tudom konkrétan, csupán az én itthoni tapasztalatatomra tudok hagyatkozni.
Mariner1
@eszegfu: Csálé! Az tizenkét éve volt. Ennyi idő alatt nagyon sok dolog megváltozott a világban. Elsőként kiderült, hogy kukija van a menyasszonynak. Vagyis, hogy a legalapvetőbb kérdésben félretájékoztatták az ország népét. Az EU nem önálló nemzetek közössége, hanem egyfajta Egyesült Államok, erős központi irányítással, a tagállamok parlamentje feletti dominanciával, vagyis a nemzeti függetlenséget semmibe vevő felfogással.
De semmi gond! Szavazzunk újra!
eszegfu
@Mariner1: 13:09 Tudom, most azt gondolod: ez a legkönnyebb, kritizálni, de a helyes ut már nem megy. Azért ez nem egy hétköznapi szakma, kell hozzá bizonyos fajta képesség, készség és képzettség is. Ha én azt mondom, hogy gazos a szomszéd kertje, az egy kritika, de nem megyek oda rendbe tenni! Mint ahogy Te sem tudod esetleg megmondani egy konkrét esetre, mit hogyan csináljanak, mert nem értesz hozzá, csak látod, hogy nem müködik.
eszegfu
@Mariner1: Na most mondál, akár egyetlen tényt is (ne általánosságot!) : mivel tájékoztatták félre az országot? Az meg egyenesen most butaság, hogy szavazzunk ujra! Te is tudod, hogy ez nem igy müködik!
Anna Mária
@Mariner1: Hogy van képed ekkora hazugságokat leírni, öcskös?
Hol látsz te olyasmit, hogy az Európai Parlament dominálna a tagállamok parlamentjei fölött? Ehhh... egy eszement, begőzölt jobbikos rémálmai...
Mariner1
Pótlás..
Az EU, egyfajta Szovjetunió, ahol,minden tagállamnak van parlamentje, himnusza, zászlaja, hivatalos a saját nyelve, nem tudom, talán még alkotmánya is, de a döntések Moszkvában születtek.
Elég volt ebből!!!
Anna Mária
@Mariner1: Hisztériázol az EU ellen, de azt ugye te is el tudod képzelni, mi történne Magyarországgal az EU-ból való kilépés után?
Sudden death - másnap már a víz sem folyna a csapból.
Na, de persze magyarkodhatnátok meg akárkit deportálhatnátok. :)))
Mariner1
@eszegfu: Már mondtam. Tagság a nemzeti függetlenség, önrendelkezés (ami önálló, saját belátás szerint hozott törvények meghozatalára való jogot jelent - halálbüntetés, migráció - , és független külpolitikát).
Ha ezt nem érted, vagy nem fogadod el példának, akkor nincs értelme vitának.
Mariner1
Újabb pótlás.
Gondolom, tudod, mi az a Liszaboni Szerződés.
szaboria1
@Freewolf: A vidéki ha azt akarja , hogy valami pénzt is kapjon akkor elfogadja amit a központ kínál. Szerintem még a MÖK sem tudja mire iskoláznak be.
Most mondta a szomszédom növény termesztő vizsgát tett le sok asszony és minő meglepetés közmunkában kell dolgozniuk az önkormányzatnál. földjein.
eszegfu
@Mariner1: Vedd ugy, hogy nem AKAROM megérteni ezt az általánosságban leirt szépen hangzó mondatot...valóban nincs értelme a beszélgetésünknek...
Anna Mária
@Mariner1: Figyi, annyi eszed sincs, hogy a történelemből tanulj?
A második világháború előtt volt vagy 900 ezer kattant magyar, aki a szélsőjobbra, a nyilasokra szavazott. És mi lett belőle?
Halálbüntetés is volt - föl is kötöttek aztán jó néhány nyilast.
Arra hajtasz, hogy akasztófán végezd?
Tanulj inkább, tájékozódj, aztán majd nem írsz olyan marhaságokat, mint hogy "az EU egyfajta Szovjetunió".
Elég nagy sötétség uralkodik Magyarországon, ne fokozd.
Mariner1
@eszegfu: Akinek - akiknek - a nemzeti önrendelkezés, a függetlenség csak szépen hangzó általánosság", azokkal nekünk -, akik ezeket a legfontosabb dolgoknak tartjuk -, tényleg semmi beszélnivalónk nincs!
Anna Mária
@Mariner1: A nemzeti önrendelkezés, a függetlenség korszerűtlen marhaság a mai bonyolult világban.
Nemzetieskedni a táncházban kell.
Anna Mária
@Mirabilis: Láttad az internetes verziót?
Be kell ikszelni, hogy olvastad az adatvédelmi tájékoztatót. Az pedig sehol nincs.
Kitölthető bárki által hamis adatokkal és természetesen akkor is, ha valaki már visszaküldte az ívet.
Egyszerű csalás.
Kis nyári pénzkereset lesz ez az ocsmányság ifjú fideszeseknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.