Februárban vásárolt meg egy ásványvizes céget Felcsút polgármestere, a társaság gyorsan vissza is került – igaz, egyelőre egy szerény tétellel – a MÁV beszállítói körébe – értesült a Napi.hu.

A MÁV dolgozói számára az úgynevezett védőitalokat jelenleg főként az Immofix Kft. nevű nagykereskedő cég szállítja. A vállalkozás nyerte meg ugyanis a MÁV 2014-ben ásványvizek szállítására kiírt közbeszerzését, egy plusz egy évre összesen nettó 403 millió forint keretösszegben, továbbá a tea és édesítőszereinek szállítását nettó 87 millió forintért.

A Napi.hu információi szerint azonban a közelmúltban ismét vásárolt a MÁV Vivien-vizeket. Kérdésükre a vasúttársaság azt közölte, hogy a legutóbbi, júniusi hőségriadó során a palackozói kapacitásban keletkezett műszaki akadályok miatt a beszállítónak utánpótlási nehézségei adódtak.

A 2015 februárjában bejegyzett Vivienvíz Kft. tulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó Búzakalász 66 Kft.-je – derül ki a Céginfo.hu adataiból. Mészáros új cégét a 2013 novemberében felszámolás alá került bicskei Vivien Zrt. infrastruktúrájára alapította. A felszámolás alatt megvette az ásványvízgyár háromhektáros területét a két kúttal (ezek neve Vivien és Santa Aqua), gépekkel és névhasználati joggal együtt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Tiszta sor...
Ha autógyárat alapít, akkor biztosan ő szállíthat a közszolgálati szerveknek: rendőrség, tűzoltóság, mentők, katasztrófavédelem, orvosi ügyelet, stb...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Ó, csak nehogy valamiből kimaradjon a Lőrincke.
Strong
Tiszta sor...
Ha autógyárat alapít, akkor biztosan ő szállíthat a közszolgálati szerveknek: rendőrség, tűzoltóság, mentők, katasztrófavédelem, orvosi ügyelet, stb...
bakegya
Szóval már vizeldét is alapított mészáros-orbán barát?
human
Orbán vajon nem félti a posztját Mészáros Lőrinckétől? Olyan teljesítményt mutatott fel ez az ember 2010 óta, hogyha miniszterelnök jelölt lenne nem lenne az az ember aki nem szavazna rá. Ez az ember csodákat tudna tenni ezzel az országgal. Orbán hozzá képest csak babrál.
:)
human
@Strong: Azért milyen jó nem? Veszel egy vállalkozást és a Orbán szállítja a megrendelést.
Én Mészáros helyében kicsit megnehezíteném Orbán dolgát. Kotongyárat alapítanék. Megnézném Orbán, hogy oldaná meg, hogy meglegyen a havi 1 milliárdos állami megrendelés belőle.
Fradigege
Hová hízlalják ezt a sertést? Orbán rajta keresztül válik majd oligarchává. Aztán lapátra teszi. Olyan akar lenni, mint a Rockefeller.
F_Viktor
@Fradigege: Írod:
"Hová hízlalják ezt a sertést?"

Majd mikor a munkanélküliek, a 4 millió létminimum alatt élő, a minimálbérrel kiszúrt szeműek kérdeznek hasonlókat, majd akkor...
Zsoltika Pék
Mé' nem KLIK-nek szállít be?! Az négyszer akkora, mint a MÁV, s az is állami cég!
Clavigo
Egyszer csak szemet szúr ez is az OLAF-nak..mint a csuti Aladin,meg a lámpásai.Oszt még azt a cégét is eladja,,amelyikről fogalma sem volt,,hogy az ővé.
human
@Zsoltika Pék: A mávnak hatalmas bevételei is vannak. Nagyobb pénzeket lehet eltüntetni. A KILIK-ben és az egészségügyben csak a túléléshez szükséges pénzek vannak.
eszegfu
Ennek a Mészárosnak is csak megszületni volt nehéz!! Onnantól, mint a "nemzeti vágta"...olyan gyorsan ivel felfele a gazdasága/gazdagsága!
szandokan
@eszegfu: Ne bántsd szegényt, már 5 éve, hogy keményen dolgozik a milliárdokért...:-))
eszegfu
@szandokan: 12:24 Na jól van...nem bántom! Inkább megdicsérem: világbajnok a percenkénti 32 csapással! Nem az evezésben, hanem a nyelvcsapásban!
szandokan
@eszegfu: Meg a feledékenységben, hiszen néha elfelejti a vagyonbevallásába beírni az összes tulajdonát, és varázsló is, mert 4 hónap alatt 800 milliót tudott keresni tisztességes, kemény munkával. Meg kell becsülni az ilyen embereket...
eszegfu
@szandokan: 12:39 Látod, ha egy kicsit "megerőltetjük" magunkat, mennyi jó pontot tudunk neki összeszedni. Ha ez igy megy tovább, nemcsak a leggazdagabb 100 magyar között lesz, hanem még a "dicsőség" táblára is kitehetjük... (Anyukám szerint én nem vagyok egy "ikon"--gondolom valami "példakép" helyett használja--, miért is gondolom, hogy én mindent jobban csinálok?) Ennek szellemében bátran mondom: Mészáros egy ikon!
Dr. Felipe
Ki más ha nem ő, csak a stróman szállíthat. Á itt Magyarbajdzsánban nincs is korrupció. Á nincs.
Zsoltika Pék
@human: Igaz, a KLIK csak mossa a lóvét!
bencemacska
Én csak azt szeretném tudni, hol tanult ez a manus, hogy ennyi mindenhez ért felsőfokon.
Aki csak úgy elfelejti, hogy 1 milliárd forint osztalékot felvett valamelyik cégétől, a másik cégéről meg teljesen elfeledkezett.
És még az ügyészség szerint is teljesen jogos a feledékenysége!
Toby
Azt várom, mikor lesz "Mészáros & mészáros mangalica-telep, Vasútépítú Zrt. és Kohászati Művek " !
wagabund
...kis irigyek...

ez úgy működik, hogy először csak az ajtórésbe kell betenni alábat...ez a vízszállítás...aztán valami szívhezszólóval beljebbkerülni...mondjuk olcsó mozdonyszállítás igéretével...később, ha megy az üzlet, át lehet venni az irányítást, mondjuk elnök-vezérigazgatást...majd a tulajdonjogot...

esetleg meg kell várni, amíg gaskó nyugdíjba megy...nehogymá beleköpjön a levesbe...
Aki Én
@szandokan: 12:39
Érzek némi iróniát a hangodban. Gondolom akkor ezt összetudod rakni azzal a ténnyel, hogy ehhez a MINIszterelnököd segítette hozzá.
human
@Zsoltika Pék: Ha már pénzmosás. Én arra lennék kíváncsi, hogy Vajna kaszinóiban milyen rendszerességgel szoktak politikusok nyerni és mekkora összegeket. Az patyolat tiszta jövedelem tud lenni. A felügyeleti szervek is a fidesz kezében vannak.
szandokan
@Aki Én: Persze, mivel Felcsút polgármestere. Nálunk ugyanez volt Fetser idején, ott is csak a fia nyerhetett minden pályázaton biztonságtechnika terén. Egyik 19, a másik egy híján 20, de én ezeken már nem akadok fenn, mint te például. Ez a politika, az ember a saját életével törődjön inkább többet.
kkalman
Lőrinc barát addig nyomul, míg az egész országban nem lesznek vállalatai. Akkor keresztelik át az országot Lörincbarátisztánná.
Bedécs LÁszló
@bencemacska: Herman Ottó a nagy polihisztor ha élne,elsápadna az irigységtől.Ekkora tudás láttán.
Bedécs LÁszló
@kkalman: Ez már fecsútisztán. A Mészáros Lőrinc addig fog szajrézni,hogy úgy fog járni,mint Dózsa György mészároslőrince!!!Szapolyai János egy kicsit megsütögette.
justhpeter
Fing az egész, amit ez a Mészáros csinál. Mindenki odavan érte, gázt szerel vizet fakaszt, disznópásztor, traktorista, építési vállalkozó, trafikos, polgármester... na és ?
De vizen még nem jár !!!
human
@szandokan: Hány milliárdos volt az éves osztaléka a Fetser gyereknek. A törvény is különbséget tesz lopás és lopás közt az elkövetés értékétől függően. Vagy eddig rossz volt a törvénykezés?
szandokan
@human: Konkrét összegeket nem tudok, de annyit igen, hogy Fetser volt a 10 % - os polgármester, a Tesco megépülésekor is ennyit kellett neki letenni, hogy egyáltalán engedélyezze. Miatta ment tönkre az ország talán legjobb gyógyvize is, mert nem volt szabad, hogy konkurenciája lehessen Gyopárosnak.
human
@szandokan: Lehet. De ezzel szembe lehet állítani Mr. 20%-ot. A nagyságrendek elég szembeötlőek, de ez nem is zavarja igazán őket. Ti nem találtok benne problémát, mert a másik is lopott. Az ellenzék pedig tehetetlen, ha egyszer a főügyészség a védőügyvéd szerepét tölti be.
szandokan
@human: Tudod, én már belefáradtam abba, hogy a kormányok lopásain felháborodjak, mert úgyis azt fogja csinálni mind. A lényeg, hogy mellette az országért mit tesznek, és tudom, nem érted meg, de jelenleg ebben még mindig a Fidesz a befutó.
human
@szandokan: Más az értékrendünk az biztos.
Desischado
Komolyan már csak azt várom, mikor fakaszt vizet a sziklából! Vagy abból nem lehet lopni?
evacica
@szandokan: Hát az a narancsos köd csak nem akar elszállni a fejedből, hogy tisztán lássál! További elvhű vakságot kívánok!
evacica
Ez az új gazdag Orbán stróman úgy ül abban az ízléstelen székben, hogy az ember röhögő görcsöt kap! Pénz van ízlés a disznóhizlaldában! Olyan ez a Lőrinc abban a székben, mint mikor a majom szmokingot huz, persze ettől még nem lesz úri ember, marad az aki volt!
wagabund
@evacica: várd ki a végét...ez a betanulás időszaka... mindenkinek szüksége van időre.
Rám is rámszóltak a szüleim még gyerekkoromban, hogy ülj rendesen, húzd ki magad...
Nála most jött el az idő...sosem késő.
magyarbakancs
"Mészáros Lőrinc is szállíthat vizet a MÁV-nak."
Ki szállíthatta volna más mint ö?
mate03
@szandokan: Azért abból a 800-millából jócskán jut, Viktor zsebébe és a párt kasszába is,nem gondolod!?
bakegya
-én meg azt várom mikor szállítják őt magát és a pénzesszákolóját a GYORSKOCSIBA...
Tibor43
Mi a probléma?
A víz és gázszerelő szakmának van köze a vízhez...
solidedge
Most írták alá azt a szerződést, ami szerint Mészáros Lőrinc több ezer köbméter levegőt szállít egy tüdőszanatóriumnak.
kkalman
@solidedge: ma, 21:23 Remélem, hegyi levegőt.
nemjoezigy
Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy ezek a népnyúzó férgek miért akarnak mindent maguknak. Azt még csak-csak elfogadom, hogy a konkurenciát fel akarják vásárolni/meg akarják semmisíteni, de hogy más üzleti területeket is birtokolni akarnak, ebben mi a jó?
Azt a rengeteg pénzt, amit eddig is összeloptak, se tudják felélni, még az ük-ük unokáik sem. (persze addigra már elpusztítják az ilyen gazdag pazarló, környezetszennyezők az életlehetőségeket)
Megint bebizonyosodik, hogy hazudik az orbánc és bandája, amikor azt sugallja, hogy vannak lehetőségeik másoknak is rajtuk,- a fideSSkdnp-n és bérenceiken- kívül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.