A magyar állampolgárság felvételére biztatta a kárpátaljai magyarokat Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, miután ötvenöt ottani magyar gyereket fogadott szerdán a Parlamentben.

A miniszterelnök-helyettes újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: minden kárpátaljai magyart megillet az állampolgárság. Vegyék is fel, mert ez egy lehetőség, hogy teljes jogú európai uniós polgárként kinyíljon számukra a világ – mondta, hozzátéve: akkor vannak biztonságban, ha van magyar útlevelük.

Semjén Zsolt a kárpátaljaiakhoz és a felvidékiekhez azzal az üzenettel fordult, hogy bár néhány ország nem ismeri el a kettős állampolgárságot, ez szerinte hosszú távon fenntarthatatlan. A globalizációból fakadóan egyre többen dolgoznak külföldön, akik megszerzik az adott ország állampolgárságát – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki megjegyezte: Csehország már megtette, és Szlovákia esetében is idő kérdése a kettős állampolgárság elismerése. Ukrajnában valójában nem a magyarság miatt ellenzik a kettős állampolgárságot, hanem az ott élő csaknem húszmillió orosz miatt – tette hozzá.

Kijelentette: Magyarország annak ad állampolgárságot, akinek akar; "minden magyarnak megadjuk", és ezt nem kötjük senkinek az orrára. Az, hogy ki a magyar állampolgár, gyakorlatilag államtitok – fogalmazott.

Semjén Zsolt közölte: az állampolgársági kérelmek száma meghaladta a 750 ezret, több mint 700 ezren tettek esküt, és a kérelmek száma év végére várhatóan eléri a 800 ezret. Megerősítette, hogy a kormányzati ciklus végére várhatóan meglesz az egymillió esküt tett új magyar állampolgár.

Kitért arra is, hogy a kárpátaljai magyarság olyan háborús helyzetben van, amiről nem tehet, nagyhatalmi játszmák áldozata. Velük is meg akarják fizettetni ennek az árát, amikor "törvénytelenül katonának hívnak be magyarokat". Ugyanakkor nem ők vették el a sokmilliós nemzetiségtől a nyelvi jogokat, nem ők felelősek azért. ami a Krímben és a Donyeckben történik – emelte ki, és jelezte: Magyarországra bármikor jöhetnek, itt biztonságban lesznek.

A most a Parlamentbe látogató gyerekekről szólva kiemelte: fontos, hogy lássák Magyarországot, de legalább ennyire fontos, hogy a magyarországi gyerekek intézményes formában együtt legyenek külhoni magyarokkal. Ez a garancia arra, hogy nem fogják "leukránozni" vagy turistának nézni őket. Ahol már személyes kapcsolatok vannak, ott evidencia, hogy ők ide haza jönnek – mutatott rá Semjén Zsolt.

Hangsúlyozta: fontos az is, hogy minden magyar gyerek – itthonról és a határon túlról is – ellátogasson a Parlamentbe, ez ugyanis az ő országgyűlésük. A külhoni magyarság esetében ez különösen fontos, nekik, magyarként jár az, hogy ők a Parlamentben és ebben az országban otthon legyenek – fogalmazott.

Sipos Géza, a csoport vezetője, a beregszászi Sámuel Alapítvány elnöke köszönetet mondott azért, hogy a magyar kormány testvérként tekint rájuk és nem feledkezik el róluk. Kiemelte: nagyon sokat jelentenek nekik a bátorító szavak.

Az ötvenöt kárpátaljai magyar gyerek a Sámuel Alapítvány és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében látogat Magyarországra. Olyanok kaptak helyet a csoportban, akik soha nem jártak még Budapesten. A kétnapos körúton Kelet-Magyarország és Budapest történelmi nevezetességeivel ismerkednek.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A kormánynál kétfajta bevándorló van:
1/ aki Semjénéknek fizetett
2/ aki a határon át jön mint menekült.
No, most ha Semjénék pénzért is adtak az állampolgárságot, akkor ki árulja itt a hazát ?
Milyen erkölcsi alapon építik a kerítést ? Aki nem fizetett az ellen kerítés kell ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
-és ezt az áééamtitkot kiszivárodtatót ne viszik be???
bakegya
-most akkor azon töröm a fejem kik is az illegálisan bevándorló gazdaságos menekültek???-mint ahogy itt segíteni ,de még jó szemmel rájuk nézni is bűn QUAESTORBÁNIÁBAN.
justhpeter
A kormánynál kétfajta bevándorló van:
1/ aki Semjénéknek fizetett
2/ aki a határon át jön mint menekült.
No, most ha Semjénék pénzért is adtak az állampolgárságot, akkor ki árulja itt a hazát ?
Milyen erkölcsi alapon építik a kerítést ? Aki nem fizetett az ellen kerítés kell ?
Szeparepa
Semmilyen Zsoltika boborjánka hazaáruló orbáncsicska idiótácska... semmi dolga... néha be-be dob egy nagy semmit, hogy megmutassa, azért jár neki a pénz amit elrabol a magyar büdzséből...
Rózsika Hatházi
Azért, bekaphatná!
A külhoni magyarság esetében fontos, nekik magyarként jár az, hogy ők a Parlamentben és ebben az országban otthon legyenek. Aki pedig magyarként itt él és ide adózik, az le van sz..va. Igaz, Semmilyen Plágium Zsótika?
papa.49
Azért ez kurvára érdekes a magyar ME. helyettes törvénytelenségre biztatja a határon túliakat!!!NEM SEMMI))))))))))
joopapa
A semmilyen zsóti és bandája még az oszama bin ladennak is adtak volna magyar állampolgárságot ha fizetett volna érte! Ez egy rendkívül pénzéhes banda!
Feraj49
Most már kurvára hiányzik egy "vadászbaleset" !
Feraj49
Persze mert te vagy egy "félisten",és azt csinálsz amit akarsz ugye ? Istened áldásával.
paolo006
Én sem az orrára, hanem a nyakára kötném ennek a féregnek.
paolo006
@papa.49: ha már elkezdtük volna is késő lenne bakker.
lampa laz
Ez az idióta rapsic mår Magyarországnak kėpzeli magát attól, hogy beszéli a nyelvünket? Osztogatja az ållampolgárságot, meg titkosítja a magyarokat, milyen alapon? Húzzanak már rá egy kényszerzubbonyt, azt lökjėk vissza oda ahonnan jött.
Hofipisti
Sok tíz milláért kérdés nélkül le lehet telepedni bárkinek, s a néhány tíz milla pedig csusszan Rogán Tóni haverjai zsebébe.
Tömjén Zsolt biztatja a kárpátaljai magyarságot, hogy vegyék csak fel az állapolgárságot, aminek ugyancsak az a következménye, hogy előbb-utóbb át is jönnek - főként a fiatalok, a valamira (még) alkalmasak. A magyar jobboldal eljátssza most Kárpátaljával ugyanazt, mint amit Erdéllyel: mézesmadzagot lengetve kiürítik ezt a magyarlakta vidéket is. Aki marad, az az öreg, a beteg, a képzetlen, akik rövid időn belül meghalnak, vagy asszimilálódnak, a dagadó nemzeti öntudattal "megvédett magyar föld"-et pedig a magyar lakosság teljesen feladja. Mind emellett a "kijöttek" pedig - megtapasztalva, hogy a mesékkel ellentétben a bödön nem fenékig tejföl, az útlevél viszont szabad utat biztosít, ők is a Lajtán túl fognak szerencsét próbálni.
Persze mindez a Semjén-féléket egyáltalán nem izgatja, nekik a vadászat, a nagy kaják, a lovon való bevonulás dicsősége, no meg a nem mindennapi mértékű gázsi és "ügyeskedési lehetőség" a fontos.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Papuska1
Miért fáj, hogy a magyarok jönnek a sok idegen-szívűnek? Az országokat a világot manipuláló háttérhatalom hozza létre és kicsinyíti, nagyítja. Az igazi élettér a nemzet, és a határon túli magyarok hozzánk, a mi nemzetünkhöz tartoznak! Aki őket szidja, alázza, az milyen alapon tekinti magyarnak magát? Egyáltalán magyarnak tekinti? Érdekelne! Ha meg nem magyar mit akar a mi földünkön? Még egy kicsit kihasítani belőle? Vagy a szabadkőműves eredetű internacionalista mocsokág híve? Akkor menjen a "nemzetközi országba", amit a kommunisták álmodtak, álmodnak!
papa.49
@Feraj49: Jöhetne már egy ,,vadkan,,)))))))))
Desischado
@papa.49: Jövök segíteni, ha kell! Egyébként érdekelne, hogy adózni fognak?
Mobil123
Hogy apád kis széket csinált volna helyetted.
katana588
Kell a szavazó 2018-ra.Megindult a fosás.Állampolgárság majd akkor amikor itt adóznak fizetik a rengeteg járulékot amit nyögünk.Kórház építés mert nálunk nem kell nyugdíj mert nálunk olyan rohadt magas stb amíg nem tesznek le az asztalra valamit azon kívül hogy magyarok addig kibicnek KUSS.
papa.49
@Desischado: 02:03. ra. Adózni, hát azt nem fognak)))))))))) Nem is azért kellenek a papírállampolgárok, azok csak a hatalom megtartásához kellenek a hazugovicsnak, meg a népizenekarának)))))))))))
eszegfu
@Papuska1: 22:02 Nem az a baj, hogy "jönnek" a magyarok! Jöjjenek, tárt karokkal várjuk őket (mert ugye folyamatosan csökken a népesség!). Az a baj, hogy a "külhoni" magyarok csupán megszerzik az állampolgárságot és NEM jönnek. Ezek után szavazásukkal "beleszólnak" az itthon élők életébe, vagyis joguk van, de kötelességük nincs, pl. klf. adó fizetésével nem járulnak hozzá a ktv. bevételéhez. Ezzel én nem szidom őket, csupán szeretném, ha valóban egyenlőség lenne a külhoni és a hazai magyarok között.
mindenes46
@Papuska1: Te nagyon buta seggnyaló,aki nem Magyarországon született az nem Magyar ! Az ,hogy a felmenői magyarok voltak csak egy dolog !Az a nem mindegy mennyi pénzünkbe kerül ez nekünk !Majd szépen jönnek az orvosi ellátásért ,a nyugdíjukért,stb-stb ! Ezt mind mi fogjuk fizetni a mi adónkból amibe ők nem fizetek egy fillért sem! A semijenzsoti,hogy a szar üsse ki a fogát könnyen ígérget és szórja a mi pénzünket !
Papuska1
@mindenes46: Mi köze az országnak ahhoz, hogy valaki milyen nemzethez tartozik? Az országhatárok szinte állandóan változnak, igaz egy ideje megmaradtak a Trianoni ideiglenes határok. Az ország, egy átmeneti, bizonyos erők által kialakított politikai képződmény, a nemzet az a természetes közössége az embereknek, akik összetartoznak. Mivel a nemzet és az ország többnyire nem esik egybe, a politikai ország segíti a nemzetébe tartozókat. A világ, de különösen az Európai országok segítik a más országok területén élő polgáraikat, honfitársaikat. Így tesznek a románok, a szlovénok, horvátok, és talán a szlovákok is (ezt nem tudom biztosan) a honfitársaikkal, akik nálunk élnek. A szlovénok, horvátok biztosan részt vesznek a hazájuk választásain is! Kicsit utána kell nézni!
Papuska1
Egyébként a szocik "irígység faktora" itt is szépen működik! A kötődések, a rokoni kapcsolatok, az emberi tényezők mit sem számítanak, az egyedüli motiváció a pénz! Ez mozgat mindent! Ha nem itt adózik, akkor menjen innen, nem tartozik hozzánk. Persze az Afrikai, Ázsiai menekültek, akik természetesen demmit nem fizetnek, azok nagy kedvencek, mert fellazítják a nemzetet. De az, hogy kb. tízszer annyiba kerülnek, mint az összes segítség a határon zúl, és a kapott Uniós pénz az ellátásuk tizedére sem elég, az a propaganda miatt mindegy!
mate03
@Papuska1! Megint badarságot írtál! Az állampolgárság megadása,valóban jó döntés volt!De a szavazati jog,az vicc!Hogyan szólhat bele valaki,aki nem itt él,hogy ki irányítsa az országot!?: Milyen alapon dönt a jövőnkről az aki nem itt él és nem itt adózik!?Erre szokták mondani,hogy könnyű a más f...szát csalánba verni!
volvós
@Papuska1: 9:35

Ne kapkodj, a billentyüzetet nézzed is, amikor ezt a zagyvaságot
összehadarod. Gondolom, a 3 elemiböl ez maradt meg, te tahóóóóóóó !
papa.49
@Papuska1: Gondolom a te lakásodba, házadba legalább 100000 már bejelentkeztek)))))))))))
eszegfu
@Papuska1: Nekem még mindig nem válaszoltál: szerinted normális, hogy különbség van a külhoni és az itt élő magyarok között, azaz a külhoniaknak csak jogaik vannak, kötelességük nincs?! Közben leirsz egy butaságot: "szocik irigység faktora itt is szépen müködik". Jó lenne, ha megértenéd: egyenlőség kell!! És ha tetszik, ha nem: én + a munkáltatóim több mint 40 évig fizettük a járulékot, ahhoz, hogy kaphassak nyugdijat, vagy éppen egészségügyi ellátást. U.ezt az ellátást járulék fizetés nélkül a külhoni magyarok is megkapják...tehát nincs egyenlőség! Ha Téged nem "motivál" a pénz, akkor nyugodtan ajánljad fel a külhoni magyarok ellátására. Az pedig, hogy a menekültek mennyibe kerülnek nekünk és az EU mennyit ad hozzá, kérlek ne a "hasadra" üssél, hanem nézd meg a pontos számokat, amit a kormány tesz közzé, igy nem fog "fellazulni" a Te nemzeted, és nem kell a "szocik propagandájá"-nak sem bedőlni!
volvós
@eszegfu: 10:37
Szerintem egy újabb ( vagy újbol regisztrált.régi ) trollal van dolgunk,
magyarázni neki tényeket falrahányt borsó...ugyhogy javaslom,
hogy " büntessük meg " azzal, hogy levegönek nézzük, és nem
reagálunk a baromságaira !!
eszegfu
@volvós: Rendben! Nem "etetjük" tovább!
bence
Semilyen Zsóti ! Velünk , az itthoni Magyarokkal törődnél ! Ne a külhoniaknak osztogasd azt , amiért Mi fizettük az adókat !
Papuska1
Először is a nyugdíjról nemzetközi szerződés rendelkezik, amit nem a mostani kormány hozott. A nemzetközi szerződések be nem tartása pert és kártérítést eredményez! A másik kérdés, továbbra sem értem, hogy miért a nagy öröm az iszlám hitú tömeg beáramlásáért? Így kellett volna örülnünk 1526-ban a törököknek is? Erdélybe a XVI. szd-ban kezdtek nagyobb tömegben bevándorolni a románok. El is "lakták" az országrészt. Hasonlóvolt a szlovákok, szerbek beáramlása, de a Burgenlandi osztrák sem osztrák, hanem bajor, vagy sváb betelepített, esetleg horvát. Az utolsó nagy bevándorlás tényleg hozott nekünk gazdasági hasznot és előlépést, de hozott egy szűk zavaros kört is, aki a saját világát és erkölcseit próbálta, sőt ma is próbálja megvalósítani, és lenézi a gazdát, a magyart. Nit várhatunk itt a több millió arabtól?
eszegfu
@volvós: Ahogy elnézem "önetetőn" van, nekünk nincs is dolgunk vele!
papa.49
@eszegfu: Ez jött neki a Lendvay utcából, mást nem tud írni mert mint látom éppen hogy tud írni))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.