Ha nem védjük meg a határainkat, akkor újra és újra tízmilliók fognak jönni Európába – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A kormányfő az előző napi, a bevándorlásról folytatott brüsszeli tárgyalásait úgy értékelte: komoly véleménykülönbség van az EU és Magyarország között, mert az uniós vezetők nagy része úgy gondolja, mindenkit be kell engedni. Pedig ha mindenkit beengedünk, vége Európának – mondta Orbán Viktor, aki szerint a mostani "népvándorlásnak" korlátlan az utánpótlása, és egyszer csak arra lehetünk figyelmesek, hogy "mi vagyunk kisebbségben a saját kontinensünkön". Ezért azoknak – folytatta –, akik a jobb élet reményében jönnének Európába, azt kellene üzenni, ne induljanak el, mert nem jöhetnek majd be, vagy ha mégis, akkor hazaküldik őket.

Hangsúlyozta: csak úgy lehet kielégíteni az európai polgároknak a biztonság iránti jogos igényét, ha meg tudjuk védeni a határainkat.

Orbán azt hitte, több megértés van a randalírozó fociultrákban

Európának most erősnek kellene lennie, ezzel szemben gazdag, de gyenge, ami a legrosszabb kombináció – fogalmazott, megerősítve véleményét: a határok megvédésében erőt kell mutatni.

A miniszterelnök beszámolója szerint csütörtöki brüsszeli megbeszélésein megkérdezte tárgyalópartnereit, tudnak-e jobb javaslatot a magyarországi fizikai határzárnál, amire azt felelték, hogy ők nem szeretik a kerítést, de jobb ötletük nekik sincs.

A kvótarendszer tervét Orbán Viktor úgy kommentálta: kvótákról, szétosztásról akkor érdemes beszélni, ha képesek vagyunk megvédeni a határokat. "Mindent meg tudunk fontolni, ha megvédtük a határokat" – mondta, jelezve azonban: nem támogat olyan megoldásokat, amelyekről a kezdeményezői is tudják, hogy nem megoldás.

Olyan írásos javaslat nem született, amely szerint elvinnének Magyarországról bevándorlókat – közölte a kormányfő, aki – ezzel épp ellenkezőleg – csak olyan írásos javaslatot ismer, hogy a Görögországban és az Olaszországban lévő emberekből áthoznának Magyarországra néhány ezret, tennék ezt úgy – mondta –, hogy ide többen érkeznek, mint Görögországba és Olaszországba.

Görögországgal kapcsolatban megjegyezte, teljes szívvel szolidáris a görög néppel, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha Görögország mint frontállam teljesítené schengeni kötelezettségeit, akkor Magyarországon nem lennének problémák. Ha mindenki így viselkedik, összeomlik a schengeni rendszer és az egész Európai Unió – figyelmeztetett.

Szólt arról is, hogy tiszteletben kell tartani azokat az országokat, amelyek korábban úgy döntöttek, szeretnének együtt élni muszlim közösségekkel, "de nekünk is jogunk van eldönteni, hogy akarjuk-e követni az ő példájukat vagy nem". Ő azt tanácsolja, a magyarok ne kövessék.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a budapesti Keleti pályaudvarnál kialakult "balhét" szerinte a német elhibázott kommunikáció, a Németországba szóló, később visszavont meghívó "hamis ígérete" idézte elő.

Ha Magyarország továbbengedi ezeket a magyar törvényeket elfogadni és együttműködni nem akaró bevándorlókat, az osztrákok lezárják a határt – mondta, azzal folytatva, hogy ha a magyarok fenn akarják tartani az Európán belüli szabad mozgásuk lehetőségét, meg kell védeniük külső határaikat, és ki kell kényszeríteniük az európai jogszabályok betartását a Keleti pályaudvarnál is.

Németország adjon vízumot ezeknek az embereknek, és "akkor mi ki tudjuk őket engedni" – fogalmazott.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a magyar hatóságok minden elismerést megérdemelnek, a rendőröket külön is kiemelte, mert "az, hogy képesek voltak fenntartani a rendet fizikai erőszak alkalmazása nélkül, az egy nagyszerű, európai szellemiségű rendőri teljesítmény".

A várhatóan a hónap közepétől hatályos új magyar bevándorlási szabályokat Orbán Viktor úgy jellemezte: szeptember 15-től egy másik időszámítás kezdődik. Jelezte, már szombaton megindul egy tájékoztató kampány, hogy a bevándorlók is felkészülhessenek az új helyzetre, arra, hogy nem léphetnek be Magyarországra illegálisan. Az új szabályok betartatására mindenki, Szerbia, Macedónia, a bevándorlók és az embercsempészek is készüljenek fel! – hangoztatta.

A visegrádi négyek pénteki prágai találkozójától a miniszterelnök megértést vár, szerinte a tanácskozáson "ideológia helyett lehet beszélni a valóságról". Szlovákia, Csehország és Lengyelország értékesnek tekinti a saját jelenlegi identitását, és folytatni akarja az európai történelmét – fogalmazott a kormányfő, aki azzal számol, hogy "itt több megértésre találhatunk, mint Brüsszelben". Megjegyezte ugyanakkor, hogy Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Donald Tusk európai tanácsi elnökkel konstruktív megbeszélést folytatott, a szocialista Martin Schulz európai parlamenti elnökkel "meg olyat, amilyet lehet".

Végül azzal kapcsolatban, hogy az éjjel huligánok randalíroztak Budapesten a péntek esti magyar-román Eb-selejtező előtt, Orbán Viktor azt mondta: "azt hittem, hogy több megértés van bennük, és látják, hogy milyen a helyzet Magyarországon az illegális bevándorlók miatt. (...) Úgy látszik, nem csak az európai vezetők, én is illúziókat kergetek néha".

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ugyan már Orbán azért lovagol a menekült ügyön ennyire, hogy ne foglalkozzunk a hazai dolgokkal. Pl. Áder aláírta a Paks II. A földeket meg így sunyiban átjátszhatják a haveroknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Aki hallgatta ma reggel Orbánt a Kossuthon, az hallhatta milyen álságosak brüsszelben..

élősködő, impotens sunyi népség...csak ekéznek minket, de megoldási ötletük nincs...
1magyar
Olyan sunyi módra kell megoldani a menekülteket ahogy a németek kommunikálják.
rugacs
Nem kell rájuk fogni, mert ez teljesen egyértelmű. A kormány lehetőséget adott, h a német külügy elmagyarázza az érintetteknek (a migránsoknak közvetlenül) hogy tisztázzák a félreértést, de eddig az az álláspontjuk, h nem kívánnak élni ezzel a lehetősséggel. Na ettől lettek a szememben képmutatóak! :-(
szaboria1
Ugyan már Orbán azért lovagol a menekült ügyön ennyire, hogy ne foglalkozzunk a hazai dolgokkal. Pl. Áder aláírta a Paks II. A földeket meg így sunyiban átjátszhatják a haveroknak.
Hellcat
A focis részre azt tudom mondani, hogy...hol él ez? És ő nyomatja a sok stadiont...
A menekültesre. Előfordulhat, hogy qrbánék kihasználják azt, hogy itt tartják a menekülteket. Ismét megosztja a választókat, a nép ezzel van elfoglalva míg ők közben nyugodtan "dolgozhatnak". Biztos vagyok, hogy nem egy mutyi lett elintézve azalatt míg mindenki a menekültekkel van elfoglalva.
bakegya
Ezt a teknőst hamarosan le fogja éppen az lökni a cölöp tetejéről aki oda föltolta...egy vizesárok alján foja kiszáradva ,étlen szomjan végezni,mint ahogyan ezt számtalan emberre,most már háborúból menekülőkkel is megcselekedte-aztán fellélegezve köphetünk egy jó nagyot,ahányszor csakkk ezekre a magyar időkre és gazemberekre visszagondolunk!
paolo006
A fagyi visszanyalt. 2006-nan elhitette velük orbánc, hogy azt csinálnak amit akarnak. Lehet törni zúzni. Sajnos az eröszak legalizálása ilyen. Eljön az idő amikor kontrollálhatatlanná válik és az szívja meg aki elindította.
nezelodo
Alighanem a fucihuligánok is becsapottnak érzik magukat, ugyanúgy mint a zemberek többsége.
paolo006
Annyi a megértés a barátaidban, mint benned. Min csodálkozol?
nyanya001
Hinni a templomba kell !
Amúgy meg ugyanazok a trógerok randalíroztak, akiket 2006 ba
feltüzelted, lefizetted, az utcára küldted őket !
A másik !
Putyinnak is beszólhatnál, nem csak az EU-nak m a németeknek !
index.hu/kulfold/2015/09/03/oroszorszag_katonak_sziria/
Ők generálják a háborút !
1magyar
Nagyon sokba kerület nekünk mire belátta, kikre pazarolta a pénzünket, amiért sok magyar éhezik.
Aki Én
@nyanya001: 09:54 Fusson ki merre lát...
eugen4402
Én nem tudom, csak kérdezem: a genfi konvenció előírásait mikor frissítették utoljára? A polgárháború elől menekülő migráns definíciója pl. megfelel a mai helyzetnek? Jó lenne, ha a nk. egyezményeket nem lehetne félremagyarázni.
vonotok
" Vezírünk " Egyedül fogsz maradni. Az EU kivett magából. Csak az a baj, hogy ezt a népet is magaddal rántod. Gondolkoztál mát el a visszavonulásodról. Nem szégyen !!!
eszegfu
@vonotok: Nem gondolhatod ezt komolyan?! O.V. csak akkor hagyja el a "terepet", ha már
"lábbal előre viszik"... Lehet, hogy Brezsnyevre "hajt", aki még 75 éves korában is államfő volt. Csak azt nem tudom, hogy akkor nevet változtatnak?!
nemjoezigy
@wagabund: "Aki hallgatta ma reggel Orbánt a Kossuthon, az hallhatta milyen álságosak brüsszelben..
élősködő, impotens sunyi népség...csak ekéznek minket, de megoldási ötletük nincs..."

Pont olyanok mint orbánc és bandája(=a kormány és a gazdagjaik)
Pontosan azt csinálja velünk, a NÉPpel, amit az eu csinál Magyarországgal!
Ugye így gondoltad?
Mert beszélhetünk mi, a NÉP bármit, ez a rablóbanda azt csinál amit akar!
Sorolhatnám az álnok intézkedéseit...
Más, hogy a címnél maradjak:
"Orbán azt hitte, több megértés van a randalírozó fociultrákban"
Ennyire nincs tisztában a valósággal. Hogy csak a focimániájánál maradjak: felajánlhatná a stadionokat a közsportnak, a közegészségügynek, esetleg a migránsainak. (migránsait azért írtam, mert nagy része van abban, hogy itt vannak a migránsok, ha nem táblázott volna, vagy azt írta volna rájuk, hogy a magyar emberek többsége rosszabb körülmények közt él mint azok akik ide akar jönni, vagy rajtunk keresztül akar menni, akkor nem mertek volna jönni,+ egyéb igazság és nem hazugságok)
Visszatérve a focihoz: minimálbért adni a focistáknak, és tartsák el a produkciójukkal az egyesületeiket és magukat. A focihuligánok = a magyar kormánnyal, teljesítmény és mentalitás szintjén!
Toby
Hamarosan "kiderül" hogy a focihuligánok csoportja, csupa-csupa menekült volt !
A megdicsért plakátőrség meg gyerekeket kezel "hónaljpsrével" !
A fociferik meg miért nem a stadionokat verik szét ?
Ugye, ha a nagyvezér hatalmon van, akkor nincs gyújtgatás !
Jankó123
"Orbán azt hitte, több megértés van a randalírozó fociultrákban"

Nem magyarázta még el senki ennek a "idénykereszténynek", hogy hol kell hinni!?
:-)))
Zsoel
@szaboria1: De jó, hogy csak ennyiről van szó! Én hülye, én meg azt hittem, azért, mert országszerte irtó nagy problémát jelentenek a migránsok, és az EU is minket cseszeget miattuk, ahelyett, hogy lépne valamit... Te, nem lehet, hogy egyenesen Orbán rendelte meg a mostani bevándorlóáradatot, csak hogy elterelhesse vele a figyelmet a haveri mutyizásokról?
Dr plágium
" "azt hittem, hogy több megértés van bennük, és látják, hogy milyen a helyzet Magyarországon az illegális bevándorlók miatt."
Ezt úgy kell érteni, ha nincsenek illegális bevándorlók akkor szabad a pálya?
Dr plágium
@paolo006: Sajnos nem ő fogja megszívni, hanem mi...vagy az autónk, kirakatunk stb...
Őket megvédi a királyi testőrségük a mi pénzünkből!
paolo006
@Dr plágium: remélem azért hosszú távon neki is benne van a szívás. Egyszer csak megunja ez a birka nép. Parázson sétál a faszi. Nagyon durva sebek lesznek ebből.
quo vadis
Jó duma. Nagyon nem lennék meglepve, ha ezt is nem megrendelte volna, mint 2006-ban. Akkor Gyurcsány volt az ok, most a menekültek. Milyen vezető, milyen ember az olyan, aki inkább szétvereti a saját városát, csak hogy igaza legyen és utána döngethesse a mellét, hogy mert én megmondtam. Nem csodálkoznék, ha fegyveres konfliktust is képes lenne elindítani (azzal a gyökér vonával) csak hogy hadvezért szerepben is tetszeleghessen.
patkószeg
@szaboria1: Bizony. Soha nem szokott lehozni egyetlen portál sem egy nulla kis újságot, pedig azt kellett volna olvasni: Kalocsai Néplap a neve. Az újság már régen cikkezik a megígért új hídról - ki nem mondva, de erősen sugallva, hogy megkapnak mindent, ha és amennyiben abszolúte fenntartás nélkül támogatják Orbánt. Senki sem figyel rájuk, pedig kéne.
Toby
Orbán !

Annak az egyháznak a templomában kell hinni és hívőnek lenni, amelyiknek 1 milliárd adófizetői forintot adományoztál !
justhpeter
Elérte. Ma minden hír erről a primitív tolvajról szó.
vonotok
@eszegfu: Úgye ezt csak azért írtad, hogy még feszültebb legyek a magyar - román mérkőzés előtt? 2018-ban csak lesz már egy olyan erő a a p... küldi ezt a mocskos társaságot. Bocs a kitörésért.
human
Most láttam Orbán képét a rádiós böffentései közben. Ez a majom majdnem elröhögte magát, mikor a tomboló ultrákról kérdezték. Ha ez nem veszi eléggé komolyan a helyzetet, akkor nem csodálom, hogy a belügyminiszter lazán elmegy nyaralni.
Még jó, hogy nem azt mondta, hogy a migránsok hergelték fel az ultrákat.
kkalman
"...Úgy látszik, nem csak az európai vezetők, én is illúziókat kergetek néha..."
Illúziók helyett kergethetné a falon napozó őszi legyeket, vagy a kerítése alatt átbújó menekülteket. Mást úgysem tud kezdeni velük. Az egyetlen célravezető megoldás az lenne, ha ezt a sok ezer menekültet. Az egyetlen tisztességes megoldás az lenne, ha a legrövidebb időn belül tovább engednék a menekülteket.
karma1
Ja kerem, hinni az erdo peter -fele templomban kell... Legyen buszke a szurkoloi ertelmi szintjere,... Nemsokara az egesz orszag ott fog tartani, koszonhetoen az oktatas lezullesztett valtozatanak...:o((((
dömdödöm
A 2006 -os kompenzáció kevés volt és elfogyott , + jött egy új generáció aki szintén igényt tartana rá de már nem kap mert nincs miért . :-(
dömdödöm
Az orbáni megállapítás beszűkült meglátás !
Az ügy megoldása kizárólag katonai , Nátó - Usa részvételével a kiindulási ponton való
határozott közbelépés a béke megteremtése érdekében . Szerintem .
karma1
@vonotok: 12.01-re: Most nezem az ujzelandi TV nagy hirmusorat, amiben a sinek mellett baktato menekulteket kerdezi a riporter, es a menekult ferfi azt mondja, hogy a magyarok, az emberek nagyon jok, mig a magyar vezetes rettenetes...

Szoval, meg ennyi szemetseg utan is ezt mondja a menekult... Mondjuk en mindig tudtam, hogy a magyar nep jo, emberseges (a tulnyomo resze, nem a kormanypartiak)
meg igy sem sikerult osszeuszitani a magyar lakossaggal a menekulteket!
Meg az egyszeru , tajekozatlan menekultek is tudjak mar. hogy a magyar nem egyenlo orbannal...
eszegfu
@vonotok: 20:15 Őszintén szólva, eszembe sem jutott a mérkőzés! Hallottam, hogy lesz, de nem jutott el az agyamig, hogy valóban elég feszült volt eddig a légkör minden magyar-román mérkőzés előtt, közben és utána, és ezzel én még "tetézem"! Nem volt szándékos, elnézést.
Legközelebb jobban meggondolom!
micfild
@quo vadis: Mivel nem kicsit elmebeteg, ez elég könnyen előfordulhat,
Hány éve is vivja a szabadságharcát?? Mindig talál valakit, aki ellen vivhatja... és a menekültek ellen már kellően felhergelte a népet. Azokat is, akik amugy nem foglalkoztak politikával. Az ismerőseim jelentős része, visitozva mond ostobaságokat.
Nemezis
Mi van Viktor, már nem tudod őket kezelni mint 2006-ban?
human
@dömdödöm: Nehéz ügy. Egy Vietnam, Afganisztán, Irak után nem mondhatjuk, hogy csak oda kell csapni és rendeződnek is a dolgok. A diktatúráknak volt állami szervezete, utánuk pedig a semmi, ami megélhetési problémákhoz vezetett, ami pedig a szélsőségek megerősödéséhez (ahogy nálunk is). Szerintem is szét kell verni az ISIS-t, de újratermeli magát, ha utána a semmi marad.
Vizual
Megértés ? Jogosan hiányolja, hiszen a 2006-s hőstettük után és megjutalmazásuk okán elvárhatta volna Orbán, hogy most is összekacsintanak. De ezek állatok, részeg állatok és nem a megfelelő embernek szóltak a kormány intézői. Igy az ultra úgy viselkedett ahogy mindig is elvárták tőle. Mint a randalírozó migránsvadász önkéntes szabad csapotok.
cs.n.
A Kosútrádió szól nálam háttérzajnak, Orbán még a kisebbik rossz. Elduruzsolja a hülyeségeit álmos hangon, francot se érdekel. De ha a rikácsoló Fábry sztorizgat, akkor már kénytelen vagyok kikapcsolni. Azért mindennek van határa. :)
zöldszem
@cs.n.: Általában nem zavar a helyesírás... de kérlek, Kossuth az Ő nevét legalább...légy szíves!
világlátó
@human: Bizony jól gondolod. Minden bajok forrása a világ vezető hatalmainak egymás mellett elzúgó bábeli zürzavarja. Az erőből, csípőből hozott döntések a nyugati világ vezető hatalma pénz-, olaj-, fegyver-, drog-, terület-, bányászati jog-, stb.gurui kormányokat könnyedén befolyásoló hatalmából származnak. Az arab tavasz , előtte Afganisztán vesszőfutása az oroszok, majd a NATO alatt, a Quwait - Irak konfliktus, az Irán által gerjesztett feszültség, Irak válsága, Szíria Asszad utáni polgárháborúja, a régóta vajudó libanon, Ciszjordánia, a Kadhafi utáni Líbia, a Jemeni problémák, Egyiptom zürzavara és amit még kihagytam ezek mind a - hogy is tanultuk egykor?- harc a világ újrafelosztásáért.
Csakhogy mi itt Európában nem készültünk fel erre. Különösen nem mi itt közép - kelet Európában. Mi magyarok már 25 éve keressük önmagunkat, kell is az EU. meg nem is. Jó lesz -e O.V.-nak Junkers és Schultz vagy nem? Egyedül csak mi magyarok vagyunk a helyes úton, mindenki ellenünk van, de legalább is nem értenek meg minket.
Hogy is szól a Chomsky tízparancsolat 2.) pontja? Idézem : A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire.Ennek érdekében ( elsősorban a média segítségével ) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni , később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a ( máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását. " idézet bezárva. A menekült ügyi politika hazai alakítása kiváló lehetőség olyan újabb törvények megalkotására, amelyek éppen ezt szolgálják. A honvédség igénybevétele, a szigorítások, mind ezért fogalmazódtak meg. Eddig is ez történt a másod és a harmadrendű problémák felerősítése során.A bulvársajtó pedig hálásan nyalja meg a gazda lábát és ontja az ehhez szükséges híreket. A NAV besoroltatása a kormány hatáskörébe is ide tartozik.
cs.n.
Ja, Kosútrádió, e heti kedvenc párbeszédem, többet röhögtem rajta, mint a kabarén. Téma persze menekültkérdés, mi más. Ütköző c. műsor, a DK-s Vadai volt az egyik fél, a másik egy kormánypárti politikus (a nevét pont nem hallottam, de mindegy, nem ez a lényeg)
Kormánypárti politikus: Ön Gyurcsány Ferenc táskahordozója,..
Vadai: Válogassa meg a szavait, én is képviselő úrnak szólítom önt, nem pedig Orbán Viktor kiskutyájának!
Kész, dőltem a röhögéstől.
Aki kíváncsi rá, szó szerint hogy hangzott el, a rádió hangtárában biztos megtalálja. :)
human
@világlátó: Egyébként nemrég volt egy összejövetel. Már nem emlékszem, hogy leggazdagabb államok vagy a leggazdagabb tőkéseké volt. Mindenesetre már ott is kénytelenek voltak felvetni, hogy az eddigi harácsolás visszájára fordult. Megállapították, hogy a bolygó vagyonának 90%-a a bolygó lakosságának 10%-ának tulajdonában van. Ez pedig növeli az elszegényedést, a radikális militarista alakulatok szaporodását és így "szegény" 10%-nak is egyre nehezebb. Tehát tettek egy bátortalan megállapítást, hogy gondok vannak az újraelosztással. Csak egyenlőre olyan ez mint a hálapénz. Tudjuk, hogy igazságtalan és ártalmas, de senki nem akar tenni ellene tenni semmit, mert így kényelmes.
human
@cs.n.: Egyik szemem sír a másik nevet. Hofi hatalmas kabarét tudna csinálni ezekből. De tudom, ha fel lehetne támasztani a szíve nem bírná azt ami itt zajlik :(
teuton
Ez a Szeretett Vezer ugy hazudhat a hazajaban ahogy akar, es meg mindig vannak akik hisznek neki! Azt allitja, nem akar az EU MO-rol menkülteket szetosztani! A brüsszeli kvota szerint 54000 (!!!) menekültet osztananak szet MO-rol Europaban! A gond csak az, hogy MO-on nem akart idaig összesen 4000 sem maradni, honnan szednek össze a maradek 50000-et? Mert ugye az EU-s penz lenyulasahoz azert kellene bizonyitek is. Na van egy ötletem Viktor, 2 legyet 1 csapasra! Szedj össze 50000 ciganyt es küldd el öket mint szir menekültet Europaba! De hogy ez a zsenialis ötlet nem Habonytol szarmazik, nem ertem... Nem kerek erte en sem sokat, csak a szokasos 10% visszaosztast az EU-penzekböl...;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.