Mivel a szocialista szavazók nagy része egyetért a migránsokkal szembeni kemény fellépéssel, az MSZP olyan stratégiát talált, amellyel megpróbál túlélni. A stratégia neve "pozitív semlegesség", leánykori nevén: hallgatás – írja az Index.

Az új stratégia, mely a kormány politikájának konzekvens ellenzését váltja, már megmutatkozott hétfőn, amikor az MSZP tartózkodott a honvédség bevetéséről szóló parlamenti szavazáson. Az Index információi szerint a tartózkodást nagy frakcióvita előzte meg, néhányan a "nem", egy képviselő pedig még az "igen" mellett is érvelt.

Tóbiás József pártelnök a múlt heti választmányi ülésen elégedetten magyarázta a párt parlamentjének, hogy az MSZP új stratégiája a "pozitív semlegesség". A szocialisták állítólag úgy értékelik, hogy saját szavazóbázisuk véleménye miatt nem tudják megnyerni a migrációs ügyet, ezért inkább kivonják magukat belőle. A pártvezetéstől lefelé azonban hallatszanak a hallgatással, a nulla üzenetküldéssel elégedetlen hangok is – tudósít az Index.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na a Fidesz ugyanezt tenné fordított esetben !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Eddig se sok vizet zavartak...teszetoszák ezek is...a qrbáni propaganda kikészítette ezt a párt...említésre se nagyon méltóak már.
wagabund
lári fári...ezt brezsnyevtől plagizálták...ő mondta azt a nagy politikusi bölcsességet, ha nem teszünk semmit, abból nem lehet baj..

lett..

a vezető szoci politikusoknak kényelmes életük van...nem tényezők, tehát nem kell csinálni semmit...

2018-ban meg is lesz az eredménye.
nyanya001
Na a Fidesz ugyanezt tenné fordított esetben !
GeoCravker
2013 nyara óta pozitívan semleges az MSZP.
Még Mesterházy vezette be, hogy hallgatólagosan kiegyezik Orbánnal, de erről hallgat a választók előtt.
A tejesember ezt már pártpolitikai szintre emelte.
A következő egy Fidesz-KDNP-MSZP pártszövetség lesz?
Aki Én
Hát ki az az eget verő barom, aki szerint mindenki menekült, és mindenkit a keblünkre kell ölelni? Hát még az mszp is csak mondja, mert olyan hülyék, hogy azt hitték ez lesz a gyógyír a megsemmisülésükre.
világlátó
Ugyan mitől lenne más az mszp-s szimpatizánsok véleménye a menekült kérdésről, amikor csak a fidesz médiát hallja, látja. Sajnos nincs érdemi mondanivalója az mszp.vezetésének.
Sem az újkori honfoglalásról, sem a nemzetközi kapcsolatainkról, sem a hazai életről nincs értékelhető álláspontja.Ennek persze sok oka lehet.Talán az a legfőbb ok, hogy nincs senki Európában aki ebben irányt mutathatna, a hazai vezető garnitúra pedig üres.
A klasszikusokat hiába lapozgatják, a világ sokat változott Marx óta. Az alap probléma azért megmaradt. A tőke és a munka ellentéte. Talán ha innen kezdenének. Most jobb ha hallgatnak.A napi semmitmondó acsarkodást bízzák a többi kis pártra. Tanuljanak.
eugen4402
Őszintén szólva, ez a legjobb, amit tehetnek. Azt ugye nem várja senki a szociktól, hogy az aknamező-telepítésért harcoljanak? Egyáltalán ebben a kérdésben nem lehet szembehelyezkedni a kormánnyal, mert abban a pillanatban hazaárulónak bélyegeznek bárkit, és valljuk be, aki nyíltan kiáll a menekültek mellett, az nagyon vékony jégre tévedt, akármikor beszakadhat... Gyurcsány és a DK bátor kiállása vajon kiknek a pozícióját erősítette meg? ...Természetesen a Fideszét. Tudomásul kell venni: a népek nem szeretik sem a pirézeket, sem a pomogácsokat, a szomszédokat kifejezetten utálják, és vannak, akiket egyenesen gyűlölnek. Amikor a Teremtő megalkotta az embert, azt szabad akarattal ruházta fel, mert már akkor is tombolt a liberális eszme...
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
justhpeter
Az mszp-nek sem szervezete, sem mondanivalója, sem támogató tagsága nincs. Ezek egymásból következnek. Ha lenne támogató tagsága, az ragaszkodna ahhoz, hogy az ő véleményük is megjelenjen és akkor mindjárt lenne a pártvezetésnek mondanivalója.S ha már a kettő megvan értelmes a szervezetet is felépíteni, mert a mondanivaló gyorsabban jut el mindenkihez. Most éppen alámerültek.
coni
Ahogy nyilvánvalóan vége a jóléti társadalomnak, fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer, az egészségügy, oktatás jelenlegi formája, ugyanúgy elkerülhetetlen lelsz a sok milliós népvándorlás a világban. De a politikusok hatalmuk megtartása érdekében nem felkészítik az együgyű népet az elkerülhetetlen valóságra, hanem elhitetik velük, hogy egy kerítéssel elkerülhető az elkerülhetetlen.
A kérdés az, hogy békésen vagy háborúval történik meg a népesség átrendeződés.
Aki Én
@Freewolf: 11:54 Ja, már a felső vezetésbe is befurakodtak...
Aki Én
@Freewolf: Neked miért orbán jutott eszedbe???
Freewolf
@Aki Én: Őt cigányozzák mindig a "rajongói"!
Aki Én
@Freewolf: Hát ezt döntse el mindenki maga Orsósról. De ő meg mindenkit liberálisoz, szerintem tőle tanultad te is.

forum.p24.hu/forumkep/27/267062/422/12647095/1.jpg

kuruc.info/galeriaN/hir/orban-viktor-tablokepe.jpg

kuruc.info/galeriaN/egyeb/wilkeiov.jpg

Egyébként mindegy ki milyen származású, vallású. A tettei határozzák meg.
KERKA
Az én értékrendemben a pozitív hallgatás azt jelenti, hogy: nem meri vállalni a véleményét.

Ha van neki:))
Freewolf
@Aki Én: Ebben igazad van! Mégis ezek a rasszista tények. Például a cigányság miért felülreprezentált a börtönökben a számarányához képest?
Aki Én
@Freewolf: 14:58 Mert rasszisták és senkit nem engednek maguk közé. :-)
Freewolf
@Aki Én: Megnevettettél! :-)))))))))))))))))))))
dr Feco
Ízelítő Németországból mire számíthat a liberál-bolsevik szavazótábor, az illegális bevándorlóktól www.hirado.hu/2015/09/15/szexualis-tamadasok-tortentek-a-nemet-menekultugyi-kozpontokban/
TASzSz
Hát, igen! Jellemző...
Egyébként meg kell kérdezni az aerikai nagykövetet, sőt alázatosan tanácsot kell kérni tőle, hogy milyen anyagból épült az USA - Mexikó határán az a 4 méter magas kerírés, ami 4000 km hosszú... s ha átjut rajta mégis délről valaki, milyen kaliberű lőszerrel lövik le...
csa-csa
persze! hiszen a leghalványabb gőzük nincs mit kéne tenni!
teszem hozzá gyorsan SENKINEK sincs!
Bercifiu
Józsikám! Ha volna bőr a képeden, kurva gyorsan eltűnnél a 3,14 be. Tönkre tetted a pártot, szégyeld magad, te rohadt megélhetési politikus.
Mobil123
Már lecsónak sem vagyok jó! Ugorjatok a kukába !
Mobil123
Na mégegyszer: :-D

Már lecsónak sem vagytok jó! Ugorjatok a kukába!
Cicamama55
Na ez a nagy baj nálunk a politikusainkkal már hosszú évek óta! A képviselők az őket megválasztott emberek véleményét kellene hogy képviseljék, nem a saját hatalmuk megszerzésén görcsölni! Ha az egyik á-t mond, a másik juszt is b-t, még ha nem is úgy érzi, gondolja! Ezért tartunk ott ahol tartunk!
Január
@KERKA: Ne szólj szám, nem fáj fejem. - csak ennyi. Jobb ötletük nekik sincs, a megoldandó feladatokat az Eu. is csak most értelmezi. Honnan lenne az MSzP-nek válasza rá?
moiszikf
Én elhiszem, hogy ez az új stratégia az MSZP-nek jó, de nem arra kellene stratégiákat gyártani, hogy az egész országnak mi lenne a jó?
KERKA
@Január: 19.02 Egy kicsit karakteresebben is képviselhetné az Mszp-t. Nem is tudjuk, hogy vannak -e léteznek -e egyáltalán. Persze, összezsugorodtak kis létszámra, lassan el is tűnnek majd a süllyesztőben.
Gonoszgólya
@Aki Én: "Hát ki az az eget verő barom, aki szerint mindenki menekült, és mindenkit a keblünkre kell ölelni?"
Hidd el, vannak egy páran.
Gonoszgólya
@világlátó: "Sajnos nincs érdemi mondanivalója az mszp.vezetésének.
Sem az újkori honfoglalásról, sem a nemzetközi kapcsolatainkról, sem a hazai életről nincs értékelhető álláspontja."
Hosszú évek óta nincs.
Töketlenek. Finoman szólva.
Gonoszgólya
@eugen4402: "Tudomásul kell venni: a népek nem szeretik sem a pirézeket, sem a pomogácsokat, a szomszédokat kifejezetten utálják, és vannak, akiket egyenesen gyűlölnek."
Voltak idők, amikor az mszp nevű gittegyletet és hű piócáját a szadeszt ez kurvára nem érdekelte.
Akkortájt nem hallották meg ha a nép keményebb hangot akart hallani, vagy ha valami napvilágra került disznóságról azonnali intézkedést akartak látni.
Most mitől lennének okosabbak?
Egyszerűen csak töketlenek, és fosnak.
Peller Anikó
@Horizont: Jó lenne ha Mr Tóbiás végre elhallgatna azzal a rettenetes kártékony szájával, de nem volt olyan szerencsénk, hogy erre időben figyelmeztessék a gyenge képességű segítői.
Az mégjobb lenne ha mr Gyurcsány Feri is végre visszavenne a tempóból és átállna a megszállók puszilgatása helyett a magyarok érdekeinek képviseletére.
A maradék nagyreményű ellenzéki pártocskák is többet érnének ha minél kevesebbet törődnének a hívatlan vendégeink problémáival, nekik is többet érne a hallgatás gold.
És itt van a jobbik, alias rosszabbik a gárdájával, fasisztoid hatalomratörő ideológiával, amit valóban a vonat szeretne minél jobban kihalványítani. Ez a balfás ellenzék az ő majmukra hajtja a vizet, nameg a zórbán is hatalmasat kaszált a menekültkérdésen, úgy értem voksokat is.

De a menekültkérdést mindenképpen szét kell választani a mindennapi pártpolitikától, mert a semmittevés elveszejti európát. Nincs idő szarakodni, az európai politikusok elmebetegek, ilyen tehetetlen gazember bandát rég nem látott európa. Nem akarják megvédeni hazájukat, hazánkat, mert kellemetlen lenne megállítani az inváziós seregeket, mit szólnának az újságok, jó ég meg a híradók is. Huh, hát lehet még a választásokat is buknák ha megvédenék a hazájukat, de erről már mi tehetünk

Ezért tragikus a Lászlópetra ügy, mert emiatt elbukik ez az eltunyult, elhülyült európa. A rendőröknek és a katonaságnak meg kellett vona állítaniuk a ránk törő hordákat. Erre azzal lett tele a média, hogy a focista elesett.

Arról nembeszélve, hogy a honvédelem egész európa feladata lenne és nemcsak a mienk.
Gonoszgólya
@Peller Anikó: Abban igazad van hogy Európa sírját a polkorrekt liberalizmus fogja megásni.
Abban nincs, hogy az edző "elesett". Konkrétan felrúgták. Mint a kalapos gombát. És ezen nincs mit szépítgetned.
De hangsúlyozom, mindemellett igazad van
Peller Anikó
@gólya: nem, sajnos. Az az első videó megszívatta fél európát. De a Petra operatőr társa (aki mellette áll) felvételén már teljesen világos, hogy a rendőr húzta visszafelé a kabátját a focistának, s amikor ebből kitépte magát vagy elengedte a rendőr mert nem bírta már tartani őket, akkor az arab terrorista a lendülettől elesett. A Petra meg reflexből hátrafelé mozdult és kilendítette a lábát. De egy levegőben lévő (női) lábtól nem esett volna el egy focista, azok keményebb becsúszó szerelésekhez vannak szokva. Amúgy meg legalább 2 méterre volt az eséstől. Kéred a videót? megkeresem neked, de tele van vele a net.

A faszi egyszerűen elesett, konkrétan nem rúgta fel senki, pedig fel kellett volna. Tartóztatni, aztán meg le. Mint határsértő betolakodót.
kkalman
Az MSZP az öszödi beszéd után kezdte el megásni a saját sírját, azzal, hogy az akkori pártelnök, Gyurcsány, reformterveit nem támogatták. Később magát Gyurcsányt is kiutálták a pártból, ezzel elveszítve az addigi "legerősebb vonzerejüket". Azóta nincs nekik se egy olyan vezetőjük, aki a bal oldali eszmeiséget tudná hitelesen közvetíteni a választók felé, se olyan programjuk, amit bátran el lehetne fogadni. Az nem program, hogy akár naponként kijelentik, hogy "Felszólítjuk a Fideszt...!" "Felszólítjuk a kormányt...!" A három pont helyére mindenki beírhatja magának, hogy éppen mi a felszólítás tárgya.
Az meg egyenesen nonszensz, hogy kijelenti a sebaj Tóbiás, hogy a pozitív semlegesség a követendő irány. A választóiktól nem erre kaptak felhatalmazást, így azok elfordulnak tőlük, aminek egyenes következménye lehet a 2018-as választáson a végső bukás, és feloszlás. Saját magukat dobják a történelem szemétdombjára, és ha így lesz, megérdemlik.
Knapp75
Aha, tudjátok mi lesz akkor, ha egy választópolgár a "pozitív semlegesség" stratégiáját választja 2018-ban? Otthon marad és nem szavaz majd senkire.
... és ezzel segíti hatalomban tartani a Fideszt vagy éppen hatalomhoz jutni a motivált szavazótáborral rendelkező Jobbikot.

Az MSZP-nél egész egyszerűen ostobák.
Ha nem akarnak "menekültpártinak" látszani, akkor is ezer módot találhatnának arra, hogy emberségesebbnek tűnjenek a témában, mint Orbánék, vagy legalább azt felmutassák, hogy európai módon, a gyűlölet szítása nélkül is lehet beszélni a problémáról!

De nem, ők inkább egyáltalán nem foglalkoznak a témával, nehogy szavazókat veszítsenek.
Arra nem jönnek rá, hogy már alig van valaki, akit le tudnak morzsolni bármivel is, hisz az "ingyenebéd" híveit már elvitte a Fidesz a rezsicsökkentéssel, a rasszizmusra hajlamosakat meg a Jobbik a cigányozással.
Desischado
Eddig sem csináltak szinte semmit. Valami cselekvést jó volna már látni!
pagoda
Szerintem, ez intelligens hallgatás, mert sok mindennel egyetértenek ebben az esetben a Fidesszel. Ellenkező esetben a Fidesz politikusok már hangosan acsarogtak, kiabáltak, ordítottak,káromoltak,vádaskodtak, támadtak volna. Azt, amit szoktak minden MSZP javaslatra, vagy nyilatkozatra.
világlátó
@Peller Anikó: Nem tudom hány éves, mit tanult, mi a munkája, hivatása, pártállása, ideológiai hovatartozása.Remélem a jövőben sok ilyen induló mondattal kezdődnek majd a virtuális beszélgetések. Sokat markolt, sok jó gondolatot közölt, a kritikai megjegyzései is többségükben helyesek.Nem értékelem, csak egyetértek több kérdésben.Ma reggel az EKHO Tv.-ben végignéztem a Föld Lászlóval készült interjút. Ha ezt az ATV.-ben látom, akkor is azt kell mondjam, pontot tett az i.-re. Militarizálta az egész " népvándorlást ".
Ketté osztotta a vándorokat, katonákra és az eltérítettekre, akiket a saját médiáik, mullahjaik, vezéregyéniségeik a befolyásuk alá vonták és Európa felé irányították.
Érdekes volt, egyben félelmetes. Szerinte a folyamat tudatos, előre megfontolt, jól megtervezett, ravasz, többszörösen fedett a valódi szándék. Terroristák ők valamennyien, legfeljebb ma még nem is tudják hogy egyszer azzá teszi őket a helyzetük, hazájuk és a hitük parancsa. Igen, tudom, az iszlám valódi üzenete nem a pusztítás és a terror.De már csak azt az iszlámot halljuk naponta, amelyik gyilkol. A menekültek közül sokan éppen előlük menekül.Földi szerint a fegyvertelenül , sok viszontagságon át vándorlók nem menekültek, hanem a megszállók előre vetett osztagai, akik rejtett módon elvegyülve a tömegben, felderítik a helyzetet, majd folyamatos információáramlással előkészítik a további nagylétszámú csoportok beáramlását. Fegyvert szerezni ma már nem gond, hiszen éppen itt láthattuk a segélyküldemények között az USA -ból becsempészett rengeteg lőfegyvert és lőszermennyiséget. Földi László tehát úgy gondolja, Európa népe, különösen politikusai nem akarják látni a valóságot. Politikusok sokasága a választásokra koncentrál és kíván szavazatokat begyűjteni éppen a bevándorlás csűrése, csavarása által.A gyűlölködők sem látnak tovább gyűlöletük egy méteres távolságán, a szolidárisok sajnálják a fáradt, elgyötört embereket és gyerekeket, a hatóságok csak a parancsokat kapják. Folytatom.
világlátó
Az országok biztonsági szolgálatai nem tesznek, tehetnek mást, mint amit a vezető politika enged nekik. Ez nagyon nagy baj. Az is az lenne, ha mindez fordítva lenne.Mégis, indokolt lenne , lett volna már kezdetektől a sok szintű konzultáció. A CIA és az FBI is tudta, készül a baj, utólag elő is tárták megfigyeléseiket a pilótaképzésben résztvett terroristákról.
Most is tudják mi történik, azt is tudják mit kell tenni. De a politika elsődlegessége most is erősebb. Nem véletlen a már szétfutott közmondássá alakult mondat, A politikus az a pasas aki a te életedet áldozza fel az ő országáért !
Ehelyett azt látjuk hogy a pártok tudatos manipulációja érvényesül. Az EKHO tv.és különösen a világpanoráma riportere, Szaniszló ,kifejezetten a nagy mesemondó idős professzor Drábik János jól értesültségét, vízióit közvetíti felénk, melynek lényege a nagy összeesküvés, a mindenki - mindenki ellen.Alátámastja ezzel a jobbik álláspontját.
A magát baloldalinak nevezett mszp.a bölcsnek gondolt hallgató kivárást választotta, ugyancsak politikai szűklátókörüség és koncepciótlanság miatt.Persze mit is mondhatna.
Földi azt is elmondta, szerinte mit kell tenni a már itt lévőkkel és a még ott lévőkkel.
Belátta, hogy amíg az európai politika ilyen lassú és tétova, amíg a világ politika ugyanilyen, addig csak reménykedhetünk hogy nem kezdődik el a nagy leszámolás.
Szerintem is így van. Az európai és az amerikai politika évszázados gonoszsága elszámolása több mint rémhírterjesztés. Hogy miért éppen Európa népeivel szemben és miért éppen most? Nézzétek meg mi történt Irakban, Líbiában, Jordániában, Egyiptomban, Libanonban, Afganisztánban, az elmúlt évtizedekben de még annak előtte is.
Megjegyzem Európa tunyasága, az USA számító magatartása kedvezett az oroszoknak a Krimben és Ukrajnában végrehajtott agressziójához.Az idő és a helyzet kedvezett mindenkinek, aki komoly szándékot tervezett megvalósítani Európában.
világlátó
Európa tehát fizetni fog. Nem egy milliárd Eurót, hanem a többszörösét. Véletlenül sem szeretnék kárörvendő lenni, cinikus sem, alávaló renegát sem, de szeretném ha csak az Euromilliárdok vesznének oda, emberek élete helyett. Nyugat - Európa két világháború után a világ második vezető gazdasági hatalmává nőtte ki magát.Mára ez a hatalom sok sebből vérzik. A vezető politikai " osztály " fejébe nem látunk, de mintha valami isteni csodára várnának. Jó lenne ha ezt a csodát nem a saria töltené be, hanem egy európai népek kongresszusa, ahol talán előjönne az európai népek , egyszerű emberek szándéka, javaslata, ajánlása a túlélésre, a talán szerényebb de tudatosabb élet melletti kiállásra.
Nem tudom mennyi időnk van még erre.
Itt kell és lehet keresni a magát a baloldalhoz tartozó pártok, politikai érdekcsoportok szándékait, kiállását a béke, a biztonság, a normális élet, az alkotás, és a mértéktartó fogyasztás mellett. Itt van helye a szolidaritásnak is, a békét Szíriában és környékén ügyében is.De hát ki vagyok én hogy megadjam az alaphangot akár csak az mszp.-nek is.
mariaberta
Ezek nem bírják ki, hogy ne rúgjanak bele az ellenzék egyik-másik pártjába, kivéve a jobbikot. Ja, az "őfelsége lojális ellenzéke" tehát róluk nincs szó.
Január
Végül is a hallgatást nevezhetjük beleegyezésnek is. Beleegyezés az európai nemzetállamok széthúzásába, beleegyezés az Eu. tehetetlenségébe, beleegyezés Európa migránsok általi elözönlésébe és még sorolhatnám.

Aztán pedig vétkesek közt cinkos, aki néma, mert semmi és senki mellett nem teszik le a voksukat. Így a potenciális választó is majd az MSzP figyelmen kívül hagyásával, karakteresebb párt választásával honorálja a jelenlegi hozzáállást, és könnyen eltűnhetnek a süllyesztőben, mint az elmúlt évek alatt eltűnt rendszerváltó pártok.
Ki emlékszik már a Kisgazda Pártra, a Magyar Demokrata Pártra az egytagú SzDSz-re és ki számol velük?
Január
@Január: Bocs. helyesen: Magyar Demokrata Fórumra
Lepényleső
Politikusok ebből élnek úgy, mint ahogy mi sosem.Mi hagyjuk,hogy így legyen.
JAJMÁR
Az MSZP, és egyébként bármelyik párt bármit mond menekültügyben, a fidesz malmára hajtja a vizet. Igaz, ettől még mondhatná amit gondol. de a baloldalon már hiteles pártok nincsenek, vannak viszont hiteles emberek. Egyenként. Ők pedig mondják is a magukét, de a lehengerlő és mindent elsöprő kormánypropagandával, és a már hisztériás tömeggel, amelyik mindezt csont nélkül, és mindent elsöprően befogadta, a józan észnek nincs esélye.
moiszikf
@Horizont: Term. a fityisz sem jobb,de azt már ezerszer leragoztam, hogy kit kivel akasztanék egy fára. Amúgy sem ez volt a téma. Mielőtt rögtön jobbikossággal vádolnál elárulom, az utolsó politikai bizodalmam bennük van, de azért ezzel párhozamosan betartalékoltam egy harmadik hurokra való kötelet is. (Nem vagyok az a klasszikus demokrata.)
moiszikf
@Horizont: Na, azért nem eszik olyan forrón a kását, az akasztósdit csak átvitt értelemben kell venni! (Ne ölj!) Valószínűbb, hogy "uralkodásom" (ezen még én is jót röhögök) esetén, összebótolnék egy lakatlan szigetet, valahol a Jeges-tengeren és ott adnék új otthont a kártékony egyéneknek.
Peller Anikó
@gálic: igen, a nagynénikém ismerősének a húga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.