Csurgai Annamária 7 évig dolgozott aneszteziológusként a Szent Imre kórházban. Ő volt az egyike az osztályvezető főorvos mellett annak a hat orvosnak, akik a napokban felmondtak. A doktornő könnyeivel küszködve nyilatkozott a Tényeknek.

Azt mondta: két oka volt, hogy a felmondás mellett döntött. Két olyan probléma, amelyre nem volt számára elfogadható megoldás. Elfogytak a szakképzett és ügyes nővérek az osztályról, emiatt egyre nehezebbé vált az ő munkájuk és az orvosoké is, a másik ok pedig az, hogy az orvosok is elfogytak.

A napi munkájuk mellett hetente többször is ügyeletet vállaltak. Gyakori volt, hogy 24 órán keresztül folyamatosan dolgoztak. Az orvosok és az ápolók is túlterheltté váltak. Azt mondta, hogy 2 éve nem emelték a fizetését, a napi munkájáért bruttó 509 ezer forintot kapott, ami nettó 325 ezer forint. Ehhez jött még az ügyeletért kapott pénz. Nem volt ritka, hogy heti 6 éjszakát nem aludt otthon.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
No, ez jelent életveszélyt a magyarok számára, nem a terrorizmus, nem a menekültek!

"Átfogó kormányhatározat született a Liget Budapest projekt megvalósításához szükséges intézkedésekről.
A Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható dokumentum szerint a projekt megvalósítására a 2016 és 2019 közötti időszakra 156,72 milliárd forint forrást fognak biztosítani a központi büdzséből."

156,72 milliárd forint!!! A költségvetésből!!!
Miközben 50-55 milliárd forintot nem képesek beleinvesztálni az egészségügybe, hogy ne haljon meg évente több ezer magyar az egészségügy-, az ellátás hiánya miatt!!!
Szégyellje magát minden szekértoló jobber!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
No, ez jelent életveszélyt a magyarok számára, nem a terrorizmus, nem a menekültek!

"Átfogó kormányhatározat született a Liget Budapest projekt megvalósításához szükséges intézkedésekről.
A Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható dokumentum szerint a projekt megvalósítására a 2016 és 2019 közötti időszakra 156,72 milliárd forint forrást fognak biztosítani a központi büdzséből."

156,72 milliárd forint!!! A költségvetésből!!!
Miközben 50-55 milliárd forintot nem képesek beleinvesztálni az egészségügybe, hogy ne haljon meg évente több ezer magyar az egészségügy-, az ellátás hiánya miatt!!!
Szégyellje magát minden szekértoló jobber!
pbalage
Ki kell plakátolni, hogy itt mindenki egészséges.
Meg is oldottam a problémát.
F_Viktor
@Mirabilis: Úgy nézd a fizetését, hogy 250 km-rel nyugatabbra 1/4 munkáért, 10-szer jobb munkakörülmények mellett, 4-szer jobban megbecsülve 5-ször több fizetést kap!
nyanya001
És ez minden nappal csak rosszabb lesz :
www.atv.hu/belfold/20150923-gyorsul-a-nepessegfogyas-egyre-tobb-magyar-hal-meg

Kell a pénz kisvasútra, 3,1milliárdért kazán Felcsutra...
és stadionok meg stadionok ...
Fradigege
Felmondtak, és...? Meg van már az új munkahely nyugaton? Ez nem derült ki ebből.
verum
@Fradigege: - vajon mit segít az az orvos és ápoló nélkül maradt betegeken?
Vagy az senkit nem érdekel?
human
@Mirabilis: Valóban nem rossz fizetés. De vajon megéri, ha nem jut idő, energia a családra? Azért dolgozunk hogy éljünk, vagy azért élünk hogy dolgozzunk?
agnes200
A munkakörülmények néha fontosabbak, mint a fizetés. 24 óra munka egyvégtében - hiába fizetnek érte... én egyszer sem bírnám végigcsinálni. És még csak ne is hibázzon, mert akkor beperelik.
agnes200
@F_Viktor: Persze. Mert ami ilyen-olyan beruházásokra megy, abból a rokonok pályázzák a fele tervezést és szakértést és kivitelezést. Legalább. Ami az egészségügybe menne, abból egy fillért sem tudnának a saját zsebükbe tömni.
F_Viktor
@verum: Írod:
"vajon mit segít az az orvos és ápoló nélkül maradt betegeken?"

Majd bevetik titkos fegyverüket, a közmunkásokat. Majd ők altatnak gereblyékkel, ők végzik a műtéteket láncfűrésszel.
nyanya001
@F_Viktor: " Majd bevetik titkos fegyverüket, a közmunkásokat. Majd ők altatnak gereblyékkel, ők végzik a műtéteket láncfűrésszel. "
Jó lenne ha ők lennének a páciensek !
F_Viktor
@agnes200: Igen, s közben a magyar vállalkozóknak és alkalmazottainak csak a morzsa jut jobb esetben, ha éppen az oligarchák nem felejtik el kifizetni alvállalkozóikat.
human
@agnes200: A legtöbb pénzt az építőiparon keresztül lehet könnyen és gyorsan lenyúlni. Ezért a sok stadion építés és most Paks2.
F_Viktor
@nyanya001: Ők a köztisztviselők juttatásait szabályozó kormányrendelet alapján kiemelt (pl. várólista nélküli) orvosi ellátást kapnak a Honvédkórházban és a SOTE-n.
Az ő orvosaik biztosan nem vágynak külföldre, így biztonságban érzik magukat a ge@ik.
human
@F_Viktor: Hát kíváncsi lennék, hogy a valódi versenyszférában mire vinné egy Habony, Mészáros, Tiborcz-Récsöl.
F_Viktor
@human: Mészárosról és Habonyról tudjuk, az előző egy csőd szélén álló gázszerelő volt, az Árpád pedig egy nagyon szerény koronaőr. Tiborcz-Técsöl már a mutyiban érlelődtek.
karma1
@Mirabilis: A penz valoban nem rossz... De a tulhajszoltsag miatt csak egyszer kosson be rosszul egy infuziot, ami halalt okoz, es mehet a bortonbe. Ki lesz ezert a felelos?
rugacs
@F_Viktor: Rólad meg azt, hogy baloldali vezetés alatt jól ment a szekered, utána meg külföldre távoztál. Vagyis ugyanolyan vagy mint ezek... bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű... :-DD
rugacs
@karma1: Azért ez nem igazán így működik... Bocs, de nálunk is van kórház, itt is kevés a szaki, és van rokon, aki ott dolgozik, szokott mesélni mi hogyan van. Van egy előírt óraszám, amire lehet vállalni túlórát, de csak bizonyos határig. Persze afelett is lehet többet vállalni, de önként, kényszer nélkül... és van kötelező pihenő idő. De egyesek a pénz kedvéért bármit elvállalnak és bármennyit. Itt vidéken sokan örülnének ha a másodállással együtt meglenne nekik a 200 nettó. Ha a mami 325-öt visz haza, ne sírjon már a felelősségtudatról! Mert ha lenne neki, arra is gondolna, mi lesz azzal, aki ott marad! Másrészt azért az sem semmi, itthon kitanulta a szakmát olcsón állambácsi terhére, most kimegy, sz@rban hagyja m.helyét és a betegeket, akikből eddig szépen megélt és agyonkeresi magát... Egészségügyis mentalitás...felelősségtudat... :-((
bakegya
Nem olyan nehéz a hiteles diagnózist kitalálni- a teknős a páncéltőkéje alatt sunnyog-de gyógyíthatatlan beteg is-volt időm rá és lehetőségem is, hogy figyelemmel kísérjem-a korlátait és határait a magyar társadalom a fidess maffia hatalomra juttatásában keresheti-
1magyar
Sebészeknek nem engedném a túlórát, ügyeletet, mert nem szabad túlterhelni őket, beleértve az altatóst is.
6 éjszakát nem alszik otthon, az már rabszolga.
Ezek azon munkák, amelyek a legnagyobb felelősséggel, terheléssel járnak.
Ha csak egyetlen mozdulata elront valamit az a beteg életébe kerülhet vagy a további életminőség rosszabbodása.
Jozefina
Ennyi munkában eltöltött óráért nyugaton 1,5 - 2 millió forintnak megfelelő fizetést kapnak, Akkor miért is ne mennének külföldre???
karma1
@1magyar: Ugyanigy latom en is: ezert irtam 01.17-ben, hogy csak egy rossz infuzio-bekotes, ha meghal a beteg, mehet a bortonbe, es esetleg meg a tovabbiakban a praxisat is elvesztheti. Szerintem nem a penz miatt mennek csak nyugatra (persze, az is kozrejatszik), hanem a kiszamithato, emberi lepteku munkavegzes, felszereltseg, jo asszisztencia. Ez utobbi otthon is megvolt kb. 3-4 evvel ezelottig, de amiota katasztrofalisan romlik az egeszsegugy helyzete, mar a szakkepzett apolok, noverek is elhuztak otthonrol.
vadnarancs
@rugacs: Te egy tipikus agymosott narancsködös valami vagy. Neked a sz.r is mindegy, azt is megeszed, csak Orsós sz.rja!
human
@1magyar: Azt én sem értem, ha egy építkezésen büntetik, ha valaki nem hord védő sisakot, akkor a kórházat is büntetni kellene, ha túlórázó orvosokkal dolgoztat, mert ott ráadásul nem maguknak, hanem a betegnek árthatnak. Érdemes lenne megnézni, hogy hány műhiba történt amit túlórázó orvos okozott.
Aki Én
@rugacs: 02:07 Most jön az a a rész, hogy ,,hazaáruló!"
1magyar
@human: Volt egy műtétem reggel 8-kor anno, mikor megtudtam, hogy egész éjjel ügyelt az orvos és hajnal 2-kor meg kellett valakit műtenie, le akartam lépni a kórházból mert féltem, hogy fáradt lesz az orvos.
1magyar
@human: Az orvos profi volt és nem túl öreg, de lehetett volna tökéletesebb is a műtét.
Hellcat
A reformok működnek...a magyarok meg kihalnak...
Aki Én
@Mirabilis: Elmondták, hogy nem a pénz miatt mennek el.
eszegfu
Azért valami "huncutság" mégis van a dologban! Ugyanis az igazgató azt nyilatkozta, hogy az elmult évben volt 2x béremelés (a doktornő szerint 2 éve nem), meg az igazgató szerint az átlagbér 980 eFt (doktornő pedig 509 eFt-ot állit). Lázár meg elmondta: szeretnének többet fizetni... akár 1 millió fölött is, de csak annyit fizetnek, amennyit tudnak. Sajnálom, de ezekből csak arra tudok következtetni: a doktornő mondhat igazat. Az döbbentett meg igazán, hogy akár 6 napig nem tudnak hazamenni pihenni! Tudom, hogy rossz hasonlat, de pont tegnap láttam egy állatorvost, akihez este érkezett egy balesetes kutya.. Nem merte megoperálni, mert félt, hogy aznap már tul volt 5-6 mütéten és fáradtan hibát követhet el. (Egyébként "csodákat" müvel ez az ember!) Egy humán orvosnak is meg kell adni az esélyt, hogy frissen, pihenten végezze a dolgát a betegek érdekében! Csak ekkor tudja tudása legjavát adni!
glorianna
@eszegfu: " (Egyébként "csodákat" müvel ez az ember!)" Nem Jocidoki? :)

Elsősorban nem a pénzért mennek el, legalábbis azok, akik nekem elmondták kivándorlásuk okait. Első helyen a magyar egészségügy feudális rendszerét említették, azután a munkakörülményeket, azután a veszélyeztetettséget. Az anyagiak valahol a 6.-7. helyen szerepeltek.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Már elmondtam, egyetlen kormánynak, pártnak nem nyaltam a seggét, egyik sem adott nekem semmit, de nem is kértem.
Azt gondolod a pályázatírásban nagy pénzem volt? Tévedsz.
Az egészet azért csináltuk, hogy:
- kisvállalkozásokon segítsünk,
- két hátrányos helyzetű alkalmazottunkon segítsünk.

A régióban mi voltunk az elsők aki ingyen írta meg a pályázatokat, csak a sikeres pályázatok után kaptunk sikerdíjakat. De abban is mi voltunk az elsők, akik a sikerdíjat 3 százalék alá vitték. Tehát ez részemről csak hobbi volt.
F_Viktor
@rugacs: Lemaradt:
Többször leírtam az elköltözés okát is.
A gyerekem érdekében tettem, iskoláskorú lett, s nem akartam/akartuk, hogy a hazug fityeszes ideológiákkal tömjék a megfélemlített tanárok a fejét hétköznapokon reggel 8 órától délután 5 óráig! Azt akartuk, hogy szabadságban, félelmek nélkül nőjön fel, ne egy bűnöző társadalomba kelljen majd a helyét megtalálnia.
soljanka
Menjenek. Megérdemlik a megbecsülést.
Én csodálom az ápolók, orvosok, mentősök, tűzoltók hozzáállását.
Olyan munkát végeznek, amit államtitkári fizetéssel kellene jutalmazni. Ehelyett átláthatatlan hatalmi hierarchiában, lepukkant körülmények között, szar fizetésért állnak helyt minden nap.
Mindeközben fütyijüket lóbáló, szemünkbe hazudozó, taknyos nyikhajok gazdagodnak az adónkból.
rugacs
@F_Viktor: Öccsém, lemegyek hídba, de azonnal!!! Csak azért vállalkoztál, hogy másokon segítsél!!! Csak hobbiból dolgoztál?!!! Ez ÓRIÁSI!!! Netán krőzusnak születtél? És micsoda nagyszerű szülő vagy, hogy kizárólag a gyermeked lelki üdve miatt távoztál külföldre!!!
Szóval a két hátrányos helyzetű alkalmazottadat sz@rban hagytad, hogy a gyereked biztonságos országban nőjön fel..!!! Micsoda önzetlenség... :-DD
Szóval te is hosszú távon gondolkodsz a Fidesz esetében...
És most mit fogsz csinálni, hogy a gyermeked biztonságban legyen a terroristák által megszállt Európában? Trezorba zárod?
Feltételezem, te is hótt becsületesen szerezted vagyonodat, így már fel sem merül bennem, hogy a megtorlás elől menekültél el az országból... :-DD
Sok marhaságot olvastam már eddig is (főleg itt), de a te magyarázatod - mely magasan felülmúl minden eddigit - viszi el a pálmát!!!
rugacs
"Naponta 3 orvos és 2 ápoló megy külföldre dolgozni" És még mindig van itthon belőlük...
Lehet, hogy nálunk már klónozzák őket?!
rugacs
@soljanka: "Mindeközben fütyijüket lóbáló," Kire gondoltál?
Toby
@rugacs: tegnap, 23:26

"Megszólalt a Szent Imre Kórház a tömeges felmondások miatt" - legalább elolvastad volna !
Nyilvánvaló, hogy távozási átlagról lehet szó !
qxy
Na én meg tenném.
dokik kis csoportja titokba valami kis vírus a politikusoknak valamibe bele keverni
Jönnek dokihoz, mert betegek és közölném velük.- Sajnálom, elő kell jegyeztetnimagát uram jó lesz hat hónap múlva? mert akkor tíz percem lenne magára . és mind így meg szopatnám. Ha meg reklamálnak,,.- Uraim. Uraim.. Ezt önök akarták, tudták, engedték, üljenek le és ne velem vitatkozzanak hogy nem tudom önöket meg gyógyítani.
Állítom két nap max és minden orvos Magyarországon szeretne dolgozni.
Mi kell hozzá??Semmi csak olyan aljasnak kell lenni mint egy politikus.
eszegfu
@glorianna: 20:10 Külföldi az állatorvos. Elhiszem, amit irsz. Tulajdonképpen a keresetekkel csak arra akartam "rávilágitani": valaki nem mond igazat! Hajlamos vagyok azt hinni, hogy egy jó körülményeket biztositó m.helyet az ott dolgozók még több pénzért sem hagynak ott... ha igen azt rendszerint megbánják.
Yoda69
@rugacs: Ezt en is kicsit tulzonak tartom, bar a statisztikanak nem neztem utana
magyarbakancs
Kimarad itt?
A sok sláger szakmában mint sebész,gyerekgyógyász,nőgyógyász a paraszolvencia tengerén lehet lavírozni.
Egyetlen egy sláger szakmában nem érdeke főorvosoknak ,hogy rend legyen az EÜ-ben.
Ezt állami pénzen fenntartani nem lehet.
Több biztosítási rendszer kell.
keresztapa
Aki megy hagy menjen, egészséges társadalom kiveti magából a nem oda illőket!
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Öccsém, lemegyek hídba, de azonnal!!!"

Fütyi, te már egy ideje "hídban" vagy, fordítva látod a világot!

Írod:
"Csak hobbiból dolgoztál?!!!"

Ha tudnád ez mit jelent, akkor nem csodálkoznál rá(m), mert bizony nagyon sokan nálam sokkal többet "áldoznak" hobbijaikért!

Írod:
"Netán krőzusnak születtél?"

Helyesen Krőzus.
Nem volt okom panaszra, édesapám mindenben támogatta két gyerekét, mint a MOL egyik osztályvezetője ezt anyagilag is megtehette.

Írod:
"Szóval a két hátrányos helyzetű alkalmazottadat sz@rban hagytad, hogy a gyereked biztonságos országban nőjön fel..!!! Micsoda önzetlenség... :-DD"

Nem figyelsz híg trágyalével teli p@csfej!
2014-ben, a trafikpályázat után, a fityeszesek általánossá vált pályázati mutyijai után fejeztük be a ezt a tevékenységet.
De, hogy megnyugodjál, elárulom, Lengyelországban 8 magyart foglalkoztatunk!

Írod:
"És most mit fogsz csinálni, hogy a gyermeked biztonságban legyen a terroristák által megszállt Európában?"

Semmit nem kell külön tennem, ő itt biztonságban van, esetleg ha a kertvégéden túl is járnád, akkor nem beszélnél "terroristák által megszállt Európáról"!
De hogyan is magyarázhatná el egy látó a vaknak, milyen a lila szín...

Írod:
"Feltételezem, te is hótt becsületesen szerezted vagyonodat, így már fel sem merül bennem, hogy a megtorlás elől menekültél el az országból... :-DD"

Bűnöző mentalitásoddal nehéz lesz megértened édesapám számunkra sokszor elmondott életfilozófiáját, miszerint a tanulásba befektetett idő, energia, kamatostól megtérül az életben.
DE! Ha figyeltél volna rám, akkor azt is tudnád, hogy 2006 óta dolgozok külföldön ugyanannál az amerikai cégnél. Tehát már akkor függetlenítettem magam bármilyen magyar kormánytól.

Írod:
"Sok marhaságot olvastam már eddig is (főleg itt), de a te magyarázatod - mely magasan felülmúl minden eddigit - viszi el a pálmát!!!"

Érdekes módon a "sok marhaságokra" reagálni csak Orbánt mantrázni, személyeskedni telik neked! Ha...
F_Viktor
@rugacs: Még valami. Én ki mertem tölteni az adatlapomat, én merek beszélni életemről, mert nincs semmi titkolnivalóm! És te?
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
36
@Mirabilis: Igen. Valóban nem rossz. A gond csak az, hogy magánklinikán 2X, nyugaton, meg még így is 3-4X többet kap. A morális dilemma is ott van.

És van egy olyan rossz sejtésem, hogy nem csak szakmákat és hívatásokat ugraszt egymásnak a kormány, hanem a fővárosi és vidéki fizetések külömbségével is. Szándékosan zavarossá téve a bér összegeket. Mocsok dolog.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Szeretem az embereket..."

Pubikám, Orbán Viktort ne társítsd az emberekkel!

Írod:
"Hátha a kinti nyelvet könnyebben elsajátítod, mint az anyanyelvedet: mert hogy mi a különbség főnév és jelző között, láthatóan fingod sincs."

Aha, akkor te tamásnak születtél?
Bunkócska, te csak maradj a farok másik, kellemetlenebb végén, ott érzed magad elemedben, okoskodásaid során mindig a szegénységi bizonyítványodat töltöd ki.

Írod:
"De ha már kint vagy, miért foglalkozol az itteni dolgokkal?"

Azért, hogy a szavazófülkékbe csábítsam azokat, akik tavaly otthon maradtak.
S te jó szolgálatot teszel ennek érdekében, mikor folyamatosan nyalod a padlót.

Írod:
"Miért zavar, hogy itthon most azok élnek jól, akiket a magad fajta mocskok igyekeztek anno tönkretenni?!"

Orbánra gondolsz? Esetleg Simicskára, Nyergesre, Garancsira?
Vagy Mészárosra, aki gázszerelőként a saját lábán nem sok sikert tudott felmutatni?

Írod:
"...az időrendiségre odafigyelhetnél.. :-D"

Magadon vigyorogsz, agy így születtél?
Annyi saját gondolatod, élettapasztalatod, esetleg fantáziád (siccc...!) lehetne, hogy magyarországi életvitel mellett is lehet külföldön dolgozni...

Írod:
"...honnan veszed, hogy bűnöző mentalitásom van?"

Tökorrú barátom, te vagy egyike a fórumon aki minden jobber bűnöző pártját fogja. Bűnöző másik bűnöző szemét nem vájja ki, ha külön pályán fociznak.

Írod:
"Tanult embernek mondod magad, de a stílusod, a szóhasználatod nem erre utal...sokkal inkább egy nyóckeres infantilis drogdílerre."

Többször leírtam itt a fórumon, nem egy szimpóziumon tartok előadást, az egybitesek csak ebből a szóból értenek.
Viszont ha "egy nyóckeres drogdíler" lennék, akkor már régen megkerestelek volna egy fa testápolóval, s rendbe tettem volna ocsmány szádat.

Írod:
"Márpedig a stílus maga az ember..."

Részemről viszont tükör nektek!
kutyahűség
Na ezen aztán jót röhögtem. Nincs is ennyi orvosunk friss diplomástól 70 évesig összesen.
rugacs
@F_Viktor: Nem olvastam végig a regényedet...de látom, nagyon el vagy szállva magadtól, mert nem bírsz leszállni a témáról.
Megpróbálok a lealacsonyodni a te "felsővezető" szintedre, de mocskosul nehezen megy az átlagember létemre.
Sántít a mesédben:
- felsővezetőnek adod ki magad, de a felsővezetők - a villamos kivételével - intelligens emberek az esetek többségében. Egy felsővezetőnek modora van, veled ellentétben. Nyugati cégek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felső vezetőik stílusos emberek legyenek. Te viszont egy pojáca vagy és egyetlen normális nyugati cég sem alkalmazna. Szerintem még magyar sem...
- Egy felső vezető attól felső vezető, hogy tud uralkodni magán. Mint látszik, neked ez nem csak hogy nem erősséged, de fingod sincs arról, mit jelent.
- Egy ember, aki sikeres, jól kvalifikált, családja van, megbecsült, s ráadásul mindezt külföldön érte el, nem süllyed arra a szintre, hogy egy ilyen oldalon fikázza a régi hazája kormányát, mert annál sokkal intelligensebb és egyáltalán mi oka lenne rá?! Egy ember, aki megtalálta számítását, élete sínen van, gazdag, sikeres, nem itt alázza porig magát!

Amiről te mesélsz nekem, arról te csak álmodozol...amihez jogod van, de esélyed sincs. Itt ugyan eljátszhatod a sikeres, nyugaton dolgozó, megbecsült embert, de a stílusod elárul. Ráadásul, mivel egy nulla vagy, a kudarcodat a kormányra hárítod, és itt arc és név nélkül fikázhatod őket kedvedre. Mert ez az oldal erről szól és itt az ordenáré stílusoddal vezető helyre pozícionáltad magad.. Az internet előnye: itt bárki lehetsz, aki csak akarsz, amire csak vágysz..., s bár személyedet nem, az álmaidat és demenciádat már ismerjük...

És Cimbi, ha te nem nyóckeres lennél, hanem bitzseni, már meg is találtál volna!! Én viszont magasról teszek arra, hogy te hol és hányszor adod elő magad, nem követlek, mert fárasztó és unalmas vagy..
F_Viktor
@kutyahűség: Igazad van, érdekesen fogalmazta meg a cikk írója a címet, nem említi meg az intervallumot, mert lehet az utolsó hónap, de az elmúlt 2-3 év is, ami irreális.
F_Viktor
@rugacs: Pubi, te csak az önző brancsodat ismered, az alapján véleményezel!
Ha végigolvasod mikről írtam, icipici gondolkodás után fellebben a sötétség elmédben.
karma1
@kutyahűség: 20.01-re: hat a sebessege a tavozasnak lehet ilyen merteku, viszont a napok szama veges: ami szerintem azt jelenti, hogy addig a napig, amig el nem fogynak vegleg a kivandorolni valo orvosok, addig ennyi embert veszitunk minden nap... Szerintem van benne logika. Sajnos, egyszer mindennek a vegere erunk...:o((((
karma1
@Mirabilis: 20.47-re: Ha ment, akkor igazan fu alatt mehetett, mert az orvosi kamara megvedi a hozzatartozokat, mar csak az osszetartas vegett is.
Azok a jegyzokonyvek, amik orvosi muhibakat tartalmaznak, pontos leirassal, na, azok sohasem fognak a plebsz ele kerulni, mint ahogy a korrupt rendorok nevet sem fogod a faliujsagon olvasgatni...

Tudod, "A munder becsulete..."... az mindenek elott...
F_Viktor
@rugacs: Pubikám, mivel hétszer tituláltál felsővezetőnek, ezért csak-csak reagálok rá.
Nem tudod honnan szoptad ki, talán a ge@ó is közrejátszhatod benne, de mivel nem veszek részt a cég közvetlen irányításában, ezért nem vagyok felsővezető.
Mivel egy kutatócsoport projectjeinek szakmai irányítását végzem (project manager), ezért Magyarországról nevezhetünk középvezetőnek is.

Csak, hogy bosszantsalak, elárulok neked egy még nem publikus, közeljövőbeni tervemet.
Nagy ebook rajongó vagyok (Kindlemen több száz könyv fent csücsül), s tudom, hogy a magyar amatőr írók milyen tehetségesek, de papíralapú könyvet anyagi forrás hiányában esélytelenek a kiadásra, az ebook kiadók is lenyúlják a bevétel 70-80 százalékát, ezért pályázatok írok ki számukra.
16 előolvasóval, három szintet átugorva bárki írását (egyenlőre csak regény) INGYEN kiadom, azért, hogy ne porosodjanak e remekművek otthon a fiókok mélyén.
Az egészet csak azért, hogy segítsek a Zembereken.
Varrhatod a gombot pubikám!
Aki Én
@rugacs: 23:26 @Toby: Rugacs! Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalnak ki kell állítani egy igazolást a diplomáról, mielőtt külföldre távozna az egészségügyi dolgozó, ezért ott pontos statisztikát vezetnek a távozókról. Fél év alatt 984 egészségügyi dolgozó kérte ki az igazolást, amiből 662-en orvosok voltak, 302-en pedig szakdolgozók. Tavaly összesen 1857 orvos és szakdolgozó ment el.
4000 orvos ment el eddig négy év alatt. Osszál szorozzál és ki fog jönni a szomorú tény. 365 x 4 = 1.460 x 3 = 4.380 fő. Ez természetesen napi átlag. Ugye, hogy hihetetlen? Ahogy látom te sem gondoltad volna. Nekem is az, nem is keresek mentséget. Az ok egyértelmű. De kérdezd őket, ők csak tudják...
F_Viktor
@karma1: Írod:
"...azt jelenti, hogy addig a napig, amig el nem fogynak vegleg a kivandorolni valo orvosok"

Azt kellene tudni, helyettük mennyi román és ukrán orvos érkezik. Szegeden nagyon sokan lettek az elmúlt 4 évben. Szakmai tudásuk megközelíti a nővérekét :-(
karma1
@rugacs: Hogy tudsz litaniat irni annak a blogolonak a hsz-ehez, AMIT EL SEM OLVASOL? Allj fel egy hordo tetejere, es szord onnan a hulyesegeidet meg a tragarsagaidat, mert a temahoz meg egyszer sem sikerult hozzaszolnod.
Igaz, ahhoz meg ertened kene a cikk szoveget,... Sok ez neked egyszerre...:o))
karma1
@F_Viktor: na, ez eleg szomoru...:o(((
Aki Én
@karma1: Azt látom, hogy visszavette az elveszettnek hitt bunkó, lekezelő, felsőbbrendű stílusát. Nem mondom, hogy hiányzott. Nem tudom miért hiszi, hogy ha gusztustalanul leolt valakit, akkor az majd úgy érzi, hogy ő felülkerekedett?
karma1
@Aki Én: Nagy valoszinuseggel igy van...:o))) Tudod, a jobbereknel meg a fide$$nyikeknel nem feltetel a pluszos IQ...:o)))
F_Viktor
@karma1: Jönnek, mert itt dolgozhatnak hentesként, felelősség zéró, a kollégalitás nevében összezárnak az orvosok.
4 éve, ismerős, szülészet, UH vizsgálat. Román hentes kijelenti, a magzat Down-kóros.
Szülők pánikban, egy, vagy két hét múlva újabb UH, másik román orvos. Hümmög, majd azt mondja: Ha a kollégám azt mondta Down-kóros, akkor ő is azt mondja!!!
Szülők keresnek specialistát, magyar orvost. Irány Kecskemét, 3D-s UH, orvos mindenkit megnyugtat.
Szülés OK, gyerek most már 3 éves, minden OK!
Ennyi a tudásuk.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"...a temahoz meg egyszer sem sikerult hozzaszolnod."

Az egy dolog, hogy a témához hülye, s minden topicot szétoffol, de még az általa generált kérdésekre sem tud válaszolni, hozzászólni.
karma1
@F_Viktor: 23.46-ra: Atyaisten! Ez meg egy remtortenetnek is nagyon gonosz! Pedig el tudom hinni, hogy igaz...:o(((( Szerencse, hogy a szulok kitartottak...:o))
F_Viktor
@karma1: Úgy emlékszem, esküdni nem merek rá, a második említett UH után még szóba jöhetett volna az abortusz, de a 3D-kor már tuti nem.
Sok álmatlan éjszakájuk volt a szülőknek, sokat idegeskedtek, mérlegeltek, de szerencsére a vége happy end lett, de azóta nem szívlelik a kontár orvosokat, azaz kuruzslókat.
karma1
@F_Viktor: En is vegigjartam volna minden lehetseges forumot a szuletendo gyermek eleteert aggodva...:o))
verőce21
Magyarországról az orvoskapzsik 98%-a kizárólag a nagyobb jövedelem miatt megy el külföldre. Az idegenből jöttekkel pedig nem nagyon tud mit kezdeni a magyar egészségügy, ha csak a disznóheréléshez értenek.
verőce21
@F_Viktor: (23:46) Magzati DNS-vizsgálat nélkül nem lehet kijelenteni, hogy Down-kóros egy magzat, nem is szabad elhinni. Ezt pl. Kecskeméten nagyon magas szinten vizsgálták mindig. Ma már géppel végzik ott is a kromoszóma eltéréseket, de nem olyan régen még a vérmintából mikroszkóp alatti fényképezéssel és a fényképből ollóval kivágva, papírlapra ragasztották fel a 21 kromoszómát. (A 3D-s, 4D-s UH nagyon jó segítség, de megnyugtató képet csak a hibátlan kromoszómaszám szolgáltat.)
Csodálkozom, hogy a szegedi klinikán főorvosi jóváhagyás nélkül kiadnak egy ilyen nagy jelentőségű eredményt.
rugacs
@vadnarancs: Későn keltél cimbi, nekem az Orsósok nemigazán jönnek be. Momentán úgy tűnik, te eszel meg minden sz@rt, ami itt megjelenik.
rugacs
@karma1: Elárulom: nem hiszek el minden mesét, ami itt megjelenik. Veled ellentétben. Viszont hiszek a törvényszerűségben. Aki itt fikázza a kormányt, az nem valószínű, hogy bármilyen sikeres vezető lenne bármilyen cégben. Sem külföldiben, sem hazaiban. Viszont ha van ideje 24 órát a gép előtt ülni és kicsit is tudja kezelni a goglit, akárki fia-borja akár a vakbélműtétet is le tudja írnia szóról szóra, akár latinul is. De ettől ő akár a whiszkys rabló is lehet...vagy valami hasonló, akinek elég ideje van netezni. Egy sikeres szélhámos attól jó, hogy meggyőző.
Te pl. arról győzködöd a népeket, hogy Új-Zélandon vagy sikeres és tehetős feleség. De nehéz volt megtanulni a svéd nyelvet. És közben a magyar kormány a legfőbb gondod.
Tegnap 22:57-kor írtad: " amig el nem fogynak vegleg a kivandorolni valo orvosok, addig ennyi embert veszitunk minden nap"
Veszítünk? Mármint ki? Magyarország? De hiszen te már nem is itt élsz, nem a te gondod. Te ide csak látogatóba jössz, vagy nem?
A fenti mondatod nem úgy hangzik, mintha a Föld másik oldalán élnél... akkor hogy is van ez..?
Ilyen elszólások után nem kell végigolvasnom (és nem is érdekel) a többi száz soros magyarázatot, hogy tudjam, a fele sem igaz.
Törvényszerűség: minél erősebben győzködöd a másikat az igazadról, annál kevésbé fog hinni neked. :-DD
Aki Én
@rugacs: 14:23 Már azt is megmondod ki hogy érez? Valamelyik nap pont azon voltál felháborodva, hogy mikor elmegy valaki, elfelejti az országot. Ma az a bajod, hogy valaki hazájaként beszél róla. Te tényleg nem hiszel el minden mesét, de a fidesz meséket mindig zökkenő mentesen fogadod. A saját bőrömön tapasztaltam, milyen nagy magabiztossággal állítasz vélt igazságokat másokról. Most is ezt teszed, pedig fogalmad sincs, megint csak biztos vagy valamiben, aminek semmi köze a valósághoz.
solidedge
Sajnálom, hogy nem az MSZP van hatalmon, mert akkor a Fidesz világgá kürtölné, hogy a magyar egészségügy a végóráit éli. Így sajnos jelenleg minden rendben van.
F_Viktor
@solidedge: Nálad a pont, azt hiszem mindent össze tudtál foglalni egy mondatban!
Gratulálok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.