Kovács "női princípium" Ákos előadó-művészettel foglalkozó bt.-je 2014-et 97 milliós adózott nyereséggel zárta, de a megelőző években sem teljesített rosszul – írta napi.hu.

 A Fehér Sólyom Bt. nettó árbevételei így alakultak:

- 2010-ben 261 millió forint,
- 2011-ben 153 millió forint,
- 2012-ben 241 millió forint,
- 2013-ban 285 millió forint,
- 2014-ben 267 millió forint

Ákos 2012-ben még 27,965 millió forint EU-s támogatást is elnyert "komplex vállalati technológia fejlesztésekre mikro-, kis- és középvállalkozások számára". Hogy milyen vállalati technológiát fejleszt Ákos kétszemélyes bt.-je, amelyben az énekes felesége az egyetlen másik tag, az nem derült ki a palyazat.gov.hu portálon közzétettekből.

De ezek mellett sem panaszkodhatott a popsztár: az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2012-ben országos turnéja szponzorálására 9 millió, a támogatására pedig 1 millió forintot adott, az MTVA 26,5 millió forint plusz áfa értékben szerződött vele rádiós szignálokért, zenei anyagokért cserébe, míg a Nemzeti Kulturális Alap meghívásos pályázatán 10 millió forintot nyert el.

Ákosnak már csak azért sincs oka aggodalomra, mert Kövér László az Echo tv január elsejei interjújában felszólította a nemzeti érzelmű cégeket: szerződjenek a művésszel.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nocsak, nocsak. Kellett felbolygatni a szart. Meg akosra is tobb penze van a magyar kurmanynak, mint az egeszsegugyre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Már meg sem lepődök.
A korlátlan (fidesz)lehetőségek országa vagyunk.
hetöndöe
Kezdem azt hinni,hogy a nemzeti érzelmű azt jelenti,hogy ezek a fazonok annyira szeretik a hazájukat,hogy haza is viszik.
Yoda69
Nocsak, nocsak. Kellett felbolygatni a szart. Meg akosra is tobb penze van a magyar kurmanynak, mint az egeszsegugyre.
F_Viktor
Mik vannak?
Nehéz elhinni, hogy egy Rolling Stones, One Direction, Eagles, Roger Waters, Fleetwood Mac állami támogatásból koncertezgetne.
Csizmás Kond
Tehát ketten vannak a nejével és taggyűléselnek ?
...szerintem úgy ahogy van matatás a kakiban.
JAJMÁR
De ez kevés, támogatnia kell minden nemzeti érzelmű vállalkozónak, ezt a szerencsétlent.
sokanvagyunk
Meghökkentő az lenne, ha kiderülne, ő szponzorálta eddig a Telekomot.
Csizmás Kond
@Horizont: Nálam Ákos is annyi mint a másik...nemnyertél...
silber13
És ne feledjük a Roland hangszergyártó céget sem a Boss-t
Lepényleső
Éjszakákat nem aludtam az aggodalomtól,de most már nyugalommal hajtom le fejem,- a bakónak?
Szókrakész
"Ákos 2012-ben még 27,965 millió forint EU-s támogatást is elnyert "komplex vállalati technológia fejlesztésekre mikro-, kis- és középvállalkozások számára"."

" 2010-ben 261 millió forint,
- 2011-ben 153 millió forint,
- 2012-ben 241 millió forint,"

Nem igaz, hogy ebből nem tudta volna saját maga kicsengetni a fejlesztést!
Mennyi az elég, Ákos?!?!?!
Yoda69
@Szókrakész: Miert lenne eleg? meszaroslorinc se all le 30 milliardnal. Addig lopnak amig as amit lehet
egymosollyaltobb
Tehát akkor Ákos felesége is dolgozik, a bt-be. Vajon a taggyűlés náluk úgy működik, hogy kevesebbet szavaznak meg neki az osztalékból, mert nő?
Mobil123
Megnyugodtam !!! Nem fog éhen halni ákoska és családja a Telekom szerződésének felbontásával! :-D
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@Horizont: 10:49 Kiegészitésül ... A kifizetett bér+járulékterhek 2 főre pont a min. bérre vezethető vissza, melyből az egyik Ákos, és szerintem a másik nem alkalmazott, hanem a felesége (mivel neki nincs főállásu m.helye máshol, a gyerekek és a háztartás a feladata, ahogy olvastam). A 97 millió nyereség utáni eredményt azért nem "veszik" ki, mert ez után kb. 16 millió Ft adót kellene befizetnie, sőt azt is feltételezem, hogy ez a 97 millió nem a cége bankszámláján van, hanem "papiron" a pénztárban (ahol max. 500 eFt lehetne), vagyis réges-régen elköltötte. Összességében tisztességtelennek gondolom, hogy ha valaki ennyi támogatást kap (szponzori, EU-s pályázati pénz), akkor adózatlanul feléli a papiron ki nem fizetett osztalékát... mert ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy a kettőjük nettó "fizetése" (ami után havonta járulékolnak) össz. 140 eFt körül van és ez elég a családnak a megélhetésre?! Miért nem ellenőrzi ezt a Nav?! Elég lenne csak a cég bankjától lekérni a 2014.dec.31-i kivonatot és látni lehetne, hogy a pénzeszközeiből -- ami ekkor 125.399 eFt volt -- mennyi van a bankban, és akkor kiszámitható mennyi van a pénztárban és mutassa meg!
csigabiguli
Fröcsögjetek csak, a 40-es korosztályból sokan az ő, / és a Bonanza / zenéjén nőtt fel... Mégis emberből vagyunk.. :P
csigabiguli
P.BOX, Omega, Mobil, őket miért nem szidjátok, a csápolós koncert után megdugott lányok nekik vajon mennyit számitottak, és mit gondoltak róluk... csak egy luk...
Ákos 30-éve a pályán, tőle nem sajnálom a lóvéját !
dr lópicigáspár
@csigabiguli: Na persze, az "induljonabanzáj"-ra rákkendroloztunk...
csigabiguli
@dr lópicigáspár: ' Kinek a Pap kinek a Papné ' ;)
csigabiguli
@dr lópicigáspár: Auróra, Pokolgép, Running Wild, Helloween, mindenevő voltam akkoriban ami elérhető volt...
eszegfu
@csigabiguli: Velük egyetlen szolgáltató sem kötött ekkora összegü szponzori szerződést és nem is bontott fel. A "tőle nem sajnálom a lóvéját" és a "röcsögés" között pontosan "csak" a cége anyagi helyzete van, ami személy szerint valóban nem érint senkit sem, csak tisztességtelen... szerintem.
Knapp75
@csigabiguli: "Fröcsögjetek csak, a 40-es korosztályból sokan az ő, / és a Bonanza / zenéjén nőtt fel... Mégis emberből vagyunk.. :P"

Ennek semmi köze a zenéjéhez.
Most keres sokat és nem akkor, amikor te felnőttél rajta.
Vagy most is a rádiós szignáljait hallgatod? ;)
csigabiguli
@eszegfu: Mivel örülnek ha egyszer egy évben, lenyomnak egy koncertet, Omega. De ők nem is léteznének a mai ' Multikulti ' világban...Szerencsénk volt / 44-vagyok / hogy olyan zenéken nőttünk fel amit ezek a zenekarok játszottak !!! Imádom Zoránt például..
F_Viktor
@eszegfu: Igen, az adóelkerülés (adócsalás!) klasszikus formája ákos esete.
Ami esetében teljesen rizikómentes, hiszen védett személyként, NAV-al a háta mögött bátran csalhatja az adót a többi adózó kárára.
Mit tett ezért? Az első sorban tapsikol a fityesz rendezvényein, s néha benyög egy-egy ideológiai mantrát.
A sok birkának csak annyi jut, hogy Orbán néha megemlíti a munkaalapú társadalmat, közben ő, oligarchái és haverjai elfelejtenek adózni, szétlopják a magyarok szemét.
eszegfu
@csigabiguli: Semmi baj, ha Te igy gondolod! Csak ez a cikk cégének számairól szól elsősorban, nem a zenei karrierjéről... ebben van köztünk eltérés.
F_Viktor
@csigabiguli: Írod:
"Fröcsögjetek csak, a 40-es korosztályból sokan az ő, / és a Bonanza / zenéjén nőtt fel... "

Aha, akkor már helyénvaló, hogy adót csaljon, majd az a bizonyos 40-es korosztály a koncertjegye mellé most kifizeti az ákos adóit is? Csak azért, mert most éppen Orbán seggét nyalja?
csigabiguli
@F_Viktor: Az a negyvenes korosztály lesz@rja ha élő koncerten láthatja, és akinek sikerül jegyet szerezni, nem azzal foglalkozik hogy mennyi Biszem -Baszom adót csal el...
Én még soha nem voltam Ákos koncerten, de kétlem ha létezne Szécs Pál, Zorán, Kovács Kati.. koncert téged az foglalkoztatna hogy mennyit nyúl le a belépőből...
csigabiguli
@F_Viktor: Vagy ha te leragadtál a 3+2-nél akkor olly mindegy miről is beszélünk... Dikmá Hé
F_Viktor
@csigabiguli: Tehát te szimpátia alapján döntöd el ki a becsületes adócsaló és ki a rohadék?

Amerikában 10 éve találkoztam olyan emberrel, aki nem beszélt a szomszédjával miután kiderült róla (a szomszédjáról), hogy adót csalt, mert tudta, hogy az ő be nem fizetett adóját a becsületesen fizetőkön hajtják be.
Magyarországra visszatérve, ha az ákos-félék is becsülettel adóznának, akkor lehet, hogy 10 százalék lenne a SZJA a jelenlegi 15 helyett, s 20 százalék lenne az ÁFA a jelenlegi 27 százalék helyett!
csigabiguli
@F_Viktor: Bazdmeg Viktor vissza lehet menni...
F_Viktor
@csigabiguli: Kellene Magyarországon még egy adósáv, a fityeszes birkák adósávja, mondjuk 28 százalék. Adózzatok csak ti a kedvenc adócsalóitok helyett!
De önkéntes alapon bevállalhatnád egyedül ákoskád 16 milláját, talán cserébe meghív egy sörre!
csigabiguli
@Horizont: 80-90-ezerért gályázom 12-órában VIDÉKEN ... Nálatok már a 180-ezres netto sem pénz... Hogy ROHADNÁTOK MEG BUDAPESTEN !!!
Az örök Nagyképű Geciség Miatt tartunk itt...
eszegfu
@F_Viktor: Én nem akarom semmi ilyesmivel vádolni, csupán nem becsületes dolognak tartom...u.ezt én nem merem megcsinálni és nem a hatóság miatt, hanem magam miatt. Mégcsak a "birkákat" sem hibáztatom, hogy nem látják, mert igen nehéz megérteni a magyar adórendszert ugy, hogy a legtöbb ember alkalmazott és nem vállalkozó. :((
eszegfu
@F_Viktor: Azt gondolom teljesen felesleges magyaráznod neki is... pont erről beszélek: ő is egy alkalmazott és már bocs., de fingja sincs miről van szó, csak a zenéről áradozik, amivel természetesen én egyetértek, ha neki ez "stimmel".
Közben az "örök Nagyképó Geciségről"... beszél, melyet én nem is tudok értelmezni: kire is érti? Ránk, az itt lévő "ellenzékre"?
prime777
Na gyerekek így kell ezt csinálni.
Béna balfaszok vagyunk mi.
Itt nyafogunk meg fanyalgunk a lelkiismeretünkkel hadakozva.
Így kell a dolgokhoz hozzáállni és akkor minden happy lesz.
Holnaptól fideszes leszek én is basszameg.:p
F_Viktor
@eszegfu: 14:27-es hozzászólásodban éppen Te írtad le, miért nem veszik ki az osztalékot a vállalkozók. Aki ezt nem érti meg, ott nagyobb a gond, hogy csak "egy alkalmazott".

Írod:
""...kire is érti? Ránk, az itt lévő "ellenzékre"?

Szerintem a budapestiekre érti, akiknek "már a 180-ezres netto sem pénz" :-)
mariaberta
Miközben vannak emberek, akik maguk kérik az áramszolgáltatás megszüntetését, mert nem tudják fizetni, és nem akarnak éhen halni. A szórakozás pedig egy saját maga által szolgáltatott hegedű játék.
Ocsmányság!!! Ez nem fáj Orbánnak, Kövérnek és az úgynevezett KORMÁNYNAK? Csak Ákos támogatásának a Telekom részéről történő felmondás?
Desischado
@csigabiguli: Vegyél vissza a tempóból! Nem Horizont és a Pesten élők tehetnek a bérek közötti különbségeról, hanem a maffia kormány!
Ami meg ákost illeti, sima adócsaló! Jól mondta Horizont, ezt nézhetné a nav! Ha én 100 ft-ot nem fizetnék be adóba, már holnap a nyakamon lenne a nav! De ákoska fidesz nyalonc, ezért neki is lehet adót csalni, ugye? Hogy rohadna meg az összes tolvaj rabló!
eszegfu
@F_Viktor: Azt gondolom: talán teljesen mindegy az ügy szempontjából milyen "réteget" mocskol, a lényeg: "köze" sincs ehhez a hirhez...:(
szaboria1
Akkor mi a búbánatért szól bele Kövér meg az összes Fideszes. Nincs veszélyeztetve a megélhetése.
kiring
Nocsak! Ákosné szentem mégsem csak háziasszony? Ha már BT-tag is...
eszegfu
@Horizont: 19:15 Valódi érvei nincsenek...tényleg "szánalmas!:(
szaboria1
@kiring: Ja és a bejegyzett egy fő évi kereset 1,6 millió.
Jozefina
Jó nagy szerszáma lehet nemzeti orbánnak, hogy ennyien rá tudnak bukni!!!???
Yoda69
@csigabiguli: Miert nem galyazol az osztrak hatar jobbik oldalan. Ott megkapnad a 2-3 ezer Eurot is.
Mellesleg ne a budepestieket szidd a keves fizudert. Ok tehetnek legkevesbe rola. Panaszkodj a taho a gecinel. Vagy ne szavazz ra next time.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.