A feketeruhás nővérként elhíresült Sándor Mária nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz. Az írás a Népszabadságban jelent meg.

Íme:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Volt gyermekszakápolóként, „feketeruhás nővérként” – aki lassan egy éve harcol kollégái megbecsüléséért és a tisztességes betegellátásért – arra kérem Önt, hogy csatlakozzon harcunkhoz.

Kérem, szüntesse meg az egészségügyben lévő elégtelen ellátást, a megosztottságot, korrupciót. A rendszer nem működik, már csak a benne dolgozók szakmaszeretete tartja életben.

Ön megvédheti, Önök megvédhetik a magyar embereket!

Kérem szépen, védjék meg a magyar betegeket, tartsák itthon a magyar nővéreket, orvosokat, mert a betegeknek szükségük van rájuk. A rendszerben dolgozók nem bírnak többet vállalni, bár lehet, Önökkel éppen ezt hitetik el azok, akiknek ez az érdekük. Fiatal kolléganőink, kollégáink hat-nyolcszoros bérért hagyják el az országot, de már csak az alapfizetés 50 százalékos emeléséért és az előttük lévő életpályamodellért is maradnának.

Ön, Magyarország miniszterelnöke tehetne ezért érdemben.

Sándor Mária és társai járhatják az országot, és lezárhatnak hidakat, hogy felhívják az Önök figyelmét, nincs lejjebb a magyar beteg számára; felhívják a magyar lakosság figyelmét, hogy csatlakozzon és álljon ki a TISZTESSÉGES – BECSÜLETES BETEGELLÁTÁSÉRT, ha az Önöknél süket fülekre talál.

Lehet, hogy mi is süketek lennénk, ha annyi bért kapnánk, amennyi mellett nem kellene másod- és harmadállást vállalnunk. Ha az egyre növekvő magánegészségügyet anyagi jólétből adódóan igénybe tudnánk venni. De a magyar ápoló nem rendelkezik olyan bérrel, hogy ezt megengedhesse magának és a családjának. Ahogy a legtöbb bérből és fizetésből élő ember sem teheti meg ezt. Ők azok, akik nem hajlandóak korrumpálódni és becsületességüket megőrizve – erejükön felül – dolgoznak. Ők azok, akik rengeteget tesznek ezért az országért. Köszönöm, köszönjük nekik!

De legyen ez az év az EMBERÉ! A „KISEMBERÉ” . Azoké, akik az ország motorjai, akik életüket adják a magyar emberekért. Akik minden nap szolgálnak – a szó szoros értelmében. A nővérek, az ápolók, az orvosok, a pedagógusok, a szociális szféra dolgozói.

Az Autonóm Területi Szakszervezet, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete akciószövetséget hozott létre, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki érdemi változást szeretne az embereket szolgáló területeken.

Mivel Ön, tisztelt Miniszterelnök úr, se nem orvos, se nem ápoló, se nem tanár, civil emberként várjuk civil társaságunkba.

De Magyarország miniszterelnökeként köteles tenni a magyar emberekért, ezért azt szeretnénk, ha harcunk élére állna. Küzdene a ,,kisemberekért", akik Magyarországot építik! Akik gyermekeink jövőjét építik és a rászorulókat ápolják!

Addig is járjuk az országot. Ha kell, közmunkázunk és ha kell, újra hidakat zárunk le azért, hogy felhívjuk a figyelmet a tisztességes, becsületes betegellátásért.

Várva megtisztelő válaszát, jó egészséget kívánva:

Sándor Mária és társai

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ügyes ez a Mária! Korábban Szócska segítségét kérte és ez után Szócska lemondott. Most Orbán segítségét kéri annak reményében, hogy holnap Orbán is lemond :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na jó helyre írt, először adna a vezérnek egy kis empátiát, nagy szüksége lenne rá, hogy megértse az alattvalókat, és semlegesítse a hitét az ő mindenhatóságában.
A levél meg megy az "iktatóba a többi nyavalygóé" közé, a tanerő már tudja a meg nem kapott válaszokból, mit gondol és szándékozik tenni a hatalom.
human
Ügyes ez a Mária! Korábban Szócska segítségét kérte és ez után Szócska lemondott. Most Orbán segítségét kéri annak reményében, hogy holnap Orbán is lemond :)
Aki Én
2016. január 11. Fidesz-frakció:

,,Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormányra, mert az ismeri áldozatos munkájukat és mindent megtesz azért, hogy jobb anyagi és jobb munkakörülmények között dolgozzanak."
karma1
@Aki Én: Ja, a kor bezarva, ... Elkepzelem kozben, hogy ezt a levelet milyen unottan olvassa orban, ha egyaltalan elekerul. De lehet, hogy mar valamelyik allamtitkarhelyettes helyettesenek a titkarnoje a fiokba csusztatja az "Elintezendok" koze...

Sandor Maria egy tisztesseges, szakmajat szereto, csodalatos ember.
De mivel magabol indul ki, igy ezt a levelet rossz helyre cimezte, de erre csak kesobb fog raebredni...
nezelodo
Elképzelem, hogy valakik terveznek egy plakátot, kinyomtatják egy nem kormánybarát nyomdában, ha van ilyen, akár a nyomdai jelölést is elfeledve, ahogy egykor a trafikokkal jutalmazott Kreditjenő nyomdásza is elfelejtette az ellenzéket gyalázó szórólapjain, és teleplakátolják a településeket, amíg a rendőrség és a plakáteltávolító közmunkások oda nem érnek. Lehet, hogy nagyobb foganatja lenne, igaz a Polt is és a Sanya bá' is nagyon szedné a lábait, hogy begyűjtesse a tetteseket.
Aki Én
@karma1: Szerintem ez legkevésbé a nemzeti betegnek szól. Ez inkább olyan megvilágosodást segítő nyílt levél. Mondjuk a szektának egyik fő ,,ellensége" Sándor Mária, mert bántja a szeretett vezetőt.
magyarbakancs
Mit kell írogatni Orbánnak?
Tesz valamit is?
Röhög a markába.
Mert nem kellett volna kivonni azt a sok milliárdot az EÜ-böl.
Talán ma nem kellene levelezni vele.
Hellcat
JÓ! Ha nem jön érdemi segítség, már pedig szerintem nem fog jönni akkor simán lehet mondani, hogy a maga a cigánypáva hagyta cserben a magyar egészségügyet.
karma1
@nezelodo: @Aki Én: Nekem megsem tunik egy IGAZAN segelykero levelnek, mert abban - ha en fogalmaztam volna meg - benne lett volna az is, hogy mi lesz, ha nem figyel erre a felhivasra a potrohos vezir. Nem zsarolasra es nem fenyegetesre gondoltam, hanem arra, hogy en elotte megkerdeztem volna egy gazdasagi szakembert, meg egy szociologust is (biztos eljottek volna ingyen segiteni ), hogy megmutassuk, mi lesz a gazdasagi es moralis kovetkezmenye ennek a szetrombolt egeszsegugynek.
dr. prédikátor
Sajnálom Sándor Máriát! mert a viktor szopkin szóra se fogja méltatni!Ő szerinte minden nagyon szép és minden nagyon jó!mindennel meg van elégedve!!!Vagy valamelyik fullajtár küld egy semmit mondó választ.Egyrészt Féltem is Sándor Máriát mert tudjuk tapasztalatból hogy milyen dolgok történnek azzal az emberrel aki a törvénytelen kormány ellen szót emel!!!
Sziszifusz
Ha esetleg lesz válasz a levélre,akkor majd abban kifejtik, hogy minden rosszról a "gyurcsányí és a piszkos ballib politikusok tehetnek.
Továbbá, hogy 2010. óta minden egyre jobb, még az egészségügy is. Mindent megtesznek mindenkiért és a helyzet ezután még jobban fokozódik.
Kitartás, éljen akinek sok pénze van !
JAJMÁR
Azt gyanítom, hogy majd nyílt levélben felsorolják, mennyi mindent tettek "ők" az emútnyócévben tönkretett egészségügyért, és fejlődik is, de hát nem megy ez egyik napról a másikra! Fényezik magukat megint, oszt' jónapot!
Sándor Máriának minden tiszteletem!
JAJMÁR
Oda kell állni mögéjük, az orvosok, ápolók, pedagógusok mögé, millióknak! Nincs más megoldás!
pbalage
Én valamiért bajnak érzem ezt a levelet, mert a végén még majd esetleg történik valami és akkor megint nyerni fog a felcsúti rém.
a megolodást pedig 2018-ra időzíti majd.

Az országnak össze kell omlania,
mert anélkül nem menekülünk meg soha.
hetöndöe
Ennyiből az eszkimóknak is írhatta volna ezt a levelet,mint ennek a tahónak.A végeredmény ugyanaz.
prime777
@pbalage: "Az országnak össze kell omlania,
mert anélkül nem menekülünk meg soha."
Nagyon jól írtad.Itt addig nem lesz változás még az ország össze nem omlik,még valami nagyon komoly dolog nem történik.
Odáig még lehet 10 év is.
Én már kezdem azt is gyanítani,hogy ezektől soha nem szabadul az ország,beleértve a hívőiket.
Mert azok fontosabbak mint maga a kormány,hiszen ők tartják hatalomba ezt a társaságot.
Csak egy példa!
Pár napja mutatták be,illetve volt szó a Saul fia című alkotásról.
A fideszes hívek rögtön jöttek a magyarsággal.
Hogy miért nem Trianonról csináltak filmet,a nemzetről,a magyarságról.
Addig még a hívek meg az ország fejben itt tart addig Orbánék lesznek hatalmon,tök mindegy ,hogy miket csinálnak.
Ezek erre a nemzeti "baromságra" ráálltak amivel aztán a végletekig lehet hülyíteni a magyar embert,illetve akkora réteget amitől nem lehet szabadulni,közben meg hírmondó sem marad Magyarországból.
Semmi más nincsen itt csak ez az egy dolog.
Ez miatt vannak még hatalmon.
A nemzet és a magyarság jó dolog,a legjobb.
Magyarország a magyaroké kell legyen,csak nem egy ilyen álszent bagázs vezetésével.(még tudnék jelzőket írni).
vonotok
Tc.Sándor Mária és társai Olvasva nyílt levelüket, mely mélyen magázott és lelkemben mély benyomást keltett. De kérem " minit egyszerű magyar beteg " ,hogy ne legyenek ennyire naivak.
Ez az" ember " akinek levelüket küldték a füle botját sem fogja mozdítani az egészségügy jobbá tételéért. NEM ÉRDEKE!
Ő már egy új Magyarországot épít, amiben a betegeknek elesetteknek nincs helyük.
Csak egy félékepén érhetnek célt . 10000 tömegeket az utcára. Én rák beteg vagyok, de hív megyek. Mert meg keltet ismernem az egészségügy undorító, és SZÉP oldalát, mert ilyen is van. Hát hajrá " FEKETE RUHÁS NŐVÉREK !
Aki Én
@karma1: 10:07 Nem az a baj, hogy ezt nem tudják, hanem, hogy nem érdekli őket.
pbalage
@prime777: láttam két fideszes szavazót tegnapelőtt.
olyan nyakig kirúzsott szájú, bedajerolt hajú két vénasszony képében jelentek meg az illetők,
természetesen dzsörzékalapban...
volvós
Kedves Mária !!! Kár volt a papirért, az e-mailért a Viktorkának irni, ugyanis
a nevére érkezö leveleket nem ö olvassa el, hanem a sajtóiroda vezetöje,
vagyis a prémgalléros rózsaszin bundabugyis ugri-bugri havasybercike
" kisasszony ", aki azonnal beteszi a féltveörzött " relikviák " közé...
Ezt a levelet egyenesen a hágai Biróságra kellett volna küldeni,
ott vizsgálják ki az emberiség elleni büncselekménysorozatot
HAJRÀ SÀNDOR MÀRIA !!!
hetöndöe
@pbalage: A kalapos hölgyemények lehet,hogy annak idején pártitkárné nagyságos asszonyok vótak.:-)
prime777
@pbalage: "természetesen dzsörzékalapban"
Milyen az a dzsörzékalap?
Valami jellegzetes fidesz kellék?
prime777
Na megmutathatják,hogy nem csak pofáznak nap mint nap a nemzetről meg a magyar emberekről,hanem meg is védik őket,ergo az egészségüket.
Ez egy nagyon jó bizonyítás,egy igazi nemzeti próba lesz.
Most végre tehetnek egy olyan intézkedést ami nemcsak a felső tízezer érdekeit vagy gyarapodását szolgálja.
Na fidesz,most mutasd meg mire vagy képes!
Ha akarják akkor 1 hét múlva 50%-al felemelik a dolgozók bérét az EÜ-ben.
Még eltűnik 4 milliárd euro a devizatartalékból és minden ok lesz szerintem.
Mert pénz eddig mindenre volt ami a saját érdekeiket szolgálta.
Bár ha a gyermekétkeztetés ügyére visszatekintek akkor ennek sem jósolok sok jövőt.
De nem baj.
Hajrá Magyarország,hajrá fidesz,hajrá magyar emberek,hajrá,hajrá,és csak hajrá!!!
Sanyi2015
Kedves Mária ! Az a fiatal, akinek 6-8-szoros pénzt kínálnak külföldön, az 50%-os emelésért nem fog itthon maradni!
prime777
@vonotok: Ha ismeretlenül is,de kívánok Neked nagyon-nagyon jó egészséget!!!
wagabund
Ezt a baromi hosszú levelet nem kellett volna kétszer is fenyegetéssel (hídlezásrás)fűszerezni. Ez pont méltatlan az egészségügytől..persze aki írta, kérhetne segítséget is a levélíráshoz...

Na jó, elismerem..minden megtörténhet...mondjuk Orbánnak sikerül végigolvasni a levelet, a homlokához csap... -húúú, hogy ez eddig elkerülte a figyelmem?!...
moiszikf
A "rendszer" nem szokta támogatni a rendszerkritikusokat.
Angkor01
Tisztelem Önt ,az eddigi munkáját.,de ez a mostani levél nagyon furcsán cseng a fülemben. Az aki mindennek az kitalálója, okozója és végrehajtója miért "szállna magába" ?:Nem,... ez az idő elmúlt,az IDŐ lejárt cselekedni kell vagy a történelem szemétdombjára jutunk.
verőce21
Döbbenetesen jól élnek itt az emberek. A karácsonyi bevásárlásokon a "kisemberek" éppen csak a polcokat nem vették meg az áruházakban. Meglepő mennyi pénz van a kisembereknél.
Azt hiszem, méretes áremelésekre lehet számítani mindenhol, le kell kötni a vásárlóerőt!
Lepényleső
Merj nagyot álmodni,tedd azt,amit az,akire szoktál szavazni. Ne kérd a sajátodat,vedd el a
tulajdonodat.
justhpeter
Bár naívnak tűnik az írás, ennek ellenére semmi foganatja nem lesz. Tömegmegmozdulás kell,mert abból csak előrehozott választással tud a kormány kimenekülni és akkor egy füst alatt el lehet küldeni őket a térerőhiányba,
Aki Én
@verőce21: Te kisembereket nem láttál a karácsonyi bevásárlásokon. Azokat ne a plázákban keresd.
prime777
@verőce21: Ostobaság felsőfoka amiket írsz.
A szocik idején 3x ennyit tudtak vásárolni a kisemberek mint most.
Na,hogy tetszik?
Baromságokat írni nem nehéz.
Az igazán kisembereket te nem is láthattál a plázákban.
Érted?
gazdag dezső
MINDEN ELISMERÉSEM MÁRIÁNAK ! BÁR MÉG SOK ILYEN EMBER LENNE ORSZÁGUNKBAN !KITÜNTETÉST ÉRDEMELNE !
egyvandor
Gorbánt kérni.
Mondjuk elvileg arra jó, hogy egyre láthatóbbá váljon micsoda alattomos alakkal állunk szemben.
Ez ma már hőstettnek minősíthető.
De inkább arra való hogy megpecsételjük vele sorsunkat. Létünket Gorbán ner rendszerén belül ellehetetlenítsük.
egyvandor
@pbalage: Vannak ennek a rendszernek haszonélvezői. A meghatározó befolyással bírók élvezik a ner-t Kvázi stratégiai megállapodás keretében egymást védik.
Nem tartok attól hogy Gorbán érdemi dolgot akarna tenni a választásokra. Valami propagandát biztosan elő fog készíteni, de érdemi megoldásban anyagi megfontolásokból (nem adhatja fel támogatói privilégiumi helyzetét) nem érdekelt.
vonotok
@prime777: Köszönöm. Ez igen megható.
kukac50
Orbán Viktor válaszát várom,Gondolom az lesz,hogy Magyarország jobban teljesít, erre nem adnak pénzt.
verőce21
@prime777: (11:23) "...igazán kisembereket te nem is láthattál a plázákban." - én pedig "sok kisembereket" láttam a plázákban és a bevásárlóközpontokban. Sorban álltak a hitelért és fosztották ki a polcokat a bóvlitól.
Érted?
@Aki Én: Nem kellett keresni őket, mindenhol ott voltak.

(Azt hiszem, el kell engedni a forintot 340-ig az Euróhoz mérve, egyelőre elegendő lesz 10% áremeléshez. Túl sok pénze van az embereknek.)
prime777
@verőce21: "Túl sok pénze van az embereknek"
Kívánok neked is olyan sokat,mint amennyi azoknak van akiket te láttál.
Aztán te eldöntöd,hogy ez egy rossz,vagy jókívánság a számodra.
verőce21
@prime777: (17:30) Szeretném én, ha annyi szabad pénzem lenne, mint a segélyes cigánymigránsoknak! (És akik ott állanak sorban ingyenebédért.)
bakegya
Drága Mária-javasolni bátorkodom,a hivatalos utat QUAESTORBÁNIÁBAN betartani célszerűbb lenne-HABONY EX FŐTANÁCSOS,de VAJNA TIMIKE IS POTENCIÁLIS KISEGÍTŐ SZERVEZETNÉL IS SZERENCSEJÁTSZMÁJA NYERŐBB LEHET megkeresni érdemleges...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok