Dávid Gyula Márton a szombati pedagógustüntetésen szólalt fel, a 17 éves fiúról a közpénzzel kitömött lokal.hu írt leleplező cikket.

Dávid elmondta a szombati pedagógustüntetésen, hogy „elege van a napi nyolcórás oktatásból, hogy a tanárai fáradtak és emiatt nincs is kedvük tanítani. Ehelyett ő boldog és motivált tanárokat kér, hogy élvezhesse a tanulást.” A Kliket is szapulta, a lokal szerint úgy, hogy nem is a Kelebelsberghez tartozó iskolában tanul, hanem egy a Baptisták által működtetettben.

A cikkben megtalálták a pontot, hogy a fiatal miért állhatott ki a tüntetésen: az apja miatt, aki az a Dávid Gyula, aki 2002 és 2006 között a szocialista parlamenti patkóban jutott ülőhelyhez, sőt, frakcióvezető-helyettesi funkciót is betöltött. Megpendítik még, hogy vagyona van, a 2003-as vagyonnyilatkozatát is ismertetik, miszerint volt hét ingatlana és uszkve százmillió forintja. A Puch Lászlóval való kapcsolata is előkerül.

Nem nehéz észrevenni a párhuzamot a kormányközeli újságírásból, nemrég a PSZ-es Gallónéról posztolt Bencsik András, miszerint az ÁVH feje, Péter Gábor lett volna az apja. Aztán gyorsan kiderült, hogy nem. Úgy néz ki, ha valaki ki mer állni egy tüntetésre, akkor előszedik a szüleit.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Üdv az 50-es évek gagyi paródiájában. Ha van balos múltja a családodnak, akkor nem lehetsz önerőből elégedetlen. Hát akkor orbánnal mi a helyzet? Neki MSZMP párttitkár volt az apja. De mondhatnánk a fidesz illetve a kormány 90 %-át.
Egyébként nem csak ez az egy gyerek tüntetett, hanem sok ezren. Jó munkát a múltjuk feltárásában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Üdv az 50-es évek gagyi paródiájában. Ha van balos múltja a családodnak, akkor nem lehetsz önerőből elégedetlen. Hát akkor orbánnal mi a helyzet? Neki MSZMP párttitkár volt az apja. De mondhatnánk a fidesz illetve a kormány 90 %-át.
Egyébként nem csak ez az egy gyerek tüntetett, hanem sok ezren. Jó munkát a múltjuk feltárásában.
nevemnick
Helyes, tovább a lenini úton, csak támadják be a fiatalokat, aztán majd megnézheti magát a fityisz 2018-ban
Toby
@Aki Én: A főgenyó famíliájában csak mszmp-s múlt van, kövérében is és sorolhatnám !

Mire verik a taknyukat ezek a szarházi kaméleonok ? Csak a gengszterzakó ( golyóálló mellény ) tartja meg a felsőtestüket, nem a gerinc !
zöldszem
@Aki Én: Az egész kormány komcsi vagy komcsi utód. KISZ titkároktól az MSZMP KB tagjaiig. Bencsik osztja az észt mint a 80 as években, Pozsgay lassan nemzeti hős lesz, akkor ellenálló volt!
Na de! A Fidesz komcsi jó komcsi!! "na ugye"
Mobil123
tehát azért mert az apja szoci képviselő volt akkor már nem is kaphat megfelelő oktatást? Hát b+ !! Én nem vagyok és nem is voltam szoci képviselő a lányom még sem kap megfelelő oktatást!!! Erre varjatok gombot köcsögök!!!
Nem tanulnak könyvből csak amit órán lead a tanár , a gyakorlati oktatás meg egy nagy rakás szar !!! Mert ugye a balf@sz kamara kitalálta hogy 6 nap kell hogy legyen a gyakorlat de ebből egy nap legyen elméleti oktatás így nem kell az iskolába annyi tanár! Na b+ ! ez a gyakorlati helyen nincs meg sehol, mert ott nincsenek ilyenre felkészülve !!! ez egy pl a nagy qrva oktatásból.
Aki Én
@Kutyuska: Ő a nemzeti gucci hordozó. A nemzet életművésze. A fején kívül mindene irigylésre méltó. A hovatartozása még vitatott.
cs.n.
Ez molyfing, csak ennyire tellett a pártsajtótól?
Aki Én
@Toby: @zöldszem: Á, nem hiszem, hogy van ilyen. Ha igaz lenne, akkor a civil CÖF vonaglásain az első sorban fidesz pártkönyvesek lennének. Mondjuk az 5-ös. De az egy igazi, vegytiszta civil összefogás. Érdekes módon ezek a balfaszok azon csodálkoznak, hogy a kormány elleni tüntetéseken ellenzékiek vannak. Naháááát...
krumpli
Magánsuli, és ő nyálaz... Jajj... Legalább valaki falusi kölköt nyomattak volna. Szánalmas.
Hellcat
Hú mennyi fidesznyiknél lehetne elővenni a "szoci" múltat...ez csúnyán kétélű fegyver.
papa.49
@Hellcat: Mindnél, szerintem nincs is köztük akinek a szülei ne azok lettek volna...
Hellcat
@papa.49: pontosan...óvatosan dobálóznék ezzel főleg annak a tudatában ha tudnám mekkora köpönyegforgató senkiházi lettem :D
soljanka
Habony apjára, anyjára, testvérére is kiterjedhetne az oknyomozásuk...
Ja meg a befizetett adójára is.
verum
Ezek alapján bárki felhatalmazva érezheti magát, hogy Orbán Rahelt az apja után ítélje meg.
És minden kormánypárti gyermekét az apja, anyja után ítéljen meg.
Hova jut ez az ország...?
Apatszerek
Ez a tudatmódosított Habony talán ha nem szippantana, nem füvezne még embernek is megfelelne, de így még a beteg szamárnak sem kell csak a politikának. A politika olyan mint az ablakpucolás, a mocsok mindig a másik oldalon látszik.
Csizmás Kond
Nem leplezett le senki senkit, csak azt próbálták megmutatni, hogy kik azok akik jobbat várnak míg ők mégjobban elvannak...szar ügy de tanulságos.
Szókrakész
Azért érdemes lenne egy hitelesebb ifjú kommunistát beállítani lázadozni.
Mert a rózsadombi pedigré nem biztos, hogy jót tesz a tüntetéseknek.

Ha a gyerek neheztel, hogy nincs kréta a suliban, akkor miért nem intéztette el eddig az apukájával, miért nem vitt be maga.
Lenne miből adakozni.
A szegény, csóró magyarok adakoznak hajléktalanoknak, éhezőknek, rászoruló családoknak, árvíz és vörös iszap károsultaknak, de a milliárdosok, multi-multi milliomosok meg semmit.
Kicsit ront a tüntetés hatásfokán.
bencemacska
@krumpli: Direkt kevered a szezont a fazonnal, vagy csak tudatlanságból?
Arra már gondolni sem merek, hogy meg akarsz vezetni!?!?
amaramaistanna
És a gépezet akadozva ,de "halad"... Napok kellettek a KLIK-nek, hogy kell egy "közérdekű bejelentés", de mint mindig itt is szövegértési gondjaik adódtak. Ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket:
index.hu/belfold/2016/02/16/a_klik_raszallt_a_miskolcon_tunteto_teleki_blanka_gimnaziumra/
eszegfu
@krumpli: Hol voltál kedves Nena? Nem mintha hiányoztál volna... de erre a "szánalmas" hsz-re kár volt "ideugranod"!
papa.49
@eszegfu: De ,,ide ugrott,, mert ő olyan, hogy szereti ha levegőnek nézik, vagy ledorongolják))))))))
justhpeter
Ki az a Habony ? Hol dolgozik ? Munkanélküli, vagy munkakerülő ?
eye
habonyt már mindenki leleplezte mindenféle valós és nem kitalált szarsággal, de a baromarcú még mindig háborítatlanul rontja a levegőt,
És akkor, amik még ki sem derültek róla...
De azért ő jól leleplez másokat...
Annál van lejjebb, amikor 100 milliókat lenyúló ingyenélő busóálarcarcú másoktól kéri számon, hogy a lángososnál miért két szalvétát vesz el egy helyett?
nemkati
@Csizmás Kond: A múltheti kerekasztal bohóckodás előtt valamelyik tv riportere megkérdezett az utcán járókelőket, hogy mit várnak ettől a tárgyalástól. Az eredmény a szokásos: néhányan azt se tudták, hogy van olyan, hogy oktatás, mások a pedagógusról azt gondolták, hogy láborvos vagy marslakó, sokan nem tudták, hogy lesz ez a kerekasztal, de a többség nem várt semmit. Tistában voltak vele, hogy egy szemfényvesztés az egész. Viszont fiatalokat is kérdeztek, akik közül többen sérelmezték, hogy mivel az oktatás róluk szól, értük van, nekik is helyük lenne ott, de őket nem hívta senki, pedig nekik is lenne mondanivalójuk.

Hát most volt egy diák, aki agilis, szenvedélyes, jól beszél, összeszedetten fogalmazza meg a gondolatait, és a tüntetésen lehetőséget kapott. Azért ő, mert ő el akarta mondani azt, amit nem csak ő, hanem több társa is gondol az oktatásról. És valószínűleg azért ő, mert az alaptermészetéhez hozzájárult a nevelése, a politikus apja hatása is. Ebbe a történetbe bármi mást beleképzelni vagy nagy ostobaság, vagy nagy rosszindulat. De a mostani hatalom irtózik a gondolkodó és tenni akaró emberektől. Az a vágya, hogy buta birkák szolgálják ki a hatalmat gondolkodás nélkül, az ilyen Dávidok veszélyesek a hatalomra. Nem is értem, miért kell ilyen szennylapokból szemezgetni?!
volvós
...habony lapja...persze ka-lapja, mármint f@szka-lapja !!!
...Naaaaaaa !!
Szókrakész
@Cicero: Tuti, hogy Quaestor szagú befektetések és pénzek miatt titkosítanak.
Desischado
@nemkati: Pontosan. Az ilyen Dávidoktól retteg a fidesz, mert ezek gondolkodnak! Így hát megpróbálják le karaktergyilkolni, de szánalmas!
eszegfu
@nemkati: @Desischado: Nekem is ezek jutottak eszembe! Olyan családban nőtt fel ez a diák, ahol gondolkodnak! Ezt "várom" el minimálisan a volt politikus gyerekeitől! Láthatjuk, olvashatjuk itt is: mennyire nem használják az agyukat a kormánypárti hivők! O.V. megmondja mit is gondoljanak és ezeket a 100x "lejátszott", demagógiát adják elő. A válaszokban nincs eltérés, legtöbbször nem is kapcsolódik a témához. Szerintem meg ahhoz, hogy megismerjed a másik felet, igenis kell olvasni időnként a "szennylapokat" is... igy lehetőségünk nyilik a "körbetekintésre", majd a válogatásra és természetesen a saját véleményünk kialakitására.
eszegfu
@papa.49: 19:23 Én is inkább "átugrom"... Mindenkinek lehet véleménye, akár eltérő is az enyémtől, vagy másokétól, de ez a fiatalember minősithetetlen, mocskos stilusban irt Nena néven, ami sem itt, sem máshol nem megengedhető! Visszatérése "Krumpli"-ként már egy kicsit visszafogottabb.
Csizmás Kond
@nemkati: A lényeg nem azon van, hogy kinek szabad felszólalni, felolvasni...de az a tanuló akinek luxusjachtja van, repülőgépe...attól furcsán hangzik hogy a krétahiány miatt siránkozik.
Amúgy az egész tanügyi rendszert a pártok közösen baszták el és ebben a felfogásban nem is lesz belőle soha rendes intézmény.
A tanítás realításokon kell alapuljon nem elveken. Eddig is azért tudtak tanítani mert a diákot kötelezték, kényszerítették nem rábízták az akaratára sőt a tanárt is kényszerítették a jobb teljesítményre és nem csak az anyag feladása volt a dolguk.
eye
habonyt még az is leleplezi, aki nem akarja:

www.youtube.com/watch?v=wiBQJ2XL6qE

1:36-nál premier plám
Aki Én
@Csizmás Kond: 08:52 Értem... Tehát ha minden nap szarvasgombás bélszínt ebédelek, akkor ne emeljek hangot a szegénység ellen? Vagy nincs is szegénység.
Rosszul látod. Itt nem azon van a hangsúly, hogy ki mondja, hanem, hogy mit mond. Van kréta hiány, vagy nincs kréta hiány? Van fűtés az iskolában, vagy nincs? Szállítják a beteg gyerekeket iskolába , vagy nem.
A krétahiány akkor is krétahiány ha azt egy milliárdos mondja ki.
Na ez a baj veletek, nem tudtok értelmezni. Hagyjátok magatokat félre- és megvezetni. Nem látjátok a fától az erdőt. Nincs önálló véleményetek.
nemkati
@Csizmás Kond: Tudom, neked felfoghatatlan, hogy valaki nem csak magáért, hanem másokért is tesz valamit. Nem is leptél meg.

A diákot nem kényszeríteni kell a tanulásra. Ha belegondolnál abba, amit Vekerdy Tamás mond, hogy a gyereknek fel kell kelteni az érdeklődését, és akkor magától fog tanulni, nem kell kényszeríteni. Az a tanár meg, akit szintén kényszeríteni kell, az nem való tanárnak.

Amit a tanárok akarnak, és ami a diákoknak is csak jó, az az, hogy önálló gondolkodásra képes embereket kell nevelni. Na meg nézd csak meg, mit is követelnek a pedagógusok. Az igazgatónak, az iskolai vezetésnek visszaadni a korábbi jogköreit, döntési kompetenciáit az iskola működésében. A szabad iskola- és tankönyvválasztást, az adminisztráció csökkentését, mindezekhez nagyobb bizalmat a pedagógusoknak. Csupa liberális követelés. Pedig pedagógus mindenféle nézetű emberből lehet és van is. Nem is illenek be a központosított hatalom elképzeléseibe. Hatalmas károkat okozott ez a hatalom minden téren, de a diákok 6, és még ki tudja hány elrontott évét már nem lehet jóvá tenni.
Csizmás Kond
@Aki Én: dehogy érted !
az kinek a napi zsebpénze egyenlő egy osztály évi krétaszükségleteinek árával az ugyan hibáztathat de ne nyafogjon.
Amúgy szegénység is van, felelőtlenség is van de a legnagyobb a buta felkészületlenség és az, hogy pucér seggel ugyanúgy szeretnének sokan ágálni mint mások akiknek van amit a tejbe aprítani.
...hogy velem mi a baj azt már annyian megírták, hogy elég lenne egy regénynek...de az a baj, hogy mind olyanok elemeznek aki még ennyire sem képesek önálló véleményt formálni mint én, csak szajkóznak egy előremegírt szöveget...nézz szét magadkörül...olvasd vissza a remekművedet...bár szerintem az sem fog változtatni.
Aki Én
@Csizmás Kond: Továbbra sem érted. Nem nyafognak, hanem tényeket, a valóságot közlik olyanoknak min te, akik nem képesek még segítséggel sem látni a nyilvánvalót. Propagandistának is gyenge vagy, oda is kellenének az ész érvek.
Csizmás Kond
@nemkati: Engemet a mi generációnkat, legalábbis azokba az iskolákba ahová jártam biza nagyon nagy szigorral kényszerítettek a tanulásra...persze volt, hogy néhány témát úgy adtak elő ami felingerelte a kíváncsiságunkat de a legtöbbnél ki volt adva vagy megtanulod vagy buksz.
Az a tanár aki mai kifejezéssel élve el van magával és úgy képzeli, hogy amiért elvégezte az egyetemet azért neki mindenekfelett joga van úgy tanítani ahogy ő akar az nem tanár, és nem is tud a tananyaggal párhuzamosan haladni. ...vagyis minden tanár kényszerítve van, hogy egy bizonyos sávon belül leadja és visszakérje a az anyagot.
..tankönyvválasztás...vagyis ha egy iskolába van öt fizikatanár mind az öt külön könyvből taníthat...?...marhaság a űgy leginkábban a cigányság nevelésében mutatkozik meg ahol 18 éves elsősök akarnak szakemberekké válni...erről is van egy cikk itt valahol...
Csizmás Kond
@Aki Én: ...akár veled akár a hangszóróval...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...aha, értem. Tele vagy érvekkel.
Apatszerek
@volvós: Neked van a legtökéletesebb magyar önkifejezésed, áruld már el, mely nagy tudású egyetemen végeztél! Kisért a kíváncsiság!
volvós
@Apatszerek: ...veled ellentétben, bunkókám !!!
Knapp75
@Csizmás Kond: Bocsi, de mégis milyen iskolákba jártál te?! A történelemhez, a számokhoz, a pszichológiához, a gazdasághoz hozzászólni sem tudsz.

Lehet, hogy megtanítottak magolni, de gondolkodni biztosan nem.
Ma már mások a követelmények, ez kevés. (de ezt bizonyára te is észreveszed, mikor nem emelik a fizetésedet, ahogy panaszoltad is korábban)

Az meg a tipikus fideszes mentalitás, hogy akinek fizetnek, az fogja be a pofáját és ne legyenek elvei!
Viszont akinek gyerekei vannak, vagy legalább felelősséget érez mások gyerekeiért, az ezt nem teszi, nem teheti meg.
Csizmás Kond
@Knapp75: Vannak gyerekeid ?...hát akkor itt az alkalom hogy tüntethess...ott kiörjöngheted magadat.
Apatszerek
@volvós: A neved ne osztogasd másnak,még idéző jelben sem, nem a neved volt kérdés,?? ( ,, bunkókám" ) hanem az egyetem neve ahol megszerezted torony magasságú tudásodat.
,
volvós
@Apatszerek: ebben igazad van, nem szabad lesüllyednem a te szintedre...ócska troll vagy, csak személyeskedni tudsz...parányi agyadban pedig hire sincs az észnek, tudásnak.Javaslom iratkozz be az általános iskola 3.-ik osztályába !
Örülök, hogy felvittem a vérnyomásod !!! Nálam a pont...:-)))))
volvós
@Apatszerek: ...egyébként YALE 1970...hoppala !!
varirmag
Ha nem volt kréta az iskolában,talán meg kellene vizsgálni az igazgató alkalmasságát.
Nálunk ha fogytán van a mosószer veszünk másikat,nem várjuk meg míg kiürül a doboz.
A fiatalembernek meg nem az a dolga hogy tüntetésre járjon.
Szégyelje magát az a tanerő aki a diákokat utcára viszi.. Ha az én fiaimmal tették volna
nem tették volna zsebre amit kapnak.
Ez az egész pedagógus (?) politikus,nyugdíjas,diá felvonulás és a beszédek...á
tényleg ezt akarták a pedagógusok ???
világlátó
Ahogy olvaslak benneteket, tiszteltemet szeretném tenni mindazoknak, akikkel eddig is egyetértettünk.A többieket nem értem. Egymást sértegetitek, ahelyett, hogy mindannyian erősítenétek a tüntető pedagógusokat elhatározásuk helyességében, abban, hogy végre megmozdultak. A pedagógusokról általában nem a bátor, harcos kiállás jut az eszünkbe. Most mégis eljutottak oda, hogy azt mondják, így ezt folytatni nem lehet. Az is igaz ugyanakkor, hogy a pedagógus, a diák, felszólalásaiból csak a kréta, a fénymásoló papír hiánya marad meg a tőlük, az iskolától távolabbi emberek fülében.Erre rátesz egy lapáttal néhány kormánytag, sőt a miniszterelnök, akik szerint most nincs több pénz a tanárok béremelésére, mert az államigazgatási, rendvédelmi szervek dolgozói vannak most soron. Szinte uszítva ezeket azok ellen. Ez aljasság. Az viszont mégis érthetetlen, hogy az általunk tisztelt pedagógusok miért voltak ilyen apolitikusok?Amikor számítani lehetett a kormány ellenpropagandájára, miért nem fogalmaztak egyértelműbben, miért nem fogalmaztak meg súlyos mondatokat a gyerekeink általános és speciális lemaradásáról és annak káros következményeiről.Így most azt hiszi a pesti járókelő kívülálló, hogy nincs kréta, meg magasabb fizetést követelnek a tanárok. Ez hiba !
De még helyrehozható. Mondják ki, miért nem jó az egy féle tankönyv. Mondják ki miért nem jó a tanterv. Mondják ki miből hány tanóra kell az ismeret, a jártasság és a készség kifejlődéséhez. Mondják ki miért káros és elvtelen, ha egymást méricskélik a tanárok, ha a tanár nyakára ül egy nála esetleg hitványabb, ellenőrzés , értékelés céljából. Mondják ki hogy van szakmai és emberi önbecsülésük, van szakmai és emberi önérzetük, van felelősségérzetük a kollégáik és a diákjaik előtt. Mondják ki, hogy mindenki aki ad magára és hivatásának érzi a munkáját, van elképzelése a saját életpályájáról, azt maga építi, számítva a kollégái és az iskola vezetése tisztességes és felelős értékítéletére, diákjai és azok szülei visszajelzésére .
Apatszerek
Igen ez érdekes. Senki nem ismeri, senkinek nem tanácsadója. Mindenki letagadja., Nincs bejelentett munkahelye. Még is komoly nagy cégek az ővé. TV2 is meg fene tudja mi minden. Sehol nincs jegyezve. Senkinek nem barátja nem is ismerik sehol még is parlamenti belépője van és nem ad "tanácsot" . . De mindig mindenhol ott van és baromi sok pénze van. Mitől tud ez az ember többet , mint bárki más? Mitől jobb? Miért pont ő? Miért nem egy másik ember.? Ha józanul elemezzük sok eshetőség közül nem marad más főleg, hogy arcára nézek (veri az Isten) - szóval arcára nézek és látom azt a torzulást amit végül is kedvencke arcnak lehet nevezni. Meg a női Vootton táskát kis karján
( ahogy a szelfiző lányok a Facebookon szokták magukat lefotózni , úgy hordja kis kacsóján a retiküljét Árpika)
mint egy buzi. Nézem kis fehér pamacsot feje tetején. Szerintem ez (zs,v. c) és összekötő olyan nem kinevezett futár nem hivatalos nagykövet lehet a gyarmat és a gazda nép között.
Gyuri Géderről
Megnéztem ezt a lokal nevezetű valamit. Néhány cikkbe beleolvastam. A véleményem az, - ha egyáltalán számít - tokos agyú, szemellenzős, idióták szerkesztik.
Hasonló irányvonal mentén dolgoztak a horthysta és rákosi ideológiát követve majmoló, firkász kiszolgálók.
petike
@Gyuri Géderről: De ezek szerint erre is van igény. Szánalmas.
Gyuri Géderről
@petike: Sajnos van rá igény. Az a gond, ezt tapasztalatból tudom, nem az úgynevezett műveletlen zemberek vannak többségbe, és vallanak hasonló elveket.
Silány ez az ország.
kukac50
Egy 17 éves diáknak van véleménye érzékeli a vele egyidős tanulók helyzetét,mert barátaival beszélnek róla. Sajnos a Fideszesek nem érzékelik az országban történő problémákat,Ők csak a saját hatalmuk megtartásával vannak elfoglalva.
Stadionra,mezei metróra Felcsúton, Orbán hobbijára van pénz iskolára kórházakra a szegényekre nem jut.
Az unió Orbán hobbijára ad pénzt vagy gazdaság felzárkóztatására?
Habony az aljadékból került ki Ő egy nagy senki,minősíti a minisztert aki a barátja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.