Botka László polgármester a hétvégén napvilágra látott hírek alapján 10 millió forintos támogatást adott a város a női vízilabdacsapatnak, a Magyar Idők szerint azért, mert a polgármester lánya is ott játszik – olvasható a HVG cikkében.

Ezen felül a nyilvános vagyonnyilatkozata is szóba került, miszerint tavaly két budapesti lakást is kapott a szüleitől ajándékba – ezért a város fideszes képviselői vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene.

 A szegedi polgármestert felháborította, hogy a családján keresztül kezdték el támadni. Elmondása szerint lánya az ifjúsági vízilabdacsapat tagja, néhányszor már játszhatott a felnőttek között, de soha semmilyen támogatásban nem részesült a klubtól. Korábban a város fizette a vízilabdázók uszodabérlését, ám a támogatási szerződés megszűnt a Ligetfürdővel, ezért célzottan a csapatnak adtak támogatást – bár még ez sem fedezi teljes mértékben az uszodahasználatot.

"A szüleim másfél budapesti lakást, egy 48 négyzetméretes lakást és egy 95 négyzetméteres lakás felét ajándékozták nekem" – nyilatkozta Botka, aki szerint a kormányközeli lap úgy akarja beállítani az esetet, mint Lázár János vagyongyarapodását, akinek gyermekének "lett hirtelen egy jelentős értékű budai ingatlana."

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Turok: Nem a családnak adta, hanem a vizilabda csapatnak !
Botka miért ne támogathatná a sportot ?
Vagy ez csak Orbán privilégiuma ?
Én nem venném egy kalap alá a Botkát meg az Orbánt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azért a piszkálódás, mert Hatvanpusztán az Orbán féle kastélyegyüttesben nem találtak semmi kivetnivalót a vizsgálódásuk során. Az árát kemény szellemi és kétkezi munkával törvényesen kereste meg Orbán. Bezzeg ez a komcsi Botka, hülyére lopta magát! Fiúk legalább sötétben nyaljatok, zárt szobában, ne az ország főterén ragyogó napsütésben.
Turok
Legyünk tárgyilagosak, és nem kell Botkának sem felháborodnia, mert csak nevetségesebbé válik. Minden politikus politikus, teljesen mindegy, Fideszes vagy Szocialista. Ha már a Fidesz minden cikkben megkapja a magáét, akkor vonatkozzon ez ugyanúgy másokra is. Pont.
nyanya001
Orbán lánya Egerszalók, szálloda...
Orbán kisvasút, szőlőtámogatás...
Jobb lenne ha bőrt húzna az összes fideszes a fogára !
eugen4402
Oda se neki, csoda, hogy eddig kussban voltak. Ezeknek a szava annyit se ér, mint a kutyaugatás. Ha Botka egy fityinget sem ad a csapatnak, akkor azzal vádolnák: - "bezzeg a kormány támogatja a sportot erején felül is, a mi szoci polgármesterünk meg szándékosan elsorvaszt minden sportegyesületet."
Turok
@nyanya001: A Fidesz szélhámosságai nem mentesítik Botkát sem.
Turok
@eugen4402: Érezd a hasonlóságot, és ne az összeget tartsd szem előtt, mert az itt most másodlagos. Mindegyik politikus ezt csinálta, csinálja, csinálni fogja. Az a jó, hogy a legtöbb politikus szülei gazdagok:-))
nyanya001
@Turok: Nem a családnak adta, hanem a vizilabda csapatnak !
Botka miért ne támogathatná a sportot ?
Vagy ez csak Orbán privilégiuma ?
Én nem venném egy kalap alá a Botkát meg az Orbánt !
nyanya001
@eugen4402: Az a baja ennek a tolvaj bandának, hogy nem nekik jutott eszükbe támogatni
a szegedi vízilabda csapatot és nem fényezhetik magukat !
eugen4402
@Turok: Nem is céloztam az összeg nagyságára, mert az Orbán által elherdált pénzek nagyságát csak csillagászati számokkal lehetne mérni, ha valaki mérni akarná. Inkább a Finkelstein-féle hadviselés jellegére utaltam, miszerint egy jó bérgyilkos bárkit hidegre tesz, ha megfizetik a fáradozását. Ha Botka van a célkeresztben, akkor bármit tesz, bármit mond, ezek kicsinálják.
eszegfu
@Turok: Igazad van! Csak néhány elvi dolog... A TAO-ból visszatartható összegek mind az utolsó forintig a költségvetést "röviditik" meg! lyen pénzeket más sportágak nem kaptak, ill. nincs információ (nyilván "domboritanának", ha lenne, mert igy kevésbé "ütnék" a focit). Mint ahogy állitólag azt sem lehet megállapitani mennyi pénzről van szó! (Mivel az MLSZ engedélye kell az ilyen szerződések megkötéséhez, igy rém egyszerü lehetne megtudni!) Egy sportközgazdász által a becsült összeg 50-70 milliárd Ft (!!!) . És akkor itt jön Botka, aki a város pénzéből adott 10 milliót a női vizilabda válogatottnak. Azt joggal feltételezem, hogy nem egyszemélyi, hanem testületi döntés volt.
KERKA
@Turok: 09.17.Csak nem mindegy, hogy mekkora összegekkel történik egy támogatás. Nevetséges összehasonlítani egy focitámogatást a nemlétező magyar futballnak, és hozzá a stadionépítkezéseket a 800 fős nézőseregnek, mikor ez egyértelműen nonszensz.
Ugyanakkor egy akkora város, mint Szeged, a költségvetése könnyedén elvisel egy 10 milliós támogatást annak a vizilabda csapatnak, amelyik még az uszoda bérleti díját sem tudja fizetni.
Hozzáteszem, a vizilabda sport hazánkban éppen olyan népszerű, vagy népszerűbb, mint a foci.
eugen4402
@nyanya001: Egy millió másik helyszínen, más sportegyesületekbe úgyis beleölnek horribilis pénzeket önpolírozási céllal. Csak az eredmények maradnak el, de nem baj, fő, hogy a pénz elfogyott és a reklám elérte a célközönséget.
lópicigáspár
Botka legalább saját zsebből támogatja a sportot, nem úgy mint a vezír közpénzből!!
silber13
@Turok:09:25 -re: Csak annyi a különbség Botka és a fideszes akindzsik atamánja, és az alvezérei között, hogy Botka szólóban sem, meg csapatban sem lop , az orange horda viszont annál inkább és gátlástalanabbul teszi mindezt.
volvós
@silber13: 10:05

Kár magyarázni ennek a kommentelönek, vajon melyik
kitiltott troll jött vissza ezzel a nick-el ? Mert a stílusa
keményen hasonlit az elözö " életére "...Majd kiderítjük !! :-))
Aki Én
@Turok: Hát akkor tényleg legyünk tárgyilagosak. Nem Botkát védem, ha simli van a dologban, akkor kérjék számon. Az a felháborító, hogy egy ilyen napjainkban pitinek mondható ügyet ugyan úgy kezeltek, mint a napi rendszerességű százmilliárdos simliket, ,,támogatásokat". Sőt... A közpénzből száz milliárdokkal megtolt orbán-passziónál nem hallottam a hangod.
silber13
@Turok: 09:16 : szerinted az összeg másodlagos? És ezt te komolyan le is írod?? Hú, apám! Neked tök mindegy Botka 10 millás támogatása a női vizilabdásoknak vagy a hájas poligisztor zsákszámra szórt pénze a falábú labdarúgdosóknak??
silber13
@Turok: Másképp dumálnál, ha m mosta Szeged felett a narancs nap világítana, de arra beláthsató időn belül nem kerül sor, hacsak nem csináltok valami fityiszre jellemző gazemberséget. A szögediekkel meg különösképp vigyázz, azokat nem lehet egy tányér gulyással, vagy egy beígért Tisza-híddal lekenyerezni, Nem is sikerült!
nezelodo
Elhallgatnak hamar ezek a szájhősök! Az önk. választások után is csinálták a testületben a dakoták a fesztivált a költségvetés miatt, a Botka belengette, feloszlatja a testületet, és lemond, új választás jön, behúzta az összes fideszes a fülét, farkát, mert tudták még egyszer nem választja meg ezt a tolvaj társaságot a lakosság.
varrólány
Nyugodtan háborogjál csak már mindenki ezt csinálja , háborgás nélkül nem élet az élet!
Január
Micsoda pitiáner ez a fideszes banda..., az ország más részein is támogatják a sportot a polgármesterek. Sőt még precedensnek is állítja a helyi - ez ott elismerésre méltó cselekedet, a Botkáé már nem. A különbség annyi, hogy az egyik fidesznyik a másik nem.
justhpeter
Valamit igazán keresni kellett, miután az Orbán-dácsa előtérbe került. Az a baj, hogy nálam a "nemcsak én lopok, lop más is" logika nem nyerő. Leéeh, hogy nekem is el kellene kezdeni lopkodni ? Tudtok tanácsot adni, hogy honnan lopjon egy 62 éves nyugger?
JAJMÁR
A narancsosokat kitöri a frász, ha rájönnek, hogy másoknak még van lakása, és azonnal "tudni" vélik, hogy ott tuti van "korrupció' a háttérben!
(Szülők adták ajándékba??? Na, ők ilyet még nem tapasztaltak :))

A fityisz, meg a villák, meg a kastélyok, a kiskertvégi stadionról nem is szólva, no meg a majorságok "tisztességes" politikusi háttértámogatásával, ilyen "tisztességes" eszközökkel élhetnek ők. A közfirkászok.
Hátborzongató! Horror! Hrrrr!
JAJMÁR
@Turok: Edig még nem, de nyugi, meg fogja kapni a magáét! A fityisz! Előbb, vagy utóbb!
human
Botkának kincs takargatni valója egy Orbánhoz, Habonyhoz, Lázárhoz, Mészároshoz képest.
human
@human: "kincs" ami "nincs". Elgépeltem.
Turok
@silber13: @volvós: Áldom a nagy eszeteket. Honnan a fenéből szűrtétek le, hogy én Fideszes lennék? Messze nem. Csak szerettem volna rávilágítani arra, hogy minden politikus megörököl valamit a szüleitől, vagy pénzt kap. A vízilabda támogatását üdvözítőnek tartom, de ti csak ezt olvastátok el a cikknél.
Turok
@nyanya001: @Aki Én: Nem vagyok Fideszes. Nem a vízilabda támogatása volt a problémám. Valahogy a "szüleimtől kaptam" részt mindenki kifelejtette a cikkből. Ma ez a divat, ha vagyonra teszünk szert, hát a szüleim adták.
Turok
@eszegfu: Semmi problémám nem volt a vízilabdával.
Turok
@JAJMÁR: Botka, aki valószínűleg nem keres rosszul, most előjön egy szüleimtől kaptam ajándékba szöveggel. Ezek után nem lehet különbséget tenni politikus és politikus között.
coni
Találtak egy hiteles politikust a túloldalon akit még nem tudtak kikezdeni. A 21. században Európában valóban megdöbbentő, hogy két ember egy ledolgozott élet után 150nm lakást fel tud mutatni, sőt odaadják a gyerekeiknek.
JAJMÁR
@Turok: 22:04 Dehogynem lehet különbséget tenni a politikusok között. Kell is, hiszen ez ad valamiféle reményt a jövőre nézve! Botka jó értelemben, messze kiemelkedik.
Egyébként valószínű, hogy be tudja mutatni az okmányokat, amely igazolja az állítását.
A másik vád, hogy támogatja a saját városa sportolóit, - szóra sem érdemes.
eszegfu
@Turok: 22:02 Ezt nem is állitottam! Én csupán a tegnap 9:17 hsz-ben lévő "legyünk tárgyilagosak", meg Botka is u.azt csinálja (na nem szó szerint, hanem ez a lényege) mondatodhoz füztem hozzá az én véleményemet...
silber13
@Turok: Botka jól keres a szülei is, nézd csak meg a foglalkozásukat, hozzáadva még Botka feleségének jövedelmét is. Ergo teljes mértékben hihető az állítása!
eszegfu
@silber13: Szerintem annál is inkább hihető: tulajdonképpen egy 45 nm-es lakást valóban vettek a szülei, ami nem olyan "nagy kaland", a másik 95 nm-est lakják a szülei és ennek az 50 %-át ajándékozták Botkának, tehát pusztán ráiratták, nem pedig pluszként vették! A 2 lakást igy hiába is értékelik ma 130 millióra! Viszont Szijártó 167 milliós, vagy Lázár 10 év körüli fiának a 60-70 milliós lakását "családi összefogással" vették, a szülők nem az általuk lakott ingatlan egy részét iratták a gyerek, vagy az unoka nevére (!), de hát itt vagyonosodási vizsgálatot nem kezdeményeznek... nyilván!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.