Sorban mondanak fel a Juhász Péter elleni lejáratókampányt folytató TV2-nél. Kedden a Tények egyik alapembere, Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető jelentette be távozását.

Mint ismert: erőteljes lejáratókampányba kezdett a Vajna András filmügyi kormánybiztos privát játszóterévé alakult TV2. A csatorna Juhász Pétert, az Együtt alelnökét igyekezett kikezdeni. Az ellene folytatott lejáratókampány múlt csütörtökön kezdődött, amikor a kormánypárti hátszéllel alapított Magyar Időktől érkezett Kunfalvi Nóra a szakmai etikát sutba vágva az általa is készített műsor nevével ellentétben nem tények alapján létrehozott anyagot, hanem nettó kormánypropagandát próbált gyártani, ám ez nem sikerült. Juhászt nem olyan könnyű kihozni a sodrából, de Kunfalvinak még ez is sikerült.

A személyeskedő riport után az Együtt alelnöke följelentette az orgánumot, a TV2 viszont Juhászt vádolta meg a riporterükkel szembeni személyeskedéssel.

Vasárnap jött az újabb menet: Hollik István kereszténydemokrata képviselő sajtótájékoztatót hívott össze, és próbálta meg kikezdeni az ellenzéki politikust, ehelyett azonban magát égette le, amikor a jelenlevő Juhász válaszolni akart a kérdéseire, mire ő inkább kimenekült a Fidesz sajtóterméből.

A Tények hetekkel ezelőtt kinevezett új hírigazgatójának, korábban a Századvégnek dolgozó szerkesztőnek, Szalai Viviennek az érkezése előtt Debreczeni Csilla segédszerkesztő már jelezte: távozik pozíciójából, két héttel ezelőtt pedig Bihari Ádám riporter mondott föl. Néhány napja az elsősorban egészségügyi témákat vivő Kovács Nikolett jelentette be, hogy elhagyja a csatornát.

Hétfőn a szintén Juhászra uszított Szabó Tibor jelezte távozását, sajtóértesülések szerint azért, mert nem akart az Együtt alelnökének karaktergyilkosságában részt venni, kedden pedig a Tények egyik alapembere, Kőrösi Gábor is fölállt – értesült a Hvg.hu.

A műsorvezetők között is vannak távozók: a Juhászt lejárató, erősen megvágott, hírnek távolról sem nevezhető, a tényeket hamis színben föltüntető anyagot fölolvasó Várkonyi Andrea nem a híradóban folytatja, de Azurák Csaba sem dolgozik többet a Tényekben.

(Budapest Beacon)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ugyan már trógerekből mindig lesz elég! =((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ugyan már trógerekből mindig lesz elég! =((
KERKA
Akinek még jelent valamit az újságírói etika az elmenekül a TV2 -től.
Ez a Kunfalvi Nóra éppen újságírói etikát tanít a Corvinuson. Le lehet vonni a konzekvenciát.
justhpeter
@KERKA: Igen tanítja. Mi ebben a rossz. Ez a fideSS-kdnp rendszer !
Aki tudja, csinálja.
Aki nem tudja, tanítja.
Aki ahhoz is hülye, az ellenőrzi.
KERKA
@justhpeter: Hát valahogy így van ez:))
Csizmás Kond
@KERKA: ...újságírói etika...na ne viccelj...ezek csak egyszerű pénzéhes szélhámosok.
lampa laz
@KERKA: emiatt a takony picsa miatt rúgták ki Wisinger Istvánt a Corvinusról, hogy a helyére tegyék. Ezzel fizette meg a fidesz a nagy lelkiismeretét, hogy ott hagyta a hirtv-t a geczés után.
Hellcat
Had pusztuljon...fidesz maffia médiájáért nem kár.
Borsodi
Végre valami jó is történik Andy Vajna elmenne, a Tv is jobb lenne.
human
@KERKA: @lampa laz: Oknyomozó újságírást tanít (elvileg):
portal.uni-corvinus.hu/index.php?id=22720&tanKod=7PE20NFK49B

Gyakorlatilag csak a nevet írták át a tárgy oldalán. Még a telefonszám is a régi tanáré, aki azt furcsállta hogy bár kint maradt a telefonszáma mégsem keresték diákok telefonon. Nem tudom mire akart ezzel utalni.
De a Corvinuson óraadó Orbán lánya is. Gondolom nála sem volt jobb választása az egyetemnek. Hány év gyakorlata is van?
És a Századvég Lánczi Andrása lesz a lektor is.
Szép narancsos lett a Corvnius.
nezelodo
Ez az Endy olyan a film és TV-s szakmában, mint a borászokat hülyítő szélhámozó a Szeremley.
világlátó
Az újságírás alapszabályai közül csak néhányat, mert nem vagyok az /sajnos / Mérhetetlen kíváncsiság, objektivitásra törekvés, múlhatatlan kétkedés a hírek befogadásában, becsületesség.
Egészítsétek ki , kérlek !
bundi
nem fog a tv még meginogni sem...úgy tolják bele a mindenki pénzét...elvégre az adófizetőknek szüksége lehet erre...ha már békén tűrik, hogy évi 5-10 000 forintjukat beletolják
glorianna
@human: bocs, de ezt az elütést muszáj javítanom: Lánczi nem lektor, hanem rektor lesz. Előbbi szövegeket ellenőriz és szükség szerint javít, utóbbi az egyetem legfőbb ura és parancsolója (mínusz kancellár és konzisztórium...)
volvós
Nem kár értük...a fijjjjuk visszamennek kapálni a földekre, a
lányok pedig állást kapnak szalaivivike ( még ) üzemképes
bordélyházaiban...:-)))
human
@bundi: 888, Magyar Idők, M1-2-3-4 ..., TV2, Karc FM. Tök mindegy mekkora a látogatottság, nézőszám, hallgatószám. Orbán tömni fogja a tízmilliárdokat ezekbe.
human
@Szeparepa2: Egy területen sikeres. Ott ahol a gyűlöletből könnyen és jól lehet profitálni.
lampa laz
@human: nagyon szomorú, de lehúzzák a "narncssárga színig" a Corvinus szinvonalát, mert ahova eddig betették a lábukat ott mindent szétvertek. Ebből is csinálnak 1 nagy nemzeti valamit, vagy becsatolják a jelenlegi nemzeti közszolgálati Patyi által vezetett alá. Aztán csak emlék és történelem marad az ország legjobb egyeteméből. Felháborító.
justhpeter
Összeomlik, hát összeomlik. Eddig se néztem, ezután sem tervezem.
nezelodo
@KERKA: Ennél a Kunfalvinál a gyakorlatban is látjuk, milyen az újságírói etika a fidesz-keresztényeknél, és ez a módszer akarva akaratlan átitatja a teljes szakmát. A hírek közvetítése, még egykor az erősen Orbán-párti Hír tv-ből tudjuk, átalakult hírgyártássá, amit aztán megtörtént eseményként tálalnak a hívek elé. Azok meg igazolva látják magukat és boldogan szavaznak a hazugsággyár irányítójára.
mariaberta
Na de éppen most erősödik, hiszen kaptak egy segítséget, Gönczi Gábort, mindjárt megugrik a nézettség! Csak ki kell várni, van rá mintegy 10-15 éve. /ha addig még lesz TV2/
karma1
Ha maradt meg Simicskanak mediafelulete, TV- csatornaja, radioja, ezeket az embereket AZONNAL at kellene vennie, es kiemelkedo gazsiert alkalmaznia: maris meglenne a hiteles ellenfele az orban medianak...
Ha kiszoritottak a Magyar Nemzetbol (ill. az mno-t a mediak kozul), akkor nincs mas lehetosege az ujraeledesre, csak az, ha kivalo profikat alkalmaz Simicska. Itt az adando alkalom!
Szókrakész
Majd kórház mintára itt is a takarítónő lesz a műsorszerkesztő, a portás a...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.