A Fidesz választ vár Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra a kérdésre, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és "miért titkolta el" ezt a találkozót – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy szerdai interjúban – amelyben abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését – arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Schulz szerint ilyen például Szeged, egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni".

Németh Szilárd elmondta: egyebek mellett arra kíváncsi, Martin Schulz ígért-e valamit, például brüsszeli karriert, Botka Lászlónak azért cserébe, hogy "Szeged hajlandó (...) befogadni illegális migránsokat".

Szeged melyik területén fogják felépíteni a migránstábort, és ehhez vajon mit fognak szólni a helyiek? – kérdezte a Fidesz alelnöke, aki azt is tudni akarja, hogy a polgármester egyeztetett-e az ügyben a szegediekkel.

Németh Szilárd végül azt firtatta, vajon ez az ügy áll-e a hátterében annak, hogy Botka László "nem engedte" a szegedi közgyűlés elé terjeszteni a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről szóló nyilatkozatot.

A kormánypárti képviselő újságírói kérdésre arról is beszélt, ideje, hogy a parlament tárgyalja azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján a honvédség részt vehetne a magyar emberek megvédésében.

Arról is megkérdezték őt, hogy polgári engedetlenséget hirdetett a Tanítanék mozgalom március 30-ára. Németh Szilárd erre úgy reagált, nem gondolja, hogy a magyar tanárok többségének az lenne az elsődleges, hogy "Pukli Istvánnal és Pilz Olivérrel vállaljanak szolidáris közösséget". "Ezek az urak simán kiszolgálják a hazai ellenzéket" – fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt, a Fidesz politikusa azt mondta, a nok célja – hasonlóan a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) és az áfacsökkentéshez – kettős: hozzájárulás a gazdaság növekedéséhez, az építőipar beindításához, valamint fontos családpolitikai szerepe is lehet. Szerinte az otthonteremtési csomag minden eleme ki fogja állni az idő próbáját, és meghozza a remélt hasznot.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Miért baj, ha Martin Schulz Kövér és Orbán után normális emberekkel is találkozni akart ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Érdekes, hogy a fidesz kíváncsi és nem a qrmány ! Ez egyenes beismerése, hogy az ország nyakán nem a qrmány ül és igazgat, hanem egy párt !
Hofipisti
Ez az "ÁVO-s verőlegény csak abban tud gondolkodni, hogy emberséget, a "felebarát" irányába megnyilvánuló elkötelezettséget csak üzleti alapon lehet elképzelni. És ez az ember a keresztény nemzeti kormányt vivő párt alelnöke!
cs.n.
Ebből hogy vezette azt le, hogy találkoztak és megegyeztek?
vukkocska
Ez egy nagy seggfej. Csak ennyit ér a mondandója.
cs.n.
2015.ápr.13. Martin Schulz programja:
10:00 Találkozó Kövér Lászlóval,az Országgyűlés elnökével – Országgyűlés
12:00 Találkozó Orbán Viktor miniszterelnökkel – Országgyűlés
16:30 Találkozó a szegedi zsidó közösséggel – Szegedi Zsinagóga
17:15 Botka László polgármester köszönti az Európai Parlament elnökét
17:30 Nyilvános esemény: előadás és találkozó diákokkal – Szegedi Városháza
www.breuerpress.com/2015/04/10/martin-schulz-az-e-p-elnokenek-hivatalos-latogatasa-talalkozo-a-szegedi-zsido-kozosseggel/
Remélem segítettem, Rezsi úr. A látogatása alapján formálhatott véleményt Szegedről, vagy mindenképp egy titkos paktumot kell sejteni a háttérben?
bretagne
Szerintem azt kellene elénekelnie, hogy "van nekem egy kockás gatyám..." Ez való hozzá. Inkább a saját párjának tegyen fel kérdéseket.
dr. prédikátor
Rezsi rizsa!!! De nagy marha vagy!!!Inkább valamelyik IC vonatnak mennél már neki!!!
szép új világ
Nem tudom, hogy csak nekem fordul fel a gyomrom, mikor ezt a férget meglátom, meghallom?
justhpeter
Miért baj, ha Martin Schulz Kövér és Orbán után normális emberekkel is találkozni akart ?
colibri
Az előző ciklusban a bajai polgármester, bizonyos Zsigó Róbert és a pécsi Hoppál Péter, mint kormány szóvivők hasonló ocsmány módon kommunikáltak, mint ez a rezsi Szilárd, azzal a különbséggel, hogy ketten nem tettek ki ekkora böhöm, nagyarcot, bunyós alkatot. A véresszájú kommunikációjuknak az lett a vége, hogy mindketten államtitkárok lettek. Csak szólok: ha minden így megy tovább, vagyis hagyjuk a "folytatjuk"-at, ez a rezsi-rizsa még miniszter lesz!
panellproli
Az a baj, hogy a disznófejű nagyúr nem értette meg Schulz mondanivalójának a lényegét, ugyanis ő arra célzott hogy Szegeden milyen humánusan bántak az emberekkel önkéntes segítök adtak inni, biztosítottak tisztálkodási lehetőséget, hogy tovább tudjanak utazni. Befogadásról szó sem volt.
nezelodo
Szorgalmas csahosa ez a szerencsétlen a gazdinak. Ha megpróbálná felemelni a fejét, és a látottakon elgondolkodna, ha lenne hozzá eszköze, rájöhetne, hogy elég egyre halkabban vakkangatni, aztán elhallgatva eltűnni és nevet változtatni, fizimiskát átszabni, és tanúként a majdani tanúvédelmi programban kialkudni a kisebb büntetést.
vonotok
Ez a Szilárd akkora buta, mint a saját tömege.
Slade
Rezsi buzi, hát mit mondjak, én sem vagyok egy matyóhímzés de az ami neked van az nem fej hanem fúj! Ráadásul még üres is. Kevesebbet kellene megjelenned a médiában mert minden egyes alkalommal járványszerű hányás fut végig az országon. A forma és a tartalom is totál okádék.
kkalman
Ez a rizsabiztos megint csak rizsázik. Bizonyíték nélkül vádol másokat, hátha a birka nép elhiszi. Sajnos vannak még hívők.
Pestilence
Bárcsak már eldugulna.
Shrek Szilárddal fogyókúrázni lehet.
Megnézem és elmegy az étvágyam.
Desischado
Ez a nyomorék nem akar már végre eldugulni?! Akiket próbál sározni, azoknak a csizmapucolójuk sem lehetne, arra sem lenne méltó! Gerinctelen megélhetési parazita ez is! Tényleg egy okádék!
nezelodo
@colibri: tegnap 19:49. Hogy az a karfiolfülű miniszter lesz? Még mindig jobb lenne, mint ha az alsós kisgyerekeket "tanítaná". Azokban sokkal nagyobb kárt tenne, ha olyan torz személyiséggé változtatná őket, mint a sajátja, vagy az, akinek a szekerét tolja.
Eriksson
@panellproli: Igen, segítettek a szegediek, hogy a menekültek tovább tudjanak utazni. S nem azért, hogy marasztalják őket.
Botka valamit nagyon félreértett.
colibri
@nezelodo: 05:35 Egyetértek, bár szerintem attól nem kell tartanunk, hogy visszamegy tanítani, annál sokkal nagyobb embert csinált belőle a fidess. ...és gondolom a fizetése is messze túlmegy egy tanári fizetésen.
coni
Ahogy Tarlós jó volt kerületi polgármesternek, de nagyon rossz Főpolgármester, Botkáról is le kéne szállni, mert azért támadja a Fidesz mert a szocik többet látnak bele, mint amire alkalmas és autómatikusan megkezdődött a hiteltelenítése.
A végén elveszít az ország egy nagyon jó helyi polgármestert.
magyarbakancs
"Fidesz politikusa azt mondta, a nok célja – hasonlóan a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) és az áfacsökkentéshez – kettős: hozzájárulás a gazdaság növekedéséhez, az építőipar beindításához, valamint fontos családpolitikai szerepe is lehet. Szerinte az otthonteremtési csomag minden eleme ki fogja állni az idő próbáját, és meghozza a remélt hasznot."
Az idióta eszmefűtatásod egy mondatban össze foglalva.
Szabadon lehessen lopni.
Ehez nem kell regény és monológot mondani te Fidesz álladó ügyeletes *diótája.
kukac50
Ez egy dicséret volt és nem csak Botkának hanem a Szegedi Népnek, mert emberségesen bántak a menekültekkel! A Fidesz meg az uniótól kapott pénzt amit a menekültek ellátására kaptak ellopták egy részét a másik részéből a Debreceni menekült tábort újították fel de utána rögtön bezárták. Majd valamelyik Fideszes potom pénzért megveszi.
TASzSz
Botkának háturul, Puk(l)inak előrűűűű?!
Clavigo
Szilárd,,,,hogy tudsz egyszerre egy marhára meg egy sertésre is hasonlítani ??
Toby
@Eriksson: Akkor miről szól a "baloldal befogadná a migránsokat " c. kondakesergő és a "titokban miről targyal S. és B".? Nem hiszem, hogy Botka értette volna félre a vonatozó közlést !
Tádé
FIDESZ!
EZ A SZÖRNYETEG CSAK ÚGY VISZI TŐLETEK A SZAVAZATOKAT.
Dr. Felipe
Hát ezt megint csak az agymosott fideSS birkák szopják be, hogy egy sima polgármester meg tud egyezni az unióval, menekültek befogadásáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.