Nem egyértelmű, hogy mi történt pontosan akkor, amikor a Belügyminisztérium szerint ma "megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot".

Az első délutáni közlés szerint "az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben érte támadás külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot", de szerencsére a támadásokat sikerült elhárítani.

Bakondi György azért még gyorsan berohant az M1 stúdiójába és elmondta, hogy "nagyfokú szervezettségre utal" a túlterheléses támadás, ami a belbiztonsági főtanácsadó szerint ugyanakkor jelenleg is tart. Hogy mit jelent a "nagyfokú szervezettség" (egy túlterhelés támadást megfelelő eszköz birtokában egy kezdő hacker egyetlen gombnyomással is elindíthat), azt nem árulta el, ahogy azt sem, hogy mit jelent pontosan, hogy "62 ezer támadás érte a kormányzati hálózatot" (mit értenek a szakemberek 1 darab támadás alatt). Arra sem tért ki Bakondi, hogy hogyan védekeznek, illetve kért-e segítséget a magyar kormány például nemzetközi támadások kivédésére szakosodott cégektől.

Szakmai fórumokon is csak találgatják az eset körülményeit, és szárnyra kapott olyan feltételezés is, miszerint lehet, hogy nem is történt támadás, hanem csak a megnövekedett külföldi sajtótérdeklődés okozott nem várt terhelést a kormányzati szervereken.

Mint ismeretes, a kormány külföldi városokat gyalázó propagandaoldaláról több nagy látogatottságú külföldi weblap is címlapján számolt be – elméletek szerint   az azokról érkező kiugró látogatómennyiség is okozhatott akkora terhelést, amit a BM támadásként értelmezett.

Hogy mi történt valójában, az csak akkor fog kiderülni, ha a kormány a konyhanyelvre leegyszerűsített politikai üzeneteken kívül szakmai részleteket is megoszt a történtektől – ahogy azt egyébként más országokban ilyenkor szokás.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem csak farkast kiáltanak, mint tették az állítólagos bombagyárosokkal, vagy Bástya elvtárs merénylőivel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Sosem fog kiderülni az igazság.
Nincs egy bátor ember, ki ki merné mondani. Szabad országokban kiszivárog az igazság, akárhogy is titkolják, nálunk a "ne szólj szám, nem fáj fejem" szlogen van.
Szókrakész
@verum: Ebbe nagyon gyorsan bele fognak bukni.
Túl átlátszó, túl stimmelősek az időrendi sorrendek, és túl nagy feneket kerítenek neki.
Normális esetben a nyomozás érdekében kussolni kéne, míg vissza nem fejtik a szálakat.
Itt meg ordítoznak, hogy:
Hekker menekülj!!!
verum
@Szókrakész: - nem lesz belebukás, mert pofátlanul letagadnak mindent.
human
Szerintem csak farkast kiáltanak, mint tették az állítólagos bombagyárosokkal, vagy Bástya elvtárs merénylőivel.
human
@Szókrakész: @verum: Persze hogy blöffölnek. Lázár mire hivatkozva vonta meg a játékgép jogokat? Nemzetbiztonsági kockázat miatt. Csakhogy a játékgépesek egyesületének vezetője levélben kért tájékoztatást a nemzetbiztonsági vizsgálat eredményéről. Lázár válaszában elismerte, hogy soha nem volt ilyen nyomozás!!! Ha Orbán megkapná a teljhatalmat sorra jönnének az ilyen böffenések, csak hogy kiiktathassa mondjuk az átlátszó.hu-t vagy a transparency internationalt vagy más jogvédő szervezeteket mondván nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
bencemacska
Ez a terrortörvény bevezetésének előkészítése, hogy mi "önként és dalolva" vegyük tudomásul még a GONDOLAT RENDŐRSÉG felállítását is.
Aláírást még nem gyűjtenek, amiben kérjük a NET azonnali betiltását?!?!?!
bakegya
A baltát élesítgetik!!!-kő fideSS?-nem kő,akkor bumm-ez teknőske és csapata.
A privát email címeket is képesek voltak közzé tenni...VICCBŐL?-az összesnek Srassburgig kell menni.ORBÁN A HATALOMÉRT MINDENRE KÉPES.
nemtudomka67
"megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot".
Hiszi a piszi,bolond aki elhiszi!
Ovis hírre ovis válasz.Kiscsoport!
RonaGyuri
ha a kormány a konyhanyelvre leegyszerűsített politikai üzeneteken kívül szakmai részleteket is megoszt a történtektől - na ez az igazi fikció! =))
zöldszem
A Fidesz kormány 2010 óta szabadság harcol, hadban áll!
Ezeket, hol ez hol az támadja meg!
Az a lényeg, hogy mindig legyen egy virtuális ellenség, legyen kivel háborúzni!
Így legalább, a nyájnak lehet dicsekedni egy újabb győzelemmel!!
"Gratulálok!" kepkezelo.com/images/puduou3vizvmbaeijeww.gif
Törölt felhasználó
Ennél olcsóbb kommunikációs hangulatkeltést, egy telefon az ikeába 50ft, automata hacker profi ingyen van..:)
Aki Én
Annyira letöri őket, hogy nem veszik komolyan a farkassal riogatást, hogy előbb-utóbb robbantani is fognak. Persze csak a hitelesség kedvéért.
human
@zöldszem: De fokozatot váltottak. A kommunikációjukban az ellenzéket már mint ellenséget kommunikálják, mert nem hajlandóak bedőlni az olcsó kis terrorellenes trükkjüknek.
lópicigáspár
Kíváncsi vagyok, mikor fogja a propi kiírni: Az oldal állambiztonsági kockázat miatt blokkolva! :(
dr. prédikátor
@lópicigáspár: nana! csak ne ijesztgess! és ne adj tippet a sok fütyiszes birkának!!!Mer ezek mindenre képesek!!!
eugen4402
Alighanem valaki tévedésből benyitott az archívumba, ahol kezébe került egy 2001. októberi hír, amit alkalmasnak talált arra, hogy aktualizálja a mai hazai helyzetre. Az eredeti hír szerint az USA légiereje Afganisztánban - Kandahar térségében - B1-es és B52-es bombázók bevetésével több hullámban támadta a tálibok feltételezett állásait. Nálunk remélem nem tálibokat kerestek a hekkerek...
Slade
Ezt az elmeroggyantat bármi áron meg kell állítani, mert el fogja pusztítani az országot. Sajnos a lakosság még mindig nem éri fel ésszel.
zöldszem
@human: Ezt ne kiabáljuk el! Már közelednek a "nézetek"!Sajnos, lesz véletlen gombnyomó, vagy halálos betegség miatti hiányzás!
Vizual
Ne aggódjunk. Ezt is elszámolja majd a "vésztörvény" elfogadásánál. Bár nem tudom, ha a kormány megtámadja az én WEB oldalamat vajon elrendelnének - e valamit a támadás okán. ( remélem nem )
papa.49
Ez hasonlít arra mikor a Maris néni a palacsinta sütővel fejbe verte saját magát, mert darazsat akart lecsapni))))))))))
Vakondi szűnjél már meg végre)))))))))))))))))))))))))))))))
vonotok
@lópicigáspár: Hülye ötlet, már bocsika. De ezek az örültek képesek holnaptól valóra váltani.
vonotok
Ezek az elb...k kurva nagy " ellenség " keresésükben még a T.E.K. -et is képesek lesznek Viktorra küldeni. Csak hogy harcolhassanak.
papa.49
@vonotok: Na hisz akkor kiderül ki a ,,hallja kend,, szép hazánkban)))))))))))
qxy
Nem értik? Nem is csoda annyi csökött agyú barom , mit lehet várni tőlük?
Ezt mondtam úgy fél éve hogy gallyra kell őket vágni.Nem csodálkozom hogy csak nekem jutott eszembe. jöhet a többi amit ugyanúgy nem fognak érteni .
Jozefina
Önszántukból végre tökön is szúrhatnák magukat!!! Egyetlen értelmes dolog, amit tehetnének.
vadnarancs
Tán Viktorunk megtanulta bekapcsolni a gépet?
Szókrakész
A TEK mintájára milliárdokból azonnal fel kell állítani a HEK-et.
Hekker Elhárítási Központ

Ők meg laptoppal fognak járőrözni mindenhol.
Szókrakész
@vadnarancs: Egy focilabdát nem tud egyedül felpumpálni.
Ne viccelj.
vadnarancs
@Szókrakész: De másodperc alatt ellop tízmilliárdokat is úgy, hogy észre sem veszed! :)
Szókrakész
@vadnarancs: Egyfajta autista az "emberke".
Ehhez viszont nagyon ért.
Sőt csak ehhez.
Szókrakész
Milyen csend van most a hekker ügyben!

Tűzszünetet kötöttek?
wagabund
mindegy, hogy ki(kik) hekkeltek...a lényeg, hogy még több pénz kell...

ügyes.
soljanka
Adjunk neki puskát: hátha tökön lövik magukat.
Dr. Felipe
Azt nem lehetne elvtársak, hogy a sötét tűzoltó, bakondi elvtárs helyett egy informatikában jártas szakember magyarázná el hogy mi történt?
Ja hogy akkor nem lehetne riogatni a zembereket, oppardon.
Szókrakész
@wagabund: Mert ugye Churchill is megmondta.

3 dolog kell egy fidesz háborúhoz.
Hekkertámadás, hekkertámadás, hekkertámadás
Toby
A felcsúti makákó paranoiája ragadós ! Mivel komolyabb helyeken le sem kakilják a gengszterrezsimet, ezért valahogyan azt a látszatot kell kelteni, hogy micsoda fontos, befolyásos Gengszterisztán !
Oktondi lehgalább annyira lehet pc-zsonglőr, mint én !
justhpeter
Ha saját magamat támadom meg az támadás vagy öngyilkosság ?
vadnarancs
Csak tudnám mikor vizionálja a csuti, hogy klingontámadás ért bennünket!
Szókrakész
@justhpeter: Akár biztosítási csalás is lehet?

De éppen így tűnhettek el Rogán ingatlaneladási dokumentumai is.
Alzheimer Fauna
Nem is tudom, hogy miért emlékeztet engem ez az egész az 1939. augusztus 31-i gleiwitzi rádióadó elleni támadásra.
"A gleiwitzi incidens vagy gleiwitzi rajtaütés során 1939. augusztus 31-én lengyel milicistának öltözött német ügynökök támadták meg a német–lengyel határ közelében lévő, akkor Németországhoz tartozó gleiwitzi rádióállomást, és az állomás elfoglalása után rövid lengyel nyelvű, németellenes propaganda-üzenetet sugároztak.

A művelet célja az volt, hogy Lengyelországot agresszornak tüntessék fel, és ürügyet szolgáltassanak a Lengyelország elleni német támadáshoz..."
(Wikipédia)
human
@Alzheimer Fauna: Száz milliárdokat vesztenének Orbánék egy kormányváltás esetén. Vajon mire lehetnek képesek ezért?
Kutyuska
@Aki Én: Hónapokkal ezelőtt ezt mondtam, hogy hamarosan a robbantás is sorra kerül a fidesz szervezésében. Valószínűleg megvan már a menetrend, csak még fokozzák egy kicsit a hangulatot, mielőtt bemutatják a színjátékot. Pár tucat ártatlan ember beledöglik ugyan, de nem számít nekik, fő, hogy elérjék a céljukat és teljhatalmat kapjanak.
Kutyuska
@human: Bármire. Hamarosan látni fogjuk.
rapier
Egy egyszerű látogatást a kormányzati portálon nem lehet támadásnak értelmezni. Amennyiben annak értelmezik, annak oka van és támadás is volt! Van Magyarországnak rengeteg ellendrukkere és akkor még nem is soroltam fel a szövetségeseinket, akiktől jobb tartani!
human
@rapier: Kiáltottak már máskor is farkast. Ez esetben is ezért kételkednek sokan.
nezelodo
@Kutyuska: Áááá, robbantás az most nem lesz, (ha csak nem a migrák, vagy bolsilibsik), 1998 előtt volt, aztán az év április végén, mintha elvágták volna úgy megszűnt!
papa.49
@nezelodo: Nagyon nem kell találgatni kinek állt érdekében a robbantgatás!!!
Hellcat
És meddig mennek el, hogy "bizonyítsák az igazukat"?? Pintér papa majd robbantgat a fővárosban megint?
Kutyuska
@Hellcat: Igen, és egyszerre több helyen.
nezelodo
@papa.49: Majd"előszőkíti" az illetékes elvtárs a Ditmar Clodot.
papa.49
@nezelodo: Tudom a fosőr, aki nem is ismeri a pacákot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.