A Fidesz megítélése szerint az élelmiszerek áfa-csökkenésének és a nyugdíjemelésnek köszönhetően jövőre a nyugdíjasok is léphetnek egyet előre. Erről Révész Máriusz, a kormánypárt országgyűlési képviselője beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is mondta: folytatják azt az utat, amelyen 2010 óta járnak, s amióta a nyugdíjasok helyzete jelentősen, a törvényben rögzített mértéket meghaladó módon javult.

Mint ismert: a jövő évi költségvetésben a nyugdíjemelést 0,9%-ban határozták meg, ami a 2017-es nagy osztogatásához képest elenyésző összeg – a szerk.

A jogszabályok alapján minden évben a költségvetésnek legalább az infláció mértékének megfelelő növelést kell tartalmaznia a nyugdíjaknál. Révész Máriusz kiemelte: az elmúlt évek adatai szerint a törvény által előírt minimumot meghaladó módon emelkedtek a nyugdíjak Magyarországon.

Idézte a portfolio.hu elemzését is, miszerint az elmúlt hat évben 9,6 százalékkal nőttek a törvényi előírásokhoz képest pluszban nyugdíjak. Az elmúlt évek nyugdíjemeléseivel a kormány lényegében visszaadta a szocialisták által korábban elvett 13. havi nyugdíj összegét – közölte.

A fideszes képviselő hozzátette: a nyugdíjasok helyzete nemcsak a nyugdíjak emelésének köszönhetően fog változni, hanem érinti őket az áfa-csökkenést is, amely az alapvető élelmiszerekre vonatkozik. Megjegyezte: a nyugdíjas fogyasztói kosárban az alapvető élelmiszerek nagyobb súllyal szerepelnek, mint az általánosban. Nagyságrendileg 10 ezer forintos megtakarítást tehát biztosan jelent az áfa-csökkentés a nyugdíjasoknál is – közölte.

Hozzátette: a baloldal felháborodása meglehetősen álságos, ők elvették a 13. havi nyugdíjat, a mostani kormány pedig visszaadta. Megjegyezte: a nyugdíjak alakulását két dolog befolyásolja, az infláció és az emelés különbsége. Magyarországon rendkívül lecsökkent az infláció, jelen pillanatban deflációt mérnek, így ez a különbség nagyobb, mint az elmúlt években. Ennek köszönhető a törvény által előírton felüli plusz 273 milliárd forint, azaz 9,6 százalékos plusz az elmúlt években – rögzítette a kormánypárti politikus.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tarhonya
nem maradt valami vissza neki a verésből ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Nyugdíjasoknak fillérek, nekik milliárdok.
Mi értük, ők ellenünk.
Fidesz.
karma1
Es mikozben ezt mondta, meg a mennyezet sem szakadt le! Azert megneznem ezeknek a fazonoknak a borotvalkozotukret reggelente... Remelem, rendszeresen szembekopik legalabb magukat, mert valahol a termeszet torekszik az egyensulyra...
tarhonya
nem maradt valami vissza neki a verésből ?
Hellcat
A fidesz szerint igazából mindenkinek kurva jó ...közben meg nem...
eugen4402
Összesen 9,6%-kal nőttek a nyugdíjak az utolsó 6 évben, és közben 20%-kal gyengült a forint. Hurrá.
dr. prédikátor
Így van! egy lépés előre,vagy a szakadék vagy a hullaház!!! Szemét mocskos szarházi geci fütyisz!!! T A K A R O D J A T O K !!!
Január
Ez az ember még a Fideszben szolgál? Érdekes meg sem szólalt évek óta. Na, akkor szép csendesen sunnyogjon el, és ne foglalkozzon a nyugdijasokkal!
Amit olyan kitartóan magyaráznak ott mindig bűzlik valami. S, ez a magyarázat már a sokadik.
Nem adtak ők vissza semmit. Sőt... rosszabbul élünk, mint 8 éve.

"Nagyságrendileg 10 ezer forintos megtakarítást tehát biztosan jelent az áfa-csökkentés a nyugdíjasoknál is – közölte." Aha, évente - Éljen... minden Fideszes csak nyugdíjból.
nyanya001
Előre a sírgödörbe csak ásót is vigyen, hogy eltudja magát ásni !
papa.49
@nyanya001: Sőt előre ássa ki a nyughelyét, majd csak derékig kell eltemetni, hogy a sírját tudja gondozni, mert milyen snassz egy gazos temető)))))))))))))))))
Máriusz érted is kár volt a gatyát letolni))))))))))))))))))
namihami
Dehogynem. Emlékezzetek csak a Fidesz szőke ciklonjának örökérvényű klasszikusára: CSAK.
Azért, ami igaz, az igaz, ezt azért felül(alul)múlni nem lesz vagy lehet könnyű
gírya
révész máriusz is csak addig volt valaki, amikor megverték a rendőrök.
Azelőtt sem volt senki, most meg egy ultra senki.
révész máriusz, semennyire nem érdekel s véleményed, te kis tahó!
Kicsi vagy, hülye vagy, gonosz vagy.
Húzz picsába!
sokanvagyunk
Az élelmiszerek áfa-megtakarítást magyarázza Matolcsynak is.
alte trottel
Ezt az édes jó anyádnak magyarázd mártíriusz, a legősibb mesterség avatott művelőjének!
felnőttem kissé
Révészség a gyógyszerárak, szemét-dij, srtandbelépők napi sajtó autópálya matrica megyei matrica Net is fog TV is akkor miről révészkedik ? de inkább nem sorolom mi lesz drágább kicsi hozzá a SÖRALÁTÉTEM.De hogy szépen hangzik az igaz valóságtartalma meg ahol vagyunk létrányira pinceszint bé ká ék nál nél.Nézzew meg 1KG marhacsont árát, a bélszinét a marhanyakét 80 Ft/ kg volt 1 kg bélszin Ja hogy ezt nem tudta sajnálom mi tudtuk .Vegyen 1 kg festéket aztán nézze meg az árát 2000 Ft. alatt tán normális sincs, vegyen egy ecsetet folytassam ? 19,-,54 ha erre emlékszik ? ekkor volt mese a rádióban.1,5 milla/ hótól nálam is köd lenne ám.
papa.49
@felnőttem kissé: Jól összeszedted...
kamazuka
A politika ,jelesűl a propaganda célja,és mozgatórugója,az illúzió elasásának művészete.

Úgy adni,hogy a számok tükrében ne tünjön fel,hogy valójában elveszünk.

Bár a nagy mester Rodolfó mondása ma is időszerű,de ki egészíthetnénk nyugodtan kis változtatással.Ne csak a kezemet, a számat is figyeljék,mert csalok!
Toby
Ennek az ostoba révészkének megint kinéz egy méretes, nevelő hatású maflás !
RonaGyuri
ezek az elemi számtannal is bajban vannak, s azt hiszik, hogy mi is.
Ezek a számok - még ha igazak is lennének, persze nem azok - nem a 13., hanem a 73. havi nyugdíjat jelentenék. Nem évente, hanem 6évente egy hónap! =)).
nezelodo
Ez a szarjankó hülyének néz bennünket, és azt hiszi, nem emlékszünk,hogy éppen ők emelték meg a regnálásuk alatt 2 %-al az ÁFÁ-t! Most meg nagy kegyként lecsökkentik. Nehogy olyan legyen mint az osztalékadó "lecsökkentése", 18-ról 29 %-ra sikerült a dakota kormánynak a csökkentés. (megtoldotta eü. hozzájárulással a nagy adócsökkentő)
Desischado
máriusz, te agyatlan szemét! A nyugdíjasok, a rezsire, gyógyszerre, élelmiszerre költenek a legtöbbet! A gyógyszer alsó hangon is havi 7-8 000 ft HAVONTA? és akkor a fűtésről, meg a többiről még nem is beszéltem! Ezt lehet bírni 50-60 000 ft-ból ugye?! Hogy rohadnál meg a G gazdáddal együtt, te aljas, hazug féreg!
nezelodo
@Desischado: Ne húzd fel nagyon Magad, nem illetik meg, hogy felmenjen a vérnyomásod miattuk. Még a végén elvonják a gyógyszer támogatását annak akit ők hergelnek fel.
kkalman
Arany büdös bogaram, b+! Te annyira hülyén adod magad, hogy azon csodálkozom, miért nem fáj ez neked? Legalább ne akarnál te is számolni megtanítani bennünket, ha már sem te, sem a g..i bandád nem tud!
Desischado
@nezelodo: Igyekszem, de ez sok aljasság kiborítja az embert_! Meg az, hogy hülyének nézik az embert!
egyvandor
@felnőttem kissé: Hagyma ára 2009 40Ft/kg ma 160 -200.
Január
@sokanvagyunk: Révész ezekben a kérdésekben nem kompetens. "Cipész maradjon a kaptafánál!" Ő csak a jövőt szolgálja meg a jelenlegi beszólásaival - ahogy justhpeter írta.
Pocfej
Tisztelt parlamenti(színházi)képviselő (színèsz) urak független melyik párthoz tartoznak Szerintem a magyar embereket nem èrdeklnèk a tojás áfája még sorolhatnám a többi pitiáner bevètel nővekedèsi intèzkedès ,ha a minimál nyugdíj ès minimálbèr 200 ezer forint lenne,mert kb ennyi kène a megèlhetèshez ezekhez az árakhoz!Vagy az alapèlelmiszer ès a rezsi költséget lecsökenteni a minimál nyugdíjhoz ,bèrhez pl tojás ára 5 ft áfával ,sertèshús 200 ft áfával!!
alte trottel
@Mirabilis: Ó, hát csak a mérték, nyuszómuszó!
(neked mennyivel is emelték a trollkodási béredet? Vagy ingyen vagy hülye?))
alte trottel
@Mirabilis: Jól van cicushülyefasz, onnan arról a jó meleg "unorthodox illatú" helyről a magadfajta házmesterlelkű jobbágylakájnak nyilván minden maga a mirákulum - elvégre szarból lettél és szarrá leszel -, de nekünk épeszűeknek nem felhőtlen öröm, hogy bálványaid a magadfajták ájult áhítata mellett vetnek némi alamizsnát a pórnépnek, beetetésül a következő választásra.
kukac50
A kisnyugdíjasok kapnak 1 kenyér ára emelést! A villanyszámla rendszerhasználati díja meg emelkedett több száz százalékkal!
JAJMÁR
Áfa-csökkentés majd, majd, jövőre? Majd? Ezt most mondogatják naponta 5x, 10x, hogy majd jövőre de jó lesz, hajrá nyugdíjas, csak addig kell már kibírni, és akkor majd - hú, de utálom ezt a hülye szlogent - "többet hagynak a zsebükbe" ! Utálom ezt a szófordulatot, mert tulajdonképpen azt jelenti, hogy ők, a "nagyok", a zsebünkben turkálhatnak bármikor, bármennyire, és nincs jogunk odakiáltani, hogy húzzátok ki a mocskos ragacsos kezeteket, dugdossátok a sajátotokéba!
Mindenesetre a magyar átlagpolgár léphet egyet előre a szakadék felé!
(A defláció meg csak úgy lett!)
alte trottel
@Mirabilis: ÉN vagyok az orvos (kórboncnok) te szerencsétlen! Ugyan a hullát föltámasztani nem fogom, de az exitus okát HALÁLPONTOSAN megállapítottan. A magadfajta bélférgek persze az utolsók között veszik majd észre, hogy a gazdiszervezet megmurdelt.
Grafix69
Máriusz ,Máriusz szerencsétlenségünkre 2006 -ban nem tudtak annyira fejbe dobni egy macska kővel,hogy ilyen baromságokat ne tudjál beszélni .
papa.49
@Grafix69: Nem is dobták meg semmivel, hiszen azon az estén egy 10X10 kötés volt a tökfején, csak másnap volt már turbánja, na de nem ez volt az első, és nem is az utolsó hazugsága...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.