Az elmúlt évtizedek kilátástalansága után napjainkban példátlan összefogás van Magyarországon, hogy a sport és a futball ismét lábra kapjon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 40. kongresszusának hétfő esti megnyitóján, a budapesti Várkert Bazárban.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a nem találhattak volna jobb helyet a kongresszusnak, mert Magyarországon "a labdarúgásról, különösen a magyar labdarúgásról szóló viták olyan természetesek, mint a levegővétel. Nálunk ugyanis két dologhoz mindenki ért, és ebből egyik a foci". A másik a politika – tette hozzá.

Orbán: Példátlan összefogás van Magyarországon a sportért, a futballért

Megemlítve, hogy a magyarok a világ népességének 0,2 százalékát teszik ki, kifejtette: a futball arra tanít, hogy a számbéli kicsinység nem ok a kishitűségre. "A mi sportágunkban éppen az a csodálatos, hogyha elég kitartásod van, és van benned szellemi zsenialitás, feljuthatsz a világ tetejére, és meghódíthatod a világot" – jelentette ki, hozzátéve, hogy a mérkőzéseket sem a labdabirtoklás aránya dönti el, hanem a rúgott gólok száma, ezért nem véletlen, hogy a magyarok is inkább gólra játszunk a politikában, a gazdaságban, a tudományban és a sportban".

"Nem dominálhatjuk a világot, túl kicsik vagyunk ahhoz, de egy döntő pillanatban mutatott bravúrral győztesek lehetünk" – hangsúlyozta.

A kormányfő kifejtette, hogy egy ilyen lélekszámú népnek időről időre számba kell vennie, hogy mit adott a világnak.

"Mi számon tartjuk eredményeinket és sikereinket, és megbecsüljük azokat, akik megajándékoztak azokkal. Megajándékoztak bennünket a golyóstollal, a presszókávéfőző géppel (...) vagy éppen a Rubik-kockával" – sorolta. "Ha nem állna mögöttünk ez a gazdag tudományos, kulturális vagy sportteljesítmény, talán a világnak nem is lenne szüksége ránk, magyarokra. Mi minden egyes sikerünkkel, minden találmányunkkal azt akarjuk bizonyítani a világnak is és önmagunknak is, hogy nekünk, magyaroknak igenis van helyünk a pályán. Ezért teljesítünk kiemelkedően a világ sporteseményein" – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte, a magyarok 168 aranyérmet szereztek eddig az olimpiai játékokon, ez a nyolcadik helyet jelenti a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán.

Futballban magyar csapat háromszor nyert olimpiát, és két világbajnoki döntőt vesztett el. "A másodikra mind a mai napig úgy emlékszünk, mint a nemzetet ért sorscsapásra. És ez nem túlzás. A magyar futball aranykorát azonban egy ezüst-, majd egy bronzkorszak követte, és végül 1986 után, amikor a utoljára vettük részt világbajnokságon, elsüllyedtünk a teljes kilátástalanságban" – emlékeztetett, és úgy folytatta, hogy "beköszöntött a vadkapitalizmus", a pályák helyén bevásárlóközpontok épültek, az állami háttér eltűnt, az infrastruktúra leromlott, és az utánpótlás elvékonyodott.

Ma azonban más idők járnak, példátlan összefogás van Magyarországon, hogy a sport és a futball ismét lábra kapjon – jelentette ki.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a sport stratégiai ágazat, van világos pénzügyi háttere, és van jövőképe. Hatéves kortól 18 éves korig az iskolában kötelező a mindennapos testnevelés. Öt év alatt 586 új sportpályát építettünk, uszodák, tornacsarnokok, lőterek, vívóközpontok épülnek. Öt év alatt megduplázódott az igazolt sportolók száma az öt legnépszerűbb csapatsportágban. Újjáépül a Puskás Ferenc Stadion, és a nagy múltú magyar klubok olyan stadionokhoz jutnak, amelyekben méltó módon fogadhatják Európa legjobb csapatait is – sorolta a kormányfő, hozzátéve, hogy Magyarország méltó házigazdája lesz a 2020-ban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság három csoportmeccsének és nyolcaddöntőjének.

"Nagy siker, hogy 44 év után a magyar válogatott ismét ott van az Európa-bajnokságon" – tette hozzá.

A megnyitón részt vett Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke és Csányi Sándor, a magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Van még valaki ebben az országban, akit rajta kívül érdekel az a qrva foci? Az apja úgy látszik teljesen hülyére verte. Jobb lett volna, ha agyon verte volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borda
Hol van itt példátlan összefogás? Ezer bocs,elfelejtettem több személyiséged révén jelentetted ki hangosan ezt az eszmefuttatást.
kkalman
Van még valaki ebben az országban, akit rajta kívül érdekel az a qrva foci? Az apja úgy látszik teljesen hülyére verte. Jobb lett volna, ha agyon verte volna.
cs.n.
Ez a hányadik orbánbeszéd ma? Én leragadtam a tudóskodósnál, ez a fociskodós előtte, vagy utána volt?
papa.49
Szerencsétlen 3.14 csa gyümölcs, akkor azért járnak olyan kevesen meccsre, meg már a tv. ben se nézi senki a falábúakat))))))))
Az orvosaidnak kellene ,,példátlanul összefogni,, és a megfelelő helyre elhelyezni téged (gyogyi), mert míg kint vagy szórod a baromságaidat, meg az ország pénzét a stadionokra, ahol jó ha a helyek 10 % elkel egy, egy meccsre)))))))))))
human
A fradi és a videoton 10-10 milliárdot, azaz a korábbi költségvetésük háromszorosát kapja, mert a tehetség csak másodlagos. Első az anyagi bőség.
propeller.hu/itthon/3214261-eleg-ha-orban-beterel-fradiba-meg-tizmilliardot-hogy#v1597606
nezelodo
Sohasem kedveltem a focit, és ezen a "fejlődési rendellenességemet" vezérünk színre lépése nagyságrendekkel rontotta. Pedig be kell látnom, hazánk gazdasági "húzóágazata a foci", legalábbis azoknak, akik a haszonélvezői.
Nekem, egészen más jut eszembe erről a Nemzeti Sportról, mint a karizmatikus történelemformáló vezérünknek. Én focit a nem támogatott falusi, lelkes csapatoknál, ahol összetartó erő, a lokálpatriotizmus része, sokkal többre tartom, mint a teljesítmény nélküli, pénzzel kitömött, IQ bajnokoknál. Különösen romlott a megítélésem 2006 miatt, amikor mocskos politikai játszma része lett a "szurkolók krémje" akik éppen egy focibolondhoz köthetők. Focivá vált itt minden, amiről csak a bunda, a választási iroda, az elvtelen vállalati adóreform, az építőipari mutyi, a politikusok lenyúlásai, a beléptetőrendszer, Fürtompika, a korrupció stb. jut az eszembe.
Szóval én lehetek az egyetlen, aki nem ért a focihoz, és nem is tehettem semmit hozzá életem során a Nemzeti Javakhoz. Csak azt nem értem, ha a nemzet ilyen focimániás, miért üresek a csilivili stadionok, és miért vannak a pálya körül többen egy falusi örömfocimeccsen mint egy "NB I-s szuperrangadón"?
Toby
Az idióta ismét gurított egy nemzethyt ! A példátlan összefogás abban is megmutatkozik, hogy alig látogatják a meccseket ! Ostoba vadbarom !
bakegya
PÉLDÁTLAN az ,hogy Közép-Európa közepén egy egész országot fosztogathat ki ,nullára vághat egy foci mániás elmeháborodott barom és zártosztálytársai FOCITERRORRAL!!!
lampa laz
Ez a sok baromság amit itt össze hordott megint, csak hab volt a tortán ahhoz képest ahogy az előző fellépésekor a tudósokat is a mennybe vitte az idióta beszédével.
Ember legyen a talpán aki ezt a lényt úgy tudja végig hallgatni, hogy legalább gondolatba ne küdené el a 3,14ba a sok hazugsága miatt.
eugen4402
Szép, őszinte beszéd volt, mer' mi magyarok a szánkon tartjuk a dicső elődeink egykori futballsikereit, mivelhogy a football-játék ősi magyar találmány. Bizonyám, kisanyám!!! Azok voltak a daliás idők, amikor a Bíró Laci, meg a Rubik Ernő gólkirályok voltak, sorozatban ontották a gólokat a presszóban. Eztetet mi a szánkon tartjuk, meg ennél jobb magyar foci már csak manapság található... Dehát a kedves vendégek eztet úgyis tudják rólunk, ugye kedves Gianni Infantilis úr..?
Cicamama55
Ha végig gondoljuk, mikor és kik hozták a legfényesebb eredményeket, pont a legmostohább körülmények között élő és felkészülő sportolók tettek le legtöbbet az asztalra hazánkban, illetve az olyanok, akik külföldön edzhettek, készülhettek fel. A sport az maga küzdés, az emberi teljesítmény határainak feszegetése. Az a fiatal, aki sportol, eleve megtanul küzdeni, megtanulja megbecsülni a saját erőből elért eredményeit, megpróbálja azt folyamatosan túlszárnyalni. A nevelő hatása, a személyiség formáló ereje mérhetetlen, mással pótolhatatlan. Hány etióp, meg Isten tudja milyen nemzetiségű, a "semmiből" előkerülő sportoló lett híres egyszeriben olimpiákon, világbajnokságokon. Bokszolók, atléták, birkózók, focisták, kerékpárosok stb. akikről-miután híresek lettek -kiderült, hogy milyen szegény sorsból indultak. A sok pénzzel, pont ezt az indíttatást, ezt a doppingoló erőt húzzák ki a fiatalok alól, s válnak ilyen jól fizetett megélhetési focistákká, mint a miniszter elnökünk csapata, de ugyan a többi is. A gyermeknevelésben a jutalmazást is teljesítményért adjuk! Én úgy gondolom, hogy a pénzzel ezt oltják ki a felnövő fiatalokból. Az utánpótlás válogatottak még jól szerepelnek-tombol az akarni vágyás bennük-s attól kezdve hogy felnőtt lesz, már csak a pénz dominál. Én magam is sportoltam, s a gyerekeim is űzik, de a hajtóerő maga a sportszeretet! Ismerek egy 22 éves srácot, aki tizenévesen ragyogó bokszoló volt. Kicsi korától edzett, jól tanult, mindent bevetett, hozta az eredményeket. Aztán hallotta hogy a meccsekért mennyit fizetnek a profiknak, onnantól leállt, iskolát ott hagyta, s már csak azt várja, hogy jó pénzért ringbe szállhasson. Amit Orbán Viktor mondott az jól hangzik, csak ne lenne mögötte az a lerongyolódott magyar nép...
dr. prédikátor
viktor szopkin! azt hittem már teljesen elment az eszed, de látom még tudod fokozni!ki az anyád 3.14 csája kiváncsi a falábúakra???
1magyar
Ja, a focimaffia. Nem nevezném nemzetinek a legjobb indulattal sem. Elég baj, hogy pénzcsap.
zöldszem
@nyanya001: Még jó, hogy nem az óriás műlesiklás a kedvenc sportja! Gondolj bele, mi pénz lenne ahhoz pályákat építeni...
nezelodo
Rossz érzés fog el a nyitólap idevágó fotója láttán, amint Orbán sorban kezet fogy a felsorakozó gyerekekkel. Valami miatt egy hasonló, kép ugrik be egy másik főszereplővel...
eugen4402
Azt rebesgetik, hogy a távlati terveket már ki is dolgozták a Szijjártó minisztérium szakemberei, plusz az emelesz, meg a jajmilesz és néhány jónevű ügyvédi iroda erre a célra kitenyésztett specialistái. Hírszerzői források beszámoltak a Kazahsztán és Azerbajdzsán füves pusztáin élő törzsekről, akik hihetetlen ügyesek a teve -vagy lókoponyákkal játszott nemzeti sportjukban, melynek nevét nem illik leírni. Onnan fogjuk hozni százszámra a jövő magyar focistáit fillérekért, és majd továbbadjuk őket milliárdokért...
nyanya001
@zöldszem: Lehetne az űrhajózás is, az még többe kerülne. Nekünk.
De ne adjunk tippeket ennek a degeneráltnak.
Aki Én
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ezeket ő maga el is hiszi vajon?
Valóban sok minden példátlan ebben az országban. Ha ő elmondhatja, akkor elmondom és is, hogy szerintem mi példátlan. A teljesség igénye nélkül, mert nem érek rá két hétig sorolni.
Szerintem példátlan, hogy ilyen súlyosan személyiségzavaros ember a kormányfő.
Szerintem példátlan, hogy milyen kevés ember pártolja az esztelen herdálást, többek között pont a focira.
Szerintem példátlan, hogy ennyire kevés embert érdekel a milliárdokat eltüntető magyar foci (lásd nézőszám statisztikák).
Szerintem példátlan a korrupció, többek között pont a foci körül.
Szerintem példátlan, hogy valaki a beteg gondolatait az ország szószólójaként, az egész társadalom nevében tálalja.
Szerintem példátlan, hogy valaki ennyire csak és kizárólag saját és sleppje érdekeit tartsa szem előtt
...
Jozefina
Orbán tényleg nem normális??? Hogyan tud ekkorákat hazudni??? Pár ember lézeng a lelátókon, akkor hol itt a nagy nemzeti összefogás és támogatás??? Persze ha csak magára, csányira, meg kuvatovra gondol, akkor igaza van!!!
sentinel216
"Orbán: Példátlan összefogás van Magyarországon a sportért, a futballért"

Igazmondó kiskondás, ha itt példátlan összefogás lenne bármiért is, akkor te már nem ülnél a trónon és nem mondhatnál egyre nagyobb baromságokat. Legföljebb azok fognak itt össze a fociért, akiknek mérhetetlen haszna van belőle.
Sííva
Te alkalmi süket! Te! Csak azt hallassz meg amit akarsz? Nem akarunk milliárdokért szar futballt és stadionokat sem! Valaki vágja már fejbe mert hülyeségeket beszél!
justhpeter
A példátlan összefogás látszott az új stadionokban.Minden fordulóban új belépőket kellett napközben nyomtatni, annyi ember akart a meccsre menni.
papa.49
@nevemnick: Szerintem már ,,munkaruhában,, várja a következő menetet, mivel a nép kívánsága parancs a ME. részére, hát a beszélgetés emígy zajlott le ,,mit akarsz fiam, nem szégyelled magad, de mama, nem én akarom, a nép akarja, ilyen sűrűn,, )))))))))))))
világlátó
@Aki Én: Ami itt van az tényleg példátlan.
Ugyanakkor sok jó dolog is történik kis hazánkban annak ellenére, hogy minden nap csak a kormány károkozásáról hallunk.Lehet nem életbevágó kérdés a Fesztivál zenekar költségvetésének a megcsonkítása.Ha tudnánk hogy az elvett 200 millióból vettek egy CT. berendezést egy vidéki kórházba.Lehet nem fájna hogy a Nemzeti Kulturáis Alap NKA költségvetését durván csak annak töredékére kurtították és ezzel több, eddig jól működő és keresett folyóirat, lap, magazin, szaklap szűnt meg.Velük megszűnt több fiatal író, költő lehetősége is a megmérettetésre.Kellett a pénz a Művészeti Akadémiára, Feketének.
A médiák is csak a botrányszagú hírek után loholnak.Eljutunk egyszer oda hogy megúnjuk ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.