Bill Clinton volt amerikai elnöknek most nem a polgári kormánytól kell féltenie a demokráciát – közölte a Fidesz parlamenti frakciója kedden az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy az Index hétfő este megjelent cikke szerint az Egyesült Államok volt elnöke egy hétvégén tartott kampánybeszédében azt mondta, a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis úgy döntöttek, a demokráciával túl sok a baj, ezért tekintélyelvű, Putyin-féle vezetést akarnak.

A Fidesz közleményében az áll: Bill Clinton vagy nem jól ismeri a történelmet, vagy alábecsüli az 1956-os magyar forradalmat, amely alatt a magyarok saját erejükből megmutatták, hogyan lehet küzdeni a kommunista diktatúra ellen. Most nem a polgári kormánytól kell féltenie a demokráciát – tették hozzá.

A nyugati baloldal egyszer sem szólalt meg, amikor 2006-ban "Gyurcsányék a békésen demonstráló tömeg ellen bevetették a rendőrséget" – jegyezték meg.

Mint ismert, először Szijjártó Péter reagált a volt amerikai elnök kritikáira.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az időjárás jelentés többet ér, még egyéb röfögés ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Az időjárás jelentés többet ér, még egyéb röfögés ?
prime777
"Békés tömeg". :DDD
Ezek aztán mindenkit agyhalottnak néznek.
De jó lesz mikor fülön fogják őket egy hatalmas pofon kiséretében a sok manipulatív hazugságaik miatt.
RonaGyuri
hát igen pont annyira nem a qurmányunk,mint amennyire nem kell tőle félteni a demokráciát! =))
Aki Én
Gyakorlatilag a fidesz a 2006-os ,,békés" tüntetésből él. Azóta nincs szar, amire ne azt hoznák fel. Ez is jól sikerült.
Csakhogy már nem a Gyurcsány van hatalmon. Lassan a fideszesek is megérthetnék, hogy el lettek zavarva. Az persze más kérdés, hogy nem sokan gondolták, hogy sokkal szarabb is lehet. Hát lett...
Kutyuska
A békés tömeg nagy részt olyan kopaszokból, kapucni és sálak mögé rejtett pofájú bűnözőkből, randalírozó bunkókból állt, akiket nagy valószínűséggel Kubatov verbuvált.
A békés tömeg autókat gyújtogatott, borogatott fel, rendőröket dobált utcakövekkel.
A fidesz számára a békés tömeg ezt jelenti. Lesz még rá alkalom, hogy a fidesz megmutassa, az ő kormányzásuk alatt hogyan reagál egy zavargásra a belügyminisztérium.
Az az érzésem, hogy nem gumilövedékkel, hanem éles lőszerrel fogják oszlatni a tömeget.
pbalage
Most akkor valószínűleg annyi is lesz Bill Clintonnak.
nevemnick
A kísérő fotón ki az a beijedt fószer Clinton mellett?
eugen4402
@pbalage: Az a legkevesebb, csakhogy ezzel Hillary elnöki esélyei is köddé váltak...
wagabund
Clinton ezentúl fel-felsír éjjelente, és reggel csatakos pizsamában ébred...kellett neki valami demokráciáról, meg magyarokról beszélni..
human
1. Az 56-osok pont az Orbán-félék ellen kelt fel
2. 2006-ban a zavargást ugyanúgy megszervezték, mint a választási irodánál a kapaszok akcióját (nem lennék meglepődve, ha ezek közül többen 2006-ban is ott dobálták volna a kockaköveket)
qrfly
..."..2006-ban "Gyurcsányék a békésen demonstráló tömeg ellen bevetették a rendőrséget"

ühümmm.. valami ilyesmi BÉKÉSEN DEMONSTRÁLÓ TÖMEG rendezi majd MOST IS a dolgokat... és a fidesznek - tehát - egy szava sem lehet majd !!

gondolom a kormány -egyemberként - békésen vonul majd az akkori békés tömeg közé !!
perfekt
Bocsi de annak a prérikutyának,ott a nagy vízen túl,nem kellene a szabadságról pofázni.Eladtak minket 56 ban ,és előtte a hidegháborúban szétbombáztak minket ,és egy soha nem látott ,szenvedést zúdítottak nemzetünkre az Oroszokkal..Nem egy beszédében,összekeverte Bukarestet-Budapesttel.Úgy-hogy Yenki takarodj!
sentinel216
A kóbor kutyák is megugatják az úton robogó díszes hintót.
wagabund
@perfekt: ...minden szavad ül... (ennél a témánál még viccből sem merem írni, hogy nálad a pont, pedig rendesen lecsaptad)
bencemacska
Szerintetek OV nagyapja ott volt a Kossuth téren, amikor a tömegbe lövettek??? Talán a tetőn!!!
2006-ban ki verte össze a rendőröket? OV nyilván nem, mert az apja bezárta, hogy ne avatkozhasson közbe, a pribékjeinek kellett elvégezni a piszkos munkát!!!
perfekt
@wagabund: szia köszönet.A kormányunkon, lehetne ütni,de akit saját hazájában,úgy neveznek,hogy "the liar",aki a hidegháború után született és arról pofázik bárkinek is, valamint, a belső ellenzékét csak,"howler monkeys" nek nevezte-és aki a nemzetük házában egy gyakornoknőnek szennyezte be( Monika) ruháját is, és a szigorú katolikus családi eszményeket ott ahol él.Halkan megjegyzem, a honi majdnem ,párt is egészen hasonlóan prédikálja a vizet, és bort iszik.
kakaósbögre
@perfekt: baptista.csak a tisztánlátás végett.az USA-ban kisebbségben vannak a katolikusok.
perfekt
@kakaósbögre: Majdnem.Igaz,hogy dél Amerika inkább katolikus.Az északi rész inkább,protestáns de a Kanadai rész, a Francia identitás miatt inkább római katolikus, mint protestáns--persze ez változó-a nemzedékek életkorának-,számainak változása miatt-anélkül írom ezt,hogy ,kutatásokat végeznék ez ügyben
bence
@perfekt: ! Most a saját fajtársad ad el ! Az nem zavar ?!
mariaberta
Békésen demonstráló tömeg??? Nem vagytok magatoknál. Azt hiszitek mindenki hülye és nem látta mi történt?
kakaósbögre
@perfekt: én az USA-ról beszélek,Dél-Amerika,Kanada ebben a kérdésben nem játszik. a standard meghatározása egy amerikainak a wasp.white,anglo-saxon,protestant.
perfekt
@bence: Ki ad el mit?-vagy kit?Nekem nincsenek fajtársaim--csak embertársaim..És nem vagyok eladható-és megvehető sem.Máskor jelöld a komment kódját, és akkor tudom miről gagyizol.
varirmag
@perfekt : Nálad a pont ! És még finoman fogalmaztál !
Egy szájtépő a világ csendőrének nevezett országból,akik ha érdekeik úgy kívánták,lángragyújtottak országokat,milliókat tettek földönfutóvá.
Hiába na, mindig a legnagyobb zsivány jártatja leghangosabban a száját.
Desischado
Mi a baj, fáj az igazság? Clinton az igazat mondta!
perfekt
@Desischado: Szia.A hülyeség, szerintem jobban fájhat.
Jozefina
Lesz is baja a magyaroknak bőven, ha Clinton asszonyság lesz az USA elnöke!!! De megérdemeljük!!! Ha még Merkelnek is sikerül megerősödnie, akkor meg totálisan vége Magyarországnak!!!
magyarbakancs
"A Fidesz közleményében az áll: Bill Clinton vagy nem jól ismeri a történelmet, vagy alábecsüli az 1956-os magyar forradalmat, amely alatt a magyarok saját erejükből megmutatták, hogyan lehet küzdeni a kommunista diktatúra ellen. Most nem a polgári kormánytól kell féltenie a demokráciát – tették hozzá."
Ezzel csak az a problémám akik annak idején rézben,vagy egészben AZ1956 FORRADALOM LEVERÉSÉBEN ÉS AZ AZ KÖVETŐ HATALOM MEG ERŐSÍTÉSÉBEN RÉSZT VETTEK MA A FIDESZ SORAIBAN TALÁLHATÓK.
Pöpec
Biilnek igaza van. Ahol az Alkotmánybíróság összes - Eu. kompatibilis - határozatát egyszerre hatályon kívül helyezik, ahol visszamenőleges jogalkotás zajlik, ahol pár év alatt sokszoros milliárdos lehet orbán (sz.kb.) személyes környezete, ott nincs demokrácia, ellenben autokrácia épül. Annak vége pedig nem szokott jó lenni.
Pöpec
orbán (sz.kb.) az egykulcsos szja-ra alapít polgári demokráciát, miközben főembereit korrupció miatt tiltják ki az USA-ból. Már üzemel a saját nemzethy bankrendszere, az MNB pénzéből (amelyek ha úgy nem, majd így elveszítik közpénz jellegüket).
Amilyen tempóban épül az autokrácia, úgy züllik majd a gazdaság. A Kádár rendszert is a gazdaság züllése döglesztette meg, ezt is az fogja. Persze eltart egy darabig az agónia, közben halljuk, Magyarország jobban teljesít. Közben minden eladó...
Aki Én
@perfekt: @wagabund: @varirmag: Ezzel együtt sajnos fájóan igaza van. Beszélhetünk 56-ról, a mexikói kerítésről és az emberi jogokról, de hasznosabb lenne megérteni ami ma itthon megy. Egyébként sokan kritizálják manapság a kormányunkat, de tudom, mindegyik kritikusnak van bűne, úgyhogy meg sem hallgatjuk őket.
Hellcat
"polgári kormány"...húbazdmeg majdnem kiköptem a KV-t...
perfekt
@Aki Én: Szia:09:31 re.Mondd mit szólnál ahhoz,ha a szomszédod,aki még valamilyen szinten barátod is, beleszólogatna életedbe?Lehet ,hogy megjegyzései tartalmaznak igazságokat,de kanyargom egyszer elszakadna a cérna nálad is.Megjegyzéseimben-gyakorta bírálom a mai magyar valóságot-mert én nem úgy élek, abban a ritmusban amit a kormány követel.Jogkövető vagyok, de nem csorda tag.Nevezett ex elnöknek sem joga,sem erkölcsi normái, nem adnak predesztinációt mások belügyeibe való durva beleavatkozásra,.még akkor sem,ha annak tartalma igazság elemeket tartalmaznak!Az pedig,hogy nekünk ők hozták el a szabadságot---kapitális történelmi baki.
pali85
@Jozefina: Ne hidd,mert majd azzal lesz foglalva, hogy a férj urának vissza adja a kölcsönt a nőcsábász férjének,"ha nyer".
Aki Én
@perfekt: Féligazság. Egyébként joga van kritikát megfogalmazni, másodszor mi orrba szájba kritizálunk mindenkit, ráadásul alpári stílusban. Nekünk szabad?
Félreértés ne essék, nem kedvelem az USA-t, de a kritikáik valóban figyelemre méltóak, és csak azon csodálkozom, hogy ezeket még nálunk sem képes mindenki észrevenni.
Itt a tény a lényeg, hogy ki mondja ki az mellékes számomra. Ha Putyin mondta volna ki, akkor is egyetértenék.
pali85
@perfekt: Amerika nem a szabadságot,hanem az óriási bombákat dobta a Magyarokra, azt hozta el,én 12 éves voltam,nagyon féltünk,ovóhelyen aludtunk.
pali85
@Pöpec: De nálad sincs demokrácia,legalább is a hozzászólásodban,mert ha volna,akkor a Szocik bűnei is és gazdagodásaikat is ugyan úgy le írtad volna.
KERKA
@perfekt: Ez így nem igaz, ahogyan Te beállítod. Akkor amikor beléptünk a Nato-ba és az EUba ezek a nagyhatalmak bizalmat szavaztak nekünk és egyben elvárják azt, hogy a demokrácia elve alapján működjön a fennálló rend. És úgy működik? Nem! meg kell nézni, hányszor és hogyan sértik meg a szabályokat, mindent felbontanak maguk körül, ami veszélyezteti a stabilitást. Clinton nem a magyar népet bírálja, hanem a regnáló kormányt, aki az országot illiberális tekintély uralmi elv alapján kormányozza.!!!
Csak egy példa, Törökországot miért nem veszik föl az EU-ba? mert nincs demokrácia. Még a vízum kedvezményt sem fogják megkapni valószínű.
Hazai példa: demokrácia az, ahogyan a pedagógusokkal eljár a kormány,? Meghallgatta őket, de nem veszik figyelembe a szakszervezetek követeléseit
perfekt
@pali85: szia.Tegnap, itt írtam pontosan ezt tegnap 17:15 amit Te. Édesapám bátyját, egyik ilyen "szabadságot hozó bomba" ölte meg( "nyugodjon" )mikor biztonságos helyre futott.
perfekt
@KERKA: Méltányolom irántam végzett segítő intelmeidet.Olyan érzésem van olvasva írásodat ,mint mikor,egy kötelező szemináriumot meghallgattam.Egyet! Sajnálom--de akik minket,a demokrácia nevében palléroznak ,azok az országok már régen túl voltak azokon a "zsiványságokon" a demokráciájuk köntösében bújva, ami ellen most esetünkben szóvá tesznek-- és amit nálunk,mostanában a honi demokraták gyakorolnak!Azt írod--Törökországot azért nem veszik fel az EU-ba-mert nincs ott demokrácia.Kérdezlek tisztelettel--nálunk volt demokrácia ? mikor beléptünk?,A pedagógus kérdésről,Szégyen az--és nem csak egyszerű példa---de sajnos, mindkét oldal szégyene az.
KERKA
@perfekt: Hinnye, nézzed mán, én tényleg azt hiszem, hogy 2004-ben volt nálunk demokrácia. Vagy lemaradtam volna valamiről?
Azért ezen a kötelező szemináriumon jót mosolyogtam...
Te! figyu, mit csinálnak most a gyerekekkel?
gyuszka
Lehetne órákig "ragozni", Orbán kormány ténykedését az EU-hoz való hozzáállását de ellenpéldának tökéletes az USA "liberális demokráciája", ami szerint egyes népek önrendelkezési joga lehetővé teszi az abszolutizmust (Szaúd, Katar, Kína), míg akiktől nem függ gazdaságilag, ott erőszakkal a saját ízlése szerint dönt akár rendszerekről, akár azok vezetőiről (Szíria, Líbia, Ukrajna, Irak, Afganisztán).
perfekt
@KERKA:'1942 től--egyetlen kormány regnálása idején,sem volt demokratikus állam --országunkban! 2004 ben--még annyira sem.A demokrácia léte,olyan mint a világon minden más --relatív mert, ami a társadalom egy részének demokratikus,az nem biztos (sőt) hogy a másik részének-is az,és tudod biztosan miért, mert 1989-től Magyarország: alkotmányos parlamentáris képviseleti demokrácia! Legyél óvatos mert Gyurcsány demokráciájában, az öregecskedő feleségeket lecserélik!:-))
Cicamama55
@perfekt: "az öregecskedő feleségeket lecserélik" Ez is relatív, mert úgy is értelmezhető ám ez, hogy felmentést kapnak a munkavégzés alól...=D
mariaberta
@pali85: Ne izgasd magad ,, ez az ő kettőjük magán ügye, nincs benne politika. Ha lenne az ilyen u.n félrelépésekben politika, akkor a fél világ felfordulhatna.
bence
@perfekt: ! A prérikutyáról , akik eladtak bennünket 56-n .
KERKA
@perfekt: Hú vazze, te olyan okos vagy, ha tudnád, hogy forog a föld, még meg is kapaszkodnál.:))
Na, menjél mán aludni, ne ülj itt hiába a gép előtt, mert érved úgysincs, hülyeségre meg nem vagyok kíváncsi!
perfekt
@KERKA: Jajjj de nagy az Isten állatkertje.Annyi eszed nincs, hogy estig kitartson: Nyalván nem érted miről írok- mert neked az héberül hangzik.Ez azért van, mert,ismét olyan területre tévedtél amihez semmit nem értesz-és a szerényen bebútorozott elméddel, úgy sütögeted a nagy semmidet mint hülye pék a perecet.
perfekt
@mariaberta: Szia Te jó ég, de ari vagy.Egy igazi nőt nem lehet felmenteni a munka alól ,mert nem akarják .Azt tesi órákon divatosabb.
JAJMÁR
Hm, ezek hülyének nézik a Billt is :)
Pedig szerintem több tud '56-ról, - no meg egy kicsit a demokráciáról - mind az egész fitymaszos bagázs együtt.
Annyira gáz már, ahogy maguk elé emelik mellvértnek a Gyurcsányt, meg a 2006-os eseményeket, - mintha nem lenne hozzá közük -, de hogy még '56-ot is belekeverik, ez a gátlástalanság legalja.
perfekt
@bence: ja igen értelek,igazad van, egészen biztosan, talán!
mariaberta
@perfekt: Értem értem, csak azt nem tudom mi az az "ari" magyarázd meg, mert mint már korábban közöltem, -nem neked- nem szeretnék bután meghalni.
perfekt
@mariaberta: Szia: örülök,hogy csak ennyi kárt tettem benned:).Mint börtönviselt-megismertem a bezártak ,kódjait,az un. börtön szlenget.Mikortól a NET világában járok, ott is összeszedem a rövidítéseket pl: valszeg= valószínűleg, az "ari"= aranyos--de nagyon sok ilyen röv. van még.Apropó a börtönben nem beutaltként tartózkodtam--hanem óraadó pedagógusként ,négy évig.Voltak elítéltek. kik korábban szabadultak:)
mariaberta
@perfekt: Kösz... , semmi kár nem ért de nem árt néha tájékozódni.
Szókrakész
@JAJMÁR: "Pedig szerintem több tud '56-ról, - no meg egy kicsit a demokráciáról - mind az egész fitymaszos bagázs együtt."

Ez tényleg JAJ MÁR!!!
Vagy inkább JAJ MÁR NE!!!
JAJMÁR
@Szókrakész: Bocsi, elírtam: "többet" tud... :)
(Csak emlékeztetőül, csak az USA-ba menekült 35 ezer emberünk, akiket be is fogadtak!) A rendszerünk pedig democsokrácia!
Nekem se tetszik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.