Üzletet nyitna a kecskeméti belvárosban az Aldi áruházlánc. Minden engedélyt megkaptak, de az önkormányzat az utolsó pillanatban közlekedési korlátozással ellehetetlenítette az áruszállítást.

Ahogy a NOL.hu írja, az Aldi a kecskeméti belvárosban, a Bercsényi és a Rákóczi utca sarkán egy korábbi kínai áruházat alakított át élelmiszerüzletté. 

A június elejére tervezett nyitás azonban meghiúsult, mert az önkormányzat időközben korlátozta a nagy tömegű teherautók behajtását a Bercsényi utcába.

Nagyon kiszúrt az Aldival a kecskeméti önkormányzat

A bökkenő csak az, hogy az Aldinak úgy gazdaságos, ha árukészletét kamionokkal tölti fel. A kecskeméti Hírösvény portál szerint a korlátozás egyértelműen az Aldi ellen szól, hiszen a szomszédos, hasonló helyzetű utcákban nem helyeztek ki korlátozó táblát.

Az illetékes önkormányzati képviselő a döntést azzal magyarázta, hogy 

a nagy kamionok, amilyeneket az Aldi használ, csak a helyi forgalom jelentős korlátozásával tudnak befordulni a Rákócziról a Bercsényi utcába.

Próbabehajtást is rendeztek, ami őket igazolja.

Az Aldi szerint ez nem igaz, és amikor ők próbálták, a kamionok simán be tudtak fordulni az utcába.

A Hírösvény szerint a háttérben valószínűleg az állhat, hogy az Aldi megnyitása jelentősen megkavarná a helyi élelmiszer-kereskedelmi mogulok hegemóniáját. 

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@verőce21: 11:21
Miután minden engedélyt megkapott az Aldi, azután került sor a forgalmi rend megváltoztatására.
Felmerül a gyanú, hogy nem véletlen.
Miért nem tagadták meg korábban az engedélyek kiadását, hivatkozva a teherforgalmi okokra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Akkora pert kell akasztani az önkormányzat nyakába, hogy a fal adja a másikat !
Sziszifusz
@nyanya001: Gyorsabb és egyszerűbb megoldás, négyszemközti találkozón, egy megfelelő nagyságú összeggel alátámasztani az érvelést és helyes irányba terelni a döntést hozókat.
nyanya001
@Sziszifusz: Aha, lehetőleg frejtett videó is kászüljön róla.
Nem rossz.
RonaGyuri
hát igen ezek a derék fideszetlenes képviselők tudják a dolgukat; a napokban egy iskola elől tiltották ki a szülőket, ja persze fogyatékkal élő gyermekek.
wagabund
Itt is látom, mekkora monstrumok tolatnak az aldi raktárához, nagyon sokat szenvednek a sofőrök...bár ezek az óriások jól kezelhetőek, aki vezetett már ilyent, az tudja... de...amúgy nem nagy durranás egyetlen hétésfeles teherautót ráállítani ezekre a nehezen meközelíthető boltokra...
Gondolom az aldi sem egy szarevő, már elszalajtották a portást egy kisebb járgányt venni...

és akkor újból béke lesz..
túlságosan fel van fújva az egész...mint tudjuk a Vár területére, a Belvárosba, az V-VI-VII kerületek bizonyos helyeire be sem szabad hajtani, úgy lekorlátozták mindenféle műtárggyal a behajtást... mégis van áruszállítás..(nagynehezen)
...a választóknak is fel kell mutatni valamit...

(a nol.hu-t csókoltatom...nem szúrt ki senki senkivel...ezt az élet így hozta...a választónak igényei vannak, tehát ne tolatgasson olyan óriási autó, de mégis legyen tele az áruház...az aldi megoldja)
Január
Nálunk a multik nem a város közepére települtek, és mind megtalálta a számítását. Az Aldik, mert több is van a város szélén a többi multival találhatók.
Az önkormiknak pedig a helyiek helyzetben tartása is az érdeke, ha nem akkor kinek az érdekeit képviselnék?
verőce21
Belvárosban nincs is keresnivalója áruszállító kamionoknak. Úgy tudom, minden nagyváros központjából kiterelték már a nehézgépjárműveket. Nem azért újították fel milliárdokért a városközpontokat.
Mégha boltosmágnások közbenjárásáról beszél is a cikk szerzője.
pbalage
amúgy a csornai teszkóval ugyanez történt.
Sziszifusz
@verőce21: 11:21
Miután minden engedélyt megkapott az Aldi, azután került sor a forgalmi rend megváltoztatására.
Felmerül a gyanú, hogy nem véletlen.
Miért nem tagadták meg korábban az engedélyek kiadását, hivatkozva a teherforgalmi okokra.
verőce21
@Sziszifusz: Itt elsősorban közegészségügyi, kereskedelmi kamarai, iparkamarai engedélyekről lehet szó, amelyek nemigen vették figyelembe a városérdekeket.
pbalage
@Csizmás Kond: ejtőernyővel tilos, mert az is ilyen állami fideszkomcsi maradi maffiózó kézben van.
Csizmás Kond
@pbalage: ..gondoltam is, hogy aki a belvárosba kamionnal akar furikázni az nem maradi...:(
pbalage
@verőce21: legyen például olyan szabályozás, hogy csak narancssárga kamionnal lehet beszállítani, aminek a tükreire micimackós matricát ragasztottak, a sofőr vezetékneve pedig "Sztojk" betűkkel kezdődik.
Így a legdemokratikusabb itt Félázsiában.

Akinek pedig nincs ilyen kamionja, az annyit is ér.
Sziszifusz
@verőce21: 11:36
A végső igent az önkormányzat mondja ki.
pbalage
@Csizmás Kond: Kedvenc falvaim: Degec, Marad...
Törölt felhasználó
Akoor lehetne pereskedni, ha kifejezetten az Aldi ellen fordulna ez az intézkedés, de közlekedési korlátozásnak lett feltűntetve, így nincs helye kártérítési pernek. Megoldás egyszerű szerintem: Mivel minden más engedéllyel rendelkeznek az árufeltöltést kell kisebb járművekkel megoldani. Jobb ha a kamionok mellé vásáról az aldi pár kissebb járművet is, mert gyanítom ez a modell, ha bevállna országos genyózásra is jó lenne.. Azért hogy nem gazdaságos ezt az aldinak sem hisszük el, nyilván egyszeri plusz költség a jármű, de azt lokálisan más részfeltöltésére is lehetne használni. Talán még a kinálat rendelkezésreállásán is lehetne javítani vele a többi boltban:)
Toby
Az ismert patkáyhúzás a konkurencia ellen!
Fradigege
1704-ben a rácok felperzselték Kecskemétet. Kell ez nekik? Lépjünk ki az eu-ból, de akkor Kecskemét fizeti a számlát. Egyből én lennék ott a kiskirály.
verőce21
@Sziszifusz: Látod, most sokmindenben egyetértek veled, mint pl. "...A végső igent az önkormányzat mondja ki" , "...Felmerül a gyanú, hogy nem véletlen..."

Valóban nem véletlen, mert az Adi ügyesen ki akarta játszani a szabályokat! - Ott eddig is voltak kis üzletek - így épült már az épület földszintje. Így nem kellett üzletnyitási engedély, közútkezelői hozzájárulás,stb. Olyanok, amibe az önkormányzat beleszólhat. Belső válaszfalak átépítéséhez nem kell engedély. Funkcióváltozás esete sem áll fenn. A sok kis üzlet összenyitásával 400 m2 is kijátszható. Ügyesek akartak lenni nagyon kereskedőék.

És a végső szót az önkormányzat mondja ki. - Ez is igaz!
Mégsem perelhető az Önkormányzat! - Ez is igaz!
Törölt felhasználó
@verőce21: Tehát a jelen törvények értelmében egy kínaibolt után egy aldinak semmilyen bejelentési és engedélyeztetési kötelezettségi nincs? :)

"
Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése
Technológiai kialakítás

Előkészítő csemegeáruhoz:
Kétfázisú mosogató, kézmosó
Forgalmazás feltételei (kínálattól függően):
cukrászsütemény pult
szakosított csemegepult
cseppfertőzés mentes pékáru pult
szakosított mérlegek
függesztett füstöltáru tárolás
szakosított eladótéri áru elhelyezés
jelölések biztosítása
Raktározás (polcos, raklapos tárolás):
vegyiáru raktár,
élelmiszer raktár,
zöldség raktár

Eladótér:

Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérséklet biztosításával
Személyzeti helyiségek

Öltöző szekrény
Tusoló 5 fő felett
WC előtérrel, kézmosóval
"

Gondolom ez mind volt a kínaiban is...de ha lett is volna akkor sem ennyi egy üzemeltetőváltás...
Szóval a szemét aldi ezeket már mind végigcsinálta és ezekhez nagyon durván kellenek az engedélyek. Szóval volt ideje az önkormányzatnak "korrekt" módon intézni akár azt is, ha ezt nem akarja, de inkorrekt módon ezek után fejezte le a boltot.

Ennek inkább a jó kis régi haverom szólt, hogy csinájatok valamit szaga van!

Az, hogy itt ki volt inkorrekt azt hagyjuk inkább!
levarosbukta
@verőce21: Az Aldi meg megoldja! Ez is igaz!
Peller Anikó
@bukta: szerintem is. Igazad van wagabund, vesznek egy hatésféltonnást és benyelik a kisebb hasznot. De ha kicsit kevesebbet költenek tévés reklámra máris visszajön a haszon (az évszázad legszarabb reklámja az aldis, a hajdú sztepés)
verőce21
@ziziplanet: Ugyan már, most jössz ilyen szakhatósági engedélyekkel, mérésügyi hivatal, stb., meg amiket már említettem, simán megkerülhető az önkormányzat.
Mégiscsak aza "hatésféltonnás" lesz a megoldás. :)
De a többmilliárdos frissen felújított belvárosi forgalmat és utat nem teheti tönkre!
(Még Csornán, vagy Kaposvárott sem.)
advocat
Igaz! Az ALDI-ban azt utálom, hogy a pénztár előtt "órákat" kell várni. Ellentétben a Steve reklámmal.
Más. Szerintem az önkormányzat perelhető. Előbb kellett volna dönteni a korlátozásról. Szerintem. Pereljék be őket. De a hat és fél tonna is jó megoldás. Csak a szívatás kedvééért. Ja! Meg baj, hogy miért tudnak olcsóbban vásárolni? Vagy megy az adó, az iparűzési meg ilyesmi egy része a Matolcsy-egyetem fejlesztésére?
Törölt felhasználó
@verőce21: Ezek nem kerülhetőek meg vagy irj konkrétumot, hogy az általam felsoroltakat hogyan kerülöd meg! Lehet kormányoldali vállakozók számára ez a nem is kérdés..Nem foglalkozik ilyen dolgokkal kategória, mert nyilván megkap minden engedélyt...:)
Amúgy nem is arra írtam hogy mit lehet összemutyizni az országban, hanem arra, hogy úgy tüntetted fel mintha szegény önkormányzatnak addig amig fel nem kerültt a aldi felírat fogalma nem lett volna arról, hogy aldi boltot nyit( bár ettől sem lenne ez egy jogállamban módszer, arra hogy inkább ne nyisson)

Amúgy a 6,5 tonna a megoldás igen!. Én sem vagyok multi imádó és nem hiszem, hogy ettől fognak tönkremenni, de ha így érvényesülnek az érdekek ebben az országban, akkor lehet holnap a te boltod, üzleted lesz útban valakinek, feltéve ha nem vagy kormánypárti vállalkozó:)

Amúgy az aldi eddig nem óriás nyelvcsapásokkal nyomta, amit hallani akart a kormányzat?
verőce21
@ziziplanet: Itt nem az az igazi kérdés, hogyan kerüli meg? Vagy tudott-e róla az önkormányzat?
Hanem a multi a belvárosból is ki akarja szorítani a kisvállalkozó élelmiszerüzleteket! Egyenlő feltételek biztosítása és meglévő értékvédelem a célja az intézkedésnek, még akkor is, ha egy ügyintéző így, vagy úgy de kiadott egy állásfoglalást korábban.
Az ök. meg akarja védeni az EU-támogatásból épített belső úthálózatát. Még hozhat egy olyan határozatot is az ök. hogy a belvárosból kitilt minden 3,5 tonna megengedett terhelés feletti gépjárművet, a buszok és szemetesek kivételével, ha nagyon szívózik az üzletlánc!

Mert ha azt leírják, hogy márpedig multi ott nem, akkor jön a versenyhivatal, a szabad vállalkozás, a szabad verseny, meg szabad madár ...szabad-e locsolni?
Így a kisvállalkozóval azonos körülmények között üzemelhet.
justhpeter
Ostobaság azt hinni, hogy a multi ha akarná nem tudná a hazai maszekot tönkretenni. Az önkormányzat pedig az országos átlagnak megfelelően ott is a hülyék gyülekezete.
levarosbukta
@verőce21: Na ott aztán - mármint Kaposváron - jól kicsesztek az Aldival. Hiába építettek külön utat, jelzőlámpás kereszteződést. Feltöltötték, faragták a domboldalt a vásárlók tojnak bemenni. Rettentően rossz helyen van.
kkalman
Ez az egész, olyan fideszes megoldás. Nem is ők lennének, ha nem utólag találnak ki valamit, amivel a másikat megszívathatják.
Az nem tudom, van-e törvény arra, hogyha a főnök geczi, akkor a beosztottaknak is kötelező annak lenni, de a mellékelt ábra szerint az.
namihami
Nagyon egyszerű a megoldás. Minden cégtulajdon maradjon a régiben, csak a bejárat fölötti logot cserélje ki az Aldi CBA-ra. Ettől kezdve még a kamionokat is az Önkormányzat fogja biztosítani a számukra. Hiszen a CBA a csókos haver kategória, őket nem lehet b@sztatni.
Törölt felhasználó
@verőce21: Ezzel amúgy egyet is lehet érteni, de akkor adjanak az önkormányzat kezébe jogköröket, melyek ezt hivatottak szabályozni. Hangulatból, szimpátiából nem lehet ezt csinálni. Hagyjuk kinek mi a véleménye az aldiról, multikról, ha egyszer lehet és mindennek eleget tesz, akkor ez egy gusztustalan megoldás. Másréstről egy Cba pl 2016-ban minek számit. Az persze lehet kisbolt mellett, miközben a szinte a lekevesebb magyar terméket tartja az utált multik mögött és kb a fele fizut adja efy aldi, lidl- hez képest. A munkahelyi megaláztatásokról ne is beszéljünk. Nincs félig zárt, nyitott piac, szabályozni lehet, de akkor annak is egyenlő feltételekkel kell birnia, nem ilyen hasára üt Béla az önkormányzatban, hogy mivel szopassuk meg az aldit...( bár tud a valóvágban ez így megy:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.