El a kezekkel a mentálisan sérült emberektől! – szólította fel szombati budapesti sajtótájékoztatóján a kormányt Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke, aki szerint a foglalkoztatási statisztikák javítására akarják használni ezeket az embereket.

Szavai szerint a Fidesz ismét gyakorolja "embertelenségpróbáját", amikor visszaél a mentálisan sérült és beteg emberek bizalmával és kihasználja őket, például a közmunkaprogramba bevonásukkal, miközben a közmunka-minimálbért sem akarják megadni nekik.

Napi hat órában, mindösszesen 27 ezer forintért akarja a kormány foglalkoztatni őket, miközben ezek az emberek, ha dolgoznak, ugyanazt a munkát végzik, de a megélhetésük lényegesen többe kerül, mint egészséges társaiké – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Nyilvánvalóan látszik, hogy kudarcot vallott a Fidesz felzárkóztatási programja is, mivel a napokban kiderült, hogy eszük ágában sincs visszafizetni az Európai Uniónak azt az 1,3 milliárd forintot, amelyet a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására fordítottak – jelentette ki Korózs Lajos.

Szerint "gyakorlatilag ellopták az egész pénzt", ezért le kellene mondania Balog Zoltánnak emberierőforrás-miniszternek és Farkas Flórián miniszterelnöki biztosnak.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezeknek mindig van lejebb !
Az összes kormány közül ezek a legalja !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
ez elég megrázónak tűnik...sérült emberekkel így bánni...hát nem tudom...
nem értem a célját, azt sem, hogy ki fogja őket munkával ellátni, munkavégzésre rábeszélni, és megmagyarázni, hogy ennyi a fizetés, jónapot...

nagyon homályos nekem ez az egész...persze lehet hogy a csekély értelmem az ok...na mindegy, majd egy okos kommentelő megmagyarázza...bááár...ezt az aljasságot nehéz lesz...vagy nem is lehet.

szerintem
nyanya001
Ezeknek mindig van lejebb !
Az összes kormány közül ezek a legalja !
Szókrakész
"Szavai szerint a Fidesz ismét gyakorolja "embertelenségpróbáját", amikor visszaél a mentálisan sérült és beteg emberek bizalmával és kihasználja őket"

A fidesz szavazókra gondol?
Borsodi
@nyanya001: Nem értem,hogy ezt mások nem látják,lehet megvannak babonázva a fideszre szavazók,vagy robotok?Embertelen kimondani ezt az összeget ,de mivel ő egészséges neki is elég lehetne 54000Ft.Nálunk ez a népjóléti bizottság embere! Inkább a nép sanyargatását szolgálja mint a jó létet.
nyanya001
@Borsodi: Selmeczi a népjóléti bizottság elnöke.
Mit lehet várni ettől a retek nőtől ?
csa-csa
ennyiért dolgozzatok anyáddal együtt!
justhpeter
@Mirabilis: Nem lehet hagyni. Rokkant nyugdíj+ özvegyi nyugdíj=105.000.-Ft. A rokkant százalékát levitték 50% alá ezzel csak járadékos lett + elvesztette az özvegyi nyugdíjat = 45.000.-Ft, amiből még levonás is van.
wagabund
@nyanya001: necsináld már...van népjóléti bizottság?...akkor hol a népjólét? hö?
Csodálkozó
"Das Lamm beim Wolf verpfänden" - mondaná a német, vagyis a bárányt a Farkasra - na meg Balogra (= kétbalkezes, ügyetlen) - bízni.
Magyarul: kecskére káposztát...
Csodálkozó
Nem hinném, hogy akadna orbàncnál, lézernél, arRogánsnál stb. sérültebb humanoid.
nyanya001
@wagabund: A hanyatló nyugati országokba.
Macskaszem
@Mirabilis: Jellemző a geci bandára, hogy azoktól vesz el, akiktől a legkisebb ellenállás várható. A sérült emberek nem fognak az utcán tiltakozni, mert lehet, hogy egyedül ki sem bír menni az utcára, esetleg mentálisan képtelen rá, és pénze sincs, hogy eljusson valahova.
Birkaországban tízezrek ünnepeltek az utcán mikor a botlábúak bebukták az EB-t, de a saját, és gyerekeik jövőjéért nem mozdulnak.
Toby
Na, lássátok felem szümtükkel, hogy már nem 47 ezerből lehet megélni, hanem 27-ből is!
Ez is a "működő reformok" hozadéka, meg a várható uniós büntik kifizetésének biztosítása!
Csak nem képzeljük, hogy a csóró lézer-piszkos, vagy a mélynyomorgó trógán fogja kifizetni?
Sanyi2015
@Macskaszem: Írd már le, hogy mit is vesznek el tőlük és miért is kellene tiltakozniuk???
Villon
@Toby: Mert a fényességes vezetőnk útmutatásával, Magyarország jobban teljesít. Jövőre, már havi 16.000.- is elég lesz. Legföljebb, két kecskét kell még tartani.
moareka
Be kellene szorozni a csökkent munka képességűek havi 27 ezer forintját, s kiszámolni, hogy hány száz évig kell szerencsétlennek dolgozni ahhoz, amit a tolvaj banda egy tagja havonta lejmol tőlünk...
Villon
@Sanyi2015: Nem kell nekik tiltakozni, értük sem kell. Neked pedig főleg ne, ha megvan mindkét kezed, lábad, nem vakultál meg, (hacsak a fényességes kedves vezető tündöklésétől nem). Sőt! Éltetniük kéne igazságos királyunkat, hogy havi 27.000,.-ért Fehér bottal kezükben, vagy tolókocsiból akár utcát is seperhetnek, vagy művelhetik Mészáros Lőrinc kegyelmes gázszerelő úr valamelyik birtokát.
Sanyi2015
@Villon: Valamit nagyon benéztél... ugyanolyan vagy, mint a Fidesz fanok..
Kiáll egy szoci politikus, te meg vakon iszod a szavait!
Ami eddig támogatás és járadék volt, abból nem vesznek el semmit, viszont azoknak, akik közülük úgy érzik, hogy még hasznos tagjai tudnak lenni a társadalomnak ( igen, akármennyire is hihetetlen, köztük is vannak ilyenek ) azoknak lehetőséget adnak egy program keretében, hogy a betegségük szintjének megfelelő munkát tudjanak végezni!
Az ezért kapot pénz sem 27 ezer forint, hanem egész pontosan:
"egy speciális kísérleti közfoglalkoztatásban azoknak a mentális, szociális vagy egészségügyi problémákkal küzdőknek is esélyt adnak, akik eddig szerettek volna, mégsem tudtak sehol munkát vállalni. A Borsodban, Szabolcsban, Baranyában és Zalában zajló speciális programban a napi hat órát dolgozó közmunkás havi bére 41 556 forint, legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén pedig havi 53 277 forint"
glorianna
@Sanyi2015: "havi bére 41 556 forint" - ennek mennyi a nettója? Saccra tényleg olyan 27e körüli pénz lehet...
namihami
Soha nem hittem, hogy képes leszek gyerekkel kapcsolatban ilyet leírni. Kérlek, tudjátok be eszméletlen felháborodásomnak:
Kívánom ennek a mocsok purdénak, hogy a már megszületett és ezután születendő unokái is valami hasonló hátránnyal jöjjenek a világra. Akkor megtudná ez a GECI, hogy milyen gond, probléma és fájdalom, ha egy családban ilyen családtag él. Ez a tetű cigány már nem tudja, hogy honnan lehetne még lopni és folyamatosan eljutott egy olyan szintre (nem emberi), amelyben már ezeket a szerencsétleneket képes lenne kizsákmányolni és napi 6 órában 27.000 egész forintért dolgoztatni. Hiszen némelyik még az élhető életre is képtelen, nemhogy munkára akarná fogatni. Meddig képesek ezek még, csakhogy még többet lophassanak, az emberi szint alá süllyedni.
Egyébiránt, ne legyen semmi baja az unokáinak. Isten őrizzen ettől. Csak a düh és felháborodás mondatta velem. A gyerek nem tehet a nagyapjáról és falkájáról.
gulyasgyula
@glorianna: Én úgy halottam 6-órás munkaidő lesz és nettó 53ezer forint / hó lesz , de lehet hogy kamu ..
Villon
@Sanyi2015: Ezúton szeretnélek tájékoztatni, hogy a szoci politikusokat semmivel nem tartom jobbnak ezeknél. Még lopni sem voltak képesek annyit, mint ezek. De természetesen azt gondolsz, amit akarsz. Egyébként ismert a szociális foglalkoztató intézménye. meglévő tapasztalattal, kapcsolatrendszerrel. Amennyiben azt kívánnák támogatni, fejleszteni, egy szót sem szólok. Csakhogy a minimálbér ott megillet mindenkit.
kkalman
Ezek a szarral töltött büdös zoknik ismét sikeresen bizonyították, hogy tudnak még mélyebbre süllyedni. A legnagyobb embertelenségek közt minimum dobogós helyet érdemel a mentálisan, fizikálisan sérült emberek munkára kényszerítése napi hat órában nett 27000 Ft-ért. Ez órabérben 214 Ft! aljas népirtók!

@Sanyi2015: ma, 21:30 Próbálj meg a bruttó fizetésedért vásárolni!
babp1982
Meg lehet élni 27000 forintból. Éljen a rabszolgák többet keresnek,hogy szakadjon rájuk az ég!
emerencia
@Villon: Korózs úrnak nagy tisztelője vagyok de nem értem, hogy hol volt akkor mikor párttársai országnak világnak azt harsogták, hogy a munkanélküli egy év alatt leépül. Én kétévi keserves munkanélküliség után vettem részt hivatalos, állami szerv által végzett 3 órás munkaalkalmassági vizsgálaton, (emlékezet, logika, iq, stb.) hogy alkalmas vagyok-e egy komoly tanfolyam elvégzésére. Megfeleltem pedig hivatalosan a közvélemény számára leépültek lettem nyilvánítva sorstársaimmal együtt. Sok munkáltató azért nem vett fel bennünket mert komolyan vették ezen politikusok rágalmazó szövegét! Most kb. 18 év múlva, miután végigdolgoztam az elsődleges munkapiacon ezen időszakot, azt kell olvasnom az OSHA (az Eu munkavédelmi szervezete) magyar képviselőjétől, hogy azért kell öregen is dolgoznunk, hogy nehogy kialakuljon nálunk az öregkori demencia. Miután ebben az országban normális embereket lehet leépüléssel vádolva hátrányos helyzetbe hozni, ne csodálkozzon senki, hogy a diagnosztizált értelmi fogyatékos embertársainkat ilyen aljas módon kihasználják. Egy brancs ezek mind.
wagabund
@nyanya001: látom te is jártál szemináriumba(ra)

:-)
Jozefina
És a keresztrefszítés mikor kezdődik???
Desischado
Szavam sincs erre az embertelenségre. Szóval elég ennyi pénz?! És ebből éljünk meg?! Csak gyógyszerekre rengeteget kell költeni. Hogy rohadnának meg elevenen! És azok is, akik rájuk szavaztak! Tiszta Taigetosz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.