Miközben ezerrel dübörög a bevándorlóellenes propaganda, a kormány most rájött, hogy mégiscsak szüksége van a külföldi munkaerőre – írja a hvg.hu a Washington Post nyomán.

Az amerikai lap arról értekezik, hogy Magyarországon súlyos munkaerőhiány lépett fel, ezért a kormány fontolóra vette, hogy az Európai Unión kívülről hív be vendégmunkásokat, akik néhány évig maradhatnának az országban, de nem kapnának állampolgárságot.

A cikk kitér arra is, az osztrák Die Presse szerint Varga Mihály támogatja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének ezzel kapcsolatos kérését, amely szerint 250 ezer "képzett, kulturálisan integrálható" vendégmunkásra lenne szükség. Tehát muszlimok kizárva.

A lap szerint nem lesz sikeres a toborzás, mert az idegenellenes politika miatt a vendégmunkások inkább a befogadóbb országok felé igyekeznek.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Aki segget csinál a pofájából -mint a debil genyó! - az futkározzon most munkaerő után!
"Gyere haza fiatal" - " Brüsszelnek üzenjük..." - "Elveszik a magyar emberek munkáját..." - de azért úgy tűnik, bőven maradt abból a munkából, " Lenne hol, lenne mivel, csak nincs kivel!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Aki segget csinál a pofájából -mint a debil genyó! - az futkározzon most munkaerő után!
"Gyere haza fiatal" - " Brüsszelnek üzenjük..." - "Elveszik a magyar emberek munkáját..." - de azért úgy tűnik, bőven maradt abból a munkából, " Lenne hol, lenne mivel, csak nincs kivel!"
Hellcat
Hopp a pofáraesés...1200 menekültön megy a huzavona közben már több ezren "telepedtek le" kötvénynel most megy nygedmilliót akar még idehozni. lehet tapsikolni,
Bringás
Na megint egy hazugság!
A gyáriparosok azt mondták, ha annyi vendégmunkás lenne Magyarországon, mint amennyi Lengyelországban van, akkor 250.000 fő lenne itt!
Ez épp a Klubrádióban hangzott el, mert Bolgár Urat előkapták ezért! Hányta is a keresztet magára ezerrel!

A híreknek nem lesz köze a tényekhez, bár igaz, ez így jobban hangzik!
Hellcat
@Bringás: "A híreknek nem lesz köze a tényekhez, bár igaz, ez így jobban hangzik!"
Egyre jobb vagy abban, hogy reagálj a fidesz ámokfutására komolyan mondom :)
dr. prédikátor
@Hellcat: De azok fizettek, amiből az arrogáns tonyó meg a viktor szopkin is igencsak szépen profitált!De azok jó migráncsok!!!
Bringás
@Hellcat: A Fidesz nem ámokfutott, csak a szokásos szoclib sajtóhazudozás megy!
szaboria1
@Bringás: Mennyire hallgattad meg magát a gyáriparosokat. Nincs megfelelő szakmunkás már Mexiból kellett varrónőket hozatni.
Bringás
@szaboria1: Lenne itt varrónő, ha a gyáros nem hatvanezret fizetne neki!
sziha
@Bringás: nemreg meg a kozmunkat dicserted a pics@fust fizetessel... Allj mar le, te elmeroggyant... vedd mar eszre, egy nap hanyszor mondasz ellent sajat magadnak...
Bringás
@sziha: Nem kell a közmunkást agyon fizetni, mert keressen rendes munkát magának. Ez csak ideiglenes parkolópálya. A varrónő viszont termelő munkát, amit illene megfizetni. Na hol itt az ellentmondás elmebajnok?
sziha
A kozmunkas tanar hogy lehet c vaganyos allas, te tokeletes? Ja, az mas. Meg mas az osszes tobbi is. Ja, az nem. Tudod, te csak azert nem vagy hianyolhatatlan a munkadban, mert senki nem tudja ugy nyalni Gorban valagat, mint te. Amugy egy szellemi toprongy vagy, egy erkolcsi nulla. Ha nem lenne Gorbanod, mas peldakeped lenne, de te magad sohasem leteztel.
solidedge
Annak idején a dadaisták újságból vágtak ki szavakat, összekotyulták őket, majd egy kalapból kihúzva egymás után rakták. Ez lett a dadaista kiáltvány. Azt gondoltam, hogy ettől értelmetlenebb szöveg nincs. Aztán jött a Fidesz...
szaboria1
@Bringás: Akkor a Varga sem mond igazat pedig épp most mondta a híradóba kellenek a vendég munkások.
Rózsika Hatházi
@Bringás: ma 17:37. Nem futott ámokot??? Dehogynem! 2002 óta futja. Kifuthatna már a világból, veled együtt!
vadsanca
...és milyen bérszinvonalon lesznek alkalmazva?
vadsanca
Akkor miért is van jelentős munkanélküliség M.o-on? Vagy talán a közmunka-programban fognak részt venni? Igaz, talán Ők dolgozni is fognak!?
világlátó
Az nem elég, hogy 26 éve már dagonyázunk a magunk képezte pocsolyában, most még azt a mérhetelen szégyent is el kell viselnünk hogy 250 ezer külföldi vendégmunkást hoz ide dolgozni a nyakunkra.Lassan 500 ezer közmunkásunk lesz, ami dupla merítési forrás a gyáriparosok szövetsége által pánikhangulatban világgá kürtölt nyilatkozatban. A nem közmunkás státusban tengő - lengők tízezreiről nem is szólva. Vajon teljesen képtelen ötlet a hazai humán erőforrásból meríteni, át - , tovább-, utóképzéssel előteremteni a hazai munkaerő piacról a szükséges állományt? Ja hogy erre m,ár azonnal szükség van? Vajon milyen bérért és egyéb juttatásért vállalnak munkát nálunk más európai országokból " felszabadúlt " munkások, technikusok, mérnökök ? Mit fog ehhez szólni a hazai munkaerő? Mit fog szólni az ország, mert ugye a vendégmunkások jövedelemkiegészítését a hazai adófizető kell előteremtse.Vajon kik a felelősek azért, hogy ez a helyzet egyáltalán kialakulhatott ? Biztosan a Gyurcsány - Bajnai szocilibsi kormányok. Egyáltalán hogyan számították ki a gyáriparosok szövetsége munkatársai ezt a 250 ezres számot? Hisszük is meg nem is. Mit mond erre Parragh László és az összes többi kutató, statisztikus, elemző?
Egyszerre csak kitalálták? Éppen most? Most amikor a menekültek elosztása a tagországok között már napirenden van? Lehet hogy éppen ezért kell most nagy hirtelen becsábítanunk európai, keresztény, magyarul is tudó, jól képzett szakembereket, hogy visszaverhessük az EU. menekült elosztó csapatának szándékát?Több sebből vérzik ez a probléma, ahogy lehetetlen a kormány , Orbán Viktor elképzelése is.A hazai munkaerő toborzása, felmérése, elosztása, azonnali képzése, valamilyen fizetésért és ellátásért elszállásolása munkás szállókon, akár egy közeli hotelben, még mindig a lehető legjobb megoldás. Idegen munkaerő importálása a lehető legrosszabb megoldás. Legfeljebb néhány arra alkalmas oktató jöhet számításba.
kamazuka
Gondolom tömegesen érkeznek majd a munkavállaló mert a hazai életpályamodelek passzolnak élet és létfelfogásuk színvonalához.A 8órára bejelentett álláslehetőségek mellett a szerteágazó munkalehetetőségek és a békasegge alatt tartott jövedelmek vonzó célpontot jelentenek.
vadnarancs
Most akkor azok migráncsok vagy nem migráncsok? Mer ugye aztat monták a migráncsokat gyűlölni kell meg elüldözni meg nem beengedni mer elveszik a magyarok munkáját! Valaki segíjjen má most akkó hogy mivan?
Desischado
Mi a baj? Kevés a közmunkás? És itthon talán nincs elegendő munkavállaló? Hogy az ég szakadna csőstől rájuk!
nezelodo
Ha már a külföldön dolgozók nem veszik be a dakota dumát, hát próbálkoznak olyanokkal, akik még nem ismerik közelebbről ezt a hadovaláda vezért. Igen többet kellene fizetni a munkáért, de ahhoz nem kellene tovább növelni a munkát terhelő járulékokat, ahogy az adócsökkenés kormánya teszi, mindenféle trükkel. Nem tett jót a munkavállalási kedvnek sem a Munka Törvénykönyvének dakota átszabása sem. A minimálbér adóztatása, és a nagy jövedelmek adóterhének csökkentése sem a kisember törekvéseit erősítik. Beérett a gyümölcse az elefánt tobzódásának a porcelánboltban.
bosszants
Hogyan is van ez?
Ide ne gyüjjék bévándolró!
Most meg kellenek a bevándorlók?
A szélkakas stabil jószág Viktorhoz képest :(
RonaGyuri
A dolog világos és egyértelmű: aki dolgozik és adót fizet annak itt semmi joga, akik csak a markukat tartják, azok az első-osztályú polgárok (több jogot kapnak, mint az itthoniak)
1magyar
Van itt munkaerő, csak a gyáriparosok szövetsége azt szeretné, ha azok nem kérnének még pénzt sem és napi 12 órát dolgoznának egyfolytában, talán az ebédet megehetik ha ledolgozzák azt az időt.
A behozni kívánt ember megfelel majd ezeknek a kritériumoknak?
RonaGyuri
Ja a csuklóztatók alatt persze a GDP meghatározó részét adó Opel, Audi, Merci -t kell érteni! =))
Nil
Akkor most mire is megy el 5 milliárd forint? És ne gyertek azzal hogy a migráns nem akar dolgozni - csak nem annyira hülye mint a magyar hogy éhbérért dolgozzon
Borsodi
Mi meg közmunkára mehetünk szakmával a zsebben.vagy külföldre menekülhetünk de ne felejtsük Magyarország egyre jobban teljesít ,a közbiztonság meg egyre jobb .De hol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.