Újabb konzultáció kezdődött a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban az állami rezsicsökkentésről – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János elmondta: augusztus 19-ig várják az állampolgárok véleményét arról, hogy a közigazgatási bürokráciacsökkentés jegyében milyen eljárásokban lenne szükség újabb egyszerűsítésekre. Emellett arról kérik ki az emberek álláspontját, hogy milyen engedélyezési eljárásokat kellene átalakítani, és mely – jelenleg fizetős – szolgáltatásokat kellene olcsóbbá, ingyenessé tenni.

A miniszter a kormány első féléves munkájáról tájékoztatva arról is beszámolt, hogy húsz ülést tartottak az első félévben, a kormány 648 előterjesztést tárgyalt meg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Fogadjunk, hogy megint lesz egy csomó hülye, aki nemcsak hogy beszopja, de még ujjongni is fog hozzá.
Ki állja a fogadást? Egy szem kockacukor kontra üveg pezsgő...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Fogadjunk, hogy megint lesz egy csomó hülye, aki nemcsak hogy beszopja, de még ujjongni is fog hozzá.
Ki állja a fogadást? Egy szem kockacukor kontra üveg pezsgő...
justhpeter
@namihami: Úrinő/Úriember biztosra nem fogad.
papa.49
Fütyiszek baszhatjátok a rezsicsökkentéseteket, egyre többet fizetünk a közüzemi számlákra, itt van csak példaképp a villanyszámla, az általunk fizetett 6900 Ft. számla fele különféle díjakból adódik ki, még megjegyezni se egyszerű, a lényeg ebből az összegből a villamosenergia díja pont a fele a teljes összegnek...
namihami
@justhpeter: Ezért bátorkodtam ilyen ""világbajnok"" tételt felajánlani. Mégiscsak legyen valami látszata, a Te és az én oldalamon egyaránt.
Azért én is próbáltam ( egy kockacukor) minimálisra csökkenteni a mások kockázatát.
wagabund
-az egészségügyben legyenek jól fizetett, jókedvű alkalmazottak...
-az egészségügyben pár napnál ne legyen több a várakozási idő.
_az egészségügy maradjon ingyenes, ha mégsem, akkor vezessék be a négyszáz forintos vizitdíjat
-az egészségügyben a kiszolgálókat, mint például a mentőszolgálat, fizessék meg jobban, sőt nagyon jól...de a többi kiszolgáló személyzetet is..

most ennyi...de ez is rezsicsökkentés, csak némi áttétellel...
cs.n.
Az ilyen ingyenesség azt jelenti, hogy nem közvetlenül fizeted, hanem áttételesen. Ez olyan, mintha rendelnék egy pizzát, mondanák, hogy ingyen van, csak a dobozáért kell 2000 forintot fizetni. Anélkül meg nem hozzák ki, szóval cseszhetem az ingyenpizzát. :)
dr. prédikátor
@namihami: majd mindjárt jönnek a fütyisz trollok oszt jól megaszondják nekednek!!!:))))
egyvandor
A fideszbirkák alig várják a rezsiszámlákat hogy megtakaríthassanak végre valamit. :DDD
1magyar
Elég nagy pofátlanságnak tarom, hogy készenléti vagy mi a fene díjat számolnak fel,és akkor is fizet valaki, ha egy köbmétert,vagy kilowattot sem használ el.
Valaha megfizettük már a bekötést bőségesen.Olyan mintha az élelmiszerboltban készenléti díjat számolnának fel, hogy van áru. Röhej!!!
Peller Anikó
@namihami: állom és emelem kettő (mokka) kockacukorra.
papa.49
@1magyar: Azonkívül fizetsz még ,,rendszer használati díjat, elosztó alállomás díjat, kompenzációs díjat, energiavesztesség díjat, meg a nehézség tudja még mit nem!!!
1magyar
@papa.49: Rohadna meg aki kitalálta! A hentes is kérhetne ennyire rendelkezésre állást a friss húsra stb.
A gáz és a villany is áru amit megfizetünk és a bevezetését is mi fizettük.
papa.49
@1magyar: Ahogy mondod, annak idején a villanyhálózatért fizettünk 8000 Ft. '80. ban a vízért 14000 ret. a gázért 89000 ret. a csatornáért 148 ezret, a kábeltévé, telefon, internet újabb 18 ezer volt, és végül minden közmű eltűnt a falu kezeléséből, eladták ennek, annak...
1magyar
@papa.49: Mindig is jogtalannak tartottam ezen díjak felszámolását.Ha vásárolok valamit, legyen egy ára és kész.
Egy kisfröccs ára x, nem lehet még ezen felül plusz szóda árat felszámolni.
Nem tudom elhinni, hogy ezt valamelyik kormány hagyta.
papa.49
@1magyar: Hagyja, sőt oldaltól függetlenül segítette is az eladásokat!!!
kukac50
Rezsi rizsa figyelj fával fűtők, de egy guriga fát sem kaptam,rám miért nem érvényes a rezsicsökkentés? Az edf démász miért emelte fel 200%-al a rendszer használati díjat?
Ez a rezsicsökkentés felétek?
Pisti271
Egy áru, illetve szolgáltatás árát ki kell fizetni, egyébként a szolgáltató lehúzza a rolót.
Vagy az fizeti aki elfogyasztja, vagy mindnyájan közösen adóban.
Ha más fizeti a számlát, az pazarlásra ösztönöz.
Desischado
Érdekelne a fával való fűtésre miért nincs semmilyen csökkentés? És ha csökkentés van, akkor hogyan lehet az, hogy három, négyszeres árat fizetek, mint pár éve? Szakadna rátok az ég, rohadt, hazug banda!
human
Mondjuk Polt Péter főügyészt ha esetleg leváltanák egy független tisztességes emberre nem csak létszámban csökkenne a bürokrácia, de a kiadások is harmadolódnának. Ok, talán új börtönt kellene építeni a tolvaj bandának, de azt a pénzt csak át kell csoportosítani a stadionépítési agymenésből.
1magyar
@Pisti271: Igen, az fizessen aki fogyaszt, de ha nem akkor ne fizessen! Ha nincs defektem nem megyek gumishoz stb.
Miért éppen ennek a két szolgáltatásnak kell fizetni a létét?
eszegfu
Itt "állami rezsicsökkentésről" van szó...de én nem értem, hogy akkor miért bizonyos közigazgatási szolgáltatások lesznek, vagy lehetnek ingyenesek?! Ezzel nem a rezsijük csökken, hanem a bevételük! A másik értetlenségem: a "..bürokrácia csökkentés jegyében... ujabb egyszerüsitések..." Eddig a Navnak beadott bevallásokról 2 db értesitőt kaptunk az elfogadásról, kb. 1-2 hete 6 db, azaz hat darab igazolás jön a számitógépre! Gyakorlatilag ha bead az ember 20 db járulékbevallást, akkor 120 db irat jön vissza...csak győzzed kiválogatni melyik a nyugta... ez tényleg az adminisztráció csökkentése?! Erősen kételkedek!
sziha
Most alljunk meg egy pillanatra! Tegnapi cikk es meg egy fideSSnyik sem nyalta csillogosra a Viktorszkij tomporat... Itt valami bibi lehet...
nevemnick
Ebben az országban mindenért fizetni kell... nem keveset hanem sokat... A fizetésünk majdnem 52%-át elviszi az állam, a maradék 27%-át az ÁFA és annak a maradékát a készenléti és egyéb ilyen-olyan díjak, amelyekre az állam ,,elméletileg" (rizsacsökkentés) támogatást ad. Elméletileg... viszont, pár napja a lakásfelújításhoz több helyen nagyobb tételben vásároltam dolgokat, ahol érdekes módon számla nélkül, minden boltban átlagban 13% árengedményt kaptam... igen, volt pofám elfogadni. Nos, ezt nevezem igazi ,,rezsicsökkentés"-nek.
human
Volt abban valami undorító, mikor annak idején a postán azt láttam, hogy egy fiatal, de eléggé szegényes külsejű nőhöz odakúszott egy rezsicsökkentős aláírásgyűjtő. Szerencsétlen nő persze, hogy aláírta, hogy pár ezerrel kevesebb legyen a számlája. Az aláírás gyűjtő persze elfelejtette közölni, hogy a milliárdosoknak is csökkenni fog a rezsije így csak nem pár ezerrel, hanem több tízezer forinttal.
namihami
@Peller Anikó: Te kis bohém. Te aztán értesz ahhoz, hogy magasra srófold a tétet.
Rózsika Hatházi
@sziha: ma 9:18. Hosszú hétvégét tartanak, mert nekik az jár. Pihentetik a nyelvüket, hogy hétfőn jó erőben legyen a váltott nyelvcsapásokhoz. :)))
solidedge
A Fidesznek ez is be fog jönni, mint 2014-ben. A bennszülöttek egy része odaadó háláját fejezi ki az üveggyöngyért.
1magyar
@human: De az igazságos lenne, hogy ne kelljen ezen szolgáltatásokért akkor is fizetni ha nem használom - szegénynek, gazdagnak egyaránt.
human
@solidedge: Farkas Flóri feladata a cigányság "meggyőzése" arról, hogy hova kell szavazni. Ezért nincs még bilincs a kezén és vette Orbán maga mellé milliós fizetéssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.