A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) az idén már az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában rámutatott: ez az akció kifejezetten a tanulmányi munkában elért kimagasló teljesítmény jutalmazását szolgálja az iskolai tanév lezárultát követő nyári vakáció során.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (a Klik) a MACIVA megkeresésére az általa fenntartott intézményekben kitűnő tanulmányi eredményt elért diákok számáról adott tájékoztatást, majd a kapott jutalomjegyeket a tankerületeken keresztül juttatta el az intézményekben az érintettekhez. A kedvezmény négy utazó cirkuszban is igénybe vehető, azon gyermekek számára, akik a nagy távolság miatt nem tudják vagy akarják igénybe venni a jutalomjegyet a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Klik és a MÁV egyeztetésének eredményeképpen, a diákok 90 százalékos, valamint kísérőik 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, amennyiben a jutalom cirkuszjeggyel érkeznek. A kedvezményt nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszba, hanem az akcióba bevont négy utazó cirkuszba látogatók is megkapják, Szombathely, Siófok, Balatonalmádi, Debrecen, Pápa, Révfülöp, Szekszárd és Bonyhád településeken.

A Klik az utazási, valamint az ingyenes pedagógus kísérőjegyekről szóló kedvezményekről értesítette a tankerületeket. Az értesítő levélben szerepelnek azoknak az utazó cirkuszoknak a nyári fellépési helyszínei is, amelyekben beválthatók a jutalomjegyek. A tankerületek az intézményeken keresztül értesítik erről a diákok szüleit – közölte az államtitkár.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Mi van? Ingyen belépú a parlamentbe egy előadásra??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Panem et circenses!

Ha így folytatódik, ez is elég lesz.
nemkati
Rólam lekéstek, én már nem kérek. Vasárnap voltam a cirkuszban, fantasztikus előadás volt, az Atlantisz gyermekei. Nem szeretem a cirkuszt, de ez most tényleg szuper volt! Aki nem kap jutalomjegyet, annak is ajánlom, hogy nézze meg!
lampa laz
Az én kitűnő tanuló unokáim szívesen lemondanak rétvári hihetetlen cirkusz mutatványáról. Első atrakcióként mindjárt fel is dughatja magának a belépőjegyeket.
Csodálkozó
A cirkuszt meg tízmillióan kapjuk kéretlenül. Igaz, korántsem ingyen.
Csak itt a cirkuszolók szórakoznak, nem a fizetők.
silber13
Mi van? Ingyen belépú a parlamentbe egy előadásra??
papa.49
Kisbence!!!
Meg is baszhatjátok a cirkusz jegyet, jegy nélkül is részt veszünk az előadásotokon, pedig a nagy többség nem igényelné a produkciótokat!!!
Tódor
Még szerencse, hogy az oroszlán nem tud olvasni. ettől bevadulna..
karma1
Meg egy kilo kenyeret...Oszt megvan a nepnek a kaja meg a cirkusz... Utoljara a kis uttoroknek volt jutalma a cirkuszba-menes, de nem a kituno osztalyzatert, hanem a jo uttoromunkaert. (Vak neni atvezetese az utcan, ujsagpapir-gyujtes verseny, faliujsag keszites, kispuska loves, sportteljesitmenyek. kisebbek korrepetalasa).
Tódor
Ja, és a legdurvább fellépőszám maga rétvári; leveszik róla a szájkosarat, erre ő kiabálni kezdi, amit az idomárja (híres csuticigány sarja) tanított neki. A szám végén pedig eltátja a száját és a géniusz jutalmul belelógatja fonnyadt répáját.
human
Ó a régi hatalommegtartási technika. Cirkuszt, kenyeret a népnek.
dr. prédikátor
Retekvári!!! és azok a gyerekek akik 3-400 km-re laknak a fővárostól , azok mit kapnak???Úgy e azt amit eddig ! a szemük alá egyet!!! geci patkány gerinctelen vérszopó tetvek vagytok!!!
Jozefina
A KDNP nyilt ülést tart??? Ez maga a CIRKUSZ???
moareka
Mi pedig állandó ingyenes belépőt kaptunk 2010 óta a gengszter tolvaj maffiától...
qrfly
szerintem BŐVEN ELÉG lenne egy dedikált mosolygós kép a MI SZERETETT MINISZTERELNÖK URUNK -ról...

ps: jegyezze meg a bideskölök : teher alatt nő a pálma ...
vitamin51
Pont a cirkuszból van már elege mindenkinek, okoska, valami értelmesebbre nem futja?
qrfly
egyébként meg qrvajóóóóó :((( és HOGYAN MIBŐL kerül a gyermek / ha általános iskolás---->gondviselő / oda??

a középső fiam nyert 1x / talán a Vágónál../ egy nilusi hajóutat...arra kérdésére, hogy "miként jut oda ??" volt a válasz : MAGÁNÜGY !!
Nil
Gondoltam hogy utazást és szállást ne biztosítanak, tehát a gyerekek nagy része nem tudja igénybe venni a jegyet. Szép ajándék.
Én nem annyira szeretem a cirkuszt - főleg a bohócokat nem
Tekla
A vidékiek , meg trágyadomb látogatáson vehetnek részt a faluban ? Ezek egyáltalán eltudják képzelni , milyen az élet , alig közlekedési eszközökkel, boltok nélkül, stb ? A szomszéd falu elérhetetlen messze van és a 10 %-os jegy is egy vagyon némelyik családnak. Pestről a Dunántúlra este 6 után nincs közlekedés !
Desischado
De jó már nekünk! Van itt cirkusz 2010 óta, és tisztelettel jelentem, cqurvára unom az "előadást"!
herczeg0210
Hát mert cirkusz kell a Népnek, kaja meg ugye nincs...
kukac50
Parlamenti cirkuszt akarják mutogatni? Kaja jegyet adjanak az értelmesebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.