Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester elégtételt venne, amiért Orbán Viktor strómanjának nevezik. Korábban nem zavarta ez – írja a NOL.hu.

A bíróság döntheti el, hogy nevezhető-e Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester Orbán Viktor strómanjának. Bár a miniszterelnök régi barátjáról megannyi politikus és újságíró sugallta már, hogy meglehet, nem a saját vagyonát kezeli, és példátlan gazdagodása mögött valójában a kormányfő gyarapodása áll, Mészáros eddig tűrte a hasonló állításokat.

Nemrégiben viszont megelégelte, hogy kétségbe vonják üzleti érzékét, és a Népszabadság értesülése szerint polgári pert indított az Együtt ellen, amely egy júliusi közleményében azt állította: a Mészáros horvátországi nyaralójáról szóló hírekből valójában Orbán elszámolatlan vagyonát ismerhettük meg. A polgármester nemcsak azért kért helyreigazítást, mert nincs nyaralója a horvátországi Ugaljanban – a villát egyik cége birtokolja –, hanem azért is, mert az ellenzéki párt Orbán strómanjának nevezte. Hasonló a problémája  azzal is, amikor a földvásárlásai mögött is a miniszterelnököt sejtették.

A polgármestert ügyvédje szerint rossz színben tüntetik fel azok az állítások, amelyek szerint befektetéseivel nem a saját – tavaly még 9, idén már 24 milliárd forintra saccolt – vagyonát, hanem Orbán Viktorét növeli. Mindez azért érdekes, mert csak az Együtt honlapján több olyan korábbi közleményt találni, amelyek hasonló állításokat fogalmaztak meg.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A klasszikus vicc szerint:
Kérdés a Jereváni rádióhoz: Nagy társaságban, nyilvánosan kurvának nevezet, mit tegyek?
Válasz: Ne járjon olyan társaságba, ahol ismerik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A klasszikus vicc szerint:
Kérdés a Jereváni rádióhoz: Nagy társaságban, nyilvánosan kurvának nevezet, mit tegyek?
Válasz: Ne járjon olyan társaságba, ahol ismerik!
wagabund
"Mészáros perel, soha többé nem akar Orbán strómanja lenni"...

az ítélet kész van, csak még ki kell írni a tárgyalás napját...előbb nem szabad kitudódni, hogy bizony nyert...
justhpeter
@RonaGyuri: Értelmetlen a per. A magyar törvények szerint a köztudomású tényt nem kell bizonyítani.
karma1
Ennek az aranykezu gazbuvarnak bizony-bizony igaza van, hiszen kizarolag azzal a ket dolgos kezevel, no meg a sok-sok felcsuti szar vizvezetekkel szerezte a milliardjait!
Most mar csak azt kell bebizonyitania, hogy csak a szotyit kopkodik egyutt a tribunon, es orban SOHA, de SOHA nem intezte el, hogy ez az aldott polgarmester, epitomunkas, gazdalkodo paraszt, vasuti valtoor kapjon allami megbizast.
Azt a piszok 6.9 milliardocskat kizarolag azert birta masfel ev alatt osszeszedni, mert olyan ugyes, annyira polihisztor, hogy a nagy kozpkori polihisztorok sirva konyorognek neki a titkos receptert a mindentudas megszerzesehez...
Kutyuska
"Nemrégiben viszont megelégelte, hogy kétségbe vonják üzleti érzékét".
2010. előttig hol volt az üzleti érzéke ennek a hihetetlen tehetséges gázszerelőnek?
Tartson összejövetelt a Fidesz híveknek és azokat etesse ilyen dumával.l
karma1
@Kutyuska: lehet, hogy Red Bullt ivott, tudod: "szarnyakat aaaaad..."
qrfly
ebből is lácc : egy szerencsétlen kiskaliberű niemand...

HA nem az lenne : ilyen baromság / per../ nem jutna eszébe...
vitriol
Ha nem hallottam volna nyilatkozni ezt a gázlángész pacákot, akkor talán el tudnám hinni, hogy volt olyan ötlet, ami az ő saját kút-fejéből pattant ki. Csakhogy egyszer-kétszer szóra nyitotta a száját, és ezzel bizonyságát adta, hogy olyan sötét, mint az alagút. Tehát nyugodjon bele, hogy ő a közvélemény szemében orbán strómanja, s így is fog meghalni.
Perwool
Az minden értelmes ember tudja, hogy ez a sík hülye gázszerelő egy elektromos kisautót sem tudna elvezetni, nemhogy 8-10 vállalkozást !
Az a pali kb Németh Szilárd értelmi szintjén mozog
Addig egy senki volt amíg Orbán nem kezdte nyomatni neki az EU-s forrásokat.
2010 előtt miért nem tudta megvillantani tehetségét?
Egy falusi gázszerelő össze tud ma lapátolni 25 milliárdos vagyont, ha nem stróman??
eszegfu
Egyébként érdemes megnézni a cikk melletti fotón Mészáros "testbeszédét"...alázatos... nem öntudatos, mint általában egy sikeres "üzletember"...
nemfideszes
"Korábban nem zavarta " ... most sem őt zavarja, mivel azt sem tudja mit jelent az a kifejezés, hogy stróman. A csuti meg mégsem indíthat pert helyette...
karma1
@qrfly: Az is lehet am, hogy haturul a vezirbasi nyomogatja ot, hogy "Te, nehogyma' asziggyek a zemberek, hogy te az en stromanom vagy, hat ki ko"ne kerni ma'n magadnak, hat micsoda gyalazat ez? Mer az, hogy az vagy - az csak egy dolog, de ez a mi kettonk edes titka, ez nem tartozik a nepre, na...!"
vonotok
Te jó ég! Egy foton ennyi gengsztert???
Könyörgöm, valaki lője már le okét.
karma1
Juuuuj, Propi, most megadtak nekik! A cim amit adtal a cikknek, mindent elarul! Merthogy eddig az volt (es persze ezutan is az marad...:)
Oscarson
Mészáros úr ! Ezt úgy kell, hogy leszámolsz vele és abbahagyod ! Ilyen egyszerű ! Van neked rendes szakmád, megélsz te abból is, hidd el ! Hja, nem lesz Merci SUV, meg villa a tengerparton, de nem köpnek az emberek, ha meglátnak ! A te kis bűnöd hamar elévül. Talán az unokádat már nem fogják emiatt csesztetni ! De most még nem kellene pattognod, mert a hazug embert olyan gyorsan elkaszálják, mint a szélvész, tudod ? Ne idétlenkedj azzal a szerencsével meg az üzleti érzékeddel !
nemethfamily3.
Az igazság az, hogy az gyes emberneka lehetőséget megadják akkor tud ügyeskedni! Ennyi az egész!
nevemnick
Na, most úgy két óra után tudtam abbahagyni a röhögést...
Zsófianna
Bizonítsa be, hogy minden az övé, miniszterelnök meg azt, hogy nem az övé. Ez ugyebár a különféle szálakon futtatott vagyonszerzés szinte lehetetlen. Sokat kellene dolgozni vele, de lehet, hogy nem. Mészáros úrnak itt a lehetősége!!!
kopacsijanos
Adjon mindent vissza és dolgozzon becsületesen! Talán akkor nem lesz más csicskása!
moareka
Ej de önérzetes lett hirtelen! Ebben az országban csak az agymosottak hiszik azt, hogy ártatlan. Fentebb írta valaki, hogy számoljon le és hagyja abba!.Már késő! Összetarháltak annyi vagyont, hogy az ükunokájaik is röhögve fognak élni, és senki, de senki nem vonja őket felelősségre.
Ami pedig a feljelentést illeti, jó lenne ha az ötösöm úgy bejönne, mint ahogy az Együtt -et fogják elmarasztalni
lampa laz
Lőri, ha a vezéred 1x elkezdi lefejteni rólad a milliárdjait te ott fogsz állni 1 szál pöcsbe az emlékeiddel.
gulyasgyula
@nemethfamily3.: Na ne a 25 milliárdot azért még egy nagyon ügyes üzlet embernek is müvészet lenne össze hozni ennyi idő alatt ..
percsi
Szerencse, hogy az igazságszolgáltatás működik az országban, így papíron a "becsületüket" visszaszerezhetik! De kinek lényeges ez? Senkinek!
kukac50
6 éve még pitizett alvállalkozói munkáért ma meg tele van pénzzel,vagy adó elkerülő vagy valakinek a strómanja másként nem lehet!
Lepényleső
A társalkodónő, jobban megfelelne? Nyújtsa be igényét,milyen jelzőt szeretne?
karma1
Mondjuk nagvyon elfoglalt voltam az utolso 3 napban, ezert nem jutott el az agyamig a cim - nademost megvilagosodtam!

Vagyis meszaros lori azt mondja: "Soha TOBBE nem akar orban STROMANJA lenni," vagyis EDDIG AZ VOLT!!! (Meg ha nem is a sajat allitasa szerint.)

Csak aszondom, HAHAHA... Gazszerelonek is kutyuto voltal, milliardosnak meg sult bunko! (Na, talan a szotyit tudod meg egyutt kopkodni a nagyvezirrel...)
Törölt felhasználó
Ő maga mondta, hogy Orbán Viktornak és istennek köszönheti...Na most még, ha azt mondta volna, hogy a kormánynak és istennek az sem túl szerencsés kijelentés..

Perelj csak fazékfej, nehogy a Juhász Péter csapdájába essél, hogy akkor majd a bíróságon bizonyítsa valaki, hogy amúgy egy 2 bites csőszerelö vagy és egy pályázatod labdába sem rúgott volna ill. mindig te nyersz.

De ne most perelj, hanem ha buktatok, akkor úgy is téged ls a gazdádat fogja perelni a fél ország...:)
telegdilaci
@Kovács Gizella: Lehet hogy most jött rá hogy a milliárdok neki is jók lennének! és nem szeretné át adni,a legjobb cimborájának. kicsit későn érő típus de gondolom majd meg egyeznek osztozkodáskor! és már akkor nem lesz baj ha hírbe hozták!
Kovács Gizella
@telegdilaci: Ami az osztozkodást illeti- szerintem már megtörtént.
Ha másképpen nem is de elviekben igen. És jó lesz ha tartja magát ehhez.
( kedves spiclik lehet nyomozni ) és jelenteni )
herczeg0210
Aztán egyszer csak tart a Legfőbb Ügyészség egy rendkívüli sajtó tájékoztatót...
Macskaszem
Nem akar stróman lenni? Hát ne legyen az bacca meg.
Nil
Lesz-e bíró aki ki meri mondani az igazságot? Ami nyilvánvaló.
De az is lehet hogy húzzák majd az időt, hátha lesz a népnek annyi esze hogy ne válassza újra ezt a bandát
soljanka
Polgármester is önerőből lett...
Pedig nem őt választották meg.
Érdemes lenne megpiszkálni a megválasztott polgi menesztésének a sztoriját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.