A Majtényi László vezette Eötvös Károly Intézet egy remek 5 perces videót készített, amelyben érthetően elmagyarázzák, miről szól valójában a kvótanépszavazás és hol hazudik a kormány.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@krumpli: 14.56-ra:
Az értelmesebbje nem akarhatja, hogy a szavazáson való részvételét a kormány kénye-kedve szerint manipulálja, használja fel.
Erre a kérdésre nem lehet normálisan válaszolni, így a legjobb, ha nem megyünk el!
Szerintem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
@verőce21: Ajánlom értelmezd ezt a videót.
szaboria1
A hazugságot amit a kormány mond ez az 5 perces videó jól meg cáfolja.
verőce21
@szaboria1: (14:37) Írtam már, hogy nem az 1294 szír menekültről van szó, ezt aláírtuk már.
A többi várható többtízezer fekáról, agresszorról, akik azóta bejöttek, kihalászták őket, stb.
Menj el és szavazz igennel! :)
krumpli
Az értelmesebbje tudja hogy nem 1294-ről van, lesz, szó...@verőce21:
verőce21
@krumpli: (14:53) Az értelmesebbje tudja. De itt a selejtje önti a butaságát s értetlenségét.
szaboria1
@verőce21: Bocsika de nem lesz több: 10000 -et csak szajkozzák. Ezzel a szavazással azt akarja felmérni milyen rendeleteket módosítsanak ha ez most nem jönne be Orbán minden áron nem szeretne bukni 2018-ban.
Lásd csak egy hónapi szünet volt egy autó gyárban és máris minuszos lett a gazdasági mutató. Itt látszik meg nincs gazdasági iparunk csak autó gyáraknak köszönhetik ha van egy kis növekedés. Erre is van megint egy példa egy cég már költözik az Ukránokhoz.
Béla333
@krumpli: 14.56-ra:
Az értelmesebbje nem akarhatja, hogy a szavazáson való részvételét a kormány kénye-kedve szerint manipulálja, használja fel.
Erre a kérdésre nem lehet normálisan válaszolni, így a legjobb, ha nem megyünk el!
Szerintem!
verőce21
@szaboria1: Gondolod, csak tízezer feka jutna a "leosztás" után? Ez naívság. Még a 2-300.000-et is elérné a számuk. Több tízmillió "menekült" fog megindulni Európa felé a következő években.
Az autógyárakat hagyjuk, nem lehet összeszerelő üzemmé alakítani az országot, valami saját innováció kellene mellé.
Pöpec
Kiváló videó. Semmi kétség, a kormány állhatatosan hazudik.
szaboria1
@verőce21: MÉG A 10000 SEM. Próbáld már megérteni Orbán már rég aláírta 1294 menekült befogadását, és ezért is egy csomó pénzt fog kapni az EU-tól.
verőce21
@szaboria1: (15:18) Leírtam már sokkal korábban ma máshol, amiről meg akarsz "értetni".

propeller.hu/itthon/3241185-teljesen-elborult-fidesz-migransok-miatt-ugorhat-romak-segelye?all#c1691404
"Imádnivaló, amikor a sok lipsi tolja mindig a süketségét az 1294 "menekült" befogadása mellett. Itt a többi betolakodó elutasítása miatt megy a szavazás!
Az 1294-et mindenképpen befogadjuk, aláírtuk. A várhatóan több tízezer elutasítása miatt történik a népszavazás okt. 2-án."
szaboria1
@verőce21: A süketséget te tolod de majd okt.3 után vitatkozhatunk kinek lesz igaza.
verőce21
@szaboria1: (15:28) Majd okt. 3-án folytatjuk.
DND
@szaboria1: az elso 160.000 migrans aki gorogorszagon es olaszorszagon jott at, annak a magyarorszagra eso resze az 1294.
azota egy kicsit tobbet kellene befogadni.
plusz a csaladegyesites.
cs.n.
Kormányoldalról ezt lerendezik némi sorosozással, már ha reagálnak rá egyáltalán.
szaboria1
@DND: Ez azért érdekes mer a nagy pénzért beengedettek létszáma már mára 4250 fő azok között már van orosz bűnöző és még kitudja kik kaptak még olyanok akik nem tiszta szándékkal kérték a letelepedésit. Egy háborús övezetből jött menekültek szerintük csak bűnözők lennének. Pedig csak a fiataloknak mondom már a múlt században is jöttek menekültek ide a görögök a Beloiannisz falú teljesen görögöknek épült.
vonotok
Kár,hogy a tv-ben reklámok közt ezt nem sugározták. Csak az agymosás folyt az olimpia alatt és azóta is.
Ez egy érthető tiszta megfogalmazása az Októberi népszavazás lényegéről.
Köszönöm.
DND
@szaboria1: aki ki tudja fizetni azt az osszeget, annak nincs szuksege semmilyen allami tamogatasra. eppen ez a lenyege.
kanadaba is csak ugy telepedhetsz le ha egy bizonyos osszeget "befizetsz".
Béla333
@verőce21: 15.09-re
Ne hazudozz, ne manipulálj!

" Gondolod, csak tízezer feka jutna a "leosztás" után?"
Milyen "feka"? Csak hogy tisztázzuk: neked ki a "feka"? Mondjuk egy iraki, vagy szíriai az "feka"? Vagy egy szudáni? Esetleg az indiaiak?

A több tízmillió aki meg fog indulni szerinted, azt honnan veszed? A fényes tekintetű ezt büfögte? Valami konkrét? Plakáton olvastad?
Ti - Fideszesek szerettek jövő időben beszélni: ez lesz, meg az várható, aztán kiderül, hogy a lehető legritkábban találjátok el az igazságot!
Próbálj a fantázia világából leszállni a földre: 1294 főt írt alá a főnököd, most erről van szó!
Ne hazudozz!
szaboria1
@DND: Ezzel én is tisztába vagyok de mi a garancia ha ilyen módon akarnak bejutni az EU-ba a terroristák. Ne feled innentől kezdve az EU összes tagországába már így bejuthatnak. Mert én nem hiszek a nagy ellenőrzésben amit olyanok végeznek akik nagy hasznot húznak belőle.
verőce21
@Béla333: nem az 1294 szír menekültről van most szó!
Ne hazudj, ne terelj!
DND
@szaboria1: arra valoban nincs garancia, de igy is kisebb a valoszinusege hogy bejonnek olyanok.
Béla333
@verőce21: 16.16-ra
A népszavazásra feltett kérdés szerint akkor mégis miről?
Majd erről, majd arról, attól függően, hogy mit is akartok belemagyarázni?
gerike87
@verőce21: Nyugodj bele, ha több 10 ezer menekültet akarnak majd, esetleg, ha, talán elosztani, orbán elvtárs újra kiírja a népszavazást. Nem mintha bármit befolyásolna, de ezt tartja össze a tábort.
szaboria1
@DND: Én m ég emlékszem a mikor a görögök jöttek tanultam is velük voltak jók és voltak rosszak is közöttük de Ők is a polgárháború elöl menekültek. És nem volt ekkora megaláztatásuk mint amit most ezek csinálnak.
dr. prédikátor
Már sokszor elmondtam!!!É R V É N Y T E L E N szavazólapot K E L L leadni!!!és akkor szophatnak a viktor szopkin és a seggnyaló fütyisz birkák!!!
I.raptor
@Béla333: Nna, látod, van, amiben egyetértünk!
Béla333
@I.raptor: És még csak káromkodni sem kellett...
justhpeter
Orbán ocsmányul akar manipulálni bennünket. Az 1290 migránst aláírta, mert természetesen pénzt kap érte az ország. Orbán a pénz fejében mindent aláír, mert csak azt lehet ellopni.
verőce21
@Béla333: (16:20) Miért nem olvasol vissza, már leírtam vagy két-háromszor, amit kérdezel. :)
Papuska1
A videó szokás szerint csúsztatások halmaza! Ott kezdődik, hogy a nyugati statisztikák szerint is 20 érkezőből egy a menekült, tizenkilenc a migráns! Arról sem beszél a videó, hogy mik lesznek az elosztás szempontjai. Nyilvánvaló, hogy nem az atomtudósokat és a beilleszkedésre alkalmasakat kapjuk, hanem a korcs selejtet. Abból pedig 10 is sok, nem, hogy több, mint ezer, ráadásul a jelzett szám közel egy éves. Az azóta érkezettek kel együtt ha az Unió ugyanezt a mechanizmust követi már tízezrekről van szó! Arról sem beszél, hogy nyugaton ezek saját szokásaik szerint akarnak élni. Mi ezt nem szoktuk tűrni! Végül vannak itt az utóbbi időszakban érkezett idegenek, nem is kevesen. Többségük balliberális, nem ezt a fajtát akarják itt szaporítani?
human
@Papuska1: Mindig hivatkoztok statisztikákra, de soha nem mellékelitek a hivatkozást hozzá! Ha azt akarod, hogy higgyünk neked, akkor linket is kérünk.
amaramaistanna
@Papuska1: Hol töltötték a fejedbe ezt a sok baromságot? Észre sem veszed, hogy mennyi butaságot írsz? Mi lenne, ha tájékozódnál, beszélgetnél a témáról értelmes emberekkel és nem a lakájmédia hazugságait mondanád fel, mint az aktuális házifeladatodat? Nehéz lesz neked, de próbáld meg , megéri.
hetöndöe
@Papuska1: "Többségük balliberális, nem ezt a fajtát akarják itt szaporítani?"
Balliberálisok a migránsok?
Te tényleg ilyen sötét suttyó vagy?:-)
Desischado
Na végre egy normális videó! Nagyon köszönöm! A gond az, hogy már a romákat is riogatják, hogy a migránsok miatt elvesztik a segélyt. Ritka aljas jellemre vall, tudatlan és tájékozatlan embereket hazugságokkal riogatni. orbánnak tényleg semmi sem szent!
Yoda69
Szuper! Ezt meg a birkak is megertik, olyan jol van megfogalmazva.
Papuska1
@amaramaistanna: Nagyon várom az igazi adatokat. Kérdésem: hány százalék nő és gyerek és hány százalék férfi? Hányan jöttek Szíriából, annak északnyugati ötödéből, ahol valóban háború van és hányan olyan országokból, ahol nincs háború? Szerinted egyáltalán, hol van most háború? Azért megjegyezném, ha valaki menekül, akkor normális esetben később, ha béke lesz, vissza akar térni a hazájába, mert ha nem, vajon ki építi újjá? Ha valaki bajban van, nem erőlteti a környezetére a saját kultúráját, nem hoz létre politikai képviseletet abban az országba ahova menekült, hiszen haza készül. Ha valaki a harcos férfiakat előre küldve azért száll meg, akár békésen is más tulajdonában lévő területeket, ott kiépíti a saját politikai bázisát és erőszakkal megpróbálja az elfoglalt területre ráerőltetni a saját kultúráját mert azt egyedül üdvözítőnek tekint, azt inváziónak hívják, aki pedig így jön, az durvábban agresszor, finomabban fogalmazva migráns, de nem menekült! Persze ezt Te úgysem érted! Ha emberevő afrikai törzsek jönnének, és égne alattad a tűz a kondérban, akkor is azt mondanád, hogy ezek szegény menekültek és tiszteletben kell tartani a szokásaikat?
Papuska1
@Desischado: Miért volna riogatás? Ezeket el kell valamiből tartani. Több segélykeret nem lesz! Csökken-e akkor az itteni cigányok juttatása? Nem kicsit logikus, vagy nem?
Papuska1
@hetöndöe: Igen azok! A tapasztalatok szerint egy idő után állampolgárságot szereznek és szavaznak. Szinte mind balra. Egyébként a helyhatósági választáson mindenki szavazhat, aki az adott településre van bejelentve. Kisebb falvakban, ahol nagyobb Szociális Otthon működik, az lesz a polgármester, aki jóban van az otthon igazgatójával! De ezt Te nem érted!
hetöndöe
@Papuska1: Állampolgárság meg nem is kell a szavazáshoz mi!?
Kik is adtak pénzért állampolgárságot?
Ugye azt nem gondolod komolyan,hogy a tavalyi migránshullámból bárki is szavazhatott Magyarországon.
Vagy naív vagyok képességeidet illetően?:-)
Azértis Moszkva tér
@Yoda69: Vidéki, képzetlenebb és csak MTV-t , Kossuthot fogyasztó emberek számára ez is túl hosszú, követhetetlen, nehezen értelmezhető.
Yoda69
@Azértis Moszkva tér: nekik eleg annyi hogy folytatjuk.:)
Macskaszem
Kár, hogy ezt a videót igen kevesen látják.
Papuska1
@hetöndöe: Mielőtt állítasz valamit, nézz utána! A helyhatósági választáson, aki ott állandó lakcímmel rendelkeznek, a lakcímük szerint választhatnak. Ehhez nem kell állampolgárság, csak lakcímkártya! Hangsúlyozom helyhatósági választásról van szó. Az országgyűlési választás más és az Uniós is.
Papuska1
@Azértis Moszkva tér: A csúsztatás és a hazugság valóban nem nehezen, hanem egyáltalán nem értelmezhető! Mi elől menekülnek ezek az emberek? Erre nem jött még válasz! Arra sem jött válasz, hogy a "menekült" milyen alapon rendezkedik be más ember földjén, tartós ott tartózkodásra, és hozza magával saját szokásait, amit az ott élőkre rá próbál kényszeríteni? Az Ő vallásuk szerint az együttélésünk antagonizmus, hiszen a mi szokásaink számukra szentségtörés, ha eltűrik, a saját vallási törvényeiket sértik meg! Mondjunk le a kereszténységünkről? Minden ünnepünk keresztény ünnep egy-két kivétellel. Változtassuk meg a mi világunkat az Ő kedvükért? Ez nem önfeladás? Erre mondom azt, ha egy emberevő afrikai törzs jönne ide, a liberálisok a bográcsban ülve, mikor tüzet gyújtanak alattuk, csak azt hajtogatnák, hogy el kell fogadni, ez a szokásuk.
hetöndöe
@Papuska1: Most komolyan elhiszed ezt a baromságot,hogy Szíriából idejön valaki,bejelentkezik egy lakcímre,kap lakcímkártyát és ezzel szavazhat is?Te tényleg nagyon hülye vagy.Linkeld már ide ennek a törvényi hátterét legyél szíves!:-)
karma1
@szaboria1: 15.46-ra: 3700 folotti eset a kotvenyesek szama, de osszesen mar 16 ezren vannak bent - de inkabb nyugaton vannak mar regen, terrortamadasokat szervezve, nekik csak az unios szabad hatarok kozti kozlekedes volt a lenyeg...

Szoval akkor itt mirol is rinyal a sok futyiszes? Nem kene talan rovidre zarni a kerdest, es megkerdezni, mi lesz a 16 ezer muszlim sorsa az 5 eves futamido letelte utan, es akkor most ki is epiti, de foleg KINEK a Bp.VIII. Gutenberg teri moszkot? (imahazat). Mert az meg izgalmasabb kerdes... Erre persze az egybites futyiszesek nem reagalnak, akar a strucc, a fejuket a homokba dugjak. Na, azert a szelvihar a seggukrol meg le fogja fujni a tollat, akarmit is probalnak ignoralni...
karma1
@hetöndöe: Hagyd a fenebe, papuska is elborult agyu fideszes,... Annyira sotet, hogy az mar szanni valo... Meg akkor sem kaphat senki sem utlevelet es szavazatio jogot, ha megkapja az allando letelepedest, mert az nem jogosit fel semmi masra sem, csak arra, hogy az illeto az orszagban minden megkotes nelkul vallalhat munkat es persze adozhat, viszont minden szocialis es egeszsegugyi szolgaltatast is megkaphat,. Ehhez viszont FIZIKAILAG evente minimum 270 napot kell eltoltenie az illeto orszagban.
Nem kell mindenkinek ismernie a polgarjogot, de aki muszajbol vegigcsinalta (mint en is), az kicsit joval kompetensebbnek erzi magat, mint egy papuska-felvilagosultsagu egyen.
szaboria1
@verőce21: Csak hogy értsd egy menekültre 200 ezer eurót adnának azoknak akik netán itt akarnának letelepedni. Ezért is csak kevesebb létszámú lenne mint anno a görögök vagy vegyük csak amiről sosem beszélnek a vietnamiak és az a rengeteg kínai, török akik szépen csurogva idejöttek. Csak már ott le kellene esni annak a bizonyos tantusznak amikor a pesti körúton végig mennek és török, kínai, görög büfék vannak úton útfélen. Már külön iskolájuk is kezd lenni mert annyian vannak. Már minaretet is akarnak építeni a törökök.
1magyar
@szaboria1: Adjon nekem a banya 200 ezer eurót mert én európai állampolgár vagyok és ide születtem, ide adózok,fizetek, a vén curva meg nem azért van, hogy a saját népei vagyonát szétosztogassa.
Orbán legalább a sajátjait védi.
szaboria1
@1magyar: AKKOR TÉGED AZ SEM ZAVAR, HOGY STIKÁBAN A KÍNAIK FOGNAK CSÖSTŰL JÖNNI HA MEGVALÓSUL A KÍNAIAK ÁLTAL ÉPÍTETT BELGRÁD BUDAPEST VASÚTVONAL. MERT ÉPP TEGNAP MONDTÁK ÍGY A KÍNAIK MÁR AZ EGÉSZ EURÓPÁT ELLEPHETIK. TÉGED CSAK AZ ZAVAR, HOGY CSALÁDOK MENEKÜLNEK A HÁBORÚ ELÖL.
1magyar
@szaboria1: Kínait sem engednék letelepedni, Európa az európaiaké!!!
verőce21
@szaboria1: (07:06) Azt írod: "... egy menekültre 200 ezer eurót adnának azoknak akik netán itt akarnának letelepedni" - kik adnának, és kinek? Il
Papuska1
@karma1: Nem értem miről beszélsz még mindig. Ha valaki bejelentkezik, lakcímkártyát kap. Itt most nem a munkavállalási engedélyesekről van szó, de ha állandó lakhelyet létesít (és megteheti) a helyhatósági választáson az útlevele, illetve EU-s országban a személyigazolványa és a lakcímkártyája alapján a helyhatósági (önkormányzati) választáson igen is szavazhat a lakhelyén, akkor is, ha nem magyar állampolgár!
Egy évet meghaladó igazolt itt tartózkodás után a menekült státusszal rendelkező először ideiglenesen majd véglegesen állampolgárságot kap. Így szavaznak a törökök Németországban, Ausztriában stb. Az országgyűlési választáson való jog megszerzése sokkal bonyolultabb, hosszabb, de többnyire egy idő után megtörténik.
szaboria1
@verőce21: Cicus nem csak írogatni kellene hanem híreket is kellene hallgatni igaz nem a magyart, hogy jobban legyünk tájékozottak.
Mily érdekes ma is csak a Pozsonyi találkozóról egyedül Orbán nem elégedett a Lengyelek Szlovákok is egyet értettek kvótáról szó sem volt hanem a határok védelmének a megerősítése.
verőce21
@szaboria1: (18:59) És hol ebben a válasz, arra amit kérdeztem?
szaboria1
@verőce21: Ehhez neked érettségi kell már adják is Az EU kasszából. Csak ugye erről vezíred nem tájékoztat benneteket.
verőce21
@szaboria1: Megvan az érettségim, megírhatod, vagy közöld a forrást!
szaboria1
@verőce21: Van google keresőd írd be és máris találsz több választ is. De kereshetsz a kormány oldalon ha van beléped oda.
verőce21
@szaboria1: (19:56) Valószínűleg ez olyan hír lehet, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! :)
szaboria1
@verőce21: Pedig már eddig is kaptak 19 milliárdot az EU-tól. Csak erről nem akarnak beszélni
verőce21
@szaboria1: (20:13) Várom a 200 ezer EU/migráns juttatású hírt!
"...egy menekültre 200 ezer eurót adnának azoknak akik netán itt akarnának letelepedni"?
szaboria1
@verőce21: Még egy kis adalék 61,9 milliárd euró lehet lehívni 2020-ig csak a menekültekre.
verőce21
@szaboria1: (20:20) " A haza nem eladó!" - ezt már Dobó is megmondta.
kukac50
Csak azok menjenek el szavazni akik a letelepedést kérők halálára akarnak szavazni.
Kinek van joga ahhoz,hogy ismeretlen sorsú emberek halálára szavazzon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.