Jövő februárban, márciusban kezdődnek el 139 járásban a Szupergyors internet program hálózatépítési munkái – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Szegeden, sajtótájékoztatón.

Deutsch Tamás: jön a Szupergyors internet

Magyarország lesz az első uniós országok egyike, ahol a közös európai határidőnél két évvel korábban, már 2018 végére valamennyi végponton – háztartásban, gazdasági társaságnál, közintézményben – elérhetővé válik a legalább másodpercenként 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette: ennek érdekében a következő alig több mint két évben 150 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

A felmérések szerint 900 ezer-1 millió olyan háztartás van az országban, ahol nincsenek meg a műszaki feltételei a szupergyors internetszolgáltatás kialakításának. Az internetszolgáltatók 2018 áprilisáig saját forrásból ezeknek a "fehér foltoknak" a 40-45 százalékát eltüntetik – tudatta a politikus.

A további több mint félmillió háztartás esetében pályázaton választották ki azokat a cégeket, amelyek uniós és hazai forrásból kiépítik a szükséges infrastruktúrát. A konvergenciarégióban 10 ezer kilométernyi légkábelt és 3 ezer kilométernyi alépítményben vezetett kábelt fektetnek le, ezek 86 százaléka üvegszállás technológiájú lesz – mondta a miniszterelnöki biztos.

Az első körben abban a 143 járásban írták ki a pályázatokat, ahol meghaladta a százat az érintett háztartások száma. A tenderek közül 139 volt sikeres, a támogatási szerződéseket megkötötték, a fejlesztések előkészítése, tervezése, engedélyeztetése folyik – tudatta DeutschTamás. Hozzátette: a beruházásokat végrehajtó társaságok, illetve konzorciumi tagok többsége a magyarországi internetszolgáltatásban már eredményeket felmutató kis- és közepes vállalkozás.

A kormány döntött arról, hogy a programban önerőből, illetve uniós támogatásból megvalósuló beruházások esetében a hatósági ügyek koordinációjáért a Csongrád megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde a felelős.

A kormánymegbízott elmondta, a szerepe elsősorban az lesz, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági döntések minél gyorsabban megszülessenek.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Remélem mire tökéletesen beüzemelik úgy 2018 elejére, akkor szupergyorsan elhúztok a ,,csúnyába"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Hiszem,ha látom,mint azt is,ha ők mennek.
nevemnick
Remélem mire tökéletesen beüzemelik úgy 2018 elejére, akkor szupergyorsan elhúztok a ,,csúnyába"!
Cicamama55
A Fidesz őrs internet felelőse. Nem értem,miért éri őt meg tartani, hisz évente egyszer szólal csak meg...
Mézike
Ez kell a magyarnak, nem a tisztességes kórházi , orvosi ellátás!
majd a várólistára tett betegek internetezhetnek mig fel nem dobják a talpukat.
cikicakk55
Nem ismerem ki magam az ilyen számítógépes szakszavakban.Fogalmam sincs mit jelent az,hogy Szupergyors internet,36 megabit,stb. Én egy 61 éves öregasszony vagyok,aki annyit tud a gépről,amennyit ahhoz kell tudni,hogy el tudjam olvasni a híreket,hozzá tudjak szólni ha akarok,na meg ha lazítani van kedvem akkor játszom valami Mahjong,vagy Bubble játékot.Még is valamiért nekem gyanus ez a nagy fellángolás.Tompika egyszer már megmentette a magyarokat az internet adótól.Illetve nem Ő mentette meg,hanem azok a fiatalok akik besokalltak,mert számukra szinte nélkülözhetetlen az internet és bizony a szülők sem biztos,hogy tudják fizetni a megemelt díjat.Én most ezzel a gyors internettel kapcsolatban azért félek,mert az én gépem kb 6 éves.Windows 7 van rajta.Vírusírtóra nem telik,még az internetet is a konyhapénzből spórolom ki.Szerencsére a család is bele egyezett,inkább egy kicsit kevesebb kaja,de ez az egyetlen egy szórakozás,mert másra nem telik.Na de mi van akkor ha ehhez a gyors internethez,egy gyors gép is kell? Az aztán már tényleg nem fog menni.Hitelre semmit soha nem vettünk,ezután sem fogunk.használt gépet nem veszek,mert sír rólam,hogy hülye vagyok a géphez,és úgy vágnak át,mint nyúlt a palánkon. Lehet,hogy ezzel a géppel már nem is fogok tudni internetezni,mert nem fogja bírni az iramot.Jó lenne egy kicsit több információ erről a lelkesítő forradalmi megoldásról,mert még az is kiderülhet,hogy mindent a megrendelők, a felhasználók fognak kifizetni.
papa.49
@cikicakk55: Nyugi a régi gépeddel is tudsz majd internetezni, csak nem fogod tudni kihasználni a gyorsaság előnyeit, amit leírtál az ezután is menni fog...Az egész csupán annyi hogy a vezetékes hálózatot átépítik optikai kábelesre,amin sokkal több adatot, sokkal rövidebb idő alatt tud továbbítani, a lehetséges gyorsaságot úgyis a géped határozza meg...
quadrocopter
Ó...ahogy közeleg a választás, lesz még ingyen tv, ingyen mosógép, ingyen mosogatógép, a közkekedési cég fizeti a bérleteinket, csak úgy kérdezem, hogy eddig miért nem volt annyira fontois a szuper net?
A mamának kell beadni az altató mellé!
nezelodo
Isteni hatása van az idő múlásának, és 2018 közeledtének! Van aki hülyül, van aki hiszékenyebb lesz, és van (nak) aki (k) egyre intenzívebben hazudnak.
Borsodi
A jól kereső internet felelős,nyugtatja az embereket.Szupergyorsan el tűnhetnétek már végleg az életünkből.
kkalman
Tompika! Neked ebből a fejlesztésből hány apró forintocska jut, hogy ennyire nyomod a szupergyorsat?
Desischado
@papa.49: Jól mondod, Papa. A kérdés csak az, hogy ha például CikiCakk55 gépe leamortizálódik, vagy akár az enyém - isten ne adja - akkor mit csinálunk? Mert újra még használtra sem telik, és az alkatrészek is baromi drágák. Tehát ha a gépünk behal, akkor végünk, mert nem tudjuk pótolni. És akiknek meg nincs is, azok hogyan használják ki a szupergyors internetet? Erre fogadok,nem gondolt tomika a bunkó egy bítes agyával!

@Szeparepa2: Szepa, csókoltatlak, megint nálad a pont! Épp erre utaltam, és igen, a kenyérre való hol marad? Majd 3D-én nyomtatunk, vagy mi?

@kkalman: Na, ez itt a nagy kérdés!
Cicamama55
@surdilloFUJT: Hogy tudjuk, még ott van az "élvonalban". :(
archive
A szupergyors net: 30 Megabit az egyenlő 3,75 Megabyte-tal, azaz Három egész 75!!! Vagyis kicsit gyorsabb, mint egy csiga..
Mindenki utána nézhet az internetszolgáltatók oldalán - talán ilyen lassú internetet már nem is hírdetnek..
Nessy
Ad 1.: ez az internet minden csak nem szupergyors.
Ad 2. Villany, PC, oktatás nélkül is lesz értelme?
Ad 3. Ki fizeti a havidíjat?
Ad 4. Páran jól járnak ezzel a biznisszel.
magyarbakancs
Internet kell.
Kell megfelelő munkahelyek, amiből meg tudsz élni.
Kell megfelelő oktatás, hogy tudjad használni.
Kell fogadóképes társadalom és benne olyan egyének kik használni is tudják a netet és nem csak közösségi oldalakat meg pornót nézzenek rajta.
wagabund
Emléxünk a netes tüntetésre? a hidi világítós-telefonok fotójára ? (ami amúgy év sajtó-fotója lett)..

Ugye nem? na a hatalom sem. főleg arra az igéretére, hogy baromi gyors változás lesz mindenki nagy-nagy örömére...ezért megbíztak egy net-szakértőt, hozza viharsebességgel tető alá a célt... nos ez a (címbeli)szakértő azóta csak nyilatkozgat, ígérget...
-amennyire csak lehet, az átadást el kell húzni a választásokig...értve vagyok? elmehetnek!
eszegfu
Megdöbbentő számok: 2015. III. n.évben 8.110 ezer internet előfizető volt, ebből a szolgáltatók 200 milliárd feletti bevételhez jutottak (frissebb adatot nem találtam). Azt gondolom, hogy ezen a téren egészen jól állunk. Ha valóban gyorsabb lesz az internet, akkor már "csak" a gépek cseréjét kell megoldani... ahogy @papa.49: irta, hiába lesz gyorsabb, ha a géped lassu... na erre hány háztartásnak lesz pénze + a gyorsabb internet csomagra, még akkor is, ha leviszik az ÁFA-ját 18 %-ra?! Pedig korszerübb gépek nélkül semmit sem ér a gyorsabb internet...
Eladott Ország
DeutschTamás : Jön a szupergyors internet. De nem lesz olyan gyors, mint a te házasságodon kivüli kapcsolataid.
desert
@archive: Na ez az... Gondolm azt várják, hogy majd magunk alá teszünk a gyönyörtől, hogy egy cikken belül 20x van leírva a "szupergyors" kifejezés, ami 30 Mbit-et takar... Értem én, hogy egy átlagos lakossági felhasználásra, közösségi oldalakhoz, böngészésre, egy-egy online videó megnézésére elég, de nem kéne megint átesni a ló hasa alatt, hogy ezitten kérem a szupergyors. Van lakossági szolgáltató, aki havi 4000Ft-ért gigabites kapcsolatot szolgáltat.
desert
@eszegfu: Annyira azért nem vészes a helyzet. Nem kell feltétlenül gépet cserélni mindenhol, sőt. 30Mbit-et azért 6-8 éves, középkategóriás gépek simán el kell hogy vigyék. A gigabites (1000 Mbit) sebesség na az más tészta, de, amint látjátok a 30 Mbit az nagyon nem 1000 :). Ráadásul, ha nagy sávszélességű kapcsolatot veszel egy ócsak hálózati kártyával rndelkező gép mellé, akkor az annyiban nyílvánul meg, hogy feleslegesen fizetsz a drágább netért, ami ugyan működik, de a géped nem tudja teljes potenciálon kihasználni, tehát működik, de a gép miatt lassú. Ez olyan, mint amikor 100-as benzint teszel a kispolszkiba :)
eszegfu
@desert: Kb. értem a lényeget... ezért is vettettem fel: minek a családoknak ez a "nagysebességü" internet, ha a gépük u. olyan lassu?! Nekem az az érzésem, hogy nem "létkérdés" ez a 150 milliárdos beruházás a gyorsaságért, a szolgáltatóké viszont értelmes, ha a "fehér foltokat" csökkentik. Ahogy irod felesleges pénzkidobás lenne ilyenre előfizetni, ha választhatok lassubbat... de kérdés lesz lehetőségem, vagy sem... nem tudom. Engem nagyon "elkerül" ez a fajta technikai tudás... de hát nem érthetek mindenhez?!:)
desert
@eszegfu: Hivatásomból kifolyólag természetesen támogatom a fejlesztéseket, persze tisztában vagyok azzal, hogy lenne más, fontosabb terület (példának okáért az egészségügy), amit sűrgősen fejleszteni kéne. Az tény, hogy a régióban elég tisztességesen le vagyunk maradva (ebben is), ahogy hallom a Románok már ezen a téren is bőven előttünk vannak.
Félreértettél, szerintem egy 30Mbps sebességre előfizetni nem pénzkidobás (nyílván akinek a napi betevő is gondot jelent, annak még ez is megfizethetetlen), ezt a sávszélességet a kőkori leletek kivételével a gépek kitudják használni. Az 1000 Mbps-re (jelenleg a lakossági piacon elérhető legnagyobb) mondtam, hogy ahhoz már kell vas és egy átlag felhasználónak felesleges. És még egy fontos szempont van, a szolgáltatók: most néztem utána, a T-betűs egy nevetséges 10 Mbit-ért kér 4050 Ft-ot, ugyanezért az összegért adja a D-betűs a tényleg szupergyors 1000 Mgbit-et, ha 2 év hűséget aláírsz neki (hűség nélkül 5000 Ft). Sajnos az utóbbi viszonylag kevés helyen érhető el, így a "nagyobbak" szépen vissza is élnek az előnyükkel.
eszegfu
@desert: Valóban félreértettelek... az "én készülékemben" van a hiba!:) Lassan, de világosodik már az "ég alja"... még nálam is! Az most már világos, hogy miért preferálod ezt a fejlesztést... de én mint laikus nem nagyon érzékelem a sebességet... azzal "főzök", amilyen nyersanyagom van! Ettől még nem állitom: nekem van igazam, nyilván fejlődni kell.
namihami
Ti itt mind szakmai és műszaki dolgokról és a gyakorlati felhasználásról illetve felhasználhatóságról beszéltek. Bennem viszont komolyan bújkál egy olyan érzés, hogy ez a ""beléptetőrendszer"" nem fog-e, a Tomink által egyszer már végrehajtott Dajcs-projekt sorsára jutni ismét. Lehet, hogy tévedek, de aki megégette a kezét, az már nem nyúlkál a tűz fele. Tomink már alkotott egy, a raktárban ""tökéletesen üzemelő"" rendszert, aminek az árelszámolásával a mai napig adós.
Hát, annyira nem szegény a srác, hogy igérni ne tudna. Ismételten.
archive
Mindenkinek ajánlom, hogy mérje meg a jelenlegi sebességét -- > www.netmero.hu/
(megabit-ben mér) és össze lehet hasonlítani Tompi szupersebességével (30 megabit) és azonnal rájövünk, hogy ez megintcsak "paraszt-vakítás".
Szókrakész
@archive: Nem lesz az, ha teljes egészében, "bedrótozzák az egész országot.

Én most 60/20-at fizetek elő, de valósan 25/2-3 "jön be".
Attól függ mennyi a egyszerre neten lógó felhasználó.
Szókrakész
Tök fölöslegesnek tartom fénysebességig kitolni a határokat.
És főleg hogy mennyiért?!?!?!
A gépektől fog függeni minden, mellette pedig az oldalakon megjelenő reklámok mennyiségétől és méretétől.
justhpeter
Vicc az egész, ahogy a "vidékfejlesztés" is az.
papa.49
Nekem most 50 Mbit/s előfizetve most mértem meg a teszttel az eredmény
letöltés 45.61 Mbit/s
feltöltés 19 94 Mbit/s
A késleltetés 22 milliszek.
Ezért fizetek 6000 Ft. ot, és most mielőtt bekötötték kiépítették az optikai kábeles hálózatot a városban...
eszegfu
@papa.49: Én is megmértem... de ahogy a Te számaidat nézem én nagyon "alultáplált" vagyok... nekem a letöltés 4,9 Mbit/s, a feltöltés 1,61 Mbit/s és amit végképpen nem értek az a "Ping 56 ms". Nekem a munkámhoz nélkülözhetetlen az internet, de nekem ez a "sebesség", ami talán lassuság inkább Hozzád képest, még soha sem hátráltatott!
papa.49
@eszegfu: Az a késleltetés, gondolom 10 Mbit/s hálózatod van.
eszegfu
@papa.49: Most már piszkálta a csőrömet és megnéztem: az én előfizetésem 15 Mbit/sec letöltésre és 5 Mbit/ feltöltésre szól. Azt gondolom, hogy akkor bármire is fizetek elő, ugysem annyi "jön" le... akkor meg mire ez a nagy "rohanás", ez a szájtépés?! Ez nekem hasonlit a gáz fütőértékéhez...néha 2 liter viz is nehezen forr fel, időnként viszont pillanatok alatt szénné ég az ennivaló.
desert
@eszegfu: "bármire is fizetek elő, ugysem annyi "jön" le..." Van egy olyan dolog, amit úgy neveznek, hogy garantált sebesség. Ez azt jelenti, hogy Te előfizetsz 15/5Mbps-re de a szolgáltató nem vonható érte felelősségre, ha nem jön annyival. Ezt a határértéket rendkívül "gerinces" módon valami nevetségesen alacsony értékekeken szokták meghatározni (pl 10-20-30 Mbps előfizuhoz 1Mbps) pont azért, hogy ha a kedves vevőnek kedve szottyan asztaltverni, akkor ők mutogathassanak, hogy a garantált sebességet elérik. Ha megnézedt itt: www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni
az alsó apróbetűs sorban írja a garantált sebességeket. De hogy ne csak szídjam őket, az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy régebbi ADSL technológiánál az is nagyon fontos szempont, hogy az efi milyen messze található a központtól, ahonnan a delej jön. Ez okozhat nagy mértékű sávszélesség vesztést. Nekem anno, amikor a 10Mbps-ről szerettünk volna nagyobb csomagot köttetni, azt mondták, hogy ADSL-en (kis pici telefonvezetékes csatlakozás) nem tudnak többet, köttessünk kábelnetet (koax kábelen, mint ami a tv-be is megy) az fogja bírni. Használtuk is jó pár évig, sokkal stabilabb és erősebb volt, mint előtte. Aztán elérhető lett nálunk is a digi és ma már optikai szál van behúzva a lakásba és azon megy. Szépen hozza is az előfizetett sebességet. Na, például ezért is érdemes hosszútávon fejleszteni országosan, mert az optikai gerinchálózaton elképesztő sebességeket lehet elérni és ki lehet iktatni az ADSL-t.
eszegfu
@desert: Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki ilyen értetlen... Aláirom: szükség van a fejlesztésre. Az én egyszerü felhasználói eszemmel viszont nem értem: 1-1 szolgáltatónak nincs lefedettsége bizonyos területeken, de miért?! (Az világos, hogy valamilyen dijat kell fizetniük a szolgáltatóknak, ha más cég szerkezeteit felhasználva szolgáltat.) Előbb, vagy esetleg a sebesség növelésével együtt nem ezt kellene megoldani?! Tudom, hogy egy kis pont vagyok, de engem szörnyen idegesit, hogy a telefon+internetet 3 szolgáltatóval bonyolitom (+külön a TV), a lefedettség hiánya miatt... legalábbis minden évben ezt tapasztalom, ha próbálom "egyesiteni".
papa.49
@eszegfu: Nyűgös lehet elhiszem, de csak én is a desert által leírtakra tudok hagyatkozni...
Nézd itt nálunk 3 szolgáltató csinálja a szolgáltatást, az invitel a telecom, és a digi, mindegyik más rendszert használ, az oszlopon egész erdő van kábelekből, és elosztókból...
A telecom most itt belecsapott a lecsóba rendesen kiépítették az optikai kábel hálózatot, és az üzletkötőjük végig járta a települést, és sorba kötötte az új szerződéseket, azt látni kellett volna mi volt az inviteles iroda előtt szeptemberben, sorra hordták vissza az eszközöket, az átlépett emberek, persze mi is, már untam az invitel taknyoskodását az örökké összetörő képet, a kimaradozó hangot, azt hogy az állami csatornák kivételével a többi vagylagos volt mindig, mert azokon soha nem volt ilyen...
papa.49
@eszegfu: A szerződésedben milyen rendszerű internet szerepel mert ha ADSL. akkor nem csodálkozom hogy ilyen értékeket produkál a mérés, tudod hányszor kiszállt ide a szerelő mikor bejelentettem Gödöllőre hogy kaki a net, rengetegszer, jött és mérte akkor jó volt, csak ugye nekem is szakmám ez mutattam neki hogy kb. 10 perccel előtte mi volt, erre ugye már nem tudott mit mondani, szerelő elment este megint a 60 mega helyett jó ha volt 38-42 mega, ezért nagyon megörültem mikor jött az üztletkötő, mindjárt meg is csináltuk az új szerződést, persze tudom ez téged nem vigasztal...
desert
@papa.49: Én a T-vel kűzdöttem évekig. Volt hogy 2 hónapig nem volt netem a házban az emeleten, mert sz*r volt a modemen a konfig és a végén 1-2 megával csordogált 1 gépre kötve a 30 helyett. Ha rápakoltam az ellenőrzötten kifogástalan állapotú routeremet, akkor megállt, IP címet se kaptam. Érdekes módon, amikor felhívtuk őket és nagybátyám egy pár perces üvöltést rendezett, 3 percen belül hogy-hogynem észheztért a modem is. Persze meg lett magyarázva, hogy én vagyok a hülye, mert csak újra kellett volna indítanom (2 hónap alatt kb 36x megtettem, de az nem volt baj). Aztán szépen önkényesen elkezdték elvenni a tv csatornákat is, a végén volt a kb 50 csatorna helyett 15. Na ekkor lett elegünk belőlük és addigra végre a Digi is elért hozzánk, úgyhogy váltottunk. Nem bántam meg, 500 megás net (néha lemérem, 450-nél még soha nem volt kevesebb), telefon, tv (vagy 70 csatorna) bagóért. Néha van 1-1 kisebb üzemzavar, de abszolút túlélhető, ahhoz képest meg pláne, amit az elején leírtam.
papa.49
@desert: Nekünk most klasszisokkal jobb minden mint volt az lnvitelnél, hogy meddig azt nem tudom, de sajnos itt nincs a diginek vezetékes hálózata, csak a tv. t tudják adni, paraboláról, nekem meg fontos a net nagyon a melómhoz...
cikicakk55
@Desischado: Köszönöm,hogy az érdekemben is felszólaltál.. Tudtok valami ötletet adni? Már mint nem a hozzászólók,hanem Tompikáék.Ez az én 6 éves gépem már így is elég lassú.persze kapott a jó tippeket,reklám formájában,hogy havi,évi,30.00ft évi 80.000ft ért micsoda biztonságot garantálnak a gépemre.Senki nem tudja feltörni,biztonságban lesznek a dokumentumaim,csak épp azt ne írják,ha nem tudja követni az előírt sebességet,akkor mit csináljak a gépemmel.esetleg ez a 6 éves gép olyan ügyes,hogy automatikusan veszi át a sebességet,nekem semmibe nem kerül.Fizessem ki a védő eszközöket,amivel eddig nyaggattak és akkor alleluja,megy a gép.A helyzet az,hogy nincs pénzem minden féle titokmegőrző szoftvercsodára.Olvasta,hogy van akinek telik rá,még is kiderült minden disznósága Az én gépemen családi fotók,játékok,zenék vannak.Semmi titkos dokumentáció ,nincs bánkártya pink kód,nincs jelszavas banki fiók szám,Kár feltörni,mert ez egy egyszerű,kétkezi nyugdíjas ápolónő. A gépem nagyon nehezen tudom finanszírozni,hogy legyen internetem Ketten nevelünk a férjemmel egy mentőápolói diplomát tanuló gyereket. Még 2 év Ő vállalata,hogy nem megy,nyaralni,nem megy moziba,nem fagyizik,nem jár strandra.nem eszik édességet,gyűjti a vasat és viszi a méhbe( nem kopott vas) csak ne vegyük el az internetet.Ő mindenről lemond,csak a barátaival tudjon beszélgetni,az iskolához is nélkülözhetetlen a gép.A dolgozatokat előző nap az internetről le vett anyagból tanulják meg Mi is mindent megteszünk,hogy maradjon annyi,hogy internet legyem.nem követelőző a gyerek,el van 2 cipővel,két nadrággal, 2 pólóval Mi is hozzá járulunk természetesen a párom parkinosnos neki renget gyógyszere van,neki muszáj folyamatosan szedni,mert vissza esik évekre.Én viszont epilepsziás vagyok,így ha nem veszem be a gyógyszerem ugyan oda jutok a roham után ahonnan elindultam,Nálam nem marad olyan látható nyom.Így tudunk megspórolni annyi pénzt,hogy boldog legyen a család.csak bízni merünk,hogy a szuper gyors internet gép csere...
papa.49
@cikicakk55: Nyugodj meg nem kell cserélni a géped, ha 6 éve vetted nem lehet annyira ósdi...
Ahhoz hogy a híreket olvasd nem kell semmilyen védelem, a reklémokkal legyél óvatos amiket örökké az oldalra tesznek, ott lehetnek meglepetések, ha megírod priviben milyen a géped. és milyen program fut rajta küldök neked ingyenes vírus írtó programot amit feltölthetsz a gépre, és teljes biztonságban lehetsz.
Üdv. papa.49
Desischado
@archive: Hát én megnéztem, és íme az adat: Letöltésem:
37,1 mbit/sec
Feltöltésem:
5,98 mbit/sec
Nem tudom, hogy ez mennyire jó, de nekem megfelel, tudok csinálni mindent, és ez a fő.
@cikicakk55: Látom neked is kijutott a jóból. Sajnos, vagyunk így többen is. Egyébként nagyon szivesen, és szolgálnék is pár jótanáccsal. Vannak a neten ingyenes vírusirtók, ugyan csak az alap védelem ingyenes, de az is több a semminél. Én a Panda free antivírust ajánlom, igaz angol nyelvű, de eléggé biztos. És van egy másik ingyenes, nagyon szuper kis program, amit akár naponta lefuttathatsz, és kiirtja a vírusokat, mert ezek a vírusirtók sem találnak meg mindent. Magyar nyelvű, Malwarebytes Anti-Malware a neve. Majd megkérdezem a kisebbik öcsémet, hogy mit lehetne csinálni a gépedel, hogy gyorsabb legyen, de egy biztos tippem nekem is van, egy memóriát kellene valahogy venni bele. Ha két memória van a gépedben, akkor máris gyorsabb. Remélem, tudtam valamit segíteni.
Most olvasom, hogy PApa már igért segítséget, ez remek. A reklámok tekintetében igaza van PApának, hogy kellemetlen vírusok is lehetnek benne és lassítják a gépet, de ezt a Malware programmal semlegesítheted. Valamint az Adblock plus-t töltsd le a böngésződbe, és volt reklám, nincs reklám! Üdv!
archive
@Desischado: Hát ezaz.. 37,1 mbit-es sebességgel normálisan lehet netezni, teljesen átlagos a mindennapokban. Akkor miért állítja be úgy Tompika, hogy a 30 mbit szupergyors??? És ájuljon el most aztán mindenki!!!
Profonn
Mer a zinternet jó ! Értem ? Nyilatkozta Deutsch Tamás.
glorianna
"30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors " ... aha. Vagy lesz, vagy nem lesz, de szupergyors biztosan nem lesz. Ilyet (és ennél sokkal többet) havi párezer jó magyar forintért minden szolgáltató tud, a hálózat is ki van építve már egy ideje.
cikicakk55
@papa.49: Drága papa! Most megnyugtattál,mert tényleg olyan bajban vagyunk anyagilag,hogy néha már bánt,hogy az internetet befizetem,ahelyett,hogy azon is ételt vennék.A fiam szokott csitítani,hogy ne idegeskedjek,mert neki sokkal többet ér az internet mint egy szelettel több zsíros kenyér..Nem jár strandra,nem jár moziba,nem jár koncertre,,nem ül be a haverokkal egy sörre sehova,nyaralni 4 éves korában volt utoljára.Ilyenkor tényleg azt érzem,hogy nem vehetem el az utolsó játékát is. nehéz ez,de így,hogy legalább nem kell új gép hozzá ez nagyon sokat jelent.Meg is írom neki sms-ben azonnal,mert most koleszban van.Még egyszer köszönöm,jó egészséget és maradj ilyen kedves segítőkész ember.ha ilyenekből állna az ellenzék,mint te vagy,a Fidesz már csak egy rémálom lenne.@Desischado:
papa.49
@cikicakk55: Nem jár ezért köszönet szívesen segítek, ha tudok, bármelyik rendes embernek aki a környezetemben van...
cikicakk55
@Desischado: nagyon szépen köszönöm a segítséget.Amit írtál annak a legnagyobb része számomra kínaiul van.PLd:Hogy kell memóriát venni? Azt sem tudom milyen a gépem típusa.A nagy fiamtól kaptam,az övé volt,de ő vett egy újat magának.Addig nekünk volt egy laptopunk,de az olyan lassú volt,hogy 20 perc alatt állt át másik weboldalra. Most ez a gépem asztali,toronnyal működik.Ez jó,mert ha elromlik a billentyűzet,lehet venni másikat, a laptopnál meg mehet a szemétbe.Ugyan így van jó pár alkatrész benne,amit ki lehet cserélni,bár azokat már nem ismerem, a fiam mondta. Eddig egyszer volt gond vele,az egér romlott el Mostanában meg a billentyűzet makacskodik,hiába nyomom a caps lock-ot,nem ír nagy betút.A másik amit nem értek az" Valamint az Adblock plus-t töltsd le a böngésződbe, és volt reklám, nincs reklám!" Ezt egyáltalán nem értem.nekem is van vírus irtóm,csak nem fizetős. Az avast-ot raktam fel,mert az egy évig jó,na meg megtanított a fiam az " eset online scanner" használatára.Azt nem kell telepíteni,online működik és az akkor éppen minden ismert vírust megtalál. Ki is javítja.Az én gépemen nincs sok cucc,így fél óra alatt kész.Köszönöm szépen,hogy ilyen kedvesek vagytok és segítetek.A jó tanács néha sokkal többet ér a pénznél. Szia!
Desischado
@cikicakk55: Kedves, a memória a gép emlékezete, az tárolja a dolgokat, és gyorsabb lesz a gép tőle. Egyébként egy kis keskeny téglalap alakú lemezke. Alkatrészként lehet venni, csak tudni kell, milyen a gép tipusa. Az Adblock meg egy program, írd be a keresőbe, hogy Adblock plus letöltés, megjelenik az oldal, ahonnan elindíthatod a letöltést. Letöltöd,és akkor fent megjelenik baloldalt egy kis ablak, és engedélyt kér a Firefox böngészőjére letöltésre. Nekem Firefox-om van. Elindítod a letöltést, utána újraindítod a letöltést, és nem lesznek reklámok a gépeden. Az Avast is jó vírusírtó, és a másik program, amiről írtam, azt is érdemes letölteni, mert azokat a vírusokat is elintézi, amit az Avast sem vesz észre. De az is jó, amire a fiad megtanított. Az öcsémmel meg mihelyst tudok, beszélek, hogyan lehetne a gépeden gyorsítani. A klavit meg próbáld meg portalanítani, és ha akkor sem lesz jó akkor másikat kell venni, vagy írsz kisbetűvel, ettől nagyobb baj ne legyen. Remélem, tudtam valamicskét segíteni.
Az asztal gép százszor jobb, mint a laptop, pontosan azokért a dolgokért, amiket írtál. Minden jót nektek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.