Nem tudja eljuttatni az üzeneteit a Fidesz a fiatalokhoz – a hvg.hu cikke szerint ez a probléma foglalkoztatja most élénken a kormánypárt kommunikációs csapatát. A belső felmérések szerint a 16-25 éves korosztálya korcsoport szinte egyáltalán nem érdeklődik a politika iránt.

Nem olvasnak napi- vagy hetilapokat, nem néznek híreket a tévében, nem hallgatják a rádióban sem, és még a Facebook-hírfolyamukba sem nagyon engedik be a politikai híreket.

 „Szinte szavakat sem találni arra a tájékozatlanságra, amelyet ez a korosztály általános politikai és gazdasági kérdésekben mutat” – írja a hvg.hu a párt belső, „médiafogyasztási szokásokat vizsgáló közvélemény-kutatásai” alapján.

A tanulmány szerint az ország általános politikai tájékozottsága is siralmas: 10-ből 8 ember keveri például Szijjártó Pétert Zuschlag Jánossal.

A cikk szerint a Fidesz nagyjából erőből oldaná meg a problémát: a végletesen leegyszerűsített üzenetekkel az a helyzet, hogy

„ha nem tesszük eléjük, kikerülhetetlenül, egyszerűen nem jut el semmi, úgyhogy nincs más eszköz, mint belemászni az arcukba.”

- nyilatkozta a lapnak egy kormányzati kommunikációt és annak nehézségeit közelről ismerő fideszes forrás.

A fiatalok arcába kell másznia a Fidesznek

Fiatalok a Strand és a B.my.Lake fesztiválon Zamárdiban (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Leszarják a Cigánybáró sikereit...Egy dolog azért foglalkoztatja őket.Minél előbb elhúzni ebből a kretén országból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Szíjártó , Zuschlag? Melyik nem volt még sitten?
Na ez a különbség!
Clavigo
Leszarják a Cigánybáró sikereit...Egy dolog azért foglalkoztatja őket.Minél előbb elhúzni ebből a kretén országból.
sokanvagyunk
A FIDESZ már rég nem fiatal és főleg nem demokrata, hanem arcba mászó tolvaj banda hírébe jár.
Hajcihő
Juhé! Ez aztán a zseniális elképzelés! Csak így tovább fidióták!
Emlékszem ám rá, hogy annak idején az átkosban az elvtársak - kisdobos, úttörő és kisz alapon - úgy belemásztak a pofánkba, hogy minden tőlük harsogott!
Mi is lett az eredménye?
Hát az, hogy magasról leszartuk őket, mi több úgy megundorodtunk tőlük, hogy '89-re, több, pofábamászást megtapasztalt korosztály együtt, elhajtottuk az egész mocskos csürhét a jó, édes, egypárti édesanyjuk kínjába!
Ha valamit gyűlölnek a fiatalok (bocsánat, hogy lelkileg nem voltam hajlandó megvénülni, és ezért emlékszem ám rá), hát az, ha megmondják nekik, hogy mi a frankó és, hogy merre lógassák a nyelvüket!
Hát nem!
Ez SOHA, SEMMIKOR egyetlen egy politikai közösségnek sem sikerült a történelem folyamán!
Mondom: SOHA!
Ez a bizonyos - 16-25 éves - életkor az a fejlődési szakasz az ember életében, amikor elkezdi (és negíjából befejezi) az egyén a maga identitásának a keresését, meghatározza a társadalomhoz való viszonyát és - igen - éázad az éppen fennálló hatalmi rend ellen!
Hát kedves Fidesz, most - sajnos - ti vagytok hatalmon, a ti valós és vélt hülyeségeitek, mocskosságaitok, agressziótok és egyéb dolgaitok ellen lázad az ifjúság!
Na ezért sem jó túl hosszan - akár csak nyolc éven át is - hatalomban maradni, na pláne, ha még bele is rúgtatok ebbe a korcsoportba (lásd, pl. a köz- és felsőoktatás siralmas monopolizálása, elporoszosítása, a kéréseik, igényeik, jogos elvárásaik semmibevétele), na hát akkor nem fognak benneteket csókdosni, kekblükre ölelni, mi több, ha - csak egy pillanatra - felbuzog bennük az érdeklődés a politika iránt, hát - általatok igencsak megalapozott - kritikai hevületükben, úgy be fogják veletek szemben húzni az X-et a választáson, hogy - akár mindörökre - elbúcsúzhattok a hatalmatoktól!
Aztán meg az ifhúság nem hülye ám, még akkor sem, ha annak akarjátok látni!
Nem fogja az orrorokra kötni, hogy - netán - mégis érdeklődnek valamelyest a politikai iránt, csak éppen nem a ti politikátok iránt!...
Eladott Ország
"Lánczi András NER­ filozófus, korrupció­ ideológus óta ütötte fel igazán a fejét, hogy tudniillik az az ő legfőbb politikájuk. Ez a sajátos nyelvezet azokhoz az őszinteségi rohamoknak álcázott stratégiai elszólásokhoz köthető, amelyeknek célja, hogy a lopással, korrupcióval, jogállam ­rombolással, szabad rablással, zsákmányszerzéssel és általában káros jelenségekkel kapcsolatos fogalmakat olyannyira közönségessé és semlegessé erodálják, hogy azok egyre kevésbé érjék el a társadalom ingerküszöbét. Mert így tovább lehet pörgetni a lenyúlást és fel sem emeli a fejét a birka. Van valami megdöbbentő abban, hogy az alkotmányosság őre hat évnyi ámokfutás után belebassza az arcunkba, hogy hát igen, sajnos a lánglelkű forradalmár tanítványából idegrendszeri bajokkal küzdő, gátlástalan diktátor lett és igen, ő ezt kénytelen­ kelletlen végignézte. Hol voltál eddig, drága barátom? Vagy ez már az MNB-­ről szóló alkotmánybírósági normakontroll előremagyarázása, netán aktiválódott a süllyedő hajó versus patkányok gomb és készülünk a posztviktoriánus időkre?
Előfordulhat, hogy Stumpf kolléga nem ehhez a stratégiai vonulathoz kívánt igazodni, de tény,
hogy módfelett undorító, amikor antidemokratikus kormányok aktív emberei moralizálnak az
általuk épített, szolgált és kiszolgált rendszer visszásságairól. Akik félrefordították a
fejüket amikor pártszékházat kellett eladni és mindent szétprivatizálni a ’90­-es évek elején, most meg arról magyaráznak, hogy az új generáció lop, mintha nem lenne holnap. Nem, Stumpf úr, ezek ugyanazok, mint 25 éve, ugyanúgy lopnak, mint 25 éve, semmi szükség a ködösítésre. És ez nem a Fidesz körül történik – ahogyan ön állítja – hanem a velejéig romlott belsejében. Hol van már az, hogy Stumpf István (2010. júliusa óta) alkotmánybíró őszinteségi rohama, aki a „Polgár és jogállam – Egy szakkollégiumi generáció metamorfózisa” címmel megjelent esszéjében – mint a címe is mutatja, a Bibó Szakkollégium harminc évvel ezelőtti generációjának átalakulásáról...
Peller Anikó
"arcába kell másznia a Fidesznek"

Nagyon jó ötletnek tartom, hajrá fiatalok csak keményen !
Aki Én
Már látom, ahogy a Sziget-fesztiválon kígyózó sorok vannak a pénztárnál, mert addig nem kapnak jegyet, míg el nem olvasnak egy dakota idézetet, vagy, hogy aznap miért teljesít jobban az ország.
Vagy például kapnak 5.000,- bözsi utalvány a Balaton Sound-ra, amit a kormány sátorban lehet elkölteni propaganda vetítés közben.
Az nem elég ha butulnak, az kell, hogy a fideszre szavazzanak. A nyuggerek lassan kikopnak, kell az utánpótlás. Az már tisztán látszik, hogy a még aktív korosztály kezd leszokni a fideszről, a még nem aktív pedig még nem is tud róla.
not me
A magyar lányok már nem olyan szépek, mint régen.
Amióta orbán uralkodik, a magyar lányok is csúnyábbak lettek.
Szókrakész
"A belső felmérések szerint a 16-25 éves korosztálya korcsoport szinte egyáltalán nem érdeklődik a politika iránt."

Fel kéne ébrednetek.

Volt az x, y, z generáció.
Most már a ultra ABC generáció jön.

Leszékletelik az agymenéseiteket, hazudozásaitokat.
Meddők a ti propagandátokra.
De a baloldaléra is.
Szókrakész
" „Szinte szavakat sem találni arra a tájékozatlanságra, amelyet ez a korosztály általános politikai és gazdasági kérdésekben mutat” "

Mert nincs fölös neuronjuk a sok hazugságcsomagra.

Egyszerűen csak élni akarnak.
kissé felnőttem
tőbb eszük van mint akik mindezt elvárnák tőlük.
csabból is folyik már.
médiából már árad. hát ? el és le márcsak kapcsolhatunk, vagy ???
mint annó a falvakban kisbiró dobbal,
majd hangszóró, átváltás, munkatáborra.? ( tömegtájékoztatás koncentráltan )
Nem kérnek abból ami zajlik erre nem vevők. ÉS ? egyre csak tőbben lesznek majd beszólnak, akkor lehet majd elgondolkodni azok már a nevelésetek, lesz net adós kedvük
kissé felnőttem
Tecnikássabban Jó a tűzfaluk mint a számítógépnek
picike1
nem foglalkoznak a politikusokkal és jól teszik e szerintem igen jól teszik a fiatalok az élet nem a politikáról szól hanem a szeretettről szól . jó a tüzfaluk nagyon !itt az ész nem másütt!!!meghal mindenki de addig nem mindegy hogy él ?!
panellproli
Sajnos belemásztak már ezek a rothadékok nem csak a pofánkba, de már a belünket is kitaposták.
Desischado
@Hajcihő: Nálad a pont, mindent leírtál! Ez nem fog a rablóbandának sikerülni, az biztos! Viszont az gond, hogy szavazáskor sem mutatnak aktivitást a fiatalok, pedig kéne!
eugen4402
Az arcba mászás már az utolsó művelet lesz.
Előtte a tenyérbe mászást kell művészi fokon megtanulni, és jelentem, a Fidesz mindenkinél jobban teljesít...
Jozefina
Csak nehogy a fiatalok másszanak a fidesz-kdnp arcába!!! ??? Ami igaz a fiatalok kicsit összekaphatnák magukat a saját érdekükben!!!
kukac50
A fiatalok tudják,hogy hazudik a Fidesz és nem érdemes olvasni Róluk!
Nem akarják,hogy a hazugságaikkal befolyásolhassák Őket!
Mindenki látja a környezetében,hogy hogyan élnek annak alapján letudják vonni a tanulságot,romlott a környezete életszínvonala vagy javult. Felénk romlott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.