Az óraadóként dolgozó tanárok januári megbízási díjainak utalása február elején volt esedékes. A Közép-Budai Tankerületi Központnál egy érintett jelezte, hogy a teljes bér helyett mindössze 1 forint értékű utalásról kaptak jelzést a banktól „munkabér átutalás” közleménnyel. Tájékoztatást azóta sem kaptak a Klebersberg Központtól vagy az illetékes Tankerületi Központtól. A fizetések végül külön jelzés nélkül még a törvényi határidőn belül, egy hét késéssel megérkeztek – írja az Átlátszó.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Huuu, azannya! vitya, nem fizetted egy picit tul a tanarokat? Nem fog ebbe belerokkanni a koltsegvetes?? Nehogy aztan ne tudd meghosszabbitani mangalica meszaros kisvasutjat Lovasberenyig, mert agyonfizetted a pediket???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
viccesek .pedig köztudott hogy ők még a viccet se értik és ezért nem szeretik.
karma1
Huuu, azannya! vitya, nem fizetted egy picit tul a tanarokat? Nem fog ebbe belerokkanni a koltsegvetes?? Nehogy aztan ne tudd meghosszabbitani mangalica meszaros kisvasutjat Lovasberenyig, mert agyonfizetted a pediket???
aremy
@karma1: a ferke ennyit vett fel fizetés gyanánt! ha neki jó volt akkor a tanároknak se lehet rossz.és ha nem emelték vola ugye ugye.
sokanvagyunk
Azért ez nem semmi... - akkor lenne annyi, ha készpénzben kapnák, kerekítve. :(
Dr plágium
Ennyire értékeli a pedagógusok munkáját? Akik a jövő nemzedékét tanítják, nevelik? Remélem a fejeseknek csak 2 fillért utaltak.
namihami
A villany, víz, gáz és egyéb csekkek valamint a közértek pénztáránál is elfogadják a magyarázatát a Klébersbergnek, hogy majd fizetnek 1 hét múlva, mert az még benne van a törvényi határidőben?
Vagy addig nem kell enni, inni, fűteni? ÜGYES.
karma1
Egyforintos nem is letezik, csak a banki papirelszamolasban...
MA beszeltem a tanarno baratnommel, aki tavaly novembertol van nyugdijban: "lelkesen" kozolte, hogy "hurra! 48500-rol felemeltek a nyugdijat 49200-ra! Valamint a postas meghozta a karacsonyi villanyszamlat is, 44700 forintrol, mivel a 92 eves anyukaja fazott a hidegben... Mondta, hogy HURRA! Most mar csak azt kell kisakkoznom, hogy mire koltsek: villanyszamlara, gyogyszerre, vagy esetleg reggelizzek egy hetig, vagy ebedeljek ketszer?"

(Erzsebet utalvanyt viszont valoszinu, hogy valamilyen adminisztracios hiba folytan elfelejtettek neki kezbesiteni... Hmmm...
Asszem , no comment.,. kulonben a modi ki talalna rugni innen...
aremy
@karma1: nem is adták fel! mert ők nem hülyék!
nezelodo
Ne panaszkodjon a túlfizetett tanerő, a régi klikknél amikor "nem tartoztak senkinek" azonnal küldték a levelet hogy el ne felejtse bevallani a tokáshivatalnál a búcsúpénzt, a mani meg három négy hónapra, többszöri felszólítás után érkezett meg.

Milyen fájdalmasra sikeredett volna a Tiborc vejkó panasza, ha a led pénzek is ilyen vontatottan érkeztek volna az átb...ott önkormányzatoktól?
Eladott Ország
Jelesül így hangzik a kérdés: Hová tűnt a kádári kisember?
Aki elég idős, emlékezhet még a soha, semmiért felelősséget nem vállaló, behúzott­ nyakú szürke kis irodistára. Arra, aki egyes szám első személyben nem is tud fogalmazni. Akinek az én nem létezik, csak az ők. Végső esetben: mi. Értelemszerűen ő ott sem volt, ő semmit nem csinált, semmiről nem tehet. Ő nem felelős. Soha, semmiért. Na, ez a kisember lehet most a KLIK­-ben. Meg mindenhol máshol is. Gondolom. Most a KLIK a kádári kisember! Ő mit csinál? Mutogat a szolgáltatóra. Az a bűnös! Édes jó Istenem! Ezek soha nem fogynak el? Nem csodálkozom hiszen a KLIK végső soron, a fideszes oligarchák pénzmosodájaként hozták létre.
Nagy Mária
@Eladott Ország: Ez jár nekünk! Mire átmossák így összemegy. :)
dr. prédikátor
vajon hogy fogják felvenni az 1 forintot a tanarak???
Dr plágium
@karma1: Szerintem a Bözsit azért nem kapta mert csak novembertől ment el nyugdíjba.
Edmond Dantes
Puritán kormányunk azt üzente a pedagógusoknak:aki a kicsit nem becsüli,az a nagyot nem érdemli.Ők például azért kapnak qrva nagyot,mert a kicsit is megbecsülik,azt is lenyúlják.
kisrigó
@karma1: Egyetértek! Minden benne van! Megáll az eszem, de majd jön a hiteles magyarázat: "f é l r e é r t e t t é k! Ez csak előleg!
quadrocopter
Rétfalusi-Debyl Benczének mostanában esett ki a száját az, hogy ápolói és pedagógusi fizuk annyira megemelve, hogy csak na!
Nagy Mária
@quadrocopter: " hogy csak na!" Ez nagyon igaz, nagy dőzsölést lehet rendezni belőle, a szeptemberenként beharangozott újabb lépcsős emelés kb. bruttó 10 ezer közel 40 év munka után. Az utolsót pedig jogellenesen, utólag átnevezték minőségi munka bérpótléknak, amit nem kap meg mindenki.
quadrocopter
@Nagy Mária: Mindig azt mondtam, egy bettűt sem hinni a mocskos hazug hordának, itt már az sem biztos, ami elmúlt, lásd a visszaható hatályú törványkezést!
qxy
Azért tegyük hozzá sok olyan tanár van aki ennyit sem érdemel.
egy eset. .- A lényeg,le adom a kurva anyagot,aki figyel az figyel a többit leszarom.amógy is nem soká tavaszi szünet. Na meg nyári, meg téli, meg Isten tudja milyen szünet, az évből mennyit is dolgozik?? Na most nem érdekel hogy ," MEEE AZÉRT TANÚÚÚLTAM DIPPPPLOMÁM VAN" Csezd meg. akkor is tudtad hogy ebből nem élsz meg nem?Na meg apró dolog. mennyi egy tucat?? 10 ből, 2 tudta.a mutatós órát, a 18 éves léány nem tudja leolvasni hány az óra vekker úr. Vagy az " Észbontó című műsor. és ezek, mind jártak suliba.Nekem is volt egy szomszédom otthon. a háromszög vonalzót rá fogta a tanárra, hogy " Fel a kezekkel te piszkos náci" és nyolcadikos volt.ma diplomás tanár ként rokkant nyugdíjjas. de két évet tanítani kellett neki. Namit taníthatott ez a zakkant pöcs? Ma meg sír hogy kicsi a rokkant nyugdíjj, mert ő többet érdemelne mert " dippplomás"
Borsodi
Orbán megmondta nem kell nekünk az euró, jó nekünk a stabil forint.Értsétek szó szerint.!

ORIGO2015.06.03. 11:30269
Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Ha a kormány megfelelő pénzügyi, a nemzeti bank pedig jó minőségű monetáris politikát folytat, akkor a nemzeti valuta egy tízmilliós országban kifejezetten erőforrást jelent - mondta Orbán Viktor.
A miniszterelnök szerint Magyarország lényegében be tudná vezetni az eurót, ahogy Lengyelország is, a napokban véget ért lengyel elnökválasztáson mégis lényegében az euró ellen szavaztak. Orbán Viktor számára is korábban vonzó és logikus gondolatnak tűnt az eurózónához csatlakozás, de a 2008-as gazdasági válság felszínre hozta a rendszer problémáit.

Magyarország kivár
Magyarország, csakúgy mint Közép-Európa, ma kivár. Azok a kisebb országok csatlakoztak, elsősorban a balti államok, amelyek mérete eleve kétségessé tette, hogy a saját valuta nagyobb biztonságot jelent-e. Magyarország, Csehország és különösen Lengyelország esetében a saját lábon állás ma versenyképes alternatíva - mondta Orbán Viktor a Napi Gazdaságnak.

Orbán Viktor
Fotó: Szabó Gábor - Origo
A miniszterelnök szerint ha a kormány megfelelő pénzügyi, a nemzeti bank pedig jó minőségű monetáris politikát folytat, akkor a nemzeti valuta egy tízmilliós országban kifejezetten erőforrást jelent. Ehhez az államadósságot tovább kell csökkenteni, hogy azon keresztül a forint ne kaphasson sebeket, lehetőség szerint fokozni kell a gazdasági növekedést, és továbbra is szigorúan a három százalék alatti tartományba kell száműzni a költségvetési hiányt.

Ha mindezek megvannak, a forint a következő évtizedekben is stabil és erős marad.
karma1
@Dr plágium: Mindenkinek meg kellett kapnia, aki decemberben nyugdijaskent volt nyilvantartva...De ez mindegy is, mert abbol ugyse tudna semmit se fizetni csak kajat, de igy is faj a feje, hogy hogyan ossza be azt a maradek 5000-et...
qxy
Na meg . Baszik._-szeretkezik közösül, dug,kúr kamatyol toszik kupakol, búbol beküldi a macit a málnásba,beküldi a lompost
Ezek a szócikkek Szinonima Szótár Diákoknak című kiadványban szerepelnek, amire olvasónk 11 éves húga egy fogalmazás megírása közben bukkant rá. A könyvet pár éve, azaz 2. vagy 3. osztályban vették, az iskola által kiosztott, megvásárolható és ajánlott segédanyagok listája
ez is meg ér egy forintot nem?
Nagy Mária
@qxy: Ezt nem igazán vártam tőled. Hidd el nem csak te vagy olyan szuper, mindenhez értő ember, hanem a tanárok többsége is. Néhány negatív példa alapján igazán nem gerinces elítélni az összes pedagógust.
Te külföldön vagy, így lehet nem tudod, ezért még egyszer leírom. Nekünk nem szünidőnk van, hanem kötelezően akkor letöltendő szabadságunk, ami meghatározott nap. Ha nem elég a szünidők munkanapjaira, akkor be kell menni adminisztratív munkára. Az idei nyári szabadságunk július 3-tól kezdődik, s hidd el lesz is mit dolgoznunk egy ilyen tanév után. Aug. 10 körülitől pedig az új tanév előkészítő munkái lesznek.
Nem tudom mikor láttál utoljára iskolát, de nem úgy működik, ahogyan azt te képzeled.
S küldenék még egy elégtelent, az igekötős igék írásáért, ha már magyarnak érzed magad...
percsi
@Nagy Mária: Ne bosszankodj egy ilyen gonosz törpe miatt.
Desischado
Magyarország erősödik!
"A pedagógusok fizetése emelkedik, sokan várták már ezt."
Na kérem, itt az emelés! Azért érdekelne, hogy ezek a herék mikor kapják meg a fizetésüket? Gondolom, az övéké nem késik! Mocsok banda!
kukac50
Magyarország erőlködik! Erőlködésből 1 forintra futotta! Minek reklámozzák,hogy béremelés történik amikor hazugság az egész! A reklámok helyett a reklámra fordított összegeket adják oda az embereknek szegényeknek, többet érnének el vele mint a hazugság reklámozásával!
qxy
@Nagy Mária: Tudod, nem úgy írtam hogy általában, hanem,sok olyan tanár van és sajnos egyre hígúl a tanári hozzáállás .De itt egy másik példa SPAR hiper market, én vagyok a húsos, három csemegés, közben az oktató órát tart dísz csomagolásból a fiatal boltos jelölteknek. Jön egy úri ember nagy pakkal, .- Ha lehetne kérek egy dísz csomagolást. A három csemegés, oda szól, .- István, gyere légy szíves .- Én meg, " spár pillanat, és ott vagyok.csomagolom a sok mindenfélét, a pultosok néznek, az oktató is néz és meg jegyzi. Na lányok így kell egy szakszerű dísz csomagolást csinálni húsz lány csak bambul.Nem bírtam ki szó nélkül. Basszátok meg én szégyellem magam hogy ennyi szakember és tanár és a hentesnek kell csomagolni Mindenki mehet vissza az általános iskolába a tanító néni is.Tanár, szak oktató és ?? mit is oktat? mit lehetne tanulni tőle? 20 25 cégtől rendeltem nap mint nap friss árú , kenyér, csemege mirelit. Nem mertem elárulni hogy semmi kereskedelmi iskolám nincs.Mert én voltam a vezetőjük is. Miért is? De itt is vannak rendes boltosok, na de az is ritka mert minden nap látja az ember.Egyedül nekem volt annyi eszem hogy a fagyasztott félkész terméket,( dinó, csupaszív, rántott szelet, rántott sajt, stb, fagyis hűtőbe árultam. Lehetett venni akár egy darabot is A mai napig nem tudják meg csinálni pedig, csak kis ész, kell hozzá. Apu ezt szereti, a gyerek amazt én meg ezt, és nem kell egy kilót venni mind a háromból. Két hónapot adtak hogy a bolt forgalma meg közelítse a Budapesti nagy bolt forgalmát.Én két hét alatt a háromszorosát forgalmaztam. Mennyi volt a fizetésem? több mint 300 000 nettó ja 2000 előtt az nem is olyan rossz ugye?Na meg mi kell hozzá? Szeretni kell amit csinálsz Legyen az bármi.
Nagy Mária
@qxy: Én szeretem, amit csinálok.Tanítványaim országszerte sikeresek. Visszajárnak megköszönni, hogy milyen alapokkal indultak. Nekem ez elég, hogy jól érezzem tőle magam. Ezért kérem, ne általánosíts, mert más is végez szuper munkát a saját területén nem csak te.
papa.49
@Nagy Mária: A védőnő lányomtól pont ma kérdeztük meg mennyit emelkedett a fizetése, mert az újság leírta hogy a védőnők átlaga 225 000 Ft. elmondta most kaptak 30 ezer Ft bruttó emelést most a 2 diplomájával keres bruttó 150 ezret, ennyit a szavahihetőségéről a kontár elkurmánynak!!!
qxy
@Nagy Mária: Tudod, azért írtam ,- Tisztelet a kivételnek. Én sem vagy vagyok szuper. csak csinálom a dolgom. De valld be. Nem sokan vannak akik ezt írhatják magukról mint te. Mert ebből van kevés.soha nem tartottam magam egy nagy valakinek. az hogy sok mindent csinálok az egy dolog. De ha csinálom akkor az " legyen tökéletes."
Nagy Mária
@papa.49: Tudom, és sajnálom. Ezen mi is átestünk, a média azt szajkózta, hogy a pedagógus is milliomos lett, pedig még nem értem el a víz-gáz szerelő tanítványom fizetésének felét sem. Nem tőle sajnálom, ügyes, jó gyerek. De valahogy mégis torz a tükörkép.
Nagy Mária
@qxy: "De ha csinálom akkor az " legyen tökéletes." No végre, ebben teljesen egyetértünk.
cikicakk55
@papa.49: Tudod az egészségügy is épp olyan mostoha gyereke a Fidesznek,mint az oktatás.Ezek mind olyan szakmák,amikből nem lehet jó nagy szeletet kikanyarítani a saját kis szigetecskéjükön fialó milliárdocskákhoz. Most például az egészségügyi szakiskolákkal szúrtak ki,elletve a diákokkal és azok szüleivel.A februári hónapra nem kaptak a tanulók ösztöndíjat. Az mondták,majd jövő hónapban egyszerre kifizetik mind a két hónapot.Így sem kapnak olyan nagyon nagy összeget a tanulók,hogy abból ficánkolhassanak,de azért fájdalmasan érintette a gyerekeket és a szülőket is. Azért a helyközi buszbérlet és a helyi összvonalas bérletre futotta belőle és még maradt is egy kis zsebpénz nekik.Most a szülők vakarhatják a fejüket,hogy miből fogják kifizetni a gyerekek bérleteit,mert az előkalkulációban nem volt betervezve az ösztöndíj vissza tartása. Sajnos nagyon kevés szülőnek van bankbetétje,hogy onnan leemeljen kapásból 20.000 ft-ot.
papa.49
@cikicakk55: Nagyon igaz amit írtál...A fütyisz a ,,létbiztonságot,, vette el az emberek nagy részétől, akik különböző okok miatt nem milliókat csak esetleg 1-2 százezer forintot keresnek, és megpróbálják a lehetetlent felszínen maradni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.