Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt várja Orbán Viktortól, hogy vagy tisztázza magát, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért,

amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

Amennyiben a miniszterelnök nem indít jogi eljárást, a DK elnöke igazoltnak tekinti vádjait – hangzott el Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az ellenzéki politikus azt mondta: "hosszú évekkel ezelőtt", magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról, hogy Oroszország "megfelelő szervei" információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Ezek "rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására" – jelentette ki.

Szavai szerint a szóbeli közlést annak hitelessége ellenére sem tudta bizonyító erejűnek tekinteni, ezért nem is használta fel, a közelmúltban azonban változott a helyzet, ugyanis közvetítőkön keresztül betekinthetett "egyes dokumentumok másolatába", és amit látott, az hitelesíti a sok évvel korábbi közlést. Hozzátette, okkal feltételezi, hogy Orbán Viktor is tud ezen dokumentumok létezéséről.

Gyurcsány Ferenc megismételte:

szerinte a magyar kormányfő "Oroszország által zsarolható helyzetben van".

Közölte, mindent megtesz, hogy a szóban forgó dokumentumok a kezébe kerüljenek, és amint ez megtörténik, azokat a nyilvánosság elé tárja.

A feltett kérdésekre válaszolva annyit elmondott, hogy az iratokat Magyarországon látta, az azokat bemutató közvetítő magyar volt, a tulajdonos személyét viszont nem ismeri. Arra nem válaszolt, hogy mikor történt az általa említett első beszélgetés, ahogy azt sem árulta el, hogy az iratokban foglaltak melyik időszakra vonatkoznak. Jelezte, egyelőre nem tárgyaltak az átadás feltételeiről, és kérdéses, hogy elfogadhatóak lesznek-e a feltételek.

Arra a felvetésre, hogy a kormányfőnek miért kellene őt beperelnie, azt felelte, hogy a miniszterelnök majd eldönti, minek tekinti az állításait.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzéki pártok akkor nyerhetnek 2018-ban, ha együttműködnek és ha alkalmazzák az "egy az egy ellen politikáját", vagyis minden egyéni körzetben csak egy baloldali jelölt indul.

Aki egy év múlva különutas politikát folytat vagy fanyalog az együttműködés miatt, az Orbán Viktort segíti

- jelentette ki.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Ez jó csapda gorbánnak , ha nem reagál bűnös, ha igen akkor védje magát.
A fityisz ezt csinálja évek óta csak nem találtak fogást Gyurcsányon ami borzasztóan aggasztja gorbánt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Na ebből is vagy egy 10 évig tartó bohóckodást szeretne Gyurcsány csinálni, mint a "Ki szivárogtatta ki az öszödi beszédet?" vagy a "Ki szervezte a 2006-os zavargásokat" című színi előadásával!
Ne a bíróság előtt mutassa be a bizonyítékokat, hanem a választók előtt! (Ha vannak egyáltalán!?)
wagabund
...kezd vékonyodni a jég... és mint tuggyuk, az be szokott szakadni...

még szerencse, hogy azt a három napot könnyedén kivárjuk...
Rockxy
Haaat ez hülyeség. :)
A viktor meg a putin puszi pajtások.
Zsarolás csak a fletó legszebb álmaiban fordulhat elő.
Nemezis
@Rockxy: Hogy te mekkorát tévedsz. Putyinnak nincsenek puszi pajtásai. Neki csak pincsi kutyái vannak, akiket dróton rángat.
Ördögvadász
Az oláh diktátort beperelték annak idején? Nem, azonnal kivégezték.
Pedig Gyurcsi mellett az oláh egy szelid bárány volt!
Leüttetni a nagy bogyán fejét a hosszú nyakáról! Mire várnak?
szép új világ
@Rockxy: Hát nem egészen puszi pajtások. Nekem olybá tűnik, hogy Orbán dörzsölődik és pitizik Putyinnak valamiért. Putyin meg él a lehetőséggel és csicskáztatja ezt a félkegyelműt. Mi meg megisszuk a levét az egésznek.
Equus
@Béla333: Bejla! Rossz ízű a megjegyzés.
A kiszivárogtató nyilván a 100 kezű szili katalin volt, aki meg is kapta érte a juhtalpát, de urasan nem nyomta a szarba fejét Gyurcsány. a 2006-os zavargások fő szervezője nyilván viktor vezér és stábja volt, akiket utólag felmentettek, de ott is csak az látszott, h zsávnyok, férgek állnak szemben egy úrias viselkedésű Emberrel.

Öngólt lőttél, Bejla! (Amúgy boldog névnapot, így utólag is)
Pálinkafőző Rézüst
Nem meri feljelenteni a beszari tolvaj... :)))))))
desiro
Ez jó csapda gorbánnak , ha nem reagál bűnös, ha igen akkor védje magát.
A fityisz ezt csinálja évek óta csak nem találtak fogást Gyurcsányon ami borzasztóan aggasztja gorbánt.
desiro
Az ellenzéknek igen is össze kell fogni mert bukta lesz.
Ezt a fasz LMP-nek is tudomásul kellene venni.
Látszik a 8 ker.
desiro
@r2d2: téged gorbán elég régóta vakít.
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"Ne a bíróság előtt mutassa be a bizonyítékokat, hanem a választók előtt! "

Ez a kivansagod gyorsan teljesul:
"forgó dokumentumok a kezébe kerüljenek, és amint ez megtörténik, azokat a nyilvánosság elé tárja."
r2d2
@desiro: KAPSZ 1 LIKE-ot hogy örülj!
offside
@Pálinkafőző Rézüst: Jelentsd fel!
human
Feltételezésem szerint a következők fog történni:
1. Orbán nem fogja Gyurcsányt beperelni
2. Gyurcsány ebből két hetes kommunikációs kampányt farag
3. Gyurcsány nyilvánosságra hozza, hogy Orbán pár száz milliós azonosítatlan eredetű kétes tranzakciót hajtott végre
4. A társadalom egy része dühöng és ennyi. A másik fele pedig megnyugtatja magát, hogy a másik is lopott és Orbán ráadásul meg is érdemli.
5. minden megy tovább ahogy eddig
Pálinkafőző Rézüst
@offside: kit, mit? A (állítólag)patás Fletót, vagy rabolós spermát?? :))))
bence
@human: ! Merem remélni , hogy nem így lesz ! Ekkora barom még a Magyar nép sem lehet !
Figyelve orbán hét éves ténykedését , minden szemét dolgot feltételezni tudok róla ! Gyurcsány pedig van olyan korrekt és okos , hogy amiről tudomása van azt nem hagyja , főleg azért mert az egész ország bőre a tét !
egyvandor
@bence: "Ekkora barom még a Magyar nép sem lehet"
Ez nem baromság kérdése. A magyarok többsége nem tud mit kezdeni saját magával szüksége van valakire aki hazudik neki. Nem éltek még olyan rendszerben amelyben sikerként élhették volna meg saját tehetségük, vagy munkájuk eredményét. Ennek hiányában csak valami cáratyuska irányítása alatt képzelik el életüket. Gorbán megjelenése és protekcionista garázdálkodása a politikában az ebből való kilábalás lehetőségét egy jó időre visszavetette.
egyvandor
@Béla333: hozzászólásaidból főleg ebből, valahogy mindig átüt a fideszes-shiffers vonal. Nem is értem mi a bajod Gorbánnal.
levarosbukta
Gyurcsánynak már többször lett volna alkalma alápörkölni Orbánnak, de nem tette. Ebből sem lesz semmi, ez csak egy szájtépés.
egyvandor
@levarosbukta: "Ebből sem lesz semmi, "
Könnyel lehet igazad. Magyarországon az elit felett az igazság szolgáltatás halandó ember számára felfoghatatlan módon működik vagy nem. A nertársi rendszerben pedig egyszerűen nem létezik. Jogállamot szét jogészkedték, hogy soha ne lehessen senki felelős semmiért. Legfeljebb egy egy balek hogy a többieket elriasszák a "belepofázástól".
human
@bence: Én Gyurcsány mimikájából azt olvasom ki, hogy nem az Orbáni rezsimet szétverő korrupciós atombombát találta meg, legfeljebb valamit amivel megkarcolhatja Orbán fényezését. Persze mint jó politikus ezt úgy vezeti fel ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Mondok egy példát. Tarlós magából kikelve a pulpitust verte és a valaha volt legnagyobb nemzetközi szintű szoci korrupcióról beszélt a 3-as metró jelentéséből kiindulva. És mára mi lett ebből? Már a fidesz sem beszél róla.
Szókrakész
""hosszú évekkel ezelőtt", magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást "

Szóbeli?!?!
És az írásbeli vizsga elmarad?!?!?!
Szókrakész
"A feltett kérdésekre válaszolva annyit elmondott, hogy az iratokat Magyarországon látta, az azokat bemutató közvetítő magyar volt, a tulajdonos személyét viszont nem ismeri."

Tehát a szomszédom rokonának a barátja mutatott egy fecnit, ami szerintemj hiteles, mert Orbán neve volt rajta.
Ezzel én bárhol igazolni tudom, hogy a forrás, amit nem ismerek hiteles.

Hajrá dk!!!

Szurkoljatok.
Mondjátok hogy ommmm.
Pörgessétek meg vagy százszor az imamalmot, hogy a ferke nyerjen!

Szúz Anya!!!
Mi lett ebből az országból?!?!?!
Legközelebb GYF azt is bebizonyítja, hogy Hamupipőke 38-s cipőt viselt.
karma1
@levarosbukta: Most ezt egy picit benezted...:o))) Eppen arrol van szo, hogy Gyurcsany a multban hallott "valamit", viszont nem olyan hulye, hogy egy alatamaszthatatlan dologgal elorukkoljon. Mire? Mondja azt, hogy o, Gyurcsany valakitol hallott valamit, ami akar lehet terhelo teny is orbanra? Ha ezt nyilvanossagra hozza, akkor mindenki lehurrogja, es megvedi szeretett gorbanjat, hogy az egy szent ember, o ilyet el sem tudna kovetni.
Az a forgatokonyv jott be, amit en is felteteleztem: valoban valamit hallott, aztan ezzel az allitassal kapcsolatban latott irott anyagot is, mara sikerult osszekapcsolnia a ket dolgot, es most azon dolgozik, hogy megszerezze akar a papiron leirt bizonyitekokat is.
Ahogy allitottam, Gyurcsany nem szokott a levegobe beszelni, ha valamit nem tud bizonyitani a birosagon, akkor nem szalad bele egy szimpla becsuletsertesi ugybe.
Lehet, hogy orban nem fogja feljelenteni, de ajanlom, hogy most mar Gyurcsany is nezzen surubben maga moge...
karma1
@human: bocsika, ez a tarlos-3-as metro hasonlat most itt nem jon be. Itt sokkal, de sokkal nagyobb a tet: es elsosorban a miniszterelnokrol beszelunk, es a legnagyobb ellenfelenek az allitasarol. Azert orban zsarolhatosaga, nemzetbiztonsagot erinto hozzaallasa a magyar ugyekhez, viszonya putyinhoz egy normalis tarsadalomban kimeriti a hazaarulas fogalmat, es a Legfobb Ugyeszsegnek mar magatol el kellett volna inditania a vizsgalatot orban ellen.

Egyvandor irja, hogy a magyar nepnek mindig kellett egy carevics maga fole, - hat ezzel is erosen vitatkoznek, inkabb az ellenallas fejlodott ki a magyarokban a sok szazeves elnyomas ellen... Akik allandoan egy jotekony carevics uralmat akarjak maguk fole, az bizony az oroszok nepe, es eppen ezert kurvajol elvannak putyinukkal. Mi viszont mar ismerjuk az orosz uralmat, ezert nem is akarjuk azt vissza, orban viszont a nep megkerdezese nelkul hajtja az orszagot a szemelyes gyengesege , zsarolhatosaga miatt putyin karjai koze.
Ahogy wagabund irta: azt a 3 napot mar csak kibirjuk...
(Ne felejtsd el, a nyilvanossag elott lett leg.cizve Simicska altal, es egy rohadt szoval nem vedte meg magat, csak hatulrol , a hataolmat felhasznalva kezdte ot tonkretenni, ami azert nem egeszen egyenlo azzal, hogy felveszem a kesztyut, es ferfi modjara kikerem magamnak a leg.cizest...)
levarosbukta
@karma1: Bocs, de nem néztem be. Egyetlen egy példát mondj arra hogy Gyurcsány bármiben is akadályozta volna a fideszt? Mondj egyetlen egy példát arra, hogy szavazott volna ellenében. A tartózkodás és a nem megyek be a szavazásra nem ér! Miért nem borította ki már nem egyszer a bilit amikor tehette volna? Légy bele nyugodt most sem fog történni semmi.
coni
@levarosbukta: Az ellenzék nagyobb része ahogy 2014-ben most sem akar kormányváltást (MSZP, LMP, JOBBIK, DK,MOMO). Így amikor szükséges "véletlenül" rossz gombot nyomnak vagy be se mennek szavazni. Feladatuk a kis, valódi ellenzék kinyírása és az egypárt rendszer kialakítása, saját kényelmes képviselőszékük biztosítása és osztozkodás a Fidesszel. Nem is nagyon titkolják...
bence
@human: ! A fidesz nem , mert nyakig benne vannak ők is ! Ám tőlük független mindenki tudja és látja de a fidesz többséggel szemben tehetetlen ! Márpedig egy fideszes sem szeretne börtönbe csücsülni , pedig ők azok akiket nagy többségben érint az ügy , mivel számtalan bizottságban ténykedtek és megszavaztak olyant amit nem szabadott volna !
dr. prédikátor
A geci viktor csapdába esett!!!Ha nem jelenti föl akkor bűnös/egyébként is tudjuk///ha följelenti akkor meg belebukik!!!
terlasz
@levarosbukta: Ilyen felületes szövegeket könnyű elereszteni. Gyurcsánynak is 1 szavazata van, DK-nak 4. Miben befolyásolhatja ez a közel 2/3-ot?
Nagyon is sokat próbál tenni a fidesz ellen pl. azzal, hogy folyamatosan járja az országot és hirdeti Orbán disznóságait. A szűkös médialehetőségeket is kihasználja. Mit tehetne még? Adjál neki ötleteket ez ügyben!
levarosbukta
@dr. prédikátor: Dehogy esett, dehogy esett sz@rik rá. Majd elfelejtődik ez is mint a Simicskaféle fenyegetőzés.
terlasz
@coni: A DK-t nyugodtan kiveheted a felsorolásból.
Béla333
Az a nagy leleplezése Gyurcsánynak, hogy ha nem pereli be Orbán Gyurcsányt, akkor Gyurcsány úgy tekinti, hogy neki van igaza?!
Ennél azért több kellene!
Béla333
@adrenalink: 13.25
Végig szenvedtem ezt a 9 perc 40 sec.-ot!
Ez eddig egy szélhámosság
Amit Vadai bemutatott, az egy nagy 0, vagy inkább 00!
Ezért kár volt behívni az ATV-be! (Bár akkor a legalább napi 3 DK-s megnyilatkozás, igehirdetés nem jönne ki...)
terlasz
@levarosbukta: Értem én, hogy keresed a kapaszkodókat az igazad bizonyítására, de amit belinkeltél az egy műbalhé. Lehet, hogy hiba volt, de semmilyen befolyása nem volt a 2/3-ra.
Ha eldöntötted, hogy "Gy. a hibás", akkor úgyis feleslegesek az ellenérvek.
adrenalink
@Béla333: Szegény riportert nagyon sajnáltam! Izgatottan várom a csütörtök délutánt...:-)))
human
@karma1: Az számomra is hihető, hogy Orbán meg van zsarolva, de nem vagyok benne biztos, hogy azzal amit Gyurcsány tud. Annál sokkal nagyobb vaj lehet a füle mögött. Hogy Gyurcsány mit tud annak ki kell derülnie 3 nap múlva.
Hogy Simicska gecizésére nem válaszolt azonnal az meg nem meglepő. A tanácsadói ezt javasolták és az ő szempontjából jó tanácsot is adtak. Az ellenfél negligálása üzenet a választói felé, hogy nekik sem kell ezzel foglalkozniuk. Egy vezérelvű társadalomban ez jól működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.