Egy sportfogadással foglalkozó oldal szerint az állami céget 79 millió forint kár érte a vb-selejtezőn. Az Inforádio.hu a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb.hu szakportálra hivatkozva meglepő adatokat tett közzé a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségével kapcsolatban. A két oldal a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozatát is idézi: „Itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy-nullra kikapunk.”

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Be kell valljam, hogy csak azért küldtem be, hogy ezt ideírhassam!
Mexikói tésztaevésnél is érdekesebb elmélet

ha igaz akkor egyértelmű bizonyíték arra, hogy Magyar Bálint ebben nem téved

Az mno.hu „Szokatlanul nagy pénzt tettek itthon Andorra sikerére a magyarok ellen” című ma reggeli írásában arról ír, hogy „Az Inforádio.hu a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb.hu szakportálra hivatkozva meglepő adatokat tett közzé a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségével kapcsolatban.”. Bár a dologban akár lehet is valami különösen úgy, hogy a magas fogadási arány után sem korrigált a derék állami cég. Ami persze lehet sima szakmai alkalmatlanság is.
A dolgot kiemeli a szokásos (így is úgy is: a verség is és az okkeresés is mindennapos) vereség okát gaz összeesküvésekben keresések sorából az a valósnak bizonyult történet, ami az UCI világából származik.
A Kalóz, azaz Marco Pantani – a bringatörténet egyik legnagyobb egyénisége – történet szerint 2001-ben a Girón – tegyük hozzá utcahosszal vezetett - elvégzett razzia során szállodai szobájában a tiltólistán szereplő inzulint találtak a rendőrök. Bár a pasas sem volt ments a dopping esetektől, a dolog – minimum a dilettáns dolog okán – erősen gyanús volt. S manapság már tényként kezelt, hogy a maffia nagy összegben fogadott, s nem az ő győzelmére! =))
nezelodo
Nem lehet, hogy a legendás hírű magyar fociszerénység is az okok között volt? Vagy senki sem figyelmeztette a ropilábúakat már évtizedekkel korábban, hogy "Jönnek a Csehszlovákok"?
Csizmás Kond
...fogadóiroda...na ott mennek végbe a világon a legnagyobb csalások.
teuton
@Csizmás Kond: Tudom mar regen, hogy az olvasas nem az erösseged, ezert csak a fogadoirodaig jutottal. De van ott meg 1 szo: ALLAMI! Tehat a veszteseget egy/több az allam altal fizetett, allasara alkalmatlan alkalmazott okozta az allamnak, vagyis az adofizetöknek! De miert is kell egy fogadoiroda allami ceg legyen??? Ja, hogy igy lehet valakit legalisan penzzel kitömni (volt fideszes Lotto-vezer), a költsegeket/vesztesegeket pedig az adofizetökre haritani? A birkak meg ennek is tapsikolnak...
Jozefina
Ezt nevezik bundázásnak?! Nagyon jó lenne, ha a vizsgálat eredményét is mielőbb közölnék! Nem hónapok múlva. Valószínűleg nem Dzsudzsakot tömték pénzzel!!!
Csizmás Kond
@teuton: lököttke...először is " Az Inforádio.hu a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb.hu szakportálra hivatkozva..."...teát amit te tényként kezelsz az nem tény...
amúgy is ez egy fogadóiroda tehát az állami megnevezés csak azért van mellette mert nem magán de ugyanolyan spekulációk alapján működik mint a többi...a saját pénzén nyerészkedik nem az adókból.
...és nem kell fogadni akkor nem veszíthetsz.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: bunkókám, igaz neked csak az a tény, hogyha imádott Viktorod szellent valamit, de hogy valami történt (pontosabban, hogy sokba nagyon sokba került a meccs az állami cégnek) az sok forrásból megerősített tény. S biza a cég veszteségét az adófizető polgárok állják. Tudom te ebben nem vagy érintett! De mi fogadunk, mert meg kell fogadjuk a tanácsot, hogy fizessünk mert különben ...
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...neked hovatovább jobban megy el az eszed...ha a mostani veszteséget az adókból fizetik akkor a z eddigi nyereségeket ugyanoda tették vissza ???
Az állami cég kifejezés azt hivatott jelölni, hogy ugyan állami pénzből létesítették de amúgy mint minden cég a saját jövedelme után él...sőt adót is fizet utána...
...és fogadás...minden fogadó egy spekuláns...mongyam tovább is ?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...ma bunda nélkül nem is árulnak semmit...:)
RonaGyuri
@Csizmás Kond: juj te tényleg ennyire buta vagy? vagy fizetnek érte!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...neked hiába magyaráznám...amúgy legalább azt tudod hogy mi a vállalat fogalma ?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te szerencsétlen retardált senki nem elég hogy marhaságokat írogatsz még pofátlankodsz is?
9:36 is baromságod után még van merszed kinyitni a mocskos fityesz-fun pofád!
ez még unortodoxiának is sok, sőt jó Kósa és Rezsi-szilárd elvtársad együtt sem tud összehordani ekkora ökörséget! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyurka...te behibbantál...úgylátszik megárottt neked a ventillátoros traccs.
Nessy
Bocsánat, tényleg nem értek sem a focihoz, sem a fogadáshoz, de ha itthon mondjuk 100 ember fogad Andorrára, akkor a magyar csapat ultizni fog foci helyett a pályán?
eszegfu
@Csizmás Kond: 9:36 Az igaz, hogy egy "állami" cég u.ugy müködik, mint bármilyen más tulajdonu cég. És pontosan ezért: ha egy magánszemély a tulajdonos, akkor veszteség esetén a vagyonából kell pótolnia a hiányzó pénzt, ha pedig az állam a tulajdonosa (ő alapitotta), akkor neki kell viselnie ennek terhét. Az államnak meg csak az emberek adójából van pénze erre (is), tehát mégis csak "mi fizetjük".
Nyereség esetén u.ugy fizet adót, sőt osztalékot is állami tulajdonos esetén az államnak, magántulajdonos esetén a magánszemélynek.
(Egyébként az sem véletlen, hogy csak állami cég foglalkozhat szerencsejátékkal, mert ezen bizony nagyon nagyot "fog" az állam... most viszont "belecsapott a lecsóba", mondhatni a mi kárunkra, igaz, hogy haszon esetén sem mi élveztük.)
Peller Anikó
@Jozefina: kikérem magunknak a feltételezést, hogy itt bundázás lenne.

Ami nálunk itt folyik az már szőnyegbundázás.
Cefi
@Csizmás Kond: Sokáig gondolkodtam ki a fasz vagy te. Kiderült. Szar román-magyar fordítót használsz, te szarházi csaucseszku-kotorék. Helyesen: csizmánondó. Hogy szakadt volna a fejed abba a jó román anyádba, még mielőtt állampolgárságot kaptál fideszfasszopásért. Hidd el, meg fognak találni téged is te szarházi.
Cefi
@RonaGyuri: Valami fideszállat megint nagyot szakított "legálisan". Oszt'jónapot. Na ugye!
kokopelli
@Cefi: Ne báncsátok eszt a templom egerét,hisszen a fityisz alamizsnából
tengeti ß@ros életét! Haggyátok élni,mert veri istenke őtet eléggé!
(bocs,de meg akartam kerülni a román -magyar fordítóját)
Cefi
@kokopelli: De legalább magyar szarházi lenne. De nem! Foglalkozzon a saját kormányával, annak irogasson.
Csizmás Kond
@eszegfu: ...cég, vállalat...minden vagy bármilyen kivitelben és függetlenül a vezetési formájától van saját vagyona...
ha az elfogy vagy becsődöl, de mégis meg akarják tartani csak akkor pótolnak állami pénzekből.
Csizmás Kond
@Cefi: ...gondolkodtál...teee...és mi a lószarral ?
és megtalálás...nagyon ne ugrabugrálj mert még neked szorul a nyakadra a hurok !
Cefi
@Csizmás Kond: Szarházi, arctalan, névtelen, gerinctelen, elvtelen, hazátlan takony! Énrólam lehet tudni mi a nevem, a foglalkozásom, a lakhelyem, a munkahelyem, a múltam. Nem egyszer tettem közzé. De te ki a szar vagy kis buzi köcsög? Eddig ketten szálltak belém itt a propelleren. Nyomukat és írmagjukat sem látni. Azt hiszem te leszel a harmadik. Rühes csaucseszkufattyú.
eszegfu
@Csizmás Kond: 12:52 Ez világos! Viszont azt is be kellene látni, hogy egy monopol helyzetben lévő állami cég a nyereséget nem hagyja ott a cégben csupán "vagyongyarapodás" céljából, hanem u.ugy kiveszi az osztalékot, mint bármely más vállalkozó, persze óvatosan, hiszen veszteség esetén nehogy neki kelljen pótolni. Ez a szerencsejáték attól kissé "béna" példa, mert az egyetlen állami Zrt, ami hatalmas bevétellel és nyereséggel rendelkezik időtlen idők óta, tehát nem látszik az állami beavatkozás. De ha nézem pl. a MÁV-ot, akkor már látszik, hogy a "mi adónkból" finanszirozzák, holott ennek is cégként kellene müködnie, nyereséget kellene "termelnie", de legalább a bevételnek fedeznie kellene a ráforditást.
Csizmás Kond
@Cefi: ...terólad csak azt lehet tudni, hogy egy nagypofáju kis cefre vagy...szeretsz hangoskodni és idétlenkedni, amivel a műveletlenségedet próbálod leplezni...de ez nem mindenkinél válik be.
...és belédszállni...hát a lódarázs... esetleg az, ha nem hányja el magát...
Csizmás Kond
@eszegfu: ...most akkor világosítsuk ki a mávot is...:)
...képzeld el, hogy a mávot megveszi valaki ( mert most is van magánrészlege de az csak bérelt ), és azzal minden részlete a saját kezébe kerül...sorolom..
- terület...
- épületek...
- közlekedési jogok...
- nemzetközi szállítási jogok..
...nem is sorolom...csak képzeld el...
eszegfu
@Csizmás Kond: Értem ezt is, de a "vagyon" még nem teszi gazdaságossá az üzemeltetést. Ha pedig a vagyonából fedezné a veszteségeit (eladni kényszerül), akkor végleg ellehetetlenül. Én általában megnézem a Cégbiróságon letétbe helyezett beszámolókat, tehát tisztában vagyok "körvonalakban" a gazdasági helyzetükkel.
coni
Az is a bunda mellett szól, hogy Andorra nagyon rossz volt, amit a statisztika ékesen bizonyít.
Csizmás Kond
@eszegfu: csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy vannak ágazatok amelyek semmiféleképpen nem kerülhetnek teljesen magánkézbe, és ilyen a máv...mert ha az becsődöl akkor az államnak van amiből kisegítse de ha magánkézbe csődöl be akkor azt többé újraindítani nem lehet és az katasztrófába vezetne.
Képzeld el, hogy a magán elkezdené eladogatni a pályaterületeket stb...mit ahogy az iparral tették...
verőce21
Ugyan kérem, papírformával sohasem lehetett nagyot nyerni a totón sem.
Mindig a meglepetésre kell játszani! :)
Pálinkafőző Rézüst
Én is Andorrára fogadtam... :)))) Tuti tipp volt :)
Cefi
@Csizmás Kond: Te akartad szardarab. Hát legyen.
Cefi
@Pálinkafőző Rézüst: Adsz kölcsön tíz millert?
Cefi
@Cefi: 14.32. Bocsi nem neked ment, hanem @Csizmás Kond: -nak. Bocsánat!
Cefi
@Pálinkafőző Rézüst: 14.32. Bocsi nem neked ment, hanem @Csizmás Kond: -nak. Bocsánat!
teuton
@Csizmás Kond: Analfabeta! Ami nem magan, az micsoda? Olvasni tanulj mar meg es nezz utana! A Szerencsejatek Zrt. akkor mi? Ha nem allami ceg, akkor hogyan nevezhettek ki az elere havi több mint 1 millas fiezetesert egy a parlamentböl kipottyant fideszest, hogy kompenzaljak neki ezzel a kiesö penzet... De bemasolom neked: "Az 1991-ben alapított Szerencsejáték Zrt. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tartós tulajdonú társasági körébe tartozik..."
Mutass nekem meg 1 orszagot Europaban, ahol a fogadoiroda allami ceg! Ilyen csak a mutyizo illib diktaturakban letezhet, sajat zsebre penzt bezsebelni, költseget es veszteseget pedig az adofizetökre haritani. Uyanilyen a BKK is. Mas orszagokban nem allami cegeke a közlekedes, meg a vasut sem! Tehat a reszvenyesek erdekeben kell elszamolni a müködesükkel! Egyebkent ha egyaltalan lenne fogalmad a fogadasokrol, az üzleti szisztemarol es a szamokrol, akkor azt is tudhatnad, hogy van erre biztositas is! A biztositok is lebiztositjak magukat egy viszontbiztositonal, pl. Munich Re. Arrol sem tudhatsz, hogy a jatek alatt is lehet fogadni, nem csak elötte, es a matematikusok allandoan valtoztatjak a kondiciokat, pl. egy szögletnel vagy szabadrugasnal... Persze ehhez mar idegen nyelven is kellene tudni olvasni, nem csak magyarul 10 szot es baromsagokat idevakarni...
teuton
@Csizmás Kond: Mehetsz a kasszahoz, 1 szo = 1 forint kifizetes...
teuton
@Csizmás Kond: +1 forint... Eleg sokaig for tartani neked a minimalbert igy megkeresni, de hat a primitiveket nincs miert tulfizetni...
kokopelli
@teuton:
Nem kapisgálja az egybit-es bérkommentelő Romániából!
Azt sem tudja,hogy a nyugati országokban is államiak a fogadóirodák!
Arról szólnak a jelentések is,hogy a tiltott hátsószobás fogadóirodákat haj-
szolja a "yard" mindenhol! Honnan tudná egy juhpásztor a Hargitán?
kokopelli
@teuton: én nem vitatkozom az ilyen szellemi szegénylegénnyel mint a román birkapásztor!
Példa: "állami contra privátgazdaság...
Az egykori állami "Bundesbahn" naponta 100 milló DM vezteséget halmozott fel anno!
Ez 36 milliárd DM veszteség voltévente! Az adófizetők pénze ment rá!
Átalakították "AG"-ra "AktienGesellschaft"-ra (Részvénytársaságra) és azóta nyeresé-
ges,mivel a vezetőség beszámolásra kényszerül minden évben! Nem lehet az állam-
kasszából minden évbe feltölteni a feneketlen kasszát!!
...illen eccerű!.Ergó a nem nyereségorientált üzleteket le kell dobni az államról!
A fogadási irodák nem költségesektehát maradtak állami kézen! Lotto,toto,fogadások...!
Pálinkafőző Rézüst
@teuton: haggyad mán a rühes szekust...:))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.