A parlamenti ülésszak első napján napirend előtt szólalt fel Orbán Viktor. A kormány és az ország által elért eredmények után rátért a "Soros-terv"-re.

Orbán a "Soros-terv"-ről és az ország megerőszakolásáról beszélt a parlamentben

(Fotó: mediaklikk.hu)

Nem akarunk bevándorlóországgá válni

Orbán arról beszélt, hogy Európa kettészakadt: vannak bevándorlóországok, akik elfogadják, helyeslik, esetenként szervezik az "inváziós népcsoportok" betelepítését. Ezek az országok kevert népcsoportú országok lettek, a keresztény elem csökkent, a nem keresztény elem aránya nőtt, "aki nem hisz a szemének, olvassa el a legfrissebb ausztriai beiskolázási adatokat" – mondta a miniszerelnök.

Ezzel ellentétbe állította az olyan országokat, mint amilyen Magyarország, amelyek ragaszkodnak a kultúrájukhoz, hazájukhoz.

Orbán szerint a kérdés, hogy ez a két csoport képes lesz-e együttműködésre, ugyanis tiszteletben kell tartani egymás népakaratát. Orbán Viktor szerint mi elfogadjuk, hogy a bevándorlóországok olyanok lettek, amilyenek, de ők is fogadják el, hogy mi nem akarunk bevándorlóország lenni.

Soros terve a kvóta

Orbán szerint erről szól a kvóta per is. Ahogy fogalmazott, ha nem vagyunk hajlandóak ebben részt venni, "megerőszakolnak és rákényszerítenek minket."

„Ezt a tervet Soros György tervének tekintem, ő fogalmazta meg, s tette közzé saját neve alatt. Ezt hajtják végre a brüsszeli bürokraták, akik Soros tenyeréből esznek”

- fogalmazott a miniszterelnök.

Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP-frakció a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció lebonyolítását kérte a kormánytól.  

Orbán mindenkit, akinek "fontos az ország függetlensége, biztonsága, nemzeti kultúrája, keresztény gyökerei" arra buzdított, vegyen részt a konzultációban.

Elhibázott az EU poltikája

Felidézte: kormánya nyáron is folytatta a brüsszeli kényszerbetelepítési tervek elleni küzdelmet. Szavai szerint a világban zajló átrendeződés következménye az a népmozgás, amely Európát is elérte, ráadásul ez egybeesik "az iszlám legújabb világoffenzívájával" is.

Az EU azonban elhibázott bevándorlás- és külpolitikát folytat – mondta –, ráadásul ragaszkodik hibáihoz, így Európa ma egy olyan kontinens, amely nem védi, hanem kinyitja külső határait, ami újabb csábítást jelent népvándorló tömegeknek. "Amit eddig láttunk, csak a bemelegítés volt" – jelentette ki, utalva egy NATO-kutatóintézetben készült előrejelzésre, amely szerint 2020-ig 60 millió ember mozdul meg Afrikából, döntően Európa felé.

Az elhibázott brüsszeli politika következményének nevezte a rendszeres terrorcselekményeket, a közbiztonság drámai romlását és Európa demográfiai, vallási, kulturális arculatának megváltozását.

"Ez az, amitől meg akarjuk védeni magunkat, Magyarországot, Közép-Európát, és ha még lehet, az egész EU-t is"

És miről beszéltek a többiek?

Szél Bernadett, az ellenzéki párt frakcióvezetője azt mondta, a 2018-as választás nem a kvótáról és nem a kerítésről fog szólni.

A kerítést nem fogja senki lebontani, a kvótát pedig nem fogják bevezetni általános érvénnyel az Európai Unióban

- fogalmazott az LMP-s politikus, aki szerint egyre inkább látszik: Magyarországot nem a Fidesz fogja megvédeni, hanem az LMP-nek kell ezt az országot megvédeni a Fidesztől. Kiemelte: az elmúlt 30 év politikájának építményét le kell bontani, mert már semmi jót nem hoz, sem Magyarországnak, sem a magyar embereknek.

"Önök és az elődeik ezt az országot szétlopták, szétcsalták, széthazudták, a magyar embereket magukra hagyták és átverték. Önök a múlt és mi vagyunk a jövő. Önök kudarcot vallottak, most mi következünk"

- fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kettős felelősség  a migrációban

A KDNP frakcióvezetője a kettős felelősséget vetette fel a migrációval összefüggésben. Harrach Péter azt mondta, hogy egyrészt nem szabad engedni, hogy egy bejövő kultúra eluralkodjon a saját kultúrán, másrészt kötelesség segítséget nyújtani az üldözötteknek.

A helyzetet úgy magyarázta: egy erős közösségnek vannak közös normái, ünnepei, büszkesége van, s ha befogad valakit, annak felkínálja ezeket és az részévé válhat a társadalomnak. De soha nem engedi meg azt – folytatta –, hogy a bejövő kultúra egyenrangú legyen a sajáttal, pláne nem, hogy eluralkodjon rajta.

A társadalom érdeke az, hogy ne vegyes társadalomban, kultúrákban éljen, mert bebizonyosodott, hogy az nem működik

Minden üldözöttnek segítséget kell nyújtani, először például a közel-keleti keresztényeknek, akik minden találkozás alkalmával jelezték, hogy soha nem Európában kérik a segítséget, hanem a saját hazájukban – fejtette ki, kijelentve: Magyarország eddig is megadta és ezután is meg fogja ezt adni.

Ne tőzsdespekulánsok határozzanak arról, kikkel élünk együtt

A Fidesz frakcióvezetője szerint "a Soros-terv" mindenki számára ismert, és jó lenne, ha végre az európai nemzetek – mint a lengyelek, a szlovákok, a csehek – a sarkukra állnának és azt mondanák: Európának a maga kezébe kell vennie a sorsát, ne amerikai tőzsdespekulánsok határozzák meg, hogy az itt élők kivel éljenek együtt.

Kósa Lajos azt mondta, nem meglepetés, hogy az ellenzék migráció- és bevándorláspárti, ezekben az ügyekben végig hazudtak.

Kiemelve a szocialista képviselők által mondottakat, ezt azzal indokolta, hogy az ellenzék minden megszólalója tagadta a kötelező betelepítési kvóta létét, korábban pedig azt is tagadták, hogy a migráció létezne.

Marad a kerítés és lesz határőrség

Vona Gábor (Jobbik) azt ígérte, hogy ha nyernek 2018-ban, akkor marad a kerítés és még határőrség is lesz hozzá. Orbánhoz fordulva ilyeneket mondott:

„Ön lánglelkű fiatal demokratából kiégett despotává vált.”

„Nézze meg, hogy kik vették körbe magát 1998-2002-ben, és kik veszik körbe most. Óriási a züllés!”

„Nézze meg mi maradt a gyönyörű elvekből és célokból: foci, szotyi és kisvonat.”

"Tudja kivel fogjuk kezdeni a politikusbűnözők elszámoltatását? Nagyon jól sejti, önnel fogjuk kezdeni.” – idézte a 444.

(MTI, Blikk)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ma már az értelmi szint legalsóbb foka is tudja, hogy nincs Soros-terv, ami 2015-ben volt javaslata, azt nem fogadta be az unió!
Valaki rugdossa már föl ezt az idióta.mániákus hazudozó roggyant agyút!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ma már az értelmi szint legalsóbb foka is tudja, hogy nincs Soros-terv, ami 2015-ben volt javaslata, azt nem fogadta be az unió!
Valaki rugdossa már föl ezt az idióta.mániákus hazudozó roggyant agyút!
simmering73
Jó gazdag pali ez a Soros, hogy kilóra megvette Európát. Az országot meg ti erőszakoltátok meg more. Nem kicsit. Nagyon.
Eladott Ország
Az Európai Unió, benne vagy 85 millió némettel, kb 60 millió franciával, nagyjából ugyanannyi
spanyollal és olasszal, meg a sok kisebb, de épp úgy haldokló nyugat-európai ország polgáraival, már az ő kottájából játszik. Mind meghalnak. Hacsak… a dupla, 10 nyelven beszélő szöges kerítés meg nem védi őket! Erre van remény, a gonosz Soros-tervet meg kell akadályozni. Ki kell nyilvánítanunk egyetértésünket, meg kell mutatnunk a kormánynak, hogy a Soros-ügynökök (nagyjából az egész ellenzék, az összes civil és minden gondolkodni képes állampolgár), vagyis a nemzetárulók, kevesebben vannak, mint a hazafiak. A nemsokára kézhez kapott borítékot díjmentesen vissza lehet küldeni. Hajrá, túl kell teljesíteni a 98%-ot, ezúttal legyen mondjuk 99%! Egy kérdésem van mindössze: – Vajon hány millió honfitársunk hiszi el mindazt a baromságot, amit Sorosról és az ő „tervéről” összehordanak mostanában?
solidedge
Mészáros egyenlőre Magyarországot vásárolta meg. Lehet, hogy ő vásárolja meg az EU-t jövőre?
iluminati
De szeretnék én soros-sal beszélni hogyan csinálja...Csökken a kereszténység??? na ja már, én sem vallom magam annak...ikább a budhizmus felé orientrálódom...Mert a kesztény értékrend megváltozott Magyarországon...Régen nem erről szólt a vallás...Szerintem a korrmány csak templomok mögé bújik...de igazából ő a Sátán..aki a keresztény értékeket szembe állítja az emberekkel...Neki kellett volna ki menni Afrikába nem a fiának...
Ez az ország nem csak a hurutkától szenved hanem a diktátorkától (Sátánkától) is...
papa.49
Inkább arról beszélj csutigörény mikor fizeted ki a francia cégeknek a 40 milliárdos kártérítést SZIGORÚAN A SAJÁT ZSEBEDBŐL ???
tudode
Honnan is indult ez a Soros "szerelem"???
.
Hát onnan, hogy kitartotta felkaroltját, miközben a IX. ker. Tanács lakásügyi osztálya is kiutalt számára un. ingyen "tanácsi lakást"!
.
Vegyük sorba ennek a kitartottnak a "sanyarú sorsát"
.
1.
magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546
(...) """"Orbán Viktor az egyetem elvégzése után, 1988 áprilisától a Soros Alapítvány 680 ezer forintos (ma ez több mint 12 millió forint) támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa lett, és később is az alapítványra támaszkodott. Az 1989 augusztus 26-án megjelent HVG a magyar politikai élet „enfant terrible”-jének" nevezi Orbánt, aki a „Miből él?” kérdésre a következőt válaszolta: „A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.” Húszezer forint akkoriban nagy pénznek számított, mai értéken számolva ez meghaladja a 310 ezer forintot, ami minden bizonnyal óriási segítséget jelentett a pár hónapos Ráhelt nevelő, Szolnokon élő Lévai Anikónak és Orbán Viktornak.
1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.(...)
.
2.
FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Abban a hiszemben van ez a POLITIKAI KALANDOR, hogy a száján kívül MÉG MINDIG MINDEN JÁR NEKI???
Yoda69
A geci mar maj 8 eve eroszakolja az orszagot
1magyar
Mi van ha az öreg elpatkol? Megáll a bevándorlás? Magától biztosan nem, mert az öreg mögött is vannak ördögök.
Sámannus
Valóságos főnyeremény ennek a tehetségtelen bagázsnak, és putyinnak a menekülthullám. Minden disznóságukat eltakarja.
anka
- basszus..., te már annyira megerőszakoltad a magyar népet, hogy észre sem veszi a sorosozásodat!
Equus1
"Ezt hajtják végre a brüsszeli bürokraták, akik Soros tenyeréből esznek”" AQkkor nekünk ezektől már nem is kell semmi. Sőt, amit adtak, megkívánja a magyar virtus, adjuk vissza kamatostul. Felszedjük az autópályákat, összecsomagoljuk a kisvasutat, a szennyvíztisztítókat is vigyék a picsába, jó nekünk a szar is, ha magyar!
human
Szerintem ha Orbán nem tolja túl, nem kezd el démonizálni mindenkit aki nem ért vele egyet vagy másként gondolkodik sokkal több támogatója lenne.
Rockxy
Persze hogy nincs soros terv.
A parazita soros is valakinek a kiskutyája.
Qqberci
Sorosnak egy komoly bűne van: nem hagyta Orbánt éhendögleni...
Nessy
Ez már a paranoia orvosi esete!
Miután vizuális tipus vagyok azon töprengek, hogy fogja az országot egy másik ország "megerőszakolni"? Érdekes szexfilm lenne!
Desischado
@Horizont: Legszivesebben húsz pontot adnék, csodálatos, és ma is aktuális sorokat választottál. Szép Ernő ezt akár most is írhatta volna. Én is ezt vallom: Fogjunk össze, nevessünk egymásra, ne higgyünk a hazug szónak, de bízzunk a szivünkben, és akkor az orbán gyűlölet nyilai erőtlenül lehullanak!
orbán és a bandája egy rákfene az ország testén, s ők azok, akik tönkretesznek mindent, szembe mennek mindennek ami európai, és az emberi törvényt lábbal tiporják. Csak mi állíthatjuk meg, és ezt kell megtennünk. A fejét kell levágni a hydrának!
RonaGyuri
Meglepetés érte a tarkát

Igen ez a derék Mráz már megint úgy látja

Nem véletlenül idézem az origo.hu MTI-től átvett cikkének megfogalmazását: „Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője gyorsjelentést készített a mai nyitó ülésnapon elhangzottakról, illetve a pártok mai szerepléséről.”
Kijelentette, hogy „a három, frakcióval rendelkező ellenzéki párt számára ez nagy lehetőség lett volna a következő hónapok stratégiájának meghirdetésére, amelyet mindegyikük elmulasztott”.
Majd eredményt hirdetett: „A kampánykezdet ellenére hiányzó dinamika önmagában a miniszterelnököt tette a nyitóülés győztesévé.”.
Amiben nem is lenne semmi meglepő, de ez derék nyalonc okadatolt is: „Orbán Viktor részletesen elmondhatta a kormányzása eredményeit, hangsúlyozhatta a kormány által a kezdetek óta kiemelt figyelemmel kísért bevándorlás elleni küzdelem fontosságát, s az ellenzéki felszólalásokra adott tömör válaszaival elkerülte, hogy kommunikációs értelemben bárkit felemeljen a maga szintjére”! =))
kokopelli
@1magyar: Majd te kideríted,a baxott nagy logikáddal,a "hármasugrás" teóriáddal!
"migráncs...banya...multi"! A csoda,hogy ezzel még vegetálni is lehet egy hazában!
..csak Orbániában! :--((
Equus1
@RonaGyuri: ahham... tehát, aki süket mások kédésére, érveire és csak a saját mondókáját fújja, mint a pereces, csak "perecet és perecet" az egy bölcs, kormányzásra alkalmas férfiú... értem. Azaz mégsem értem.
Nem értem, h mitől releváns egy ilyen mrázágostonsámuel szartól büdös nyelvű böffentése.
Nessy
@Horizont: "Nyílik még a sárga rózsa..."!
RonaGyuri
@Equus1: A derék Mráz már csak ilyen! =))
Rockxy
@Horizont: Ez nem újság, a kilencvenes években már tudtuk, hogy spekuláns.
És hogy a nagykutyák kiskutyája, a globális terv egyik kivitelezője.
Nem a médiából kell az infót beszerezni, mert hazudik, mint ahogy politikusok is.
Rockxy
@Horizont: Hogy honnan, azt mindenki maga döntse el, tippeket nem adok, mert ezt nem érdemes még javasolni sem.
Keres és találni fogsz!
Na azért egy tipp mégis: az internet rejtett zugaiból. És a könyvesboltokból.
Ezek is megtalálhatók itt a neten.
Pénzbe kerül, de a tisztánlátásért megéri. :)
JAJMÁR
Nem ismetem a sorostervet èn se, de szerintem màsok se. Azt tudom, hogy a fidesznek milyen a sorosterve.

Hol van közzètève az igazi Soros terv? összenèznèm.
kukac50
Azért beszél Orbán Soros tervről mert Fideszes terv nincsen! Itt az év vége és illő lenne arról beszélni milyen tervek vannak mit tud nyújtani a Fidesz a szegényeknek, mit tesz,hogy ne fagyjanak meg emberek saját házukban! Nekem és sorstársaimnak ne levelet küldjenek hanem tűzifát!
Soros többet tett eddig Magyarországért mint Orbán Viktor!
Minden tiszteletem Soros Györgyé!
evacica
Csak azt tudnám, hogy ezt a sok hülyeséget amit Orbán összehord Sorosról egyedül találja ki, vagy segítettek neki a talpnyalói? A másik baj, hogy ennyire hülyének nézi az ország egészét, hogy ezt a sok bugyuta dolgot amit összehord, azt a hívein kívül meg is esszük!
kokopelli
@kukac50: ..pedig a Zorbánnak kellene bizonyítania,mert a "nincs"-et nem kell,
és csak indirekt lehetne (lásd a fizikában)! Mari bá'nak és Józsi néninek elég!...(Röfinek is!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.