A Fidesz szerint az ellenzéki pártok reménytelen helyzetükben egymást túllicitálva tesznek kétségbeesett és teljesen hiteltelen ígérteteket.

Reagált a Fidesz az ellenzéki ígérgetésekre
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A nagyobbik kormánypárt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő, Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője bér- és nyugdíjemelést, az egyenlőtlenségek csökkentését és progresszív adórendszert ígért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett fórumon Budapesten.

A Fidesz reagálásában azt írta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk idején épp az ellenkezőjét tették annak, amiről most beszélnek: az idősektől elvettek egyhavi nyugdíjat, emelték az adókat, ezzel csökkentették a béreket, megduplázták a munkanélküliséget.

Emellett elképesztőnek nevezte a Fidesz, hogy a "pénzért és a hatalomért magából kifordult" Jobbik most Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal együtt azért lobbizik, hogy a magyar emberek adójáról és fizetéséről Brüsszel dönthessen.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@division: Segítsél már. Gyurcsány gyerekei milliárdosok lettek kormányzása alatt? Említs már egy miniszterelnököt, akinek a falubelije, gyerekkori játszótársa pár év alatt tucatnyi cég tulajdonosa lett és multimilliárdos. Letelepedési kötvények okés? Melyik kormány alatt volt olyan, hogy kigyúrt kopaszokkal akadályoztak népszavazási beadványt? És lehetne még sorolni a tucatnyi példát, ami túlszárnyalja még az oly annyira átkozott Gyurcsány korszakot.
Ennek tapsolsz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Mi mást tudnának csinálni? A vesztüket érzik:-)
karma1
orban arra bazirozik, hogy mindenki Alzheimeres Magyarorszagon, es mindenki olyan feledekeny, mint amennyire o szeretne, hogy legyenek az emberek...
Hat nem... orban basi, a 13. havi nyugdijat NEM Gyurcsany vette el, hanem keszitett egy tervezetet, amiben a 13. havi nyugdijat be kell epiteni az egesz eves nyugdijakba, tehat egy specialis nyugdijemelest hajtott volna vegre, DE ERRE SOSEM KERULT SOR AZ O REGNALASA ALATT!
Kerjel uj gyogyszereket Grazban, a mostaniakat meg etesd meg a parttagsagoddal, mert mar ok is raszorulnak a dilibogyokra..
Sámannus
Te nyavalyás akinek csak egy rakás hazugság volt minden ígérete még neki áll feljebb.
Hát csak amit loptatok azzal ki kövezhetnénk neked az utat kedves putyinodig te nyomorék.
human
@division: És te annak örülsz, hogy a legkorruptabb kormány irányítja az országot?
division
@human: Nekem semmi bajom velük, a korruptság meg minden kormánynál hagyomány. Szerinted miért nem tudnak az ellenzéki pártok megegyezni? Mert mind a hatalmat akarja. Mivel jönnek a választások lassan, most jöhet az ígérgetések kora. Orbán cselekszik, az ellenzék meg ígérget. Győzzön a jobbik:-)))
human
@division: Segítsél már. Gyurcsány gyerekei milliárdosok lettek kormányzása alatt? Említs már egy miniszterelnököt, akinek a falubelije, gyerekkori játszótársa pár év alatt tucatnyi cég tulajdonosa lett és multimilliárdos. Letelepedési kötvények okés? Melyik kormány alatt volt olyan, hogy kigyúrt kopaszokkal akadályoztak népszavazási beadványt? És lehetne még sorolni a tucatnyi példát, ami túlszárnyalja még az oly annyira átkozott Gyurcsány korszakot.
Ennek tapsolsz.
hetöndöe
@division: A Manyup elvételét,a 30 új adót mintha nem ígérték volna meg Orbánék,14. havit viszont ígértek a nyugdíjasoknak,oszt 13.-t sem kaptak.Miről csobogsz kicsi patak?:-)
division
@hetöndöe: Szavazz Gyurcsányra akkor, a te dolgod. Mindenki arra szavaz akire akar.
hetöndöe
@division: Hát persze,mindenki arra szavaz,akire akar,csak nem kell marhaságokat írogatni.:-)
division
@human: Én nem tapsolok semminek. Az adómból meg azt csinálnak amit jónak látnak, azt úgyis be kell fizetnem, szóval nem tőlem veszik el a pénzt. Ja, és az egykulcsos adóval csak hozzátettek, de van a családban még akinek több mint duplájára nőtt a fizetése (mégis Fidesz ellenes mondjuk:-)) ).
hetöndöe
@division: Mi nem igaz abból,amit írtam,mesélj!:-)
division
@hetöndöe: Minden igaz amiket leírtál, ahogy azok is amiket én. Mindenki ígérget választások előtt, utána általában semmi nem úgy alakul. Én ezeken már régen nem akadok fenn. Ha jól keres az ember akkor nem érdekli úgysem az egész.
lusta
@division: Például amit leírt. Ugyanis a tb és az eü is adó ma már. Tehát megtehetik és Ön ennek örül, hogy nem kap majd sem nyugdíjat, sem eü ellátást. Semmilyet.
division
@lusta: Annyira bírom ezt a nem lesz nyugdíj ellenzéki maszlagot. Amúgy meg nem igazán érdekel, havonta 2-300 ezret teszek félre nyugdíjas éveimre, szóval...Egészségügy terén meg eddig is a magánklinikákat látogattam, ezután sem lesz másként, ahogy a családomat is max. vérvételre viszem sztk - ra. Szóval amit írtam nagyon is igaz, ha jól keresel nem foglalkozol semmiféle propaganda szöveggel, bár én anélkül sem hinném el ezeket.
Equus1
@division: ha ilyen jól keresel, akkor mi szükséged arra a pár Ft-ra, amit beírogatásodért kapsz?
Eladott Ország
A családi maffia vezére mára elhitte, hogy kizárólag a lopásra kapott felhatalmazást zsinórban kétszer egymás után.Napról napra egyre világosabb, hogy ez a hányingerkeltő nyitott könyv, ez a plebejus, vagyontalan isten átka, akit agyba-főbe vert az apja gyerekkorában (akit szintén Győzőnek hívnak), örökös frusztrációjában elveszítette azt a mércét, ami megálljt parancsolhatna minden napra jutó aljasságainak. Ennek az egész családja közpénzből él, az európai támogatások úgy ömlenek hozzájuk, mintha nem lenne holnap, minél hangosabban ócsárolja Viktor a kizsákmányoló Uniót, annál kövérebbre hízik a családi kassza. Az egy Viktorra jutó két Győző lassan kevés ahhoz, hogy hordják, lapátolják, vasvillával forgassák a milliókat, százmilliókat, milliárdokat. Ha ezek 13-an lennének testvérek, akkor annyi a háttérben meghúzódó senkiházinak kellene vállalkozás, föld, kastély, jacht, összkomfortos, kacsalábon forgó palota. A műkincseket hagyjuk, az erdőszéli putri faláról nem ragadt rájuk semmiféle kultúra iránti igény. Ahogyan a vagyontárgyai révén a Viktorral semmiféle közvetlen kapcsolatban nem álló Mészáros Lölö téeszelnökből kiskirállyá avanzsált, Gáspár atyának is csak ezek az első bizonytalan lépései a konszolidálódás felé.Az viszont eléggé cáfolhatatlan tény, hogy a maffiafőnök rokonsága semmiben nem szenvedhet hiányt. Az imperialista karvalytőke nem szipolyozhatja ki most már soha kis hazánkat, inkább az Orbán-klán ellopja előle.
Eladott Ország
Azt bírom a fideszkomcsi fajtátokban, hogy 1990-ig mindent az imperializmussal magyaráztatok, 2010-ig a komcsikkal, 2010 után meg a liberálisokkal. Ennél egy betanított majomnak is több van a burájában. A munkaerő áramolhat szabadon, de a munkabér az nem. Végtelen szarásig magyarázzuk a mechanizmust
csipetke
Inkább arra válaszoltak volna tisztességesen,amit Demeter Márta kérdezett tőlük!
Eladott Ország
Itt úgy múlt el lassan három évtizednyi törékeny demokrácia, hogy közben nem dörögtek a
fegyverek, nem kellett senkinek az életéért futnia és az utóbbi 10 év több mint felében napi 2
milliárd forint érkezett az országba. Felzárkózásra, a versenyképesség javításra. Ezek voltak azok az évek, amelyekhez hasonlatosak soha többé nem lesznek ennek az országnak az életében. Ebből a rengeteg pénzből arra futotta, hogy Európa rekord ÁFA-¬jával, az olcsó élőmunka bérének rommá adóztatásával, a térkövezésbe, stadionépítésbe, játékvasútba, Makovecz¬ örökségbe, űrközpontokba, vadászházakba, mangalicatelepekbe, soha fel nem épült groteszk, kirakat ¬szörnyűségekbe, családi vállalkozásokba folyt el a magyar jövő. A szó legszorosabb értelmében. Évek óta nem voltak ilyen alacsony szinten a beruházások, az egészségügy és oktatás nem a demagógia, hanem a véres valóság szintjén döglődik, a munkaerőhiányt a munkenélküliség emeli négyzetre, miközben a semmihez nem értő idióták 10 milliárd forintból akarják felzárkóztatni a vidéket. A mangalicaszerelő bárgyú Mészáros Lölö fél éves zsebpénzéből. A helyzet az, hogy a csillapíthatatlan étvágyú udvartartás felzabált mindent néhány év alatt, de lássuk be, a korábbi és mindenkori kormányok sem erőltették meg magukat, hogy jobbra forduljon a magyar sors. Minél nagyobb az étvágy a vályú mellett, annál nagyobb a pusztulás mindenhol máshol. Nincs versenyképesség, nincs fejlődés, nincs felzárkózás. Csak a gatyából kilógó segg és az önámítás. Nem jó, nem biztató, nem rossz, katasztrofális.
maci0427
@human: Kicsik még...Amúgy másként is lehet félrerakni nekik !
maci0427
@Eladott Ország: És még a sok-sok feketemunka-zsebbefizetés és a rengeteg segélyezés a szaporítóknak...! Minden tisztelet azoké,akik rendes,becsületes munkával és leadózott keresetükkel,hozzájárulnak az adózáshoz tisztességesen és így nevelik a gyermeküket is ! Magyarországon sok az "ingyenélő",akik mégis jól megélnek !
Levendula
Üresen kongó stadionok árából meg lehetne mindazt tenni, amit az ellenzék ígér.
szaboria1
@division: tegnap 22.59-re Igen mindenki arra szavaz akinek Ő hisz.
tudode
A KACSACSŐRŰ GÁCSÉROK, v mik óberkodnak akkor, amikor MÉG TARTOZNAK A 13. HAVI BÉRREL ÉS NYUGDÍJJAL!!!
.
A felcsúti "is" elmondta az öszödi, v felcsúti beszédét akkor, amikor SENKIVEL nem 'konzultálta meg, hogy 13, nyugdíj, és bér SIC, SIC, üzente külföldről a JÓTÉTLÉLEK!
.
Meséljen ő arról, amit még mindig hazájában NEM MONDOTT KI:
.
------ Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Aztán úgy elszállt vele a dakota lova,hogy törvényesítetten ezzel, azzal, amazzal VISZ/NEK mindent!
.
Áldozati bárányt csinálhatott az EGÉSZ TÁRSADALOMMAL kusza dumájával, miközben a TETTEIT még az unokák is MEGEMLEGETIK!
.
human
@division: Ennyi az érved mellettük? Több pénzed lett? Látom, a demokrácia és a tisztesség neked forintosítható.
eszegfu
@tudode: Érdekes a videó! Nem reformokat csinált a Fidesz, hanem az "országot ujjászervezte"! Tényleg szinte "felnyeritettem"... az ujjászervezés abból áll szerinte -- egykulcsos SZJA, 13. nyugdij "kidobása", társasági adó 10%-ra csökkentése, segély nincs. Szerintem meg ehhez inkább az tartozik, hogy összevonnak intézményeket, igy szinte kivétel nélkül belekerült a nevükbe a "nemzeti" (katasztrófásékhoz kerül a kommunális hulladék, a kéményseprés pl.), aztán a "nagy" KLIK-et segitendő sok "kicsi" KLIK létrehozása, vagy hogy Rogánnak "csináltak" egy uj minisztériumot, hogy ma már számolatlanul neveznek ki államtitkárokat, miniszteri-, miniszterelnöki megbizottakat (Szili Katalin, Révész Máriusz), stb. és ezek nem a klasszikus "ujjászervezések", mert akkor jobbnak kellene lenniük, inkább a 10 km-es körzetében lévő embereknek pozició és nagy fizetés juttatása.
Nessy
Igaza van a fidesznek! Ő egy dolgot ígért 2014-ben, FOLYTATJUK!
Ez elég is volt a 2/3 megnyeréséhez, és ezt be is tartotta, sőt túlteljesítette 200 %-ban.
tudode
Igen!
Átlagembernek átláthatatlan amilyen módon, az államigazgatáshoz HASONLÓAN ÖSSZEKEVERTÉK a szezont a fazonnal.
-
Személyes tapasztalatom az, hogy kórházi ápolásra szorultak az EGYESÍTETT ez, az amaz kórházban, MIUTÁN TÚLÉLTEM kisebb fertőzésekkel, bátorkodtam felhívni a becses figyelmüket, hogy a 40 fokos melegben NEM VOLT MELEGVÍZ SZOLGÁLTATÁS!
.
Az illő határidőn belül ahelyett, hogy ÁTJÁRATTÁK VOLNA a beadványomat oda, ahova való, valami Nemzeti egészségügyi vízfejhez, azt a választ kaptam, hogy NEM TARTOZIK A HATÁSKÖRÜKBE!
.
Amint kiheverjük ezt a SZEKTÁT mindent újra kell kezdeni, a TÁRSADALOM OLTÁRI NAGY ÁLDOZATA ÁRÁN!
verőce21
@Nessy: (09:19) Sőt, mennyire igaza van a Fidesznek! És betartotta az ígéretét.
Nemcsak "Folytatjuk!", de kevesen tudnak róla, pedig 2013-tól bárki nyomon követheti a bevallott nyugdíjjárulékait. Nem olyan könnyű azonban rábukkanni a táblázatokra.

Az egyéni nyugdíjszámla - amelyhez az adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) származnak - nem megtakarítási konstrukció, hanem a keresetarányos nyugdíj megállapítására, illetve önellenőrzésre alkalmas.

www.penzcentrum.hu/nyugdij/nem-titok-tobbe-minden-magyarnak-van-egyeni-nyugdijszamlaja.1060709.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
elnyomott
Igen, valóbak kétségbeesett, valóban hiteltelen ígérgetések.
Mert bár égetően szükségesek, az ország lerobbant helyzete nem teszi lehetővé.
Mert ugye az "elmútnyócév" szétzüllesztette, lerombolta az országot.
Évtizedekbe kerülhet egy hozzáértő kézben ezen javítani!
Nessy
@verőce21: És a lenyúlt MANYUP pénzek is rajta vannak Selmeczi ígérete szerint??? Ja, az "megtakarítás", így bármire felhasználható a költségvetésben. Mint ahogy a nyugdíj befizetésekkel is már a költségvetés "gazdálkodik"
A nyugdíj megállapítás esetében sincs semmire garancia!
Lásd degresszív nyugdíj megállapítás Antall és I. Orbán kormány.
Én speciel 1997-ben szívtam meg! Életem párja 1991-ben.
A befizetésnek csak X %-a került a nyugdíjszámításba!
quadrocopter
Részlet Debreczeni József: "Fideszes rablógazdálkodás" című könyvéből:

"A Lévai Anikó birtokait művelő, vele földeket csereberélő, sőt egy
bicskei szántót közösen birtokló340 Flier János családtagjaival együ
quadrocopter
De térjünk vissza Flierékhez. A családfő rendes foglalkozása autószerelő.
Ennek alapján aligha gondolhatjuk, hogy szakmai alapon ülte
quadrocopter
Öt luxus trafi kjogot nyert Mészáros Lőrinc fi vére, aki Felcsútról látja el
a budakalászi, a budaörsi, a lágymányosi, a kecskeméti és a (210 kilométerre
lévő) szegedi Auchan hipermarketek árusítóhelyeit dohánnyal, itallal,
édességgel, újsággal és a többivel. És hogy a szerencse mennyire a tenyerén
hordozza Felcsútot, azt mi sem igazolhatná jobban, mint hogy
már a csömöri, a fóti, a törökbálinti, a dunakeszi és a (230 kilométerre lévő)
miskolci Auchanok trafi kjainak jókora forgalmából képződő haszon is
ide csorog vissza: a koncessziók nyertese Mészáros alpolgármesterének
25 éves fi a. De tudjuk azt is, hogy a Mészáros Lőrinc állandó alvállalkozóiként
ismert Jére-testvérek is jó helyeken kapták meg a maguk (?)
tíz trafi kját: Budapest két kerületében, Debrecenben, Szolnokon, Miskolcon,
Székesfehérváron, Győrben, Maglódon, Szigetszentmiklóson és Solymáron.
A Nemzeti dohány című fejezetből tudhatnak erről az olvasók, de ez a
tény is ebben a kontextusban nyeri el a maga jelentőségét. (Ehhez a húsz
tagból álló, nagy profi
verőce21
@Nessy: (10:17) Nézz utána alaposabban, mert az alatta lévő kommentek igazolják a korábbi befizetéseket is. Mindenesetre van egyéni nyugdíjszámla 4 éve!

Írod: "A nyugdíj megállapítás esetében sincs semmire garancia!" Ezzel a megállapítással egyet kell érteni. Még egy másik asztalnál ülő ügyintéző is egészen másképpen, más eredménnyel számolja ki a járandóságot. (Én még csak az előzetes megállapításnál tapasztaltam meg.)

A degressziós szorzó viszont valóban sokat változott az eltelt évek során.
division
@Equus1: Azért hogy átutaljam az olyan közmunkások megsegítésére mint amilyen te vagy:-)
Equus1
@division: értem. Tehát a kényszermunka program is propaganda célokat szolgál.
Nessy
@verőce21: Sajnos, ez engem már nem vigasztal! Mint ahogy az utolsó években ( I.Orbán kormány) befagyasztott közalkalmazotti bér miatti még alacsonyabb nyugdíj.
A lenyúlt Manyup-t a gyerekek szívták meg. Ennyit a sok évtizedes, munka és befizetés eredményéről!
division
@Equus1: Muszáj az "annyitisér" embereken is segíteni, a munkával megkeresett pénzt sajnálnám rájuk költeni.
cikicakk55
Én valahol megértem "division" és" lusta" hozzáállását.Mi ugyan ilyenek voltuk a Kádár korszakban .Állítólag akkor is diktatúra volt,de mi csendben voltunk,mert számunkra nem jelentett gondot az állítólagos rabság és antidemokrácia.Miért nem? Azért mert a fizetésünk megfelelt az igényeinknek.Nem voltak kirívóan gazdagok a környezetünkben.Azt tudtuk,hogy az orvosok,ügyvédek,gyárak igazgatói jobban keresnek mint mi,de nem érdekelt,mert biztonságban voltunk.Jutott mindenre,mert akkor még nem ismertük a nyugati luxust,nem baxta fel a nép idegeit a milliárdossá váló felső 10.000. division és lusta most ugyan ezt csinálják.Nekik meg van mindenük,gondolom van pár cégük,vagy trafikjuk,vagy bankban dolgoznak.Nem érdekli őket a 4 millió ember nyomora. Attól függetlenül bosszant,hogy ennyire leszarják az ország lecsúszott rétegét és ennek még hangot is adnak.Mi akik egyik napról a másikra élünk hallatjuk a hangunkat,mert bízunk benne,hogy hátha... Könnyen ugat a FideSS mert tudják,hogy üres államkassza várja a következő pártot,már ha elbukjak a választásokat.Örüljenek akik jól élnek így is,de tényleg nem kéne az elkeseredett embereket a jómódjukkal cukkolni.Gondolom azért is drukkolnak a FideSSnek,mert az egykulcsos adóval Ők jártak jól.Megeshet,hogy a következő párt esetleg vissza állítja és akkor szívnak.Az is előfordulhat,hogy még is elindul a vagyonosodási adó és akkor lusta nem havi 300.000 ft .ot tudni félre rakni a nyugdíjas éveire,csak 100-at. Az biztos,hogy ha én lennék a helyükben inkább csendben maradnék,mert esetleg felhívják magukra a figyelmet és egy Hecker könnyen rájuk találhat. A FideSS meg mivel soha nem tud eleget lopni elveszi tőlük valami indokkal a nagy jólétet.Tudom,erre azt írják,hogy nincs mibe belekötni,mert becsületesen adóznak,de láttam én már olyat,hogy a kéményseprőt elütötte a villamos
szep napot
Mit szol az ingyen sorhoz es az orokelethez??? Ez titokban meg Orbannak is tetszik.
Nessy
Vannak, akik jókor jó helyen voltak, vannak!
Vannak akik remekül meggazdagodtak azoknak a munkája révén, akiket most leszólnak!
Már a régi latinok is tudták: Hodie Mihi, crass Tibi! Magyar mondással: Hun kerék, hun talp!
Akkor lesznek gondban, ha nem akad jó szakember, aki megkeresi a vajat a kalácsukra.
cikicakk55
@division: Ez az "annyit is ér" duma épp olyan,mint mikor Gyurcsány azt mondta,hogy el lehet innen menni.Egy kiragadott mondat,az emberek cukkolására.Lázár azokra a vállalkozókra értette az "annyit is ér" dumát,akik képtelenek az adottsággal, a lehetőséggel élni ami előttük van.Aki nem tud gazdálkodni,esztelenül költekezik,nem osztja be reálisan a lehetőségeit azok akik Annyit is ér" Nem csípem Lázárt,mert FideSSes,de a városunk Polgármestere volt és akkor normálisan tette a dolgát.Nagyon kár,hogy hagyta magát a csuti által korrumpálódni.
iluminati
Nem pártolom az ellenzéket mert úgy hülyék ahogy vannak...Meg kell jegyezni akkoriban sújos gondok voltak a gazdasággal és nekik jutott a fekália kitakarítása muszáj volt szigorítani elvenni...A FIDESZ sem csinált semmit csak lopott és a kút mellé sz@rt és belepiszkálta...amit adott azt el is vette máshonnan...EZ AZ EGÉSZ ORSZÁG EGY NAGY ÜRESSÉG:::TELE ZOMBI VÁLASZTÓKKAL,ŐRÜLT ELLENZÉKKEL...SOK AGYMOSOTT EMBEREL . TISZTELET A KIVÉTELNEK...Mit várunk olyan szavazótól aki azt hiszi azért lehet külföldre menni dolgozni mert orbán megengette...AGYRÉM...
eszegfu
@verőce21: 10:02 Már bocs., hogy beleszólok, de az "egyéni nyugdij számláról" szóló nyilvántartás a magánnyugdijakra vonatkozott az akkori tervek szerint. Csak azért tudom, mert a havi járulékbevallásnál jelölni kellett melyik pénztár tagja és mennyi került levonásra, majd az "önkéntes" átjelentkezések után, aki maradt magánnyugdij pénztári tag, akkor 1 évig csak a tagságát kellett jelölni, de már összeget nem, majd utána már semmit sem. Nyilván az sem véletlen, hogy a magánnyugdij pénztárak megszünésének idejétől lehet lekérdezni a "nyugdijszámlákat"... szerintem ez "csusztatás". Viszont az ügyfélkapuval rendelkezők nagyon sok mindent megtudhatnak, intézhetnek és ez valóban jó dolog...ezt én előrelépésnek tartom.
division
@cikicakk55: Csak azért írtam ezt mert folyton kötekedik velem ez az ember, ne vegye senki magára.
Equus1
@cikicakk55: lázárnak nincs ujjlenyomata. Ezt ő maga mondta. Ennyit is ér.
Equus1
@cikicakk55: még vmi... utána lehetne nézni a lázár família miliiárdossá válásának. Csak a munka, csak a munka és a táskahordozás...
verőce21
@Nessy: Téged már csak azért sem érdekelhet a dolog, mert '97-ben - amikor nyugdíjaztak - még manyup sem létezett. Mellesleg az a magyarázatod is zavaros, hogy azért mert, "befagyasztották a közalkamazottak bérét". Ugyanis az majd 10 évvel a nyugdíjazásod után történt. De ez csak segített a nyugdíjasok jövedelmén, mert a nyugdíjakat mindig emelték. A gyerekeid...? Hát, elterelésnek jó...
Nem is akarok mélyebben beleásni az életutadba.

Csak közölni szerettem volna, hogy létezik már 4 éve egyéni nyugdíjszámla is, a Fidesz betartotta amit megígért. Ezt kéretik tudomásul venni a sok locsogó lipsinek!
Nessy
@verőce21: A MANYUP a gyerekeket érintette! 1994-1998 között nem volt béremelés a közszférában, ergo ez 1997-ben bizony érintett.
Alacsony bér, magas infláció, degresszív nyugdíj megállapítás.
A nyugdíj emelés a svájci indexálás esetében volt reális, ez a jelenlegi infláció számítással reál érték stagnálást jelent jó esetben.
Locsog a kedves rokonságod!
Inkább vagyok "libsi", mint illiberális bigott, szervilis, szűk látókörű etc. egyed.
Miután én nem voltam veled inkorrekt, ergo a téma lezárva!
verőce21
@eszegfu: Nem haragszom, hogy beleszólsz, de a Manyup 2013-nál előbb megszűnt. Legalábbis az oda történő átutalások. Így többszörösen is sántít a magyarázatod.

"Viszont az ügyfélkapuval rendelkezők nagyon sok mindent megtudhatnak, intézhetnek és ez valóban jó dolog...ezt én előrelépésnek tartom." - maradjunk csak ennél a megállapításodnál.
És hozzáteszem, naprakészen lekérdezhetők a nyugdíjjellegű átutalások. :)
eszegfu
@verőce21: Igazad van, mert 2011. febr. 28-ig lehetett nyilatkozni! Azt viszont hidd el, hogy a járulékokat igy kellett vallani... ugyhogy csak egy kicsit vagyok "sánta"!:)
verőce21
Én a locsogást nem Rád értettem, (külön bekezdésbe is írtam),
De az " illiberális bigott, szervilis, szűk látókörű etc. egyed." megállapítást nyugtáztam. @Nessy:
verőce21
@eszegfu: Nalátod!
De a négylábú is botlik. :)
kereső
2011-ben mindenki szabadon dönthetett arról, hogy marad-e a magánnyugdíjpénztári rendszerben, vagy visszalép a kizárólag állami nyugdíjrendszerbe. Ebben az időben azt ígérte az állam, hogy a magánnyugdíjpénztári tőke számlásítva lesz, vagyis beleszámít a nyugdíjalapjukba. 2014 év végére odáig jutott ez az ígéret, hogy nem lesz sem egyéni nyugdíjszámla, sőt még a pénz sincs meg. Ez hogyan lehetséges?Ráadásul a nyugdij számlát miért csak 2013-tól kezdődően lehet lekérdezni, a manyupok név szerinti tőkét tartalmazó listát adtak át.Ja, és havi járulékbevallás elektronikusan kötelezően!2006-tól van.@verőce21: -nek,csusztatni nem kell, mert ez a nyugdijszámla, nem az! a nyugdijszámla.
eszegfu
@kereső: Erről beszéltem, csak én "elcsusztam" a MGNY megszüntetésének dátumán. De ez a lényeg: az igéret szerinti külön nyugdijszámla a MGNY pénztári tagokra vonatkozott és nem az, amit most "vezetnek".
Lepényleső
...nem úgy a kormánypárt,ő már nem is ígérget,hiszen csak a hülye hiszi,hogy bármit ezzel
elérhet?
eszegfu
@verőce21: 13:52 Igazán rendes vagy! Én beismerem a hibámat, elismerem, hogy az ügyfélkapu egy jó lépése volt a kormánynak... de Te a többiről szót sem ejtesz... ez igy nem "járja"!
kereső
@eszegfu: értettem én, csak ez az "álkisherceg" nem akarja !érteni.Sok-sok hazugság van a manyup péntári pénzek körül.Mindezt tudjuk be annak,hogy a magyart még a saját pénze sem érdekli, a többit meg nem is érti. Én bizisten tanitanám már ált.iskolában-az én pénzem-tantárgy keretében.
Equus1
abádszalók pókharapó úrnője megvédte a magánnyugdíjat -a tulajdonosoktól. Lett belőle kisvasút meg horvátországi nyaraló, jacht és stadionok. Tessék örvendezni. Ez a zsibbadt agyú népség mikor jön már végre rá, h átbaszták???
"Verőce" meg szép lájtosan csak ontja magából a szart, amiért a pénzét kapja.
kamazuka
@Equus1: Ez nem átverés.
Erre szavaztunk 4-8-12-16-20-24- évekkel ezelőtt.
1xű N így érezzük jól magunkat.Ha nincsen csont amin rágódni lehet,ha nincsen kín,gyötrelem,már nem is olyan jó.
Mindíg kellett egy kedves vezető akit azután lehetett utálni.
A mostani is így e ként éli mindennapjait,mert tudja amit tudnia kell.
Hihetetlen de az állapot melyben vagyunk.egyetemi oktatási tananyag.
Zsiványképző egyetemek elit diákjait választjuk 4 évente.
Az meg hogy a másik majd jobbat kreál?
Felejtős.
division
@Equus1: Miért tartasz mindenkit bérkommentelőnek aki nem a Fideszt szidja? Már Verőce is a listádon van látom. Nehéz felfogni azzal az egy bites agyaddal hogy nem mindenki Orbán ellen van? Lehet, neked szar az életed, nem vitted semmire, de szerinted ezzel mindenki így van? Szállj már magadba és fogd be.
quadrocopter
@division: Te meg miért nem a nyalogány csicskaoldalakon nyalsz alájuk? Könnyebb lenne!
division
@quadrocopter: Hozzád senki nem szólt, migráns. A propeller meg nem bal vagy jobboldali. Kintről meg amúgy se dumáljon senki.
Nessy
@division: Csak a határon túlról voksoljon, a fotelban ülve, ellenőrizetlenűl a mi sorsunkról döntve! Nem kevés baksisért!
division
@Nessy: Hagyjuk már ezt a határon túli voksolást. Ha minden igaz van kb. hatmillió magyar aki le akarja váltani a Fideszt. Semmi más dolguk nincs csak elmenni szavazni (már ha addig lesz egy ellenzéki párt). Kész, Fidesz leváltva.
Nessy
@division: Ok! Hagyjuk! De akkor a fidesz a saját pénzéből fizesse a szavazatukat!
A fidesz gondoskodott róla, hogy ez véletlenűl se történhessen meg. Választási törvény, kamu pártok finanszírozása, és egyéb apróság.
De megérdemeljük! Orbánt is, Putyint is.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/02/orb.jpg
Nagy a baj, nem kicsit. Nem csak az, hogy egyre primitívebb sablonokból összetákolt semmitmondó beszédeket olvas fel a vezér, hanem annak a nagyon primitív üzenete a baj. Az uszítás mindenki – liberálisok, civilek, önkéntes jogvédők – ellen országon belül és uszítás az Unió ellen. Ilyen árokásó, saját népét akár feláldozni is kész önző fasz talán még soha nem csimpaszkodott ennek a nyomorult országnak a trónjába. Mindezt a hazaszeretet álcája mögé bújva. Félelmetes, ami most történik. A melldöngető nacionalizmusba oltott háborús pszichózis soha a büdös életben nem vezetett még semmi jóra. Most sem fog.
Yoda69
Igergetesekben a fideSS sem marad le, sot.
Kezdetnek ott a kamu rezsicsokkentes, amivel elertek hogy Europaban a magyarok fizetik a legtobbet a gazert.
eszegfu
@kereső: tegnap 15:48 Kissé "pongyolán" fogalmaztam, de ugy megörültem, hogy valaki még emlékszik erre a tervre, azaz tisztában voltam azzal: Te értetted. Ami meg az oktatást illeti az siralmas. A 2017. évi felmérések szerint a gyerekek tantárgyakhoz való alkalmassága (kompetencia): 6. évfolyam 2, a 8. és 10. évfolyam 3 képességi szinten van. Nem ismerem a mai tankönyvek anyagát, de ez a felmérés szerintem pontosan mutatja, hogy tudásuk "bemagolás" lehet, nem pedig gondolkodásra késztetés.
verőce21
@Nessy: (13:33) Jól eldobtad tegnap a pöttyöst azzal a "1994-1998 között nem volt béremelés a közszférában". Mert ez sem stimmel. (az egyéb tévedéseid mellett)

Most utánanéztem, mert mint kiderült jól emlékeztem. Bojkottálták a bokros-csomagot. Már '95-ben megszüntették a bérbefagyasztást!

Demonstrációk, eredmények
Dátum Szervező Eredmény
1995. november 15. EDDSZ a Bokros-csomag kapcsán elrendelt bérbefagyasztás megszüntetése
1995. december 15. KKDSZ, PSZ, FDSZ a Bokros-csomag kapcsán elrendelt bérbefagyasztás megszüntetése; AB-indítványok elfogadása nyomán a Bokros-csomagból a szociális jogokat csorbító törvények törlése, a hároméves közalkalmazotti megállapodás létrejötte
1996. június 16. Országos sztrájk- 10 százalékos teljes béremelés (a Bokros-csomag készültség rendelkezései ellenére)
1999. március 20. SZEF, KKDSZ, PSZ, a kormány és SZEF közötti tárgyalások megkezdődése EDDSZ egy újabb közalkalmazotti megállapodás megkötésére; a tárgyalásokat még nem zárták le
1999. május 20. Földhivatali dolgozók 270 millió forint működési támogatás a hivataloknak (sztrájkkészültség)
2000. június 30. EDDSZ, KKDSZ, kb. 10-25 ezer forint egyszeri juttatás az eü.-dolgozóknak BDDSZ, SZEF (70 ezer helyett)
forrás: MaNcs-archívum, érintett szervezetek
magyarnarancs.hu/belpol/berek_a_kozszferaban_alkalmazott_matematika-62104

Felhúztad az orrod, mert így könnyebb volt kiszállnod egy számodra kedvezőtlen kimenetelű vitából. :)
Hellcat
"kétségbeesett és teljesen hiteltelen ígérteteket." Mint az 1 millió új munkahely nemdebár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.