A Magyar Nemzet kérte ki az év végi jutalmak listáját, ebből az derül ki, hogy 670 ember kapott pénzt a Főpolgármesteri Hivatalnál karácsonykor. Budapest főjegyzője kapta a legtöbb pluszpénzt.

Több mint 337 millió forintnyi jutalomkeretet oszthatott szét az év végén a Főpolgármesteri Hivatal a saját köztisztviselői között

– válaszolta a Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylésére Sárádi Kálmánné.

A főjegyző válaszából kiderült:

minden jutalmazott az ez évi munkájának elismerését bruttó összegben kapta meg.

Budapest főjegyzője maga 1,8 millió forinttal vezeti a jutalmazottak csaknem 670 fős listáját, amelyről a politikusok az idén is hiányoznak – írta meg a Magyar Nemzet.

A vezető beosztású dolgozók 600 ezer forint és a már említett 1,8 millió forint közötti összeggel lephették meg családjukat 2017 karácsonyán, az önkormányzati tanácsadók és főtanácsadók „sávja” 350 ezer és 1,6 millió közé esett, míg az egyszerű köztisztviselők úgynevezett pulykapénze 100 ezertől 900 ezer forintig terjedhetett.

Budapest főjegyzője bruttó 1,8 millió forint pulykapénzt kapott karácsonyra

Tarlós István főpolgármester, és dr. Sárádi Kálmánné főjegyző. Fotó: MTI

A főváros szerint a bónuszok nem jelentettek többlet-kiadást az önkormányzatnak, mert a kifizetések az idei bérmegtakarítások terhére történtek.

Tarlós István és a főpolgármester helyettesei nem kaptak év végi jutalmat.

Sem a főpolgármester, sem a helyettesei nem részesültek jutalomban, sőt Tarlós István már 2004 óta nem vesz fel efféle pénzt

– közölte Sárádi Kálmánné a lappal.

Forrás: mno.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A Blahan meg 2000 melyszegenysegben elo allt sorba a kajaert.
De sarlos elvtars szemelott tartja es megoldja a problemajukat: betiltja az etelosztast a Blahan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Lehetséges az,ha ezek számlálják majd össze a szavazatokat,hogy más eredmény jönne ki mint amit a bán óhajt?
Yoda69
A Blahan meg 2000 melyszegenysegben elo allt sorba a kajaert.
De sarlos elvtars szemelott tartja es megoldja a problemajukat: betiltja az etelosztast a Blahan.
Clavigo
Hűűha...ez a főjegyzőnek nevezett izé,,,ránézésből megérdemli az 1.8 milla. pulykapénzt. ...Vazzze..ezzel az arccal...!! duplája is kevés lenne...
Eladott Ország
Szóval egészségügyért felelős gazemberék tudatáig is eljutott a tegnapi napon nyilvánosságra került bérpapír, amelyen feketével mutatja a fehéren, hogyan alakul a rögvalóságban egy 10 éves munkaviszonnyal rendelkező segédműtős (B fizetési osztály, 06. fizetési fokozat) oltári nagy béremelése. Konkrétan így, a nagyon hülyék és értetlenkedők kedvéért ismételjük át a konkrét példa alapján:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/12/berek.jpg
A szerencsétlen ember garantált illetményét jól megemelték 16 520 (154.182 – 137. 662) forinttal, ám mivel korábban nem tisztességesen emelték, hanem egyszerűen csak kiegészítették az alapilletményét (vagyis betömték a röhejesen alacsony alapbére és a fizetését meghaladó garantált bérminimum között tátongó szakadékot), a novemberi 12 százalékos emelésből ez lett. Hogy mivel emberünk illetménye még ezzel az emeléssel is alacsonyabb, mint a garantált bérminimum/szakmunkás minimálbér (=bruttó 161 ezer forint), a magasabb alapilletményére mostantól kisebb mértékű kiegészítést kap az államtól (23.338
forint helyett 6.818 forintot). Vagyis a végeredmény ugyanaz, csak most már elmondhatja, hogy 12 százalékos béremelés után keres ugyanannyit, mint azelőtt. Szerencsétlen emberünk nincs egyedül a keservével, több ezer hasonló helyzetben lévő egészségügyi dolgozó van, aki egyáltalán nem kap magasabb fizetést. Ezt a munkaalapú társadalmat meg b*sszátok meg!
ila51
@Clavigo: haggyad mán...Tarlós ígyis rózsaszínben látja
namihami
Biztos a jól végzett munkája elismeréseképpen.
Ennek az embernek ezek szerint ennyit ér a munkája. Ér ennyit a munkája???
Clavigo
@ila51: Na hallod...:) Tapló Pista nem merné más színben "látni ezt az izét"...Jobb a békesség.
Mézike
Engem ez fogott meg leginkább :A főváros szerint a bónuszok nem jelentettek többlet-kiadást az önkormányzatnak, mert a kifizetések az idei bérmegtakarítások terhére történtek.
Idei bérmegtakarítások...nyilván azok az összegek amik a dolgozók ki nem fizetett bérei. Ez így jogosnak látszik. Mer' ugye lehet spórolni. Pl. leminősítéssel. Magyarul nem kapja meg az alapbéren kívül az adható juttatásokat. Mondjuk egy irodai dolgozó...vagy.
kisrigó
Idei bérmegtakarítás?! Miből adódik ennyi plusz pénz? Már eleve túlméretezték a béreket, vagy kevesebbet fizettek egyeseknek? A főjegyző "asszony" ilyen zseniális "gazdasszony?"
papa.49
Ez a ,,nőszerű,, olyan borzalmas, ha gyerekre ránéz az megáll a növésben )))))))))))
Azt már csak úgy megkérdem a bolondistóktól miben ennyire nagyszerű a nőszerű ???
ila51
@papa.49: tudod...nincs csúnya nő , csak kevés ital
papa.49
@ila51: Hát mire ezt a borzadályt szépnek látnám addigra tökrészeg lennék ))))))))))))))))))))))))
1-2 liter Szürkebarát ))))))))))))
ila51
@papa.49: ...bevillant egy sztori...Irwin Shaw munkamániás volt , mindig nagyon csúnya házvezetőnőt alkalmazott a hétvégi házába , így alkotás közben ha mégis megkívánta , na akkor ment haza a feleségéhez , mert egyébként mindig a bungiban írt.
Nessy
Mit csináljon szegény Tarlós? Már nincs semmi, amire költeni kellene a Fővárosba, ergo jutalmazza azokat. akik mindezt megoldották!
Ami probléma, arról nem írnak, nem beszélnek, azt eltüntetik a nagyérdemű szeme elől!
papa.49
@Nessy: Én azért megreszkírozom a kijelentést, JOBB NEM KERÜLT ))))))))))))))
Cicamama55
Plasztikai műtétre kaphatta ezt a sok pénzt...
justhpeter
@bakcsubakka: Valóban erről kellene beszélni.
Desischado
@bakcsubakka: ez a jó kérdés! Ezek meg a jótékonykodás?! Röhögnöm kell!
Mikor megláttam ezt a némbert, azóta vagyok kiváncsi a férjére. Remek ízlése van, annyi szent! ezek maguktól nem sajnálják a juttatásokat, csak a szegényektől! Undorító, mocsok banda!
nezelodo
Hála a dakota kormánynak már megszűntek a 2010 előtt oly hangosan ostorozott pofátlanul magas jövedelmek! Helyette van egy pofátlanul hazudozó, tolvaj kormányunk.
papa.49
Ez a nőszerű lemenne a bányába a szén visítva jönne fel ))))))))))))))))))))
evacica
Hiába a fidesz kormány pofátlansága nem ismer határokat! Ezeknek azbesztből van a bőr a képükön!És hogy tetszelegnek, hogy milyen jók voltak a nyugdíjasokhoz, a 10 ezer Ft Erzsébet utalvánnyal, meg a nyugdíj prémiummal! Engem biztos nem hatottak meg, s a szavazatomat se vették meg!!!
Borsodi
Disznóknak jár a milliós pulyka pénz! Nyugdíjasnak meg az Erzsébet utalvány Szégyen gyalázat ami ebben az országban van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.