Az MSZP, az LMP és a Jobbik alternatív vizsgálóbizottságot hozott létre az Elios-ügyben – közölték hétfőn Budapesten a pártok képviselői.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője azzal indokolta a kezdeményezést, hogy szerinte a nyomozóhatóságok a "fülük botját sem mozdítják", a nyilvánosság pedig egy közös ellenzéki fellépés igényét fogalmazta meg.

Tiborcz István miatt már összefogott az ellenzék

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke beszédet mond a Lehet Más a Politika (LMP) országértékelő rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. február 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hadházy arról beszélt: a bizottság célja, hogy ismereteket gyűjtsenek és adjanak át a sajtó és az emberek számára az Elios-ügyről, amelyben érintett Orbán Viktor veje, Tiborcz István is. Hadházy az elmúlt harminc év egyik legsúlyosabb ügyének nevezte a botrányt. Arról is beszélt, hogy minden jel szerint Hódmezővásárhelyen is úgy alakították a közbeszerzéseket, hogy az Tiborcz cégének kedvezzen, ez ügyben pedig biztosan tud majd segíteni a nemrég megválasztott Márki-Zay Péter.

Az LMP társelnöke az alternatív bizottság céljaként fogalmazta meg, hogy információkat gyűjtsenek. Szerinte már akkor is megérte létrehozni a testületet, ha kiderül, ki adta meg az Elios igazgatójának számát Horváth István volt szekszárdi polgármesternek és honnan tudtak egy olyan projektről, amit még ki sem írt az unió.

Megjegyezte azt is, a hódmezővásárhelyi közvilágítási szerződés nem kivétel volt, hanem maga a szabály, szakmányban végezték a közbeszerzések manipulációját.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője azt emelte ki: a miniszterelnök és családja korrupció gyanújába keveredett, minden normális országban egy ilyen után le kellene mondania. A bizottság megpróbálja feltárni, hogy a kormányfő veje milyen csalássorozatot követett el a cégein keresztül – fogalmazta meg az ellenzéki képviselő.

A politikus jelezte azt is, hogy az első ülést kedden Kecskeméten tartják, ahol az önkormányzatnál kívánnak betekinteni az iratokba.

A tájékoztatón Hadházy Ákos egy kérdésre megerősítette azt a sajtóinformációt, miszerint az LMP elnöksége megbízott egy delegációt, hogy választási együttműködésekről tárgyaljon az MSZP-vel és a Jobbikkal. Azt mondta: készek az együttműködésre, akár a visszaléptetésekre is, ha jó, hiteles jelölt van. Elmondta továbbá, hogy az együttműködéshez kongresszusi határozat is szükséges, a szerv összehívásához nyolc nap kell, egyelőre azonban azt nem kezdeményezték.

Szilágyi György az esetleges együttműködésről szólva azt közölte: nem szabad lebecsülni a választópolgárokat, ők tudják, hogy helyben kik a legerősebb jelöltek és kire kell szavazni a kormányváltáshoz. Megerősítette, hogy a Jobbik önállóan indul, ha ebben változás lesz, azt az elnökség vagy a választmány közölni fogja a nyilvánossággal.

Harangozó Tamás pedig az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének és az MSZP elnökének délelőtti állásfoglalását tartotta iránymutatónak. Ebben Karácsony Gergely és Molnár Gyula is egyeztetést sürgetett a "demokratikus ellenzéki pártok" között a választási együttműködésről.

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Fogjanak is össze és juttassák a megfelelő helyre az összes csaló gecit !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Fogjanak is össze és juttassák a megfelelő helyre az összes csaló gecit !!!
advocat
Vásárhely már megmutatta. És a kedves kormánypárt ne akarja összehasonlítani a várost egy másik várossal. Itt 28 éve KDNP-Fidesz uralom volt. Mertek bátrak lenne! És Lázár városa!
RonaGyuri
hát igen Lázár-Tiborcz pas de deux nem semmi, bár AZ IGAZAT MEGVALLVA A CSÚCS AZ A ROGÁNNAL DÚSÍTOTT threesome lehetne!! =))
Pálinkás Pál
De szar lesz a vejkónak amikor megy apósa után a böribe...
quadrocopter
Hoppá! A PLT lapok egyik megyei példányában ( Zala Hírlap) azt mondta Dr. Tóth László fidesznyik csicska - volt zalaegerszegi jegyző - hogy az OLAF jelentés kesegyerek-tartalma már 2014 óta ismert és a hatóságok vizsgálták is, de nem találtak balhét!
Ezt akkor mondta a nagyeszű, amikor a hordatagok is együtt szavaztak a helyi ellenzékkel, majd másnap azonnal korrigáltak!

Hallott valaki erről a vizsgálatról? Hol volt eddig a vizsgálati anyag és miért nem híresztelték, hisz az a kesegyerek mellett szólt volna!

Kínjukban összevissza hazudoznak!
Macskaszem
@quadrocopter: Poltpéter kivizsgálta, oszt eltette a szekrény aljára.
dr. prédikátor
Éppen itt az ideje hogy ezt a tiborc fattyút az apósával együtt a megfelelőm helyre juttassák!!Irány a rácsos akadémia!!!Mondjuk kétszer 100 évre!!!
Madácsi Pali
A Tiborc ügyben egyet értek. Csak nehogy terelés legyen! Az LMP mintha a fideSS trójai falova szeretne lenni. Egy már létező, bizonyitottan működő koordinált indulást kíván úgy átalakítani, megfurni kampányidőszakban, hogy az azt nagynehezen létrehozó DK-t "kifelejti"! A csúti g^cit megértem, bukjon inkább a vejkó. A bejutási küszöb alá esett LMP viszont újúlt erővel kiván árkokat ásni az ellenzék közé!
advocat
Előbb összefogni! Utána lehet dumálni. Egy szavazókörzet egy "ellenzéki" jelölttel. Vagy mehet az ellenzék a semmibe!
quadrocopter
@Shikari: Csicskuci! Az eszedért téged sem fognak ellopni!

Nem azt mondták, hogy nyomoznak, hanem hogy vizsgálnak! Értés/értelmezés, csicskuci!
nevemnick
A választásig visszalévő időben a fydess részéről elindul az igazi vagdalkozás. Mindenkire rázuhannak, rágalmazás hegyeket indítanak, még a klozet szennyvízcsövéből is ez fog harsogni, miközben a napi salakanyagot beleengeded. Ami az eddigi huszonhét év alatt volt, az csak gyerekjáték lesz ahhoz képest, ami a visszalévő 42 nap alatt történni fog...
Eladott Ország
Amíg nem lesz kormányváltás/rendszerváltás a fidesz nevű bűnöző, tolvaj banda telibeszar mindent. A csúti kancigány egy diktátor, aki nem azért döntötte meg az alkotmányos rendet, foglalta el a sajtót és minden intézményt, hogy valaha le lehessen váltani, hanem azért, hogy soha ne lehessen. Erről a legaljasabb eszközökkel gondoskodott. Ezek bűnözők abban a tekintetben is, hogy nem tartanak be törvényt, szabályt, semmit. Nem adják át a hatalmat.
dr. prédikátor
@Shikari: Ébredj! ne kószálj álmok utjain! nem vagy te Robin Hood!!!
dr. prédikátor
@Shikari: Igen, de a gond ott kezdődik a fityfasz részéről hogy az emberek nagyon kezdenek felébredni, és képesek gondolkodni is!!!
3dwhite
Pàr villanykörtéröl meglesz a szàmla.
dr. prédikátor
@Shikari: Én meg abban bizok hogy a fityfasz mérhetetlen gonoszsága ,és károkozása elgondolkodtatja az embereket hogy kire is bízták az elmúlt nyolc évben az országot.A rabló tolvaj bandából már mindenkinek elege van, és ezért fog veszíteni 8-án!!!
cikicakk55
@Shikari: Írod: Bízok bennük, hogy megtalálják a megfelelő propaganda fegyvert és simán győznek! Orbánnak egyetlen fegyvere van! A hazugság! Hazugság a migránsok elleni félelem keltés és gyűlölet keltés,hisz szerencsére egyre többen veszik észre,hogy a migránsoknak eszük ágában sincs ide jönni,illetve itt maradni.Még akkor sem maradnának itt,ha köteleznék őket,hisz nem állhat minden migráns mellett egy rendőr,hogy ne szökjenek el.A soros terv is hazugság! Sorosnak nem terve Magyarországra migránsokat telepíteni. Ő a határokat akarja szabaddá tenni,de nem az iszlám államoknak,hanem a kúltúrált államok lakóinak.Az iszlámot Soros is ott helyben szeretné megoldani,nem úgy,hogy ide hozza Őket. Kár,hogy te nem nézed és hallgatod soros nyilatkozatait. A Magyar népnek egyedüli ellensége és rettegni valója Orbántól és az Ő politikájától van.
cikicakk55
Sajnos az ellenzék még mindig nem tanult az eddigiekből. A jobbik továbbra is Önfejűsködik, válogatnak ki kivel áll össze.Így nehéz lesz az országot megmenteni orbántól. Mi az anyjukért nem képesek már legalább arra az egy napra leállni és összefogni? Itt Hódmezővásárhelyen is van DK,MSZP, Jobbik,LMP, Együtt, Momentum, meg a fene tudja még milyen pártok,de mind csendben maradt,mert nem akarták a várost feldarabolni.Tudták,ha mindegyik párt indít egy indulót, akkor már eleve nem fog 13..000 ember +-ban elmenni szavazni, a másik,hogy nem egy ember nyert volna Jóval több szavazatot,mint a Fidesz,hanem a fidesz stabil 8400-9000 közti szavazó tábora egységesen nyert volna,még a többi párt osztozhatott volna azon a 13.000 plussz emberen,akik eddig bizonytalanok és lusták voltak szavazni.Így esélytelenek vagytok ellenzék! Oké,foglalkozzatok a Tiborcz üggyel,de előbb meg kéne nyerni a választásokat,mert hiába találtok bizonyítékot ellene dögivel,ameddig Polt a főügyész addig kitörölhetitek minden bizonyítékkal. Már pedig ha nem fognak össze,akkor a Fidesz stabil hazai 2 milliója és a megvett Román és Ukrán 600.000 fog nyerni.Ám ha összefognának,és mindenhol 1-lenne 1 ellen,akkor lenne esélyetek.Amint ledöntötték a csutit a trónról azonnal lehet mindet egyből vezetőszáron bevinni.Amelyikről kiderül,hogy ártatlan majd kártalanítják. Nem kell félnünk,hogy egy fillért is fizetni kell valamelyiknek is ilyen címen.
Béla333
"A tájékoztatón Hadházy Ákos egy kérdésre megerősítette azt a sajtóinformációt, miszerint az LMP elnöksége megbízott egy delegációt, hogy választási együttműködésekről tárgyaljon az MSZP-vel és a Jobbikkal."
Béla333
"Az LMP koordinálna az MSZP-vel és a Jobbikkal. A DK-val nem"
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/02/26/novekszik_a_nyomas_hogy_legyen_baloldal-jobbik_osszefogas/

Még jó hogy Gyurcsányékkal nem. Nekem még az MSZP is sok...
ittott
újra kérek mindenkit: Shikarira ne reagáljanak. Fulladjon meg a szarában.
karma1
@Pálinkás Pál: 14.36-ra: Ja, mert a boribe nem viheti be a demizsont, nem tud palinkazni a fo felbujtoval...:o)))
Yoda69
A hodmezoi gyozelem utan jelentosen nott a demokratikus oldal eselye a fideSS elzavarasara.
Ezzel megnyilik az ut egy komplett elszamoltatshoz es a bunosok megbuntetesehez.
De mindettol fontosabb hogy ujra visszaterjunk a demokracia utjara, es eros tagallama legyunk az Europai Unionak.

MEG 41 NAP!
Desischado
Remélem, el lesz számoltatva az egész banda. Ha sikerül a kormányváltás, utána elő lehet venni a tolvajokat. Hajrá, mindent bele!
Az ország nem bír ki újabb 4 évet a rablóbanda alatt. Remélem, hogy az embereknek végre nyílik a szeme, és megértik, hogy ez nem folytatódhat így tovább. orbánnak csak a romboláshoz, a hazugsághoz és legfőképp a rabláshoz van van kedve. Meg kell állítani őket!
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 15:35; Írod:"A libsi hazudozók ellen viszont be kell vetni valami hatásos propaganda fegyvert és ami késik, az nem múlik!" Mit a V–2 (ejtsd: fau-kettő) rakétát?
jancsipapa
Még egy-két " Vásárhely" és a belső ellenzék is összefog ...
F_Viktor
@cikicakk55: Írod:
"A jobbik továbbra is Önfejűsködik, válogatnak ki kivel áll össze."

Ennek az az oka, hogy a jobbik és a fityesz céljai nagyon hasonlók. Egyik kutya, másik eb.
A jobbik nyíltan bevállalja, hogy nem demokratikus párt, Amerika és EU ellenes.
(Pénzért, támogatásért) dörgölőzik a radikális, Amerika- és EU ellenes iszlám államokhoz (pl. Irán), valamint putyinhoz. Az, hogy még nem lopták szét az országot nem biztosíték arra, hogy hatalomban nem tennék meg, ahogyan orbán.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"A migránsok ide jönnek!"

Akkor, ha számukra jól kamatozó letelepedési(!!!) államkötvénnyel csalogatja az országba orbán, amivel rogán és haverjai zsebét tömi meg (a magyar adózók pedig fizetnek a gazdasági menekülteknek). De még számukra is olyan szánalmas és szegény Magyarország, hogy amint zsebükben az új útlevél, húznak is el az EU nyugati felébe!

Tehát a migráncsok még pénzért sem hajlandók Magyarországra menni!
Eladott Ország
@F_Viktor: A jobbik nem EU ellenes párt, legfeljebb volt. Lásd a béruniós kezdeményezést. Az egy másik kérdés, hogy reális-e, ami ellen éppen a jobboldali párttok tiltakoznak a leghangosabban.
quadrocopter
@Shikari: Hogy te mekkora ökör vagy csicskuci!

" A kötvényes mitől migráns, miután visszakapja a pénzét. elhurcolkodik!"

Aha! Ezért vesz milliókért letelepedésit, hogy aztán 5 év múlva visszakapja a lét és letaposson?
Wazze, hülyébb vagy, mint aminek kinézel!
F_Viktor
@Shikari: A kötvényes azért migráncs, mert nézeted alapján van pénze, s a jobb megélhetés reményében telepedik le az EU-ba. Avagy ezt a kötvény pénzt egy terrorszervezet biztosítja számára. Mondjátok szintén ti! Ezért féltek.
F_Viktor
@Eladott Ország: Írod:
"A jobbik nem EU ellenes párt, legfeljebb volt."

Ismerek több jobbikos vezető tisztségű emberkét, buliztam, Szilvesztereztem is velük, ők ugyanolyan rasszisták, antiszemiták, EU- és Amerika ellenesek, mint 10 évvel ezelőtt voltak.
De számomra az is összeegyeztethetetlen, hogy miközben elfogadják putyin pénzét, az EU parlamentbe delegálnak képviselőket.
F_Viktor
@Shikari: Ti mondjátok, hogy a migráncsok terroristák, ergo számotokra a kötvényes migráncsnak is terroristának kell lennie!
A menekültről feltételezitek, hogy más, pl. Soros tömi őket pénzzel, de nem gondolkodtok, hogy a kötvényes milyen pénzt fizet roggyantnak, hogy magyar papírokhoz (és egy kis közpénzhez) jusson?
Íván, gondolkodnod kellene végre! Látom nagyon kényelmes neked az illiberális berendezkedés, közben elfelejtetted az eszedet is használni!
F_Viktor
@Shikari: Nos, az ilyen kijelentésekért, ami szembe megy az összes, Magyarország által ratifikált emberi jogi szerződésekkel, kapjátok a sallereket az ENSZ-től az EU-ig.
Az ilyen országlejáratás bizony egyenlő a hazaárulással!
szaboria1
@F_Viktor: Arra meg egyáltalán nem gondolnak a fideszfan nagyokosok, hogy az a 20000 kötvényes amikor a markát fogja tartani azok is az adózók pénzét viszik el. Mert a Rogyant Tóni ezt is jól kitalálta ők meggazdagodnak a nép meg majd fizet.
desiro
@F_Viktor: Ne erőlködj ez egy agy halott pondró...
F_Viktor
@Shikari: Nem érted te agyatlan, hogy mit jelent a liberalizmus!
De onnan, a jobbágysorsból nem is csodálkozok, hogy egy olyan fityesz-féreg, mint te, akinek gondolatait a hatalom irányítja, nem érti!
kukac50
Tiborc Mészáros milliárdossá tételéhez még hozzájárult az igazság szolgáltatás Fideszt védő munkája is. Még kisembereket vidéken mindenért büntetik addig a Fideszesek milliárdos csalásaiért nem tesz semmit az igazságszolgáltatás. Mi sem bizonyítja jobban ezt mint az,hogy Polt Péter bejelentette az elios ügyben nem történt bűncselekmény.
Megkérem Orbán Viktor miniszter elnököt, hogy minden pályázattól és minden meghívásos alapú pénzosztástól tartsa távol Mészárost Garancsit és a többi ilyen Fideszes támogatottságú embert. A vejét meg tartsa távol minden állami cégbe való üzleteléstől!
A Fidesz törvénybe előírt vérplazma utazási költségét az eredeti állapotába helyezze vissza a vejét meg távolítsa el a vérplazma üzletből végleg!
Eladott Ország
@kukac50: Tiborcz István üzleti köre szívja a vérünket állami segítséggel. Egy EMMI rendeletnek köszönhetően a donoroknak viszont felére csökkent a pénze. A Tiborcz István körüli üzleti kört ismét a magyar állam hozta helyzetbe.A donorok – kalóriapénz és “rendelkezésre állási díj” gyanánt – a mintegy másfél órás elfoglaltságért alkalmanként egy meghatározott összeget is kapnak. Ez eddig 7-8000 forint volt, de alkalmanként akár magasabb is lehetett, hiszen a cégek versenyeztek a donorokért.A minisztérium egy rendeletben 3500 forintra maximalizálta az adható költségtérítés összegét, amit később azzal indokolt, hogy szeretnék, ha a donáció önkéntes lenne, és mentes a külső kényszertől, anyagi ösztönzőktől. Álszent korrupt gazemberek, állami maffia!
nyanya001
Börtönbe vele a saját lábunkon álló trógerral !
kukac50
@Eladott Ország Egy donor 7 ezer forinttal kap kevesebbet,Tiborcnak minden donoron 7 ezer forinttal több a nyeresége! amit kormányzati tagok megszavaztak! Azok akik megszavazták azok is a maffia tagjai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.