Hódmezővásárhely polgármestere szerint emiatt idén az építményadót sem tudják csökkenteni. A fideszes alpolgármester tagad, szerinte a város pénzügyei rendben vannak. Március 5-én kezdi átadni a város ügyeit Márki-Zay Péternek Hegedűs Zoltán. A vasárnap lemondott alpolgármester azt mondja, tiszta a lelkiismerete, nincs tartozása a városnak. A rendelkezésre álló összes pénzügyi forrás így 1,54 milliárd forint. Két héten belül, március 15-éig várhatóan 1,35 milliárd forintnyi adóbevétele lesz a városnak, tehát még ez az adóbevétel be fog folyni a befizetési határidőig. Összességében ez közel 3 milliárd forint pénzügyi forrás. A város vagyona 65 milliárd forint, hiteltartozása nincs – mondta Hegedűs Zoltán. Nem ért egyet Hegedűs Zoltánnal Márki-Zay Péter. A független polgármester szerint egyértelmű, hogy Hódmezővásárhelynek 4 milliárd forint fölötti tartozása van. – Ebből csak az idén 300 millió a tőketartozás-törlesztés, és 92 345 000 forint a kamat – jelentette ki...

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A fideSS szetlopta Hodmezovasarhely koltsegveteset. Javaslom zaroljak luzarjano es a tobbi fideSS vezeto szamlajat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A fideSS szetlopta Hodmezovasarhely koltsegveteset. Javaslom zaroljak luzarjano es a tobbi fideSS vezeto szamlajat.
quadrocopter
Ugye, egyszer már közpénzből kifizették Lézerfalva 20 milliárdos adósságát!
Nem hallottunk arról, hogy az adósság megugrásának melyek voltak az okai és történt-e felelősségre vonás!
simmering73
Gyanítom az országban mindenütt így van. Szétlopták az országot ezek a maffiózók.
Béla333
Micsoda egy állás! Csak költeni kell ész nélkül, zsebre tenni a lefölözött részeket, aztán meg sértődötten, büntetlenül elmenni, ott hagyva a rakás szart maga mögött!
lampa laz
Innentől kezdve lézervadász "nagy reménnyel" indulhat a képviselői posztért..
papa.49
Még mindig szabadlábon vannak a delikvensek ???
relleporp
Jövő héten már azt is elmondhatják, hogy az elmúlt 8 nap vezetése tehet a hiányról.
Zeta
@papa.49: Polt Péter most mért nem sürgölődik!?
Nem szóltak neki, hogy ezeket is el kellene zárni?
Az Elios akta évekig tartó nyomozásra vár, a gyanú alapos, a csapat még is szabadon garázdálkodhat tovább!
papa.49
@Zeta: A kesegyerek nem lőhető még ki csak majd az apősa buktája után, a ,,kígyótekeintetű főszügyész meg jó pártkatona, teszi a dolgát amiért oda tette a csutigeci !!!
Pontosan a kesegyerek esetében NEM TESZI !!!
Béla333
Ezt a Fideszes politikusok által "gyártott" tartozást biztos nem akarja konszolidálni a Fidesz kormány!
Egyébként nem jól emlékszem, hogy amikor évekkel ezelőtt a lormány az egész országra szétterítette a Fideszes önkormányzatok korábbi adósságát, akkor született valami olyan törvény, hogy az önkormányzatok a továbbiakban csak úgy vehetnek fel hiteleket, ha azt a kormánnyal egyeztetik?
Ezek szerint a 4 milliárdos adósságot a kormány tudtával és beleegyezésével hozta létre a Fideszes banda!
Yoda69
@Béla333: Ebbol fizettek orban ketlabon allo vejenek a 10x-esen tulszamlazott lampacsereit.
Csizmás Kond
Ja persze... arra fogja amire csak tudja...a lényeg hogy sikerült nyernie hazugságokkal...és még csak most kezdődik...lesz még neki nemtudom ...
nezelodo
Gondolom, nem csodálkozik a korábban kebelbarát hittestvér, hogy megint a lopásra és az adófizetői "hozzájárulásra" játszottak a dakoták, mint 2002-ben. Akkor is megnyerték a közvéleménykutatást, de akkora volt a pofára esés, hogy még a feleségeket is a Kútvölgyibe sminkelték újra, mert még nem volt vakkomondorjuk. Az államkassza olyan üres volt, hogy még a Tompika játékszereit sem tudták kifizetni, csak a Martonyi ügyvédi irodáját a szerződésmódosításért. Szóval ilyen a kassza a maffiakormánynál átadáskor...
Yoda69
@Csizmás Kond: A tenyek neked nem eleg erosek?
Csizmás Kond
@Yoda69: ...magyarul ha lehet...mert az is tény.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...vagyis mégegyszer hallgassam végig, hogyan hazudtolja meg egy napra a kampányigéreteit ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Nezd meg a szamokat. Gonolom tudsz osszeadni meg kivonni.
kukac50
Nagyon sok Fideszes vezetésű faluban városban ez lesz a helyzet! Mindenütt a pénzhiány lesz megtudható.
Csizmás Kond
@Yoda69: milyen számokat ?...valami konkrét dologgal tolongj ha lehet
silber13
@desiro: Hagyjátok girhest, ismét az Advocatus diaboli szerepében tetszeleg!
Csizmás Kond
@desiro: ...és ő ezt egy félóra alatt derítette ki...elég könnyű megvezetni téged...
Köb Jani
Az ígérgetés minta példánya, hogyan nem győződött meg az ígéret előtt, a pénzügyi helyzettel. Tartozik - követel rovat teljesen nyíltan rendelkezésére állt. Politikustól nem várható el hogy csak akkor ígérjen meg bármit , is ha azt tudja is teljesíteni, ha meg nem tudja, akkor meg ne ígérjen meg semmit a hatalom elnyerése előtt. ilyen formán hiteltelenné vált, a szava hitelét eladta egyéves polgármesteri címért. Ez is csak a hatalom mániákusa, kétlem a becsületességét, is ezután.
desiro
Értelmetlen vitát folytatni narancsos emberekkel, akik nincsenek tisztában az alapvető előírásokkal, az új Polgármesternek kötelesek átadni minden dokumentumot a már meglévő és a folyamatban lévő ügyekről, a gyengébbek kedvéért, Pl. a csizmás.
Yoda69
@Köb Jani: Addig nem nezhetett bele az iratokba amig meg nem valasztottak. Honnan tudhatta volna hogy lezerjanoek szetloptak a varoskasszat?
karma1
@Yoda69: Nem kell vele leallni barmirol is beszelni. Olyankor, amikor megprobal kislisszolni a valasz alol, akkor mindig az ekezethianyt hozza be, es abba kot bele...:o)))
ot aztan soha nem zavartak tenyek,. Olyan, mint a Gazdaallata, aki fizeti a trollkodasert...:oPPPP
papa.49
@karma1: Az egerfogónak mindegy mit írsz csak hajtja a mondókáját ...
karma1
@Köb Jani: Mirol is brekegsz??? Az elsullyesztett papirokrol beszelsz? Milyen koltsegvetes van szerinted, ami nyilvanos BARMELYIK fideszes onkorinal?
Es ha nem vetted volna eszre, te oltari nagyokos, Marki-Zay csak HETFO OTA polgarmester, mig az elodjeinek evtizedei voltak a lopasra es persze annak elkendozesere...
A bennmaradt fideszes testuleti tagok ott fognak keresztbe tenni Markinak, ahol tudnak.

Es mielott meg onelegulten rohogcselnel egyet, kuszaszem is talpig vasban fog tavozni az MNB irodajabol, mikor kiderul, hogy tokeletesen ures az allamkincstar, a devizafedezet, amihez az elodje soha egy ujjal sem engedett hozzaerni, mert az nemzeti katasztrofakra, es persze a forint fedezeteul szolgal...
Majd amikor bezuhan a forint, gondolj kuszaszemre, meg az ilyen hegedus-felekre...
De te fogod fizetni a rablasukat, nem en...
karma1
@papa.49: Nem neki irtam, Dragam, hanem Yoda69-nek...:o))) A ruhes megint hulyesegeket mondogat, valoszinu rossz alma volt a toltottkaposztatol, aztan most itt bofog...:o))))
papa.49
@karma1: Időnként mindnyájan beleesünk ebbe a hibába, mikor már nem lát a pipától az ember a másik nyilvánvaló hazugságai miatt, amit még ráadásul később le is tagad, ha meg nincs mibe belekötni, jön a klaviatúra, mint utolsó érv.
Köb Jani
@Yoda69: Annál nagyobb hülyeség amit felesleges nagyzolásként ígérget, még bele nem tekintett a város gazdasági valójába. Milyen joggal ígér? Megszokás jogán? Politikus jogán? polgár mester jogán? Akkor ígér amikor még semmit nem tud a város gazdasági helyzetéről,Magas fokú felelőtlenség, szavahihető személy ilyet nem cselekszik. Egy gumicsizmás, józan paraszt ember lát különbséget a Gyurcsány csődkormány és a Fidesz között, akik kivakarták az országot a szarból...a Jobbikos szavazó és kommentelő NEM!...talán mert kivesztek a magyar nyelvből olyan szavak, mint a "megszorítás, gáz áremelés,privatizálás, 100 lépés program, kórház reform az 1000 felszámolt kórházi férőhely, IMF hitelek, 2006-os vérengzés, szemkilövetés...olyan szinten elfelejtették, hogy most Gyurcsány szekerét tolják a derékig érő sárban...komolyan gyerekek!..:-)) Minden összefügg mindennel csak követni, következtetni tudni kell. @karma1: " Marki-Zay csak HETFO OTA polgarmester, mig az elodjeinek evtizedei voltak a lopasra es persze annak elkendozesere...
A bennmaradt fideszes testuleti tagok ott fognak keresztbe tenni Márki - zay nak, ahol tudnak." Erről írtam, hogy most ezzel az ígéretével a Fidesz élni fog, hogy lám - lám az első ígéretét az első nap visszaszívta, hát milyen szájhős ez az egy évig megválasztott regnálás előtt álló majdnem polgármester... Értelem, érzelem, és képzelet ezeket kell a fejekbe helyére tenni, oda ahová rendeltetve kellene lenni. Ez nem okoskodás, csak következtetések sorrendiségben. Lehetőségek, valóságosságának tapasztaláson alapuló megtörténtje.
advocat
Ha a főkönyvelő igazat mond, akkor az új polginak igaza lehet. De! Ezektől minden kitelik. Még egy kis hamisítás is. Ki a "főkönyvelő"?
Apatszerek
Márky-Zay ma végig hazudozott. Azt hazudta csökkenti az építményadót. Most meg azt mondta nem tudja csökkenteni, mert nem tudta, hogy hitelt vett fel a város. Egyszer: Az önkormányzati törvény szerint a települések költségvetése nyilvános, amúgy Vásárhelyé is megtalálható az önkormányzat honlapján. Tehát hazugság, hogy nem tudta volna megnézni. Másodszor hitelről hadovált Márky-Zay közben:
Márki-Zay 4,23 milliárdos adósságról beszélt, Hegedűs cáfolta: nem hitelre, részletre vették meg a vízi közművet
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely frissen megválasztott polgármestere szerint a városnak 4,23 milliárd forintos adóssága van. A volt alpolgármester viszont azt mondta, a Zsigmondy vízi közművagyont vásárolják meg részletre, ami nem hitel. Márki-Zay Péter le teszi esküjét.
Aztán meg első útja Botkához vezetett, a Jobbik támogatta Márky -Zay megkérte Botkát, hogy fogadja akinek az ügyvédje az a Czeglédy aki ki be járkál a börtönből, hogy a HÍR TV sztárja lehessen, Olga ő nagy képűsége elfelejti, hogy a diákok, nyugdíjas dolgozóknak járó munkadíjat miért is nem fizette ki, miért az államnak kell azt kifizetni? @Köb Jani: Nagyon logikusan válaszoltál @karma1: -nek lehet, hogy nem tud következetesen helyzetet felismerni, érzelemből írogat, kár érte, hogy ennyire elhajlott, hogy ne venné észre írásodnál, hogy te nem személyre menő sértő szándékkal írsz...
Köb Jani
@Apatszerek: Kis Andreát, az MSZP vásárhelyi elnökét jelöli alpolgármesternek Márki-Zay Péter, a város polgármestere – hangzott el a Rádió7 Napraforgó Plusz című műsorában. A magát korábban templomba járó jobboldaliként meghatározó polgármester elmondta, csak egy alpolgármesterrel dolgozik majd, szerinte az elvégzendő munkához nincs szükség kettőre.
A támogatásért cserébe jönnek a követelések is. Ne higgye senki, hogy a támogatást a pártok Hódmezővásárhely érdekének érvényesüléséért tették, minden támogató párt... a saját részét fogja követelni Márki- Zay Péter- től. Most már az csak kérdésként lóg a levegőben, hogyan is lesz a követelések kielégítése.
Apatszerek
Ennyit a "Jobbik-közeliségről": Márki-Zay az MSZP helyi elnökét jelölte alpolgármesternek. Jönnek a pártok ragadozói a konc birtoklására.
Köb Jani
A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait. Így a Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját. Hogy mennyi köszönet lesz ebben az elvbeliségnek, mivel nem egy az az elv amelyet képviselnek hacsak nem a függetlenség megegyezik az ideológiai elvűséggel. Álcának, csalinak jó Hódmezővásárhely, de nem jó a kizárólagosságra hatalomra törő személynek.(Pártnak) Ez csak következtetés. A főnök soha nem beosztott szerepet tölt be.
Köb Jani
Márky már az MSZP, Jobbik összefogáson összetartozásán dolgozik. Ha nekem valaki azt mondja,teszem azt a kilencvenes években,hogy genderekről vitázunk,sőt nem szabad férfinak és nőnek aposztrofálni a valót én kinevetem és elküldöm italért.;)Vagy arról fogunk vitázni mennyi makákót engedjünk be Európába és ha nem szeretnéd,akkor rád erőszakoljuk én valóban úgy gondoltam volna,hogy elment az esze a palinak.A nyolcvanas,kilencvenes években eszünkbe nem jutott volna,hogy Asimov és Orwell eszméi elszabadulnak,mert ez már az.Ez már egy párhuzamos dimenzió,ahol a józan ész elment ebédre,az ebédszünet pedig örökké tart és ugyan szeretnénk felébredni,de valakik folyamatosan adagolják a nyugtatót.:) Valami elcseszett valóság lett,a jobbik csak tünete ennek a valóságnak,tényleg kivan herélve.
Nincs elve hite, de van hatalmi vágya, törekvése, de nem lesz tábora, politikusnak nincs is.
Yoda69
@Hellcat: Mi lesz itt ha orszagos szinten veszit a fideSS? Akkor fog kiderulni mennyire szarban van az orszag.
Eltolcsiek orosz es kinai hiteleket vettek fel 50 illetve 30 evre. Feleltek a devizatartalek 70%-at, az aranykeszlet 80%-at, a nyugdijmegtakaritas 100%-at. Nem epitettek semmi toketermelo beruhazast, elpazaroltak es elloptak az unios penzeket.
Nem lepodnek meh ha az derulne ki hogy allamcsod szelere vittek az orszagot.
papa.49
@Yoda69: Akkor elnyerik méltó jutalmukat lengedezhetnek, míg a hollók szét nem hordják őket !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.