A kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy az idén is kapjanak Erzsébet-utalványt karácsony előtt a nyugdíjasok, de a szerencsésebbek az önkormányzattól is kaphatnak.

A kormány még nem döntött arról, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően a nyugdíjasok karácsonykor kapnak-e ajándék Erzsébet-utalványt, de Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az mfor.hu érdeklődésére jelezte, idén is vizsgálni fogják ennek a lehetőségét.

Kétszer is kaphatnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

A portál szerint így könnyen előfordulhat, hogy a szerencsésebb helyeken lakók dupla juttatásban részesülnek. Példaként Budakeszi önkormányzatát említik, ahol

a szociálisan rászoruló nyugdíjasokat 3000 forint/fő összegben, a rászoruló családokat pedig 2000 forint/család összegben támogatná a városvezetés karácsony előtt Erzsébet-utalvány formájában.

Nem Budakeszi az egyetlen olyan település, amely külön, saját hatáskörben is extra juttatást ad a rászorulóknak év végén. Tavaly Hódmezővásárhely megduplázta a kormány által adott Erzsébet-utalványt, és többek között például az V. kerületi vezetés is adott plusz utalványt a kerületi nyugdíjasoknak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(mfor.hu)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
2000 ft/család...egy reggelire elég lesz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
2000 ft/család...egy reggelire elég lesz?
anima
A Nagy Lebukás után be kell tömni a szájakat némi alamizsnával.
Elég szomorú, hogy pár forint elég ehhez.
Eladott Ország
Az ország jelenlegi helyzetében, állapotában olyan, mint egy rezervátum. Orbán és az „elitje” középkori állapotokat, jobbágysorsot, úri kiváltságokat épít ki, ezt akarja majd a következő években „konzerválni”. Mert kér még 4 évet, ugye. Ha kell, majd a kerítés is körbeér, meg a fejekben épített falak is, és végleg beszűkül számunkra a világ. Írni, olvasni, számolni még tudunk, de már nem sokáig, mert minek? Nekünk nem kell, nem szabad gondolkodni, csak vegetálni, robotolni. A többit megoldja majd pártunk és kormányunk helyettünk. Várjuk a csodát. Meg a postást, hogy mikor hozza a következő Erzsébet-utalványt. Ma van Európában egy ország, amely lassan mindenét feladja egy őrültért. Megalkuvó, gyáva szar nemzet lett. Lehetett volna bátor büszke európai, de neki a zsarnokok hatalma és seggnyalása kellett. Orosz, kínai, azeri – és sorolhatnám még milyen – diktátorok seggét nyaló miniszterelnökkel, egy kerti törpével, egy felcsúti „paraszttal” az élen, amelyik lassan kibassza magából az emberi tartást adó utolsó értéket is, a gerincet.
tulipan
@anima: Miaz hoooogy! Hiszen, ha ezt az ember felkeseredetten szóvá teszi, pl. a Facebook-on, nyomban kapja a káromkodásokat, meg a felháborodásokat, hogy aszongya '"jól mehet neked, ha igy lebecsülöd,az a pénzt!"! Engem már ki is tiltottak onnan!!
papa.49
Firkászok ki van adva, hogy ezzen ,,VERJÉTEK MAGATOKAT A FÖLDHÖZ,, vagy ennyire hülyék vagytok ??? Az az utalvány talán elég lesz ,,1 KILÓ ZÖLDSÉG MEGVÁSÁRLÁSÁRA?? !!!
wagabund
a családi államtitkár ma reggel ezerrel tolta, hogy ez év végéig kifizetik a nyugdíjprémiumot...(titokban azt is megsúgta, hogy átlag 18e forint lesz)

az utalványról még nem beszélt.

ez már a kampány része?
Dr plágium
@wagabund: az a 18 jó ha 5 lesz a nagyobb többségnek. A nemzet golyóstollának biztosan meg lesz a 18, de ő nincs rászorulva.
Eladott Ország
Az Erzsébet utalvány osztogatása csak töredéke a svájci indexállás visszaállításának, vagy netán a csúti cigány által a választási kampányban ráígért 14. havi nyugdíjnak.
wagabund
@Dr plágium: hát igen...ez a 18 csak mézesmadzag a statisztikát nem értőknek...amúgy ki nem ejtette a szájacskáján az igazat.
papa.49
@wagabund: Megfigyelted már mikor összeget kéne mondani akkor a százalékkal jönnek elő, MOST KELLETT VOLNA SZÁZALÉKOT MONDANI ERRE JÖN A 18 EZERREL, DE KINEK AZ ÁTLAG NYUGDÍJ ALATT LÉVŐK BIZTOS NEM KAPNAK ANNYIT !!!
wagabund
@papa.49: hát ez az...tökélyre fejlesztették a porhintést...

idősek tízezrei várják a 18e forintot, mert megmondta az az aranyos... a postás táskája szélén meg ott fog lógni egy gumilófasz, amit reklamálónak felmutat...

-aranyoskám, magának ezt küldték!
namihami
Jövőre is lesz választás. És a marinénik akkor is fognak kelleni. A szövegeket nem értik, de a számokat és a Böbelogót felismerik.
Eccerű jez kírném szípen.
Sámannus
A repülős tolvaj vajaz, a nyugger szavaz. Mi ez ha nem korrupció. A korrupt nyuggerekkel megvehető az egész ország. A lovon fordítva ül mindenki a korrupció egyik oldalán mézesmadzag, a másikon a rengeteg tahó pénz. Ezt nevezi a repülős tolvaj megvesztegethetetlenségnek. Az egyik serpenyőben a megvesztegethetetlen haver kitömött buxával, a másik oldalon a privát közpénz, mint köszpénz.
Jó van tyerekek álmodozzatok még egy kicsit mikor veri ki ez a biztosítékot. Ez úgy fog lángolni mint a szalmabálakazal a tarlón.Muhhhahhha!
papa.49
@Sámannus: Ezt jól látod ez az amit szívesen elkerülnék, mert mikor a nép vet véget ennek a vircsaftnak, akkor bizony lesz vérontás, sokan fognak a fűbe harapni, ezek a tetvek meg elpucolnak az országból a ,,nem kormányzati repcsivel !!!
Desischado
@papa.49: Én is ettől félek. Mert egyszer kinyílik az embereknek a szeme, az biztos. -Majd amikor már késő lesz. De abban reménykedem, hogy orbánéknak nem lesz idejük a menekülésre, és úgy járnak mint ceaucescuék!
Yoda69
Svajci indexalast es valos inflacio koveto nyugdijakat! 13. es 14. havi nyugdijat ahogy azt orban beigerte!
A bozsi utalvany csak mezesmadzag a valasztasok elottre!
Ha a geciknek onmagukra van penz 65%-os fizetes emelesre, super-yachtra es luxus jetre, akkor orban ennyit igazan megtehet a nyugdijasokert!
terlasz
Szegény Erzsébet, ha tudná, hogy mire használják a nevét...
terlasz
Azért E. utalvány, mert azon jól lehet keresni. Nekik!
papa.49
@terlasz: Azt tudod miért pont Erzsébet utalvány ???
justhpeter
A választások alkalmával "megvehető" nyugdíjas csa ennek a korrupt, kleptokrata rendszernek a továbbélését biztosítja, ő maga nem jár jól.
verőce21
Ne Böske utalványt osztogasson a kormány - amellyel a kinyomtató cég jár valójában jól -, hanem meg kell emelni a nyugdíjalapot az arányos összeggel!
verőce21
A nyugdíjasoknak ki kellene menni a Kossuth térre, a Parlament elé és nyilvánosan elégetni az Erzsébet-utalványokat!
Ekkora tömeget nem látott még a kormány, ami összejönne, mert csak erőből értenek. Ne cumiztassák a nyugdíjas társadalmat!
papa.49
Most nagy méla kuss van a böske utalványról, gondolom NEM LESZ !!!
tudode
A cikk október 2-i!
.
Kusti van erről az ADOMÁNYRÓL azoktól, akik VISZNEK mindent, amelyet a nyugdÍjasok legtöbbje MEGKOPLALT. Van aki a vh, és a VILÁGVÁLSÁG miatt szó nélkül nyomorogta végig az életét.
.
A gátlástalan MINDENRE HATÓ piti palkó üzent külföldről, hogy egy havi bér, és NYUGDÍJ SICC, SICC, és ŐFÉLESÉGE még mindig itt mereszti a répáját a STADIONJAI erdejében:
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Harson light!
.
Valójában a SVÁJCI INDEXÁLÁSSAL többel rövidítette meg ez a puha gerincű, POFAKARATÉS a nyugdíjakat, mivel az emigráció következtében KÉNYTELENEK a béreket emelni, és az INFLÁCIÓ KÖVETÉS is ÁTVERŐ SHOW!
tulipan
Azoknak, akik nagyon rá vannnak szorulva, üzenem, hogyí NYUGI! Fogcsikorgatva,de úgyis előteremtik a SAJÁT zsebükből, hiszen kell nekik az EP-választásokhoz, a megfelelő mennnyiségű PROPAGANDA!!!
tulipan
@vereőce: Nem tudom, de az az érzésem, hogy valami légy került a cég levesébe, mert lépten nyomon látom a hírdetéseket, hogy aszonngya: "'Ajándékozzon munkatársainak Karácsoynra Erzséber utalványt"! Szerinted? _)
görbetükör
Hát, igen, a szociálisan rászoruló nyugdíjasok helyzetét kis hazánkban "szerencsésnek" titulálják. :(
magyarbakancs
@papa.49: Nem meri megtenni egyszer adott gazdasági fejlődésre hivatkozva.
Idén azt propagálták ,hogy menyire megy a gazdaság szekere ha nem ad meg hazudtolja saját magát.
mackoka46
Ezzel az utalvánnyal a jegyrendszert készítik elő ? Hogy Szent Erzsébet csapkodná pofájukba rózsáját ennek a gátlástalan despota bagázsnak.
papa.49
@mackoka46: Ez nem a ,,Szent Erzsébet,, re mutat hanem a Sipos Erzsébetre ))))))))))))
Még molyolnak rajta de az a cél !!!
Eladott Ország
Ritka szép parasztvakítással állunk szembe már megint. A gondoskodó állampárt közben azzal butítja őket, hogy minden nyomorúságukat átvállalja, fizeti a rezsijüket, eteti a gyerekeiket, lakást vásárol nekik, Deutsch Tamás pedig még azt is elintézte, hogy az internetük is olcsóbb legyen. Szomorú, morbid, reménytelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.