Ha becsukjuk a szemünket, úgy járunk, mint a nyugatiak, ahol mára már választópolgárokká váltak a migránsok, az európai baloldal pedig kiszolgálja az igényeiket - fogalmazott Orbán Viktor péntek reggeli interjújában. Azzal kapcsolatban, hogy az EU szerint már nincs migrációs válság, Orbán úgy reagált, hogy a migráció nem egy pattanás, ami elmúlik, hanem a népvándorlásnak egy fajtája. A miniszterelnök a Kossuth rádióban beszélt a Fidesz és a Néppárt kapcsolatáról is, illetve arról, hogy mik lehetnek a Fidesz opciói, miután ultimátumot kaptak a frakció vezetőjétől. 

Orbán: "ha becsukjuk a szemünket, úgy járunk, mint a nyugatiak"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kijelentette: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, "minden másról lehet beszélgetni". A magyarok kijelölték a kormány és a Fidesz mandátumát:

a keresztény kultúra érték (...), nem akarunk kevert országgá válni, migrációt nem akarunk, a biztonságot meg akarjuk őrizni, és a családpolitikánkon keresztül képesek leszünk migránsok nélkül is fenntartani Magyarország biológiai jövőjét

- fejtette ki a kormányfő.

Az EPP-n belüli törésvonalat úgy írta le, hogy vannak olyan pártok, amelyek kevert népességű Európát akarnak, be akarják hozni a migránsokat, és vannak pártok – köztük a Fidesz –, amelyek meg akarják őrizni a keresztény kultúrát, a határokat, és nem akarnak migrációt.

Hozzátette: Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a migrációval szemben fel lehet lépni, meg lehet állítani, és "ezért kerültünk mi a viták középpontjába".

Több lehetőségünk is van, ezt majd a Fidesz el fogja dönteni, hogy az Európai Néppárton belül vagy azon kívül

- mondta Orbán Viktor.

A kormányfő beszélt arról, hogy több tárgyalást is folytatott a napokban, például Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel, Manfred Weberrel, a néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjével – vele később is fog még egyeztetni –, hivatalban lévő és volt miniszterelnökökkel, korábbi államfőkkel, vasárnap pedig Lengyelországba utazik, a NATO-tagságról tartott megemlékezésre.

Ezzel kapcsolatban azt mondta: "ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a néppártban van, hanem azon kívül – bár én inkább a néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például, hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is, mint amilyen mi vagyunk –, (...) akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország".

Emlékeztetett, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) nem tagja a néppártnak.

Bejelentette továbbá, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen beszédet fog mondani Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

A schengeni övezet belügyminiszteri tanácsának felállításáról szóló javaslatáról Orbán Viktor kifejtette: zárt körben már "tesztelte" ezt a felvetést – például Nicolas Sarkozy korábbi francia államfővel is többször beszélt róla –, amelynek a lényege, hogy mivel az Európai Bizottság nem tudott megbirkózni a migráció ügyével, azt át kell tenni oda, ahol meg tudják oldani, azaz vissza kell venni nemzeti hatáskörbe.

Így a Schengenen belüli nemzetállamok létrehoznának egy belügyminiszteri tanácsot, amely jogosítványaival alkalmassá válna a határvédelemre.

Szerinte ha az elmúlt 3-4 évben a migrációval kapcsolatos jogkörök a schengeni zóna belügyminisztereinél lettek volna, akkor védettebb, biztonságosabb lenne Európa.

A miniszterelnök megismételte:

az Európán kívüli népességnövekedés, a háborúk, az éghajlatváltozás miatt migránsok milliói, később tízmilliói keresnek megoldást az életükre az otthonmaradás helyett.

Álláspontja szerint ez a történelmi jellegű kihívás fogja még a következő nemzedékek életét is meghatározni, "egy történelmi folyamat kellős közepén vagyunk", az a kormány pedig, amely erre nem reflektál, bűnt követ el a saját népével szemben.

Ha becsukjuk a szemünket, úgy járunk, mint a nyugatiak, ahol mára már választópolgárokká váltak a migránsok, az európai baloldal pedig kiszolgálja az igényeiket

- fogalmazott.

A családvédelmi akciótervről Orbán Viktor azt mondta:

Európa ma az üres bölcsők kontinense, amit a magyarok nem migrációval akarnak megoldani, hanem magyar gyermekekkel.

"Mi nem akarunk kevert, migránsokból és bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni" – jelentette ki, hangsúlyozva: a kormánynak azonosítania kell, miért nem vállalják a fiatalok a vágyott gyermekeket, ezeket az akadályokat el kell takarítani az útból, és fel kell kínálni nekik a lehetőséget, Magyarországot pedig családbarát országgá kell tenni.

Reményei szerint előbb-utóbb sikerül elérni, hogy Magyarországon sok gyermek legyen, nagycsaládok és "boldog békeidők újra".

Az akcióterv négy intézkedése már július 1-jétől hatályos, a bölcsődei férőhelybővítés folyamatos munka, a négygyermekes édesanyák adómentessége és a nagyszülői gyed lehetősége pedig 2020. január 1-jétől lép életbe – ismertette.

A programot érő nyugat-európai kritikákra úgy reagált:

az a képzet alakul ki az emberben, mintha mi normálisak lennénk, és nem mindenki volna az

Kifejtette: az életnek az a normális rendje, hogy az embernek van apja, anyja, ők felnevelik, a családban számos dolgot megtanul, majd maga is családot alapít – "ezt próbálom védeni".

Megjegyezte:

a kicsi, de hangos, provokatív kisebbség véleményét nem szabad normálisnak tekinteni, és "le kell magunkról rázni, mint kutya szokta a vizet".

Végül a faluprogramról, a falusi csokról szólva a kormányfő azt közölte: a cél, hogy a falu ugyanolyan civilizációs közeget jelentsen az embereknek, mint a város.

Ehhez meg kell állítani a falusi népesség fogyását, és rendbe kell hozni a falvakat – mondta, a feladatok közé sorolva az utak rendbehozatalát és a közszolgáltatások biztosítását is.

Hozzátette: a falusi csokkal kapcsolatban még egy részletszabály hiányzik, az esetleges visszaélési formák kiküszöböléséről szóló.

Forrás: MTI, Index, 24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Csak csukott szemmel is jobban élnek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Figyu!
.
Ha becsukjuk, ha nem a NÉPPÁRT lépéshátrányban van, mert 2011 óta húzogatja a demokrácia bajszát
.
Közzététel: 2011. jan. 20.
.
---- Daniel Cohn Bendit Orbánhoz (elöször) az EP-ben (magyar)
.
www.youtube.com/watch?v=0nytyd7Nn1A
.
Ki kellett "volna" írni a déli határra, hogy LÓVÉÉRT tárt karokkal vár mindenkit!
advocat
Csak csukott szemmel is jobban élnek!!!
RonaGyuri
Viktor már a még az a csöppnyi eszed is elment!! =))
Eladott Ország
Orwell agyonhasznált, de sajnos örökérvényű megállapítását kell idecitálnom:" A politika nyelve úgy épül fel, hogy a hazugság igaznak, a bűn pedig tiszteletre méltónak tűnjön." Ha visszatekintünk az elmúlt súlyos évekre, akkor semmi nem igazabb annál, mint hogy a szótár átírásával kezdték, és valóban egy új nyelvet gányoltak össze. Úgyhogy valahányszor nem értjük, hogy oly sokan miért tapsolnak a pofájukba vágott korrupciónak, vagy legalábbis miért tűrik szó nélkül, vagy miért hagyja hidegen őket, hát ezért: mert megtanulták ezt a nyelvet, amin reggeltől estig beszél hozzájuk a hatalom és bizonygatja, hogy lopni, csalni, hazudni tiszteletre méltó. Tudom, hogy a bölcsek szerint ki kell ezeket röhögni.
Yoda69
Sajnos nagyon az a verzio kezd kialakulni, hogy a fideSS Neppartbol valo tavozasa utan, az orszagot ki fogja leptetni az Uniobol. Mar csak ezert is a fideSS ellen kell szavazni az EU parlamenti valasztason hogy ez ne tortenhessen meg.
CsipkeRózsa
Hiszen mi is a "migránsokat" toborozzuk, hogy a választópolgárok száma növekedjék. Sőt, még fizetünk is, hogy a fideszre szavazzanak.
CsipkeRózsa
"Bejelentette továbbá, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen beszédet fog mondani Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő."

Ünnepi beszédet mond, vagy kampányolni jön?
Gauntlet
Így jár valaki, aki a saját hülyeségeinek foglya. Senki se mer rászólni?!? Legvaskosabb marhaság ever: Európa ma az üres bölcsők kontinense. (!!!)
Gauntlet
@CsipkeRózsa: fejből tudom a szöveget! Témák:
Migráció, meghülyült Nyugat, kereszténység, családvédelem, migráció. Soros mostanában nem topik?
kereső
@Yoda69: Pontos forgatókönyv szerint zajlik az egész.Ilyen az amikor nekik "Magyarország" az első!
Aki Én
Miért, hogy jártak a nyugatiak? Mindenben lekőröztek, többnyire működik a demokrácia és lényegesen magasabb az életszínvonal?
De hát jónak mondom. Ezek is valamiért oda járnak ebédelni, nyaralni, vásárolni, vadászni, tanulni, pihenni, orvoshoz, szórakozni ...
Biztos csak azért, hogy támogassák szegény hanyatló nyugatot.
Aki Én
De megint támadt egy kis zavar, ellentmondás.

,,az európai baloldal pedig kiszolgálja az igényeiket"

Ehhez képest most éppen saját pártcsaládjukkal, a néppárttal van a legnagyobb vitájuk, már ők is soros zsebében vannak.
Na, de a néppárt egy kereszténydemokrata, jobbközép párt.
Szóval tulajdonképpen már mindenki megőrült, csak orbán gőzmozdony.
Picit zavaros ez az elme, de szektája így szereti.
kereső
@Aki Én: Ráadásul hány "baloldali" kormány van az Únióban? Hazudik,csúsztat, mert már semmi mást nem tud.
Qqberci
O1G már csukott szemmel se lenne hülyébb...
kokopelli
@Qqberci: egy csukottszemü nyugati valaki is többet csekkol mint a csuti!!
polar450
EZT KAPD EL MAGYAR DOLGOZÓ KISEMBER ÉS KEMÉNYEN DOLOGOZÓ MAGYAR EMBER!

"ORBÁN RÁHEL ÖNTELT BEJELENTÉSE: "AZÉRT FOG APÁM ÉLETE VÉGÉIG DOLGOZNI, MERT...

Amint azt olvashatták Orbán Viktor bejelentette, hogy 72 éves koráig biztosan akar dolgozni, ezért elvárja, hogy mások is azt tegyék.
Véleménye szerint ezzel stabilizálni akarja az országot.
Elég sok kritikát kapott érte, ezért Ráhel azonnal reagált a kritizálóknak.

"Teljes mértékig egyetértek édesapámmal a 72 éves nyugdíj korhatár meghatározásával.
Büszke vagyok Rá, amiért ilyen elszánt.
Én tudom, hogy Ő még több ciklustis végig fog vinni, hisz nála nincs méltóbb a miniszterelnöki poszt betöltésére.
Világ életében munkamániás volt, megmutatván erejével az embereknek, nincs hozzá hasonló kitartóbb, keményebb ember az országban.
Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy Isten adja számára ezt a kitartást, ami azt is jelenti, hogy Ő Szent és sérthetetlen.
Nem értem az emberek felháborodását, pusztán lustaságukkal tudom magyarázni, amikor 55 évesen akarnak nyugdíjba menni.
Ha egy Miniszterelnök úgy gondolkodik, hogy élete végéig dolgozni akar, akkor a népnek kötelessége követni Őt!"

Mi önteltnek és nagyképűnek véljük Ráhel szavait, amennyiben Ön is, kérjük jelezze egy megosztással!

Idevezet a "saját lábon állás" LED-del világtó méregdrága cipellőkben!
kokopelli
nem akarok titkot elárulni,de a keleti is meg a nyugati "ember" is pofáraesik,ha becsukja a szemét!
A nyugatinak legalább telik egy új nadrágra,de a kapitalistának nem kell félnie a ß@r járdától!
Pálinkás Pál
Orbi...szerintem megváltás lenne ha örökre becsuknád a szemed!!!
luiz
viktor. Ha becsukod a szemed, látod milyen sötét van odabent
simmering73
És még így csukott szemmel is jobb az élet nyugaton, mint nyitott szemmel ebben a szutykos Orbanisztánban.
CsipkeRózsa
@polar450: Orbán Ráhel: "Ha egy Miniszterelnök úgy gondolkodik, hogy élete végéig dolgozni akar, akkor a népnek kötelessége követni Őt!""

Orbán pedig azt mondja, hogy 72 éves koráig akar dolgozni.

Tehát, Orbán 72 éves koráig fog élni.

Nekünk sok, neki kevés?
babp1982
Ez mekkore pöcs ! Ki a franc akar ide jönni amig ez a geci bitorolja a hatalmat amikor a magyarok is menekülnek az orszából viszont jó lenne màr végre úgy járni mint s nyugatiak (életszinvonal)
human
Orbán! Ha a fideszesek kinyitnák a szemüket, úgy járnál mint Nicolae Ceaușescu.
creativehun
"Orbán: "ha becsukjuk a szemünket, úgy járunk, mint a nyugatiak" becsuktuk...és sajnos nem élünk az Ő szintjükön..azonban Te és a tolvaj fajtád kihasználva,hogy becsuktuk a szemünket kiraboltátok az országot. Ideje lenne eltakarodnotok senkiházi tolvaj banda!
papa.49
Így is kilopjátok a szemünket, ha becsukjuk, még azt is ellopjátok !!!
Lepényleső
Jó addig a bánnak,amíg a pór népek csukott szemmel járnak?
Nem kérdeznek,nem szólnak,vakon hisznek a pártnak?
Borsodi
@papa.49:El kell ismernünk Orbán eddig a legokosabb miniszterünk,nagyon jól felépítette a hatalmát.Milliárdos lett,az egész bandája . Kihasználta,hogy az emberek becsukott szemmel és üres fejjel,félelemben élnek.Szépen felhígította a Magyar népet (Ukrán Venezuelai Román stb) és közben migráns ellenességről beszél,amit elhiszünk neki.A néppártból ha önként kilép azért lesz mert védi a hazánkat a bevándorlóktól.Ha nem lennénk Unióba neki az lenne a legjobb,a Magyarok szegényebbek lennének kiszolgáltatottak Orbánnak, aki annyit lopott hogy vígan élhet sose tudja elkölteni a pénzét.Felelősségre meg senki sem tudja vonni.Egyedüli uralkodó lesz,egy felhígított országban ahol már alig lesz aki még Magyar.El putrisodik az egész ország,olyan lesz mint Borsod.
csipetke
Csak a címre:-Mikor becsukom a szemem,néha elképzelem,hogy nyugaton járok,egy békés,feszültségektől,uszítástól mentes légkörben,ahol az emberek a keresetükből még félre is tudnak tenni.Nincsenek az utcákon gusztustalan plakátok,nincs orbán,és fidesz,így hát béke van,és nyugalom.De ha ebből felébredek,rájövök,hogy mind a két kezem belelóg a bilibe,amit orbán tart.
papa.49
@Borsodi: Hogy a ,,devla vinné el,, ))))))))))))))))))
polar450
"Itt az idő" higy O1G magyarázatot adjon, szerinte melyek a keresztény kultúra értékei?
- Permanens hazudozás?
- Közpénz osztogatás és lenyúlás?
- Korrupciós jelentés eltitkolása?
- Leszarbi az OLAF-jelentést?
- Leszarni a Sargentini jelentést?
- Személyes sértődés okán plakátra tenni Junckert?
- Hazudni a migránskártyás téméban?
- Pártpénzként és tiltott pártfinanszírozásként felhasználni a TAO-pénzeket és ezekből plakátolni?
Eladott Ország
@polar450: A csutival már csak a bíróságon szabad tárgyalni, illetve ott kell számonkérni!
Madácsi Pali
Még a végén bele betegedne, ha a magyarok is évente tudnának egy hónapot pihenni más országban, eltünnének az egeszségügyi várólisták, 2-3 évente lecserélnék az autót, de nem a 25 évest picit többet futott 18-asra, valamint a heti öt normál hosszú müszakból futna minderre. Az utak minőségéről, a környezet tisztaságáról, a lakások állapotáról már ne is beszéljünk.
Eladott Ország
Mert nálunk földi paradicsom van és mindenki ide akar menekülni. Ez a szarházi bűnöző cigánynak óbégat, amikor az ország Európa koldusháza lett uralkodása alatt. Ennek a rohadéknak van még bőr a pofáján?!
papa.49
@Eladott Ország: Van bizony és ráadásul KURVA VASTAG AZ A BŐR, !!!
Macskaszem
Az a gond geciláda, hogy mi csak szeretnénk úgy járni mint a nyugatiak. Aztán kinyitjuk a szemünket, és bilibe ér a kezünk, és marad nekünk a sunyi kis diktátorunk a fasizálódó, feudalizmus felé hajló balkáni tempójával, ami semmi jót nem ígér. Magyar, ki itt maradsz, hagyj fel minden reménnyel.
kereső
" Ha a nyugatiak becsukják a szemüket",úgy fognak járni mint mi. És akkor vége a 74 éves béke idejének Európában.Na ez a nagy "birodalom épitő" putyin terv.
Yoda69
En a 80-as evek elejen voltam uttoro. Koor minden nap ezt hallottuk hogy a rothado nyugat es kapitalizmus igy meg ugy. A rendszervaltas utan gondolni se mertem volna ra hogy ujra hallani fogom ezt a zagyvasagot egy valasztott vezetotol. Hat tevedtem.
Mellesleg ha az a nyugat annyira szar lenne, akkor orban sem Grazban kezeltetne magat, hanem Moszkvaban vagy Pekingben.
kokopelli
@babp1982: ...éppen az baxa a csőrit,hogy a magyar GDP kissé kevesebb,mint egy
német nagyvárosé,ahol a "zemberek" csukott szemmel is jobban élnek, még az EU kívüli
és az EU belüli migrikkel a hátukon is! Kényes neki,mert nem vezeti akarja országát,hanem
uralni!Senki nem szól neki,hogy mezÍtelen a főnök?... (nem meztelen!!)
arcmás
És a "hanyatló nyugat" dumája még most is működik, 30 évvel a rendszerváltozás után.
Ez agyrém !!!
Ilyen még a mesében sincs !!!

A jó kérdés: Ez Orbán hibája vagy a magyar népé?
kokopelli
@arcmás: ...én sem tudnám megválaszolni,de a jó pár évtizedes tapasztalatom az,hogy
ezen a téren a polgártársak nagyon optimisták voltak! Valaki vagy valakik ígértek valamit,akkor
a túlcsordult optimizmus volt a reakció! Sokszor megtörtént,amire a "na de most aztán" volt a
reflex! Érzelmileg meg lehetne érteni,de tiszta fejjel nem hiszem! Erre mondta a haverom fia:
"A remény hal meg... a béka"! Nem tudom,hogy ez egy "igazi hiba" vagy csak a remény jele?
bence
@papa.49: ! A fejbelövés biztosabb lenne !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.