A kormány családpolitikája nyomán 9 év alatt 42 százalékkal nőtt a házasságkötések száma és 21 százalékkal emelkedett a gyermekvállalási kedv – jelentette ki Novák Katalin a Keresztény Újságírók Nemzetközi Konferenciáján szerdán Budapesten.

Novák Katalin szerint a kormánynak hála nő a gyermekvállalási kedv, bezzeg mi volt a "családellenes baloldal" alatt!
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A terhességmegszakítások száma még mindig magas, ám soha nem volt olyan alacsony mértékű mint jelenleg – közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Ezek az eredmények azért is kiemelkedőek, mert

2002 és 2010 között, vagyis a nyolc éven át tartó "családellenes baloldali kormányzat alatt" 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma

- tette hozzá a politikus.

Novák Katalin szerint a magyar kormány szerencsés helyzetben van, mert a választók felhatalmazása alapján immár 9 éve következetesen és kiszámítható módon alakíthatja a családpolitikáját. Márpedig a családalapítás során az egyik legfontosabb tényező a tervezhető jövő, hiszen a gyermekvállalás egész életre kiható döntés – fűzte hozzá.

Ebben a helyzetben a kormány alapelve – folytatta –, hogy a családokat segítő intézkedésekből soha nem vesznek el, hanem évről-évre hozzátesznek.

Ennek köszönhetően mára a magyar költségvetés a GDP közel 5 százalékát fordítja családtámogatásra, ami közel a duplája az OECD-tagállamok átlagának. A családokra fordított költségvetési összegek évről-évre nőnek, 2010-hez képest jövőre már két és félszer több forrást biztosít a kormány a családok számára – hangsúlyozta.

Példaként említette, hogy az otthonteremtési program keretében

már akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok, továbbá a Babaváró Támogatással további 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású kölcsönhöz is juthatnak a fiatal házaspárok. Ez utóbbit, 3 gyermek megszületése esetén szintén nem kell visszafizetni

- mondta.

Novák Katalin a továbbiakban úgy vélekedett, hogy miközben a világra a túlnépesedés a jellemző, Európa megadta magát, hiszen egyetlen országban sem éri el a termékenységi mutató a népesség szinten tartásához szükséges mértéket.

Ugyan a kontinens lakossága nő, ám ez csupán a tömeges bevándorlás eredménye – figyelmeztetett. Ebben a helyzetben döntött úgy a magyar kormány, hogy a családok megerősítésével válaszol a demográfiai kihívásokra, és az Alaptörvényben is érvényre juttatja, hogy a család a nemzet legfontosabb erőforrása.

Az államtitkár szerint

veszélyes a nyugati liberális média és gondolkodás azon üzenete, amely azt hiteti el a nőkkel, hogy versenyezniük kell a férfiakkal.

Ugyanis a nőknek nem érdemes lemondaniuk a nőiségükből fakadó privilégiumokról, például arról, hogy gyermekeket szülhetnek.

Ebben a helyzetben a magyar kormány abban is támogatja a nőket, hogy a gyermekvállalás mellett ne mondjanak le a karrier építéséről sem. Ám, azt a döntésüket is támogatja, ha családanyaként szeretnének teljes életet élni – mondta Novák Katalin.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Kedves Novák asszonyság, ezzel a baromsággal ne igen villogjon a Tv-ben, főleg ne esti fő műsoridőben, mert annak is lelankad, akinek addig ment, aztán oda lesz a statisztika!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Kedves Novák asszonyság, ezzel a baromsággal ne igen villogjon a Tv-ben, főleg ne esti fő műsoridőben, mert annak is lelankad, akinek addig ment, aztán oda lesz a statisztika!
colibri
Ez a nő nagyon elfogult az orbán kormányával... Bezzeg, azt mivel magyarázza, hogy csökkent a születések száma? Bezzeg asszonyság csak a baloldalt fikázza, pedig akkor nagyobb volt a népszaporulat! Most meg külföldről boldog-boldogtalant megvesznek, idecsábítanak, a népesség meg csak fogy.
Qqberci
Ez a liba nem nézi a statisztikákat?...
papa.49
Novákszatyor ezt már te se tudtad elmondani röhögés nélkül !!!
csak úgy....
a fidesz egy láthatatlan kotond ,minden fiatal farkán...,mesélhettek nekik szépet és jót...,fölnöttek az utóbbi 9-10 évben...
papa.49
@Qqberci: Nézi de a számokkal ez is hadilábon áll mint minden fütyiszes !!!
csak úgy....
@csak úgy...: a kilakoltatós ,utcára baxarintós ,szociális támogatásokat elvonó,stadion építési ,orvos és tanár hiányban küszködö ,hol a fölsö 10 000 kívül,senki sem biztos abban,hogy hogyan lesz holnap...
Nessy
Drága álomtitkárasszony! Ez a "kormánynak hála nő a gyermekvállalási kedv" kissé félreérthető! Kormányunk hímnemű tagjait elnézve, itt mindenféle kedv elmenne! Az igaz, hogy nő a házasságkötések száma, mert most trendi a nagy esküvő, csak a válások száma is inkább nő, mint csökken. És az egyre több hitel miatt, egyre több lesz az anyagilag vesztes fél, köztük a gyermekek!
csak úgy....
arra kíváncsi leszek,hogy a stopp soros és nuku idegen magyarországra párt, a fideszes elvtársak a magyarul nem beszélö ukránt,mongolt,kínait,törököt...akik már ott vannak az országban egy más kultúrából...azokat mivel magyarázzák meg azoknak,akiket arra oktattak,hogy megvédik öket a migráncsoktól?
namihami
Hát igen, némi pénz csodákra képes.
A gondok majd a pénzért való teljesítés elmaradásával kezdődnek majd. De arról a Fidesz kormány úgyse fog hasonló lelkesítő riportokat közreadni.
Peller Anikó
A kormányodnak hálla nől a kivándorlási kedv. Férfi nő, gyermek.

A kézivezérelt zígólopós gondoskodás (magatokról) látványos sikereket ér el, miközben látványosan rombadönti az országot.

Ez látványosan kiderül amint egyre kevesebb ajrót lehet ellopni.
maci0427
Szerintem ez tévedés, ha nőt is jelentéktelen mértékben ! De az adat megtévesztő mert csak a CSOK. és a 7 személyes autó miatt nemigen nőt ! Viszont a statisztikában nyílvánvalóan nincs különvállasztva a cigányság, akiknél már egészen fiatal korban 13 -16 éves korban megkezdődik a gyerekszaporulat amit nem éppen lehet családtervezésnek nevezni , ahhoz semmi küze , /brrr/ , a sok " gyerekcsinálásnak " más okai vannak kár is belemenni! A lényeg, hogy a magyar - magyar pároknál nincs nagymértékü szaporulat az biztos és sajnos sok nőt hagynak el és neveli egyedül vagy a nagyszülő segítségével a gyerekét ! A házasság meg ahogyan nó úgy nő a válások száma is ! Kár hülyíteni az embereket a statisztikákkal !!! A lényeg, hogy fogy a " Magyar" !
maci0427
@Mirabilis: Pontosan így van ! És meglehet nézni a Magyar - magyar párok szaporulatát / mert ez nagyon fontos lenne ebben a kérdésben / ahol nemigen van változás mert ott gondolkodnak és terveznek, nem csak dugnak orrba szájba ! Ja és a halandóság meg nő , nő a balesetben meghaltak száma is , tehát akkor mikor nőne a lakósság létszáma ??? Nem, hogy nő hanem fogy a " Magyar " !!!
verőce21
Ellentételezésként, a háziorvosoknak kiadott ukázok alapján (más gyógyszerek ajánlása a szakorvos által megállapított helyett), a nyugdíjas réteg elhalálozási rátája fokozottan emelkedik!
Jozefina
Tovább csökkent Magyarország népessége és a születések száma
2019. február 26. 14:26
mandiner.hu/cikk/20190226_tovabb_csokkent_magyarorszag_nepessege_es_a_szuletesek_szama
Miről beszél ez a nő???
Eladott Ország
Orbánék úgy megvédik a családokat, hogy még kevesebb gyerek született az első félévben. Mivel a születések száma csökkent, a halálozások száma pedig emelkedett, a természetes fogyás mértéke 7,9 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban.
nepszava.hu/3047888_orbanek-ugy-megvedik-a-csaladokat-hogy-meg-kevesebb-gyerek-szuletett-az-elso-felevben
Katika néha ki kéne venni a fejedet a csúti cigány seggéből!
kokopelli
@Eladott Ország: ...megvédik,ha belehalnak akkor is"!Régi mondás a kormányok felé (máshol):
"a politikusoknak semmi helyük sincs a hálószobákban!")
Macskaszem
A hazai éhbérek elég karcsúak 3-4 gyerek neveléséhez. A csokból, babaváróból mondjuk vesznek lakást, nem marad egy vasuk se, de ott lesz a 3-4 gyerek, akiket hosszú éveken át etetni, ruházni, taníttatni kéne, de mibűűű? Én úgy veszem észre, hogy már a normálisabb cigányok sem akarnak sok gyereket.
Aki Én
Ezzel szemben a tény az, hohy még tavalyhoz képest is csökkent.
Eriksson
Szó, ami szó, a különböző állami pénzsegélyek következtében nőhet a gyermekvállalási kedv, no de mire teljesíteni kell, addigra megszületnek-e azok az "ígérvények"?
Eladott Ország
@kokopelli: tegnap, 13:55 A Rogán Antal által életre hívott Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) üzemeltetésében lévő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál (NeTAK) nem tartották elégségesnek azt, hogy a szálláshelyek vendégei után „kémkednek”, a tervek szerint ugyanis a rendszert kiterjesztenék a turizmusban jelenlévő más szolgáltatókra is, hogy az ágazat teljesítménye mérhetővé váljon. Arról, hogy ez a rendszer mennyire etikus, a balatontipp.hu weboldal számolt be még korábban, akkor kiderült, hogy ezeket az adatokat nem csak statisztikai célokra lehet felhasználni, ugyanis a rendőrség is hozzáfér az adatokhoz. Ha pedig kutakodnivalója támadna, azt is gond nélkül megteheti:
Szeptembertől a Nagytestvér is beköltözik a szálláshelyek recepciójára.
www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/szeptembertol-a-nagytestver-is-bekoltozik-a-szallashelyek-recepciojara/
Jozefina
Ez a nő már egy szinten van a kiflitolvaj, nyugdíjakat megőrizzük szőkével!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.