Akkor tud az állam nyugdíjprémiumot fizetni, ha a magyar gazdaság növekedése meghaladja a 3,5 százalékot.

Kétféle címen kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok novemberben: az egyik a nyugdíjprémium, amely maximum 22 ezer forint lehet, a másik pedig az emelési különbözet, vagy nyugdíj-kiegészítés – mondta Farkas András nyugdíjszakértő szombat reggel az M1-en

Kétszer kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok

A szakértő elmondta, akkor tud az állam nyugdíjprémiumot fizetni, ha a magyar gazdaság növekedése meghaladja a 3,5 százalékot. Az efölötti GDP-növekedés mértékének megfelelő összeggel szorozzák meg a nyugdíjak egyheti összegét.

Számításaik szerint idén 4,6 százalékkal fog nőni a magyar GDP. A várakozások szerint jövőre is kaphatnak ilyen prémiumot a nyugdíjasok

– tette hozzá. A nyugdíj-kiegészítés azt jelenti, hogy minden évben a tervezett inflációnak megfelelő mértékben emelik a nyugdíjakat. Januárban 2,7 százalékkal emelték meg a nyugdíjakat, a 3,4 százalékos éves várható infláció miatti különbözetet pedig utólag biztosítják a jogosultaknak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@Sámannus: Ideje már, hogy eltünjön a b@zilali a 3,14-ba !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A nyuggereknek ideje lenne kiábrándulni ebből a politikai szélhámosból, és megajándékozni őket EGY MAZI NEM-mil, mert a széltoló átverte kedves mindannyiukat már 2011-ben egy havi nyugdik lenyulásával, és a svájci indexálás helyett infláció követő könyöradománnyal!!!
.
------Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Ideje lenne sic, sic a 3.14-be!!!
Sámannus
Kósa huszár szerint ez nem jár, mert így nincs mit ellopni.
volvós
@Sámannus: Ideje már, hogy eltünjön a b@zilali a 3,14-ba !!!
Sámannus
@volvós: Bankba akarták tenni a lopott pénzt, és kicsi volt bank széfje, ezért meghiúsult a letét. Azóta bujkál, és talicskázza egyik helyről a másikra. közben a maffia csüng rajta, hogy köddé ne váljon.
kissé felnőttem
@tudode: bele sem ábrándultam. amúgy meg nyugdijas vagyok ( hivatalos státuszban 45 év munkaviszonnyal és nem nyugger néger vagy migráncs.légyszives igy és ne ocsmány jelzőkkel ha kérhetem a 13 havit gazdasági ország érdekből Bajnai DE A regnálónak lett volna 15 éve emelni inkább módositottak és ezért e játék. Januártól novemberig a ki nem fizetett KINEK ? NEKI kamatozik . stadion 9 milliárdért tervezve mire kész 17 milliárd erről kéne számonkérni a kormányt és a kormányfőt nem hergelni az embereket meg 10 kg krumplit osztogatni alamizsnaként. A baj csak az hogy ezt a nép hagyja. JA akkor 100 év balsors vár a népre
fergeteg
A kurva anyátokba menjetek kommentelő bolsik!
fahrenheit451
És ez még mindig nem elég.
Az egész pályás letámadás jegyében közpénzből, vagyis mindannyiunk pénzéből, a kormány elkezdett óriásplakátokon kampányolni - nyilvánvalóan - a fideszesek mellett.
És ezek beszélnek kereszténységről, szabadságról, becsületről...
Undorító !!!
görbetükör
@fergeteg: "A véleményedet mélységesen megvetem, ugyanakkor az életemet adnám azért, hogy elmondhasd azt." (Voltaire)
Clavigo
@fergeteg: Ne verjen a víz,,keresztényszàjszagú,,,,,,,
jesz
@tudode: te majom, legalább nézz utána mit is jelent a (sic)..akkor használd, ha tudod mit jelent.
Seggfej.
Eladott Ország
Az egészben a legszomorúbb az, hogy ezt minden gond nélkül meg is teheti. Kétharmados felhatalmazással ugyanis ő rendelkezik mindannyiunk befizetései felett. Ezzel a hatalommal a kezében pedig végső soron bárkit megzsarolhat. Csak remélni merem, hogy azzal tisztában vannak az idősek – bár tartok tőle, messze nem mindenki van ezzel így –, hogy ez a pénz nem Orbán Viktor ajándéka számukra. Az ugyanis minden adófizető pénze, nem pedig Orbán Viktor magánvagyona. Az egy dolog, hogy az a szerencsétlenség ért bennünket, hogy ő kapta meg a kassza kulcsát, de ettől még nem ő a pénz tulajdonosa. A nyugdíprémium és a nyugdíjkiegészítés pedig törvényi kötelezettség, nem a Fidesz jóságán múlik, még csak nem is ők találták ki, hanem az előző kormány foglalta törvénybe. Ez a plusz pénz, pedig nem más mint a nyugdíjak befagyasztása, hogy vakuljon a paraszt!
papa.49
@jesz: Elnézést a bele vau,vau ért de talán nem tudod, egy 86 éves hölgyet tiszteltél meg ezzel a ,,jelzővel,, !!!
görbetükör
@tudode: Nem a nyuggerek vannak beleesve.
Nem értem, miért pánikol mindenki, minor nyugdíjas kap valamit. Nem ők az elsők, akik egy zsák krumpliért eladják a szavazatukat!
papa.49
Kétszer a nagy büdös lófaszt annak egy részét adják ide ami már január elsejétől járt volna, csak a ,,NAGYTUDÁSÚ KÖZGIZDÁK még az inflációt se tudják prognosztizálni, így mi finanszíroztuk 10 hónapon keresztül a megnövekedett költségek egy részét !!!
EZT AZÉRT EGY SZAGÉRTŐNEK TUDNI KÉNE !!!
Azért mert nyugdíjas NEM FELTÉTLENÜL HÜLYE IS !!!
azösszeskibanévfoglalt
mondjuk lehetne azt is, h normális nyugdíjat adnak
de ez csak egy ötlet...
azösszeskibanévfoglalt
na, bejött az a hülye hal a kapálásból
ne reagáljatok rá.
tudode
@görbetükör: .
Igen!
.
És a vámszedőink, határontúliak, a megfélemlítettek ...stb
.
Különben nem kegyostás a mindenkori kormány feladata, hanem a szolgálat!!!
.
.
Lesz 14. havi nyugdíj
.
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
.
???
kereső
Mitől szakértő az ilyen?Attól, hogy hülyeséget beszél? + pénzt egyszer kapnak a nyugdijasok, a prémiumot. A korrekció!!! nem + pénz, azt eddig az alultervezett -és még most is hazug módon megállapitott- infláció miatt a nyugdijas társadalom hitelezte a kormánynak. Ja ,és a tavalyi korrekción is csaltak. Most sem lesz másképp.
lampa laz
"Az állam bármikor dönthet úgy, hogy drasztikusabban csökkenti a nyugdíjakat, mert a nyugdíjra nincs alkotmányos garancia, nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj.
... ugyanerre a következtetésre jutottak a nyugdíj-biztosítási szakértők is. Szerintük az, hogy a jogi szabályozás már szociális hozzájárulási adónak hívja a nyugdíj-biztosítási járulékot, azt jelenti, hogy a kormányoknak nem feltétlenül kell a nyugdíjra fordítaniuk az adónak minősülő összegeket.
...az új Alaptörvény értelmében senkinek sem jár alanyi jogon az állami nyugdíj. Ez nem jelenti azt, hogy ne létezne törvényi szabályozás alapján működő rendszer, de azt igen, hogy a korábbi Alkotmányba foglalt szociális biztonsághoz fűződő jogi garanciát a Fidesz megszüntette.
Azzal, hogy a Fidesz kivette az Alkotmányból a „társadalombiztosítás” szót, felszámolta a lehetőségét, hogy a nyugdíj egyoldalú változtatásakor felsőbb fórumhoz lehessen fordulni."

Nos, ezekután még ha valakinek gusztusa van nyugodtan kinyalhatja a fidesz hátsóját.
RonaGyuri
a szakértőúr arról nem beszélt, hogy megint lenyúlták az emelést! =))
Nessy
@RonaGyuri: és a kamatok a 11 hónapra?
Egyébként majd akkor szóljanak a a fanfárok és a sok léhűtő, ha visszajön a svájci indexálás, és nem a tisztított maginfláció lesz a nyugdij emelés alapja! Az ellenzékben ígért 14. havi is valóra válhatna, a sok idióta stadion, urizálás, korrupció, határontúli támogatás stb. helyett!
tulipan
@fergeteg: Menj te vissza, abba a narancsos náci kurva anyádba. te narancsos seggnyaló kommentelő náci dög!
Borsodi
Szóval annyi pénzt kapnak,hogy el se tudják majd költeni.inkább elküldik a Székelyeknek kárpótlásként.
Választás előtt kegyes a kormány az öregekhez,aztán fel is fordulhatnak felőlük.
Nessy
@Borsodi: A "felforduláshoz' viszont minden segítséget megadnak!
Egészségügyi, szociális ellátás formájában!
volvós
@fergeteg: ma 11:43
...értettük !!! Máris indulunk csapatostul abba [email protected] jó qrwanyádba tövig ...PARASZT !!!
Sámannus
@fergeteg: Ha fütyiszes komcsik is kommenteltek igazad is lehetne nem tudsz közöttük kivételt tenni. A te szüléd lehet qurva is de már komcsikat tekintve nézz szét a házad táján is, nehogy megsértődjenek.
evacica
@Borsodi:Az Orbán kormány elviseléséért nekünk is jár kárpótlás, nem is kevés!!!Eleget loptak abból bőven telik!
evacica
És most meg is kell hatódni?! Ennyivel kevesebbet lopnak el, igaz ez egy morzsája annak ami járna!Magtokhoz nagyobb vonalúak voltatok, több százezre emelés 2x is a választások óta a képviselőknek államtitkároknak a pénzét! Képmutató szemét banda!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.