Az MSZP nem támogatja és az igazságszolgáltatás szemen köpésének tartja, a DK szerint felháborító.

Forrong az ellenzék Handó Tünde alkotmánybírói jelöltsége miatt
Fotó: MTI/Kovács Attila

Handó Tündének nem előléptetés, hanem bírósági tárgyalás és felelősségre vonás jár – közölte az MSZP hétfőn az MTI-vel arra reagálva, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére Handó Tünde OBH-elnököt jelöli.

Az ellenzéki párt szerint az igazságszolgáltatás és az Alkotmánybíróság

"újbóli szemen köpését jelenti", hogy a Fidesz Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak, ő ugyanis az általa elkövetett "sorozatos törvénysértések" miatt bírósági tárgyalást érdemelne.

Jelezték: az MSZP nem támogatja, hogy egy olyan "fideszes pártkatona" legyen a testület tagja, aki már eddig is "szolgai módon részt vett a független a bírói ítélkezés felszámolásában".

"Viccnek is rossz"

Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta,

a magyar jogállamiság egyik lebontóját delegálná a Fidesz, akinek "múlhatatlan érdemei" vannak abban, hogy az Európai Unió a hetes cikk szerinti eljárásban elmarasztalni készül Magyarországot az igazságszolgáltatás visszásságai miatt.

Az ellenzéki párt arra szólította fel a Fideszt, hogy haladéktalanul vonja vissza a "viccnek is rossz" jelölést.

Stumpf Istvánt az Országgyűlés 2010. július 23-án választotta az Alkotmánybíróság (Ab) tagjává – az akkori jogszabályok szerint – kilenc évre, mandátuma 2019. július 22-én járt le. A 15 tagú testületnek jelenleg 14 tagja van. A jogszabály szerint az Országgyűlés – kétharmados többséggel – az Ab tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok, vagy legalább húszévi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Tünci az AB a másik szaros pártkatona az MTA élére!!!
Hogy is van az, hogy ez a dagadt retardált törpe visszafogja magát! =))
kereső
Az ellenzéki párt(mszp) szerint az igazságszolgáltatás és az Alkotmánybíróság

"újbóli szemen köpését jelenti",- nincs is alkotmányunk kedves mszp. Szájerné jelölése-és megválasztása meg már nem árt ennek a testületnek, amely asszisztált a Magyar Köztársaság Alkotmányának megpuccsolásához.
kissé felnőttem
Alkotmánybiró szeretne lenni? messze van már tőle, ahogy az uniós dolgokra reagált már ott nevetséges lett itthon meg báb. jó sok haragossal a háta mögött. Szinházba jegykezelőnek.
Béla333
"Az ellenzéki párt arra szólította fel a Fideszt..."

Ennél valamivel ütősebb kellene...
Béla333
Ja! Csak úgy kérdezem az ide írogató megmondó emberkéktől!
Nemrég még Schiffert mocskolták ezerrel hogy majd ő megy alkotmánybírónak, oszt most mi van?
Vagy az igazság, a valóság semmit sem ér, ha olyan valakit lehet mocskolni, aki nem fogadja el az elmúlt 30 év politikusi disznóságait?
Senkitől nem láttam még, hogy legalább annyit le mert volna írni, hogy bocs, de tévedtem Schifferrel kapcsolatban, nem adta el magát, nem megy alkotmánybírónak!
Áldemokraták!
grincss
@Béla333: Ezt most muszáj volt?
Schiffer maradt ua a szarházi, aki volt!
Béla333
@grincss: 19.10
Fehér ember nem felejt...
kereső
@Béla333: Bélám, az úrban. ami késik, nem múlik- Egyébként sem mi találtuk ki anno, hanem valamely ujság szellőztette meg- schifferről meg jót mondok , vagy semmit. Marad a semmi, mert jót nem tudok.
Béla333
@grincss: 19.12
Te is arról pimpogtál, hogy Schiffer alkotmánybíró akar lenni, ezért mondja, hogy az elmúlt 30 év egy politikai csőd volt, a Fidesz és az MSZP összejátszásával! Pedig igenis az volt!
Aztán azóta sem lett alkotmánybíró, sem miniszter a Fidesz kormányban, de ez most már nem érdekes! Hol van Schiffer nagynénje? Nagyon sokat idéztél tőle!
Béla333
@kereső: 19.14
Az igaztalan mocskolódást te/ti követtétek el, személy szerint!
Az újságcikk csak ürügy volt! Pl. az általatok rendszeresen idézett Nyugatifény blog nevű DK-s szennylap! Szemét dolog volt na!
De ezt nem várom el, hogy elismerd! Soha nem lesztek demokraták!
justhpeter
A kutyát sem érdekli mi lesz ebből a levitézlett seggnyaló pártcsicskából. Jegyzi-e valaki a tákolmánybíróságot ?
grincss
@justhpeter: Mi várható attól, aki Orbán ügyvédje volt?
És mi várható attól, aki a pártját is cserben hagyta?
Egy szarházi alak, bármennyire is védi a Béluska! :-)
Béla333
@grincss: 20.05
Csak én érzem úgy, hogy már megint sokadszor mellé lősz?
Justhpeter a cikkben szereplő Handó Tündikéről írt nem Schifferről!
Csak a te agyad nem úgy jár, ahogy egy normális embernek járna... Már abban sem tudok bízni, hogy majd kinövöd...
grincss
@Béla333: Bocsánat, az én agyam még ott járt! :-)
Béla333
@grincss: 20.31
Ne kérj bocsánatot, engem nem bántottál meg!
Jozefina
Az ellenzéktől a tiltakozás és a szócsata már nem elég!!! Több kell!!!
kereső
@Béla333: Akkora, de akkora demokrata vagy Bélám, hogy másik akkora nincs is Magyarországon. Na elő azt az általam elkövetett mocskolódást- amit voltál szives a nyakamba varrni. Légy szi ne azonosits engem se a nyugatifénnyel, se a dk-val, se senkivel. én önállóan gondolkodó ember vagyok- és meglátom, és szóvá teszem azt is, ami nem tetszik az ellenzéki oldalon. Te bezzeg, soha-egyetlen biráló szóvakl nem illetted a lmp-t , puzsért, schiffert- mikor kit. Ki semlátszottál a rajongásukból. Neked az elsődleges véres rongy gyurcsány, és a dk. Nem kicsit vagy elfogult. Ja-és a pesterszébeti fizetés emelést az lmp IS megszavazta, és elfogadta a bizottsági helyeket...de te csak nyomtad a dk-s szöveget. Unom Béla- légy egy kicsit tárgyilagosabb.
Nyírfa
A vitátokhoz annyit hozzá fűzök, hogy Bélának, sajnos, abban igaza van, hogy a fidesz és az MSZP játszmái sokszor összeértek.. Az nem véletlen, hogy az MSZP hitelességvesztett párt lett. Az nem véletlen, hogy Gyurcsány hagyta őket a csodába. Az sem véletlen, hogy Botka vette a kalapját. Egy erőtlen, megalkuvó, semmilyen párt ma a szocialista.
No. Ez nem jelenti azt, hogy az LMP különb lenne, sőt, éppen azért silányabb, mint az MSZP, mert nekik nem kellett megküzdeniük a rendszerváltás nehézségeivel, frissen, fiatalosan jöttek, láttak és elbuktak.
A fidesz hálásan megköszönhetné az elempéseknek a 2018-as 2/3-ot.
Nyírfa
Ja: Handó Tünde maga az igazságszolgáltatás katasztrófája. Hát hogy a csodába' ne lenne alkotmánybírónak való egy fideszberendezte világban.
dr. prédikátor
@Béla333Bejlám!!! De megvilágosodál!!! Mi történt???
Eriksson
Czeglédy Csabát alkotmánybírónak!!!
silber13
Mi a francot keresne ott ez a fityiszes Baba-Yaga?:-)))
Nessy
Tulajdon képen igazuk van! Ki ismerné Handónál jobban a férje által kitalált, és útközben megírt immáron többször módosított "gránit szilárdságú" Alaptörvényt! Nem Alkotmányt!!! Az megszűnt!!!
Hogy ilyen szilárd alapra tegyék O.V. lovas szobrát!
Béla333
@Nyírfa: 09.00
Én őszintén szólva nemcsak az MSZP-vel szemben, hanem a DK-val szemben is bizalmatlan vagyok - mostmár!
Az LMP egy lehetőség lett volna arra, hogy az egész eddigi összejátszó, korrupt politikusi csapatot leváltsuk, de ez nem kellett a magyar választóknak. Nekik a már jól megismert bűnözői réteg kellett inkább!
Az LMP is része volt a Fidesz újabb 2/3-nak, mint ahogy az MSZP-DK is pl. azzal, hogy egymás között osztották fel az ellenzéki oldalt a választás előtt, vagy a Jobbik, és az Együtt is.
Magunkat csapnánk be, ha azt igyekeznénk bizonygatni, hogy az ellenzék mindent jól csinált, csak az a fránya LMP rontott el mindent! Mert ez így nem igaz!
Nyírfa
@Béla333: Nem csak az LMP rontotta el, ez így igaz, csak a végén tette fel az i-re a pontot, lökte ki magából Bernadettet, borogatta Hadházyt székestől, fegyelmivel büntette Ungárt stb. Lehet mentegetni az LMP-t, magyarázni, mit miért tett vagy nem tett, de a 2/3 az utolsó pillanatban rajtuk múlt.
Abban abszolút egyet értek, hogy egyenesen visszataszító volt, ahogy kormányváltónak kikiáltva magukat, mintha vadászzsákmányon osztozkodnának, perlekedtek egymással - főleg a szocik és a DK - a remélt jusson. Haragudtam is.
És most is fogok, ha nem változtatnak az attitűdjeiken.
Az Együtt Bajnai-csapat volt, és , ha valamit szívből sajnálok, az Gordon lelépése a politika színpadáról. És hiányolom Juhász Pétert, a Szolidaritást.
kereső
@Nyírfa: 09:00, 11:40 Az elsőhöz: Vitám Bélával-az lmp kapcsán a 2018 választást megelőzően kezdődött, és még most sem képes belátni, hogy a legutóbbi 2/3-os parlamenti! többség az lmp-és a jobbik lelkén szárad főként. Érdekes, hogy az egyszerű szavazók ezt megértették/megértik- azért van ott az lmp ahol van jelenleg. Béla zsigerből gyűlöli Gyurcsányt, persze érthető, hisz az lmp 2008-ban az ő ellenzékeként alakult meg- nem mondom, hogy a fidess gründolta schifferel, bár a lóláb nagyon kilóg.Innen az összemosás még most is a dk-és az mszp-vel. Pedig szerintem ég-és föld. A dk sem hibátlan, volt/van néhány húzásuk, amiért húzom a számat- viszont tisztességben, demokratikus gondolkodásban ég és föld a két párt/és nem az mszp javára.

Sajnos Bajnai tényleg "nem jó szinpadot" választott, amikor összeállt a szocikkal.(2014-ben). Maradt volna a civilekkel- együttel, párbeszéddel, -és nem kellett volna elhatárolódnia a dk-tól. Azt a 2014-s kudarcot megszenvedi az egész ország.
Mondjuk nekem személy szerint nem tetszett, hogy pont az önkormányzati választás előtt hagyta abba- és még az országot is elhagyta. Követett el hibákat-nekem a legemláékezetsebb, hogy orbán "demokrata politikusnak" titulálta, holott ez már 2009-ben is látszott- hogy orbán nem az. Na ,de ez ma már történelem. Az a véleményem, hogy nekünk is "összefogás pártikban" kéne lennünk, nem csak ezt követelni a politikusainktól.Bocsi a hosszúért!
Béla333
@Nyírfa: 11.40
Csak egy pontosítás: az általad felsorolt történetek csak a választásokat követően történtek az LMP-ben, előtte nem volt ilyen. Előtte az összes ellenzékinek hazudott baloldali média (Bolgár Gyuri bácsi és a Klubrádió elvitathatatlan vezetésével) a fő ellenséget nem a Fideszben látta, hanem az önálló indulást tervező LMP-ben, Szél Bernadettben. Ők tudják mit és miért tettek, majd egyszer az egyik egy memoárban biztos elmondja.
Aki Én
Esküszöm úgy néz ki ez az ápolatlan nő, mintha a Matolcsy öccse lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.