A tanulmányért legalább hárommillió forintot fizetett ki Budapest előző, fideszes vezetése idején az önkormányzati tulajdonú Főkert Zrt. egy kormánypárti politikus cégének – írja a Népszava és az Index.

A parklátogatások céljaként a kimagasló többség (84 százalék) a sétálást, pihenést jelölte meg, a következő leggyakrabban említett látogatási cél a másokkal való találkozás és a rendezvényre járás (23-23 százalék). A Parklátogatók 12 százaléka sportolni jár a parkokba. Futnak (64 százalék), kerékpároznak (39 százalék), labdajátékokat játszanak (13 százalék) és tornáznak (12 százalék). A leginkább futásra használt park (7 százalék) a Feneketlen-tó, míg kerékpározásra a Szent István park (51 százalék) és a Hajógyári-sziget (50 százalék). Érdekes, hogy jógázni leginkább a Vérmezőn (28 százalék) és a Városmajorban szoktak

Egyebek mellett ez olvasható annak a tanulmánynak a vezetői összefoglalójában, amelyért legalább három millió forintot fizetett ki Budapest előző, fideszes vezetése idején az önkormányzati tulajdonú Főkert Zrt. egy kormánypárti politikus cégének.

A tanulmány összegzése azt követően jutott a Népszava birtokába, hogy Tüttő Kata, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes még vasárnap közzétett a Facebookon egy fotót egy számla másolatáról.

Tüttő egy bruttó 3,9 millió forintos számlát posztolt ki a közösségi oldalára, amit az Axilior Kft. állított ki 2016 végén a Főkertnek, Kutatás, felmérés címmel. A főpolgármester-helyettes a következőket tette hozzá:

Azért a kedvencem mégis a Főkert által befogadott számla, amit a poszt illusztrálására használtam. Na ebből a számlából született minden évben több is. A nyilvántartás alapján nettó 6 millióról minden évben. Ezeket a Fidesz budaörsi elnökének cége állította ki ( kézzel! óriási *) , elvileg a budapestiek parkhasználati szokásait vizsgálta. Itt is dolgos éve lesz a felügyelőbizottságnak.

A Főkert összesen, áfa nélkül több mint hatmillió forintot fizetett ki a felmérésekért

Posztja alapján az Index is megírta: a Főkert évi nettó 6 millió forintról fogadott be számlát, amit a budapestiek parkhasználati szokásainak vizsgálatai alapján állított ki a Fidesz akkori budaörsi elnökének cége. A közzétett – nettó hárommillió forintról szóló – számlát a budaörsi Fidesz volt elnöke, Nagy Sándor András jelenleg végelszámolás alatt álló cége, az Axilior Kft. állította ki 2016-ban.

Az Axilior Kft. a szerződés szerint 1200 fős, telefonos lekérdezéssel térképezte fel, hogy a fővárosiak mire használják parkjaikat.

A felmérés egyébként a fentebb idézett eredményeken túl olyan eredményekre jutott, mint például hogy a fővárosiak 56 százalékának nincs tudomása arról, hogy a Főkert látja el a parkok rendben tartását. Aki viszont tudja, hogy ki gondozza a zöldterületeket, állítólag elégedett.

A fővárosiak véleménye szerint a Főkert megfelelően látja el a feladatait

– írták a Főkert megrendelésére készült anyagban.

A Népszava kereste a felmérésekért számlázó volt budaörsi Fidesz-elnököt, Nagy Sándor Andrást, de egyelőre nem kapott választ.

Nagy Sándor András egyébként csak 2018 végéig volt a budaörsi Fidesz elnöke, amikor is lemondott.

Forrás: Népszava, Index

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Azért ehhez már tényleg vastag pofa kell!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Azért ehhez már tényleg vastag pofa kell!!!:DDD
simmering73
Én megmondom azt is 3 millióért, hogy miért a Vérmezőn és a Városmajorban jógáznak a legtöbben. 1,5-1,5 milla bagó összeg, nem?
jesz
Hatmillió ezért a felmérésért? Ingyen van kérem! Ha tudnák, hogy mennyi meló volt ezzel. Ki kellett menni a gyerekkel a Ligetbe, oszt ott bámészkodni...aztán átmenni egy másikba, valami Népliget nevűbe...az meg akkora, hogy majd belehaltunk a körbesétálásába. A következő hétvégén kibumliztam a családdal a Szigetre...hát...az volt csak embertpróbáló..no meg a sok kőccség...a buszjegyek, a gyereknek lángos, meg nyalóka, az a sok üdítő...hát ki bírja ezt...még szerencse, hogy megkaptam azt a nagynehezen kialkudott hat millát..

Most meg drágállják?
csak úgy....
valamiböl fönt kell tartani a viktor hobbiját...,szerintem feleztek.
nezelodo
Hatmilláért én mindenkivel alá is írattam volna, hogy ott járt, mint mostanság szokás vidéken a D.I. alapítvány alkalmazottainál, hogy mások rendezvényein jelenléti íveket iratnak alá, amivel saját jogon Eu-s támogatásra pályáznak.
sokanvagyunk
@jesz: Bele is rokkant a cége, végelszámolás alatt van - de ha a kormányzópárthoz vándorolt az a pénz, ők is számolhatnak hasonlóra.
Eladott Ország
A kétharmaddal felruházott fidesz bűnbanda kénye-kedve szerint adogatja egymás kezére az ország javait, mi pedig csak bámulunk, mint a szamarak. 2022 kérdése többek között az, hogy továbbra is ezt szeretnénk, vagy valami teljesen mást. A választási csalások ellenére, a döntés a mi kezünkben van.
nezelodo
@Clavigo: Ja, mint a Sicc Paja bá' diploma munkája...
CsipkeRózsa
Valaki azt is felmérheti, hogy miért járnak az utcán az emberek.
csak úgy....
@Eladott Ország: még pár év és küldik a bahamákról a shikari féléknek a képeslapot,hogy : köszönjük a támogatást mi jól vagyunk . viktor
Nessy
@CsipkeRózsa: Pár millióért lehet velem tárgyalni! Sőt gyönyörű színes robbantott torta, oszlop, kör diagramokat is csinálok! Jó pár beteg,szakdolgozói elégedettségi, és egyéb hasonló statisztikát csináltam.Kicsit komolyabb szinten, mint a népnemzeti konzultáció "értékelése".
csak úgy....
@Nessy: aztán felezünk jeligére? na csókolom... :)
Nyírfa
Az nem elég, hogy hátra dőlök a székemben, és erősen belegondolok, miért is járhatnak az emberek a parkokba?
A tudati munka is munka!
csak úgy....
@Nyírfa: a számla a lényeg! vastagon köll,hogy fogjon a tollad és gondolj a fideszre...
Nessy
@csak úgy...: 60 - 40% megfelel??? :-)))))))))
Nessy
@Nyírfa: A jelenlegi "tudásalapú társadalmunkban" nehéz fizikai munkával vetekszik! Bár, ha vannak önálló gondolataid, nem felelsz meg a jelenlegi feltételeknek! :-))))
Nyírfa
@csak úgy...: 15.18

Az nem jó! Ha a fideszre gondolok, tömény undort érzek, és a pénz nem fog hozzám kívánkozni.
Egyszer kitaláltam egy mondókát, mantráztam is, de nem lett foganatja:

Szeretem a pénzt, és a pénz is szeret engem, így én most az életembe rögvest beteremtem.

Most képzeld, ha ráadásul még a fideszre is gondolok!
Nyírfa
@Nessy: Hát, nem felelek meg, az tény. :)
Külföldön - nyugaton - még nyugdíjasként is jobban boldogulnék, mint itthon. Nem egy munkahelyem volt, ahonnan azért kellett távoznom, mert önálló gondolataim voltak.
Nyírfa
@Nessy: 15.18

Jövök közvetítőnek, csak, hogy könnyebben megegyezzetek! Sikeres tárgyalás esetén csak 5 % az óradíjam, ellenkező esetben a duplája, mert raboltátok az időmet. :))
ómió
Tudjuk, hogy népszaváék, indexék ugyanezt, ugyanennyiért látatlanban is "megaszonták" volna, de hol a feljelentés, efftársak? Vagy a részletek ismerete nélkül a propagandát túráztatni könnyebb?
csak úgy....
@Nyírfa: jelenleg, magyarországon áldás butának lenni...,lásd shikari,ericcson,csizmás,durbincs tezsvért...,nem ök tehetnek arról,hogy nem egy suliba jártatok, legközelebb figyelj oda,hogy honnan fúj a szellö. ;)
solidedge
Ez nem igazságos. Én bezzeg hiába várom a pénzt arra a megállapításomra hogy a Nap reggel kel.
vacsi
@solidedge: Kötöttél szerződést valamelyik főmuftival? Na, ugye!
namihami
@solidedge: Mert nem tetted hozzá, hogy Keleten (Keleten!!!) és a Putyin vagy az Erdogan dobja fel az égre. (Ha éppen nem érnének rá, akkor valamelyik Orbán-barát basi.) Ne csodálkozz, hogy ha ilyen hiányos tanulmányra nem fizettek.
csak úgy....
@ómió: te totál kretén? nálad ha a veres lop az fájdalom de ha az illibsik az gyönyör?
mészáros lörinc a magyar milliárdos zseni,aki az anyanyelvén is csak labog...,az miböl -honnan szerezte a vagyonát? az ilyen jól fizetett emberkékre még emlékszem a kádárrendszerböl...,azt hittem kihaltatok,csak nem a fidesz csinált szájból-szájbát?
Nyírfa
@csak úgy...: 16.10

A legközelebb nekem már az újjászületés lesz! :))
De igyekszem majd oda figyelni, nehogy ide küldjenek még egyszer! :))
Nyírfa
Kész kabaré, itt vihogok az ötleteléseiteken. :D:D:D

Ami a napfelkeltét illeti, Erdogant meg fogja ütni a guta, mert a kínaiak már mesterséges nappal kísérleteznek, és tesznek arra, hogy a jövőben kel a nap, vagy fekszik. A helyzet fokozódik, mindig csak fokozódik! :)))
csak úgy....
@Nyírfa: Sok sikert,-tudod, mióta közelebb van hozzám az ördög mint a gólya,aki állítólag hozott, azóta jobban hiszek az ördögbe,aki majd elvisz! :)
mert bizalom nélkül semmi sem müködik...csak az orbán kormány! ;)
Nyírfa
@csak úgy...: Ne az ördöggel cimborálj, mikor a mennyországban várnak minket!
Még a zorbánt is. :)
Béla333
"Milliókért állapította meg a Főkert hatmilliós felmérése..."

Elég borzasztó ez a cím. Mindig van lejjebb...

Egyébként meg feljelentést kellene tenni, gondolom...
namihami
Milyen stilszerű. Látszik, hogy a Fidesz ad az eleganciára, hiszen ez a Széchenyi utca az előző rendszerben még az Élmunkás névre hallgatott.
Ezt a munkát és ennyiért valóban csak egy valódi élmunkás végezhette el.
""Nomen est omen!""---ugyebár.
ómió
@Horizont: Mondjuk egy jó bolsevik bíróságon! A szegedi talán jó lenne! Miért? Mert "lopik" a Főkert! Bolsi orgánumok írták! Dereng? Vagy itt is "csak" hazudtak? Netán, ha a kispesti efftársakat békén hagyták, itt is "elnézik"?
ómió
@csak úgy...: Ha te kérdezed rólam, hogy "totál kretén", akkor én ugyanazt rád kijelenthetem! Sőt! Ki is jelentem! Melyik szó nem volt érthető abból, hogy (ha "lopik" a Főkert) fel kell jelenteni!? Vagy csak, ha már Kispesten lopnak, elnézzük a Főkertnek is? Hogy jön ide a Veres (tán lopott?), vagy bárki más? Esetleg csak a kreténségben fuldokolva produkálsz ilyesmiket?
ómió
@Eladott Ország: Mintha már írtam volna, hogy a hazugságlinkeket olvasatlanul hagyom. Bolsiul ezt hogyan kell "kommunikálni"? Már csak, hogy megértsd! Fideszessel meg egy bolsi számára olyan lehet a vita - gondolom - mint a valósággal való találkozás: teljesen más jön le, mint, amit az "eszme" mond.
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:07; Én meg azt javaslom, hogy húzzál el innen a redvás qrva anyád 3,14csájába, mert senki sem kíváncsi rád, vagy a fidelitasos hülyegyerekek közé.
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/76760116_3133441863339120_1115322093882310656_o.jpg
Megállási vizeletpróba fidelitasos tagoknak:
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/12/78273694_2759154754146427_5520126431083888640_n.jpg
csak úgy....
@ómió: akkor másképp mondom! nézesd meg magad egy elmeszakértövel,mert te mindenkit veresnek látsz,aki nem bólogat a baromságaidra!
én,se bolsi se veres, érted!? csodálkoznák...
ómió
@Eladott Ország:"Virágzó bolsevik kultúrádat", komcsi szarkupac, most se tudod palástolni? Olvass egy kis Lenin összest, attól biztos találékonyabban hazudozol! Programot meg a tetves efftársaidnak csinálj!
ómió
@csak úgy...: Az úgy szokott lenni, hogy a bolsevik mantrát a bolsevikok nyomják. Mint te! Akkor bolsiságod véletlen, vagy de genere? Megnézetni - ezt kiderítendő - éppen neked kéne saját magadat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.