A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt.

Czuczor Gergely, a városi Fidesz-csoport elnöke vasárnap a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett:

az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Hozzátette, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, ezért Budaörs polgármesterének, Wittinghoff Tamásnak még január elején kérdéseket tett fel a helyi Fidesz az üggyel kapcsolatban, amelyekre csak részben kaptak választ.

Ezért most a nyilvánosság bevonásával fordulnak ismét a polgármesterhez. 

Egyebek között szeretnék megtudni, hogy tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel baráti kapcsolatokat ápolnak

- mondta Czuczor Gergely.

Szeretnének választ kapni arra is, hogy tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre.

Czuczor Gergely jelezte: felvetik azt is, hogy mivel a Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt, nem lenne-e érdemes az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni. A városi Fidesz vezetője beszélt arról is, hogy az egészségügyi központ közleményben kért csak elnézést a betegektől, és január eleje óta egyesével hívogatja be a sértetteket, hogy peren kívül megegyezzen velük. 2019. december 15. óta az egynapos sebészeti részleg nem kapott engedélyt az ÁNTSZ-től további műtétek elvégzésére – fűzte hozzá Czuczor Gergely.

Forrás: MTI

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Nem a kormány feladata rendbe tenni az alkalmatlan magánrendeléseket?! Ha nem tudják, be kell zárni - legalább több bajt ne csináljanak! Mellesleg, egy egészségügyi intézménybe nem elég az orvos, esetleg nővér: takarítónő is kell, nem is kevls. Meg persze, fertőtlenítőszerek, rendszeres féregírtás, stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Nem a kormány feladata rendbe tenni az alkalmatlan magánrendeléseket?! Ha nem tudják, be kell zárni - legalább több bajt ne csináljanak! Mellesleg, egy egészségügyi intézménybe nem elég az orvos, esetleg nővér: takarítónő is kell, nem is kevls. Meg persze, fertőtlenítőszerek, rendszeres féregírtás, stb.
Nessy
Ez most jó alkalom lesz a városnak átvenni a rendelőt, aztán két év múlva csodálkozni, hogy nekik miért nem ilyen nyereséges!
CsipkeRózsa
Mi az, hogy a város vezetése magára hagyta a betegeket? Nem az orvosok tudják meggyógyítani a betegeket?

A sok kórházi fertőzés, ahol egyre több az ilyen esetek száma, eddig senkit nem zavart a fidesz részéről, pedig ott meghaltak betegek a fertőzés miatt.
Pálinkás Pál
Czuczor tuskó...valahogy nem hallottam a pofázásodat,amikor hullanak az emberek az állami korházakban fertőzés miatt!!!
human
1. Kinek a feladata Magyarországon a magán egészségügyi intézmények működésének szabályozása és felügyelete? Az önkormányzaté vagy a törvényhozó kormányé?
2. Hogy az önkormányzat vegye meg a kórházat? Ahhoz a tulajdonosnak szándékában kellene eladni is.A másik, hogy miért pont egy kórházat vegyen meg? Az állam sem tud megbirkózni a kórházakkal, pedig az egész ország költségvetése a rendelkezésére áll.
3. Ha mondjuk mégis megvenné az önkormányzat a kórházat és az még hasznot is termelne, másnap megjelenne a Magyar Közlönyben, hogy államosítják a kórházat és a kerület ugyanúgy elesik a bevételtől. Volt már ilyen több területen. Például az iskolák mikor kiadják a termeiket annak a bevétele felett a KLIK rendelkezik és az intézmény nem biztos, hogy megkapja ezt a pénzt. Ennek az az eredménye, hogy az intézmények úgy ügyeskednek, hogy a kiadott termekből bevétel ne jelenjen meg. Lebartelezik. Például egy kresz oktatásra kedvezményesen járhatnak az intézmény tanulói.
4. És ahogy már mások is írták. Ki foglalkozik a fidesz részéről az állami kórházi fertőzések károsultjaival, áldozataival? Hisz ha egy ilyen ügyben nem kompetens önkormányzattól elvárják, akkor az állami kórházak esetén nagyon is kompetens állami kormányzattól is elvárhatnák.
1magyar
Hihetetlen,hogy a takarításon spórolnak eü. intézmények, akár magán, akár állami. Be se mert már az ember menni ilyen helyekre. Hamarabb meghal fertőzésben mint a betegségében.
human
@human: 5. Érdekes, hogy most úgy gondolják, hogy egy jövedelmező céget érdemes lenne megvenni.
És mi van a Mátrai erőművel? Mészáros megvehette az erőművet majd osztalékként 12 milliárdot vettek ki a cégből hála a kedvező széndioxid kvóta ügyletnek és a 7 milliárdos állami támogatásnak. Amint ez megtörtént már újra visszavásárolta az állam az erőművet, ami havonta csak veszteséget termel. Tehát itt a fidesz hatalmas "üzleti érzékkel" addig adta csak el Mészárosnak az erőművet amíg abból pénzt lehetett kivenni.
rokker33
@1magyar: Mert nincs pénz tisztítószerekre nincs pénz alkalmazottakra akik rendesen takarítanának sőt semmire sincs pénz még a wc papírt is a betegnek kell bevinni! És egyedül Orbán hibája mert ő tudna segíteni az eü állapotának a helyreállításában csak több pénzt kellene szánni végre az egészségügy re és félre kellene tolni a kisvasútakat meg stadionokat!! Meg leírták hogy kártalanítják a betegeket akkor mit röfög ez a fideszes disznó!!
Aki Én
Hogy évente ezrek halnak állami intézményben fertőzések miatt, az nem rendítette meg?
Nessy
@Aki Én: Miután az állami, amit már "átvettek", és sikeresen padlóra küldtek! Saját magukat csak nem fogják tetemre hívni!
sokanvagyunk
Jó helyen járt... - úgy látom, a tisztánlátásával nagy bajok vannak nála.
Macskaszem
A magánrendelő ellenőrzése nem az önkormányzat feladata, de jó ürügy Wittinghoff buzerálására. Azzal foglalkozzon inkább a fidesz, hogy több tízezren halnak meg állami intézményekben gyógyítható, megelőzhető betegségekben.
Madácsi Pali
FideSSnyikok! Ez említett intézménynek ugye semmi köze O1G országlásához? Az önkormányzati választás után engedélyezték a létrehozását, tervezték, építették, berendezték, átadták, és fertőződtek meg benne a "zemberek"? Vagy ez mégsem ment ilyen gyorsan? Tömjétek már le az apatejet a szátok széléről!
emarfe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Ez az utolsó összeg éppen az egészségügyből hiányzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.