Csuka Tamás a kismarosi katolikus templomban a szentmise után tartott vasárnapi ünnepségen „a mindennapi életben is tetten érhető igazságtalanságokra” hívta fel a figyelmet. Azt mondta, személyesen is megtapasztalta „a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet”. Példaként a Magyar Helsinki Bizottság egy állítólagos akcióját hozta fel, „amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait”. A Magyar Helsinki Bizottság ezt követően közösségi oldalán közölte: "a jó hírnevet sértő hazugságáért természetesen pert fogunk indítani Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök ellen."

Ahogyan korábban megírtuk, vasárnap délelőtt a málenkij robot áldozataira emlékeztek Kismaroson. A település katolikus templomában tartott ünnepi szentmise után felszólalt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára is, illetve Csuka Tamás református lelkész, nyugalmazott protestáns tábori püspök.

A szentmise utáni templomi ünnepségen Csuka Tamás a mindennapi életben is tetten érhető igazságtalanságokra hívta fel a figyelmet

– közölte az MTI. Csuka

felháborítónak nevezte a váci fegyházban általa személyesen megtapasztalt, civil szervezetek által kifejtett lejárató tevékenységet.

Példaként említette

a Helsinki Bizottság akcióját, amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait.

A jogvédő szervezet erre reagálva vasárnap este azt írta, felháborító, hogy a kormány tagja a magyar bíróságok által alkotmányellenes működés miatt feloszlatott Magyar Gárdát felavató püspökkel együtt egy templomban politizál.

A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak örülünk, hogy a püspök úr szerint nem a jogvédők nyomták össze a zárkák falait, hogy zsúfoltnak tűnjenek

– reagált a jogvédő szervezet a Facebook-oldalán Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök szavaira.

Hozzátették:

A jó hírnevet sértő hazugságáért természetesen pert fogunk indítani Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök ellen.

Az Index emlékeztet, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a napokban mutatott rá egy cikkben arra, hogy a börtönkártalanításokra azért tarthatnak igényt az elítéltek, mert gyakran évekig olyan körülmények között töltik a szabadságvesztésüket, „ahogyan kutyát sem lehetne tartani”, a kártalanítás rendszerét pedig ugyanaz a kormány hozta létre, amely most elfogadhatatlannak nyilvánította. És valóban, pénteken meg is született a döntés arról, hogy felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését.

A kormány egyébként a napokban kért bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, amiért a 2017-es nemzeti konzultációja valótlan és jó hírnevét sértő állításokat fogalmazott meg róluk – teszi hozzá az Index.

Forrás: 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezek a pedofil csuhasok a kommunista idokben kadar segget nyaltak most meg orbanet, mikozben gyermekeket molesztalnak. Undorito fergek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ezek a pedofil csuhasok a kommunista idokben kadar segget nyaltak most meg orbanet, mikozben gyermekeket molesztalnak. Undorito fergek!
RonaGyuri
Hogy ilyeneket mond, az sem semmi,

de az igazi gond, hogy ilyen felmerül benne

Mint ismert ártunk és qurmányunk nyerőnek vélt stratégiája – azzal sem törődve, hogy ezzel az alkotmány és más törvények taxatív előírásait sértik és egyértelmű bizonyítékát adták annak, hogy a jogállamiság durva megsértése nem vád, hanem napi szokásuk – a meglehetősen erős rasszista hozzáállás erősítése. Ebben az igyekezetükben a pénzzel jól kitömött egyházak nem csak lelki támogatást nyújtanak. Csuka Tamás a kismarosi katolikus templomban odáig ment, hogy igehirdetés helyett (vagy annak címén???) azt hirdette, hogy: „személyesen megtapasztalta a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet, mikor a Magyar Helsinki Bizottság gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait”.
Nos az egy dolog – vérlázító és sokat elárul a mai matyar rögvalóságról, hogy az állampárt által felhergelt hivatásáról megfeledkező egyházi ember ilyen mértékben elveti a sulykot, s persze nem hivatalos lépéseket tesz „tapasztalata kapcsán”, hanem nyilvánosan hirdetni kezdi, rágalmazni kezd. Mondom ez csak egy dolog, bár kétség kívül igen durva, de csak egyike az ilyetén dolgaiknak. Az igazi nagy gond az az, hogy ILYEN AZ ESZŰKBE JUT !!! Hogy ez mint ötlet, mint lehetőség felmerült bennük! Ilyen a gondolatviláguk!!! =))
Nem nagyon lennék meglepve, ha kiderülne, hogy nem csupán a gondolkodásukra jellemző, s egy kipróbált módszerük másra-kenéséről van szó. Ennek fényében nekem elég gyanúsnak tűnik a budaörsi szemészeti paláver és környéke! =))
doobogo
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Clavigo
@rewax: @doobogo: EGYMÁS ANYJÁT PRÓBÁLTÁTOK MÁR,,? A LÁNYTESÓTOK UTÁN...NAGYSZERŰ PROJEKT LENNE!!
Jozefina
Csuka Tamásra keresztet lehet vetni!!!??
Nessy
Meg volt a mise utáni szabad pártnap a templomban! Azért templomban valótlant állítani, nem illik ám tiszteletes úr! Rétvárinál megszoktuk, hogy helytől és időtől függetlenül "kedves mosollyal orcáján" tudja előadni a legvadabb valótlanságokat is.
nezelodo
Azért nagyszerű dolog, hogy ilyen szeretettel teli emberekre vannak bízva az egyházaknál a hívő emberek! Nem győzöm csodálni Torgyán Ferences papjától a H. Lórántig terjedő hosszú sorban a szeretetről prédikáló egyházfikat! Némelyik még III/III-as szemet és fület is választott, hogy megóvja a kísértéstől a nyáját.
Macskaszem
A nemzethy keresztények egytől egyik álnok, gonosz, gátlástalan, gerinctelen, képmutató görények, akik kiszolgálják a hasonszőrű nácikeresztény kormányt. Nem félnek az isten haragjától, mert az álkeresztényeket csak kamupapok képesek kiszolgálni, és nekik belefér, hogy pont az ellenkezőjét cselekszik annak, mint amire felesküdtek.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, ebből a matematikusi megfogalmazásodból (az alkotmány és más törvények taxatív előírásait nem
) pontosíthatnál egyet...:)))
...kezdem elhinni hogy matematikus vagy...azok szoktak leginkább megőrülni...
Csizmás Kond
Amúgy a csótányos dologban azért lehet igaza a lelkésznek mert a cellákat a rabok takarítják így a csótány ott nem fordulhat elő...mert ha mégis igen akkor azt mint el nem végzett feladatot büntetni kell...tehát ha azt találtak akkor az úgy vitték oda.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Te nagyon hülye, a csótányt nem lehet takarítással kiirtani, ahhoz szakképzett rovarirtó kell és megfelelő vegyszer. A kemotoxot kiröhögi a csótány.
Csizmás Kond
@Macskaszem: Mindennek a rend a lelke. Ha nem hiszed járj utána te önjelölt okoska...
Macskaszem
@Shikari: Ki adott rá lehetőséget? A Csutkány kormány.
csak úgy....
@Shikari: tibi-tibi,ma megint nem dolgozol? ezt fölül kéne vizsgálni...
csak úgy....
remélem az öreg nyugdijából vonják majd a becsületsértési kártérítést!
nezelodo
@Shikari: 10:54. "Ilyen és ehhez hasonló trükközésekkel zsebelik ki a bűnözők az államot a bűnt támogatók segítségével!"
A Mátrai erőmű megvásárlására, és a kasszájának a kiürítése, (40 milliárd), jutott eszedbe, vagy a nemzethy vejkó ledjei miatti EU-s büntetés milliárdjai? Vagy a Mengyi R. alkotmányos költségén rágódsz, esetleg a Simonka milliárdjain? Vagy a Dr. Flóri 1,6 milliárdos lenyúlása bánt? Ja a Győri audis földek miatt se emészd magad, ez természetes a NER társaknál.
nezelodo
@Shikari: Ki nem sz..ja le, hogy neked és az ország NER társainak ki a nem magyar. Ott van nektek magyarnak a baltás gyilkos, a szökött macedón bűnöző, a néhai Faraon nemzetközi bűnöző, a MOL vezér, az Erdogán a muszlim iskolájával, a TÜRK tanács, az orosz kémbank emberei, na meg a Putinka. Ráadásnak ott vannak a magyar adófizetők pénzén vásárolt határon kívüli bérszavazók. Úgyhogy jobb ha kussoltok, semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem váltunk törökké...
Eladott Ország
A kormány – úgy tűnik – nagyon komolyan gondolja azt, hogy a cigánysággal, valamint a fogvatartottakkal szemben foglal állást. Ehhez csatlakozott Völner Pál, az IM parlamenti államtitkára, aki a Vasárnapi újság c. műsorban mondta el, hogy a strasbourgi bíróságnak nem a “deviáns kisebbségek” igényeit kellene a többséggel szemben érvényesítenie. A kérdés már csak az, hogy Völner komolyan azt gondolja, hogy minden fogvatartott – hiszen ott vannak olyanok is, akiket később felmentek, lévén hogy ártatlanok – egy deviáns kisebbség tagja? És azt is komolyan gondolja, hogy velük szemben szinte minden megengedett, hisz ők a deviáns kisebbség? Völner szerint az is elfogadhatatlan, hogy a börtönkörülmények javulásáért a magyar adófizetők legyenek a felelősek. Viszont akkor kérdem én, mégis ki fizesse ezeket a költségeket? Mert ha esetleg az Unió fizetné, az is adófizetők pénzéből adódik össze. A pénz nem jelenik csak úgy meg a semmiből, azért valaki megdolgozik. Az, hogy Völner ismételten azzal példálózik, hogy az áldozatok nem kapnak kártérítést, már többször meg lett cáfolva, hiszen az elítélteknek megítélt kártérítés az áldozatok családtagjainak jár első sorban. Ez történt az olaszliszkai lincselés esetén is, ezt Völner valahogy mégsem emlegeti mondandójában, vajon mért nem?!
nezelodo
@Shikari: Igenis Rákosi (Kekec) elvtárs! de ha egy szót ejtenél a "Gagarin" (a gyenge elméd miatt a Mátrai hőerőmű) negyvenmilliárdos eltapsolt tartalékáról... Tudom az ilyen matek nálatok nem megy...
Nyírfa
@Apoca: Kétlem, hogy éppen a Helsinki Bizottság ne nézte volna meg a felvételt, ha valóban készült, és az a közvélemény rendelkezésére áll.
És, hát mindent lehet manipulálni.
Ennek a mentegetőzésnek inkább mosakodás szaga van, de kiderül az igazság.
Nyírfa
Az is önmagáért beszél, hogy Magyarországon hivatkozási alapnak tartja egy lelkész, hogy miért is ne lennének rovarok a börtönökben, amikor vígan és békében mászkálnak a kórházakban, de még a gyülekezeti házban is.
Jozefina
Talán majd kiderül az is, hogy kitől kapta az ötletet arra, hogy ezt mondja!!!??
silber13
@Shikari: De bizony a te készülékedben van a bibi! Te egy jö. dilis vagy!tt-ment betolakodó vagy, és nagyon beteg a te észüléked! Magyarán
nezelodo
@Shikari: Hát komám nagyon felgyűlt benned a lipsi-takony, annak is a második része, a fejedben. Szaladj. orr fül gégészhez, az majd kötőtűvel leengedi ami belülről nyom. Ami meg a "nemzeti" kifejezést illeti ti degradáltátok már szinte viccé a kifejezést, mindenre ráragasztva amit amit zavaros éjszakáitokon megálmodtatok. Szégyellhetnétek magatokat a magasztos kifejezés összemocskolása miatt, de ez nektek magas, mint tyúknak az ábc.
Nyírfa
@RonaGyuri: Jó, hogy szóba hoztad Budaörsöt! Egyre gyanúsabb az ügy. Ki akarják csinálni a polgármestert , a várost, és ezért képesek bármilyen aljasságra!
Nagyon várom a fidesz leleplezését!
silber13
@Shikari: kísértetiesen emlékeztetsz egy meggárgyult tibeti imamalomra! Azok ilyen eszementek! Csak forognak, mert forgatják őket és közben ömlik belőlük a hülyeség!
silber13
@Shikari: Ige? A nemzetközi kötelezettégeket felülvizsgálni?? Aztán ki vizsgáná fell??Te???:-))))
nezelodo
@Shikari: Amúgy nem az írásaid, hanem az elhallgatásaid a beszédesek. Konkrétum, a "keresztényi" gyalázkodásaidon kívül még nem hagyta el a klaviatúrádat. Jössz a feljelentéssel, de véletlen sem vetted észre a Simonkát a F.Flórit, a M. Rolandot, ahol nem kell már feljelentés. Ha ettől nemzeti valaki, (mint a badacsonyi hajóállomásfőnök a B.Marcsi adófizetők pénzén készített műsorában, Nemzeti Állomásfőnök), akkor tényleg nem szabad az általatok elorozott és csúnyán lejáratott kifejezést magunkra venni. Amúgy tudom, hogyan emlegetik a fiúk eme kifejezéseket, úgy mint a szavazóikat, a "nyáj". Tökéletesen fedi a valóságot, és látod, még bégetsz is.
Ronin2
" felháborítónak nevezte a váci fegyházban általa személyesen megtapasztalt, civil szervezetek által kifejtett lejárató tevékenységet."

Példaként említette

" a Helsinki Bizottság akcióját, amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait."
Érdekes pörnek nézünk elejbe.
Ha a püspök úr látta ezt a cselekedetet,eskü alatt vallja,az önjelölt próféták lehet,hogy beleharapnak a szappanba?!:D
nezelodo
@Shikari: Ha ez a logika igaz, akkor miért is tiltanak be néhány szimbólumot a törvényhozók? Tudod a Rákosi és a Kádár rendszer is előszeretettel használta a nemzeti kifejezést, és ott is tudtuk, hogy lépten-nyomon saját fényezésükre használva csak propaganda. Lassan olyan lesz ez a kifejezés, mint az én és a korosztályom számára a kiszes akcióterv, amivel a pofánkba röhögve Bródy-t idézik. Ezek ugyanazok!
emarfe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
csipetke
@nezelodo: 14:00 A fidesz előszeretettel használja sajátmagukra a keresztény szót is,pedig pont annyira keresztények,mint egy marék molylepke.Ugyanis az igazi keresztény ember nem lop,nem csal,nem hazudik.És bizony a fidesz már sokszor megmutatta orbánnal az élen,hogy lopnak csalnak,hazudnak.Ebből szinte naponta kapunk ízelítőt.Ugyanilyen szó a 'nemzeti'szócska is,bár a fidesz kommunikációjában nem sok értelmét látom ennek sem.
simmering73
Azért nem ártana, ha a Református Egyház elhatárolódna ettől a hülyétől.
kereső
@simmering73: Ne viccöljél már! Attól kéred az elhatárolódást amelyik horthy szobrokat, emléktáblákat avat-és megszentel? Nem hegedűs lóránt ott az egyetlen kakukk.
Clavigo
@Shikari: Szolgálatba helyezted magadat,,te kretén ?
Clavigo
@Shikari: ..és vannak az agynélküli, full kretének,,mint amilyennek @nyád megálmodott.. Jól sikerültél,,bozgor.
nezelodo
@Shikari: Igen, vannak, de nem azok akik ahogy a Kádár rendszerben, kalandvágyból itthon maradtak. És azok sem akik kimentek dolgozni egy jobb élet reményében, oda, ahol nem uszítják az embereket egymás ellen politikai nézet, vallási felekezet, társadalmi osztály, származás és bőrszín alapján, képzettség vagy társadalmi tevékenység szerint.
Ma éppen a miniszterelnök szájából ennek egy szomorú időszakot idéző megnyilvánulását látjuk, és ti itt fújjátok a leckét. Aztán jön a süket duma, gyere haza fiatal, anyagi ígérettel, és az a pár szerencsétlen, aki bevette a maszlagot, már tudja, soha egy szavát sem lehet elhinni.
Ami meg a börtönviszonyokat illeti, nem csak az elítéltek mostoha, általunk is elfogadott nemzetközi szabályait sértő tartásaira vonatkozik, hanem a BV alkalmazottainak is ugyanilyen, nem 21 századot idéző munkakörülményeket kell elviselnie.
Remélem magához tér a min. elnök, és nem folytatja azt amit a vörös iszap katasztrófánál megengedett magának, hogy kijelölte a felelősöket, és számomra még ettől is visszataszítóbb volt az őcsényi üdültetés kapcsán a menekült státuszt kapott emberek elleni nyílt uszítása.
Ha ezt egy magánember teszi és nem egy érinthetetlen despota, keményen meg kellene mázsálni az érvényben lévő törvények szerint.
Jelzés lesz, ha ti is leszálltok erről, ahogy még néhány hete te is fújtad a kamu klímakatasztrófát, aztán ahogy az EU támogatást ígért, mintha elvágták volna a mini. elnök és te és a vonósnégyes is egyből elfogadta a valóságtartalmát.
Nem ismeretlen számomra ez a kör, 89 előtt a Kádár bírálatáért tudtatok volna még ölni is.
advocat
Pert indít a Magyar Helsinki Bizottság a református lelkész ellen, aki...
Csuka Tamás református lelkész szerint a Helsinki Bizottság gyufásdobozokban...
Csuka: Az MTI tudósításában teljesen kiforgatták a szavaim
Ki hazudott? Feltehetően az MTI!
Jozefina
Tisztelezes úr vajon a parlamentbe ki csempészett be patkányokat???!!
latoluz
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nezelodo
@Shikari: Hahaha... Veled konstruktív polémia? Mi ebben a bejegyzésben bonyolult? Jó, megértem csak az igen-nem terjedelmű polémia, meg a takony libsi téma megy neked. Hozzáteszem, liberális, nem mintha szégyen lenne, se távol sem közel nincs a családban. Szerencsére elvtelen uszító sincs. Pótolja ezt a súlyos hiányt a megválasztott mini elnök, és a súlyosbodó állapota.
nezelodo
@durbincs: Szóval igazam van, és igazolod is, ha már megint a mocskos szádra vettél.
human
@Csizmás Kond: @Shikari: Tudjátok mi lett itt leleplezve? Hogy az MTI hazudott. Előkerült egy hangfelvétel amiből kiderül, hogy a lelkész nem azt mondta, amit az MTI a szájába adott.
fahrenheit451
Az MTI fakenews terjesztő. Tudatosan csúsztat, manipulál, hazudik (Orbán elvárásai szerint?), hogy hergelje, és úszítsa a népet egymás ellen.
Ezért őket be kell perelni, meg kell büntetni, a vezetőséget leváltani, felfüggeszteni a tevékenységüket - börtön, deres, nyilvános megszégyenítés, kaloda a főtéren, ahol rohadt paradicsommal és káposztával mindenki megdobálhatja őket.
tudode
Őfőméltósága már 2005 adventjén tanuságot tett SS hitéről, amelyre (ha jól emlékszem) Seres püspök úgy reagált, és milyen igaza lett, HUNCUT AZ EMBER AMÍG MOZOG, még az is, aki számára NEHÉZ A KÍSÉRTÉSNEK ELLENÁLLNI:
.
----- Orbán Viktor tanúságtétele! Ádventi beszélgetés! - 2005 ÁDVENT! - www.vargamakai.com
.
www.youtube.com/watch?v=xQ1MpwxqzBM&t=413s
.
Mutogatni kell azokat a férfiakat, AKIKNEK BE NEM ÁLL AZ ETETŐJE!
-------------------------------------
.
Rájött a lelki atyák egy része is, hogy KIFIZETŐDŐ a nemzet celebjének gazsulálni az őfényessége stilusában!
.
Ők sem bíznak már a TÚLVILÁGI JÓLÉTBEN!
nezelodo
@durbincs: Tudod már régen tudták vidéken a tutit, ízlelgesd,"Bolond grófnak bolond az intézője".
Csizmás Kond
@human: Most már csak azt kell kivárni, hogy az mti hazudotte vagy az a lap amelyik lehozta...
csak úgy....
@Shikari: nem érti,beszélj világosan! korán keltél tibim,gondolom melózni mentél...
nezelodo
@csak úgy...: Hangulatjelentést írt, mint harminc éve, megszokásból. Csak akkor nem szóltak neki, hogy megszűnt a párt...
csak úgy....
@nezelodo: nem szünt az meg csak másképp hívják öket...
kokopelli
@nezelodo: @csak úgy...: a fityiszpribékeknek itt. könnyű,mert a feladatuk csak az "egymás alumúlása" !
Azt legalább mindannyiszor sikerrel teljesítik! Boldog lehet az Orbán "kereszapa" (;-)
csak úgy....
bezzeg jó neked @durbincs: ...te egy liberális országban vagy hülye,ott gondoskodnak rólad...,szerintem még pelenkáznak is.
illiberáliséknál,ott bezzeg szarhatnál a gatyádba és az sem hatná meg öket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.