Mint írtuk, a Belügyminisztérium (BM) pénteken közölte – miközben az "Orbán, takarodj" skandálták a tüntetők egy budapesti tüntetésen –, hogy Pintér Sándor belügyminiszter az új pedagóguséletpálya-törvényről szóló egyeztetésre hívta a parlamenti pártokat szerdára.

Reagált a Tanítanék Mozgalom Pintér Sándor békülési kísérletére, üzentek az ellenzéknek
Fotó: Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

A közleményben az áll: a három hónapja tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően a parlamenti pártokkal is egyeztet a BM az új pedagóguséletpálya-törvényről, amely megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését is. Pintér Sándor a szerdai egyeztetésre a Fidesz-KDNP, a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és a Mi Hazánk frakcióvezetőit, politikusait, szakértőit hívta.

Hadházy Ákos közösségi oldalán reagált Pintér békülési kísérletére.

Most a Tanítanék Mozgalom is reagált, a Telexhez eljuttatott közleményükben a szervezet azt írja:

A Tanítanék Mozgalom ellenzi, hogy az pártok parlamenti frakcióvezetői tárgyaljanak Pintér Sándorral a státusztörvény kapcsán

A Tanítanék Mozgalom álláspontja szerint „a kormány bosszújának eszközéről, azaz a státusztörvényről tárgyalni nem lehet, teljes egészében el kell utasítani”. Szerintük bárhogy is módosítanák a törvénytervezetet, az mindenképp a tanárok és diákok büntetéséről szólna. Tárgyalni csak az iskolahasználók (pedagógusok, diákok és szülők) szervezetei, illetve oktatási szakmai szervezetek által közösen kidolgozott 9 pontról lehetne – írták.

Mindezek fényében felszólítjuk a parlamenti pártok valamennyi képviselőjét, hogy a belügyminiszterrel a törvényről ne egyezkedjenek, annak se jelenlegi, se módosított változatát ne szavazzák meg

– fogalmaz a közlemény.

A Mozgalom emellett azt kéri, hogy az ellenzéki frakciók nyilvánítsák ki, hogy kizárólag az oktatás ügyét előrevivő 9 pontról hajlandóak tárgyalni, a státusztörvény benyújtását pedig minden igyekezetükkel akadályozni fogják.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Hiba elmenni. Hiba asszisztálni. Azt végre meg kéne érteni, hogy az ellenzék szerepköre mindenkoron a kormány ellenőrzése , a hibáinak a korrigálása, végszükség esetén a lemondatása.
A fenének sem kell olyan ellenzék, amelyik csak önmagáért van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Meg kell üzeni az olajszőkének, hogy b@ssza a kukába a pedagógus rabszolgatörvényt, aztán tárgyalási alapnak ott van a pedagógusok, azaz hozzáértők által összerakott 9 pont.
lusta
@kereső: Sajnos nem értik, hogy a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk csak az erőből ért. Ez a pár ezres tlltakozó tömeg csak csepp a tengerben. Sajnos a pedagógusok nem teszik fel az alapkérdést. Ha mindannyian tiltakozunk, akkor mindenkit kirúgnak? Vagy csak a negyedét? Így sincs aki tanítson. Elég megnézni az idei felvételi adatokat.
kereső
@lusta: Eger a tanitó-és tanárképzés fellegvára évtizedek óta. Az idén állitólag oda egyetlen leendő hallgató sem jelentkezett.
ómió
Ugyan már, Pintér úr! Ez efftársi "belügy"! A brüsszeli pénzt gáncsoló ottani efftársak konzultáljanak a pénzért rinyáló hazai efftársaikkal!
lusta
@kereső: Fussunk neki még egyszer, miután az az érzésem, hogy valakik nincsennek tisztában a demokratikus elévekkel.
Mi is az a parlamenti munka és annak demokratikus működése?
1 Mindegy, hogy kormány, kormánypárt, ellenzéki párt(ok), megszakértik, megkonzultálják a szakmai érintetttekkel, hozzáértőkkel a dolgot, majd benyújtják a tervezetet. A pártok előbb a bizottságokon keresztülverik és nagyjából ennyi.
2. A parlamenti ülés során a képviselők, a benyújtók egymásnak feszülnek és pro és kontra elmondják, egyeztetik álláspontjukat, benyújtják a módosítókat és a szavazás során kiderül ki mennyit tudott megvalósítani a tervezettből.
Mindebből látható, hogy Olajszőke Sintér Sanya valahogy elfelejtette, hogyan is működik a demokrácia, de egyes ellenzéki pártokról is elmondható mindez.
kereső
@lusta: Nálunk "parlamenti munka"??? Miért beszélünk egyáltalán "demokratikus elvekről"- a mai magyar parlamment működése kapcsán? Ez egy oximoron.
És, ha már ellenzékről is beszélünk- van? Van. Papiron- ugyanúgy, ahogyan demokrácia is van, papiron- valódi demokratikus tartalom nélkül- patyomkin az egész ország.
A patyomkin egyébként sötétséget jelent. Miért is várunk el a kormány belügyminiszterétől demokratikus elveket, ha az "ellenzék" maga is része ennek a patyomkin demokráciának, mert idomul-belesimul a rendszerbe. A magyar parlamenti képviselők "önálló" mandátummal rendelkeznek- azaz nem köti őket a választói akarat, a választói elvárás, a választók (az ország)érdeke- az egész munkájuk degradálódik a saját pártérdekeikre. Kár is több szót erre vesztegetni. Ezt a "csatát" a demokrácia elveszitette- az ellenzéki képviselők "kemény munkájának" is köszönhetően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.