Szerda hajnalban megjelent Tucker Carlson interjúja Orbán Viktorral, amit múlt héten rögzítettek a Karmelitában. Orbán az interjúban leszögezte, hogy Putyinnal rég megállapodtak, hogy történelemről inkább nem beszélnek és hogy szerinte csak Trump tudja visszahozni a békét.

Tucker Carlson két év után készített újra interjút a magyar miniszterelnökkel, amely Orbán Viktor Youtube csatornájára került fel. Carlson, aki legutóbb a Fox News riportere volt, az MCC vendégeként tartott előadást a hétvégén a Millenárison, és a kormányfő Facebookján már akkor beharangozta beszélgetésüket, amit a Karmelita teraszán rögzítettek.

Orbán Viktor Tucker Carlsonnak panaszkodott: "Az USA rosszabbul bánik Magyarországgal, mint Oroszországgal", "hívjátok vissza Trumpot!"

Fotó: YouTube/Orbán Viktor

A mintegy fél órás videóban háborúról, Oroszoroszágról és Ukrajnáról, az Amerikai Egyesült Államokról, illetve a magyar nemzet küldetéséről is szó esett

Az interjú keretét az USA és Magyarország viszonya illetve a háború adták. Carlson úgy konferálta fel a beszélgetést, mint amiből az amerikai nézők is megérthetik, mi történik Ukrajnában. Orbán ugyanis úgy ismeri az oroszokat, ahogy a tengerentúlon senki. A riporter azzal indított, hogy az Egyesült Államokban mindenki meg van győződve arról, hogy Ukrajna megnyeri ezt a háborút:

Hazugság, hogy az ukránok nyerésre állnak. Ez nem egyszerű félreértés, hazugság

- kezdte Orbán az interjút, és azzal érvelt, az ukrán katonák egyszerűen kevesebben vannak, és a összecsapások végén csak a csizmák száma számít majd Éppen ezért ez a mostani stratégia, amit a Nyugat követ egy „rosszul összeállított stratégia” a miniszterelnök szerint, amivel nem lehet legyőzni Oroszországot.

Orbán szerint az amerikaiak alapvetően értik félre az oroszokat. A kulcskérdés Nyugaton ugyanis, ha politikáról beszélünk, mindig a szabadság. Az oroszoknál más a helyzet. Ott az első és legfontosabb ügy: egyben tartani az országot, mert az hatalmas. Ez alapjaiban határozza meg a gondolkodásukat, kultúrájukat, katonai és geopolitikai megfontolásaikat – szemben a mi nyugati hozzáállásunkkal.

Meg kell értenünk, hogy nem tudjuk legyőzni őket a mi gondolkodásunkkal. Nem fogják meggyilkolni a vezetőjüket. Sosem fogják feladni. Egyben fogják tartani az országot és meg fogják azt védeni

- mondta Orbán, aki szerint minél több pénzt és fegyvert küldenek a nyugati nagyhatalmak a háborúba, annál többet gyárt és vet be Moszkva majd.

Orbán Viktor ezután kitért a magyarság háborúval kapcsolatos érintettségére, és a kárpátaljai magyarság helyzetére.

Van egy erős kisebbségünk, több mint 150 ezer ember Ukrajna területén, egy olyan helyen, ami korábban Magyarországhoz tartozott. Tehát egy történelmi kisebbség, közösség él ott. Ők az ukrán állam részei, és most besorozzák őket a hadseregbe, ahol meghalnak. Ukrajnáért harcolnak, és magyar katonák ukrán állampolgárként halnak meg Ukrajnáért

– mondta el a miniszterelnök, aki arra figyelmeztetett, hogy egy ponton az ukrán hadsereg ki fog fogyni az emberekből, és további egységekre lesz szüksége, amit, ha a nyugati országok biztosítanak neki, az egy közvetlen háború kirobbanását jelentené Oroszország és a nyugat között.

Orbán szerint a III. világháború az ajtónkon kopogtat. Abban a pillanatban, hogy az első nyugati katona kilép a harcmezőre, Ukrajnában, ez megtörténik, és ezt Magyarországon mindenki tudja. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy hiába figyelmezteti az Egyesült Államokat és az USA-t erre, rendszerint azzal szembesül, hogy ők „nagyobbak, szóval még okosabbak is”.

Az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásával kapcsolatban Tucker Carlson kérdésére válaszolva a miniszterelnök elmondta, hogy a vezeték felrobbantását követően a szerb miniszterelnökkel és a szerb elnökkel közösen elmondták, hogy, ha bárki egy ehhez hasonló támadást hajtana végre a déli folyosó ellen, azt a régió országai háborús oknak vagy terrortámadásnak fogják tekinteni. 

A németekkel talán megtehetitek, ezzel a térséggel nem.

Bizarr pillanat volt, amikor a riporter hahotázva rákérdezett, hogy ugye nem Moszkvának üzen ezzel a miniszterelnök: Orbán azonnak leszögezte, hogy természetesen nem.

Hívjátok vissza Trumpot!

- üzente Orbán, amikor arról kérdezte Carlson, mit tenne a mostani amerikai adminisztráció helyében. Lehet ugyanis őt kritizálni, de a legbékésebb amerikai külpolitikát folytatta az elmúlt évtizedekben: Észak-Koreát, Oroszországot, Kínát is jól kezelte; és a Közel-Keletet is ideértette.

Trump mentheti meg a nyugati világot és talán az emberiséget is. Ha ő lett volna az elnök abban a pillanatban, az oroszok nem támadták volna meg Ukrajnát

A béke kapcsán Orbán Viktor kifejtette: a kulcs Amerika kezében van, vagyis, ha az USA békét akarna, akkor már „másnap reggel” béke lehetne, mert az egyértelmű, hogy Ukrajna egyedül ebben a háborúban nem tudna helytállni.

A megoldás az Önök elnökének kezében van

− húzta alá a magyar miniszterelnök.

Az amerikai kormányzat Magyarországgal szemben megfogalmazott rendszeres kritikákkal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy az mindig veszélyt jelent a nemzetközi politikában, hogyha az USA úgy ítéli meg, hogy egy adott ország nem a megfelelő irányba halad, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez pusztán az Egyesült Államok kormányának a hangja.

Nem minden amerikai közelít hozzánk ugyanúgy, mint a kormány. Például ott vannak a republikánusok, akik értékalapon sokkal közelebb állnak hozzánk. Az előző elnök értékalapon, történelmileg és teljes szívvel barátja Magyarországnak. Tehát nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy az Egyesült Államokat egyenlőnek tekintjük az Egyesült Államok kormányával

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy bár Magyarország az USA szövetsége és NATO tag, mégis rosszabbul bánik Magyarországgal, mint Oroszországgal. A magyar miniszterelnök azt is kifejtette, hogy ma már Magyarország elég erős, ezért a Biden adminisztráció már nem tudja hasonló nyomás alá helyezni a magyar gazdaságot, mint mondjuk egy évtizeddel korábban.

Tucker Carlson arról is kérdezte a magyar miniszterelnököt, hogy mi a véleménye azokról az amerikai médiában rendszeresen terjedő híresztelésekről, amely szerint Orbán Viktor valójában Putyin egyik embere.

A miniszterelnök válaszában kifejtette, hogy a Vlagyimir Putyinnal való első találkozásuk során kimondták, hogy nem szabad a történelemhez nyúlni, ugyanis a két ország közötti kapcsolat meglehetősen negatív volt az elmúlt évszázadokban. Éppen ezért a magyar kormány igyekszik racionális kapcsolatot ápolni az oroszokkal, különösen a gazdaság és az energia területén.

A teljes interjút itt nézheti meg:

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Trump mentheti meg a nyugati világot és talán az emberiséget is." :)
viki,te meg vagy zakkanva! -nem kicsit,nagyon!
ez az egész tucker story egy nevetséges színjáték!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Trump mentheti meg a nyugati világot és talán az emberiséget is." :)
viki,te meg vagy zakkanva! -nem kicsit,nagyon!
ez az egész tucker story egy nevetséges színjáték!
csak úgy....
@sgl: kívülröl leszarom a kinézetét, engem az zavar ami belülröl történik a faxival!
-föleg a busa buksijában.
Qqberci
Akkor most Vikkancs be akar avatkozni az USA belpolitikájába?...
Nyírfa
Minek neked ellenség, ha olyan "szövetségesed" van mint Magyarország. De , mint nagyon helyesen megállapította a jogász végzettségű Orbán Viktor, a kormányt soha nem azonosítjuk az egész társadalommal.
Így joggal remélhetjük, hogy Európa és a föld valamennyi demokráciája tisztában van vele, hogy Orbán Viktor, bár nagyon szeretné, NEM Magyarország.
A többi blabla a nap 24 órájában ömlik ránk, lassan olyan mintha müzzein szólna hozzánk a Várbeli mecsetből.
jáger laszló
Engem nem lep +
2 összeillő ember!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@KisTehen: az utóbbi 100 éven nem volt olyan magyar miniszterelnök, aki nem amortizálta le magyarországot, persze 0rbán ebben is az élen jár! -már rég volt ennyire szar a magyaroknak mint most a töketlen szinmüvész vikitek alatt!
csak úgy....
@KisTehen: te is agymosott vagy ...0rbán már a gyurcsányon is túl tesz b+
csak úgy....
@KisTehen: egy autóbaleset azt bizonyítja,hogy a magyaroknak jól megy? :)
boci,te egy ritka idióta!. kibaszott hülye vagy b+
simmering73
Zsák a foltját megtalálta. Az egyik egy jelentéktelen senki, a másik egy nagyformátumú gazember.
csak úgy....
@KisTehen: neked nem fájnak a buta baromságaid?
csak úgy....
@KisTehen: mivel baleset volt,te ökör! a sok autó különben sem bizonyíték a jólétre, csak ilyen agyamenteknek mint te!
csak úgy....
@KisTehen: neked csak hülyeségeid vannak...b+
csak úgy....
@KisTehen: akkor balfaszok a magyar soförök, persze ha az ökrök is jogsit kapnak ,akkor nem csoda a torlódás! ti szerettek csordában menni ,b+
Eladott Ország
Az aki nem tartja háborús bűnösnek Putyint, az nem érdemel mást kolostorgeci! Sajnos a román bűnöző, hazaáruló és politikai prosti cigány nyugatelleneségét a magyar nép szívja meg! Rosszabb a nyugattal való kapcsolatunk, mint a Kádár rendszeben volt idióta törpe cerkofmajom! Nos tehát vagyunk mi Magyarország, a NATO és az EU tagja, és egyedül mi tárgyalunk a háborús bűnös, agresszor Oroszországgal és kis csicska patkányával, Belorussziával, miközben az oroszok mészárolják le ukránok ezreit, a fehérorosz elnök meg kurvára örül annak, hogy atomfegyvert telepít hozzá Putyin. Na ezekre már nincsenek szavak, ez a magyar kormány részéről hazaárulás, a magyar érdekek elárulása, a szövetségeseink elárulása, igazi nyilas tempó. Ja és remélem volt lengyel barátaink undorodva gondolnak Orbánra, mint egykori szövetségesükre. Mindeközben a háttérben lázasan folyik több irányba a próbálkozás, hogy az amerikaiak által felmondott amerikai-magyar kettős adóztatást elkerülő egyezményt újra megkössék. Az egyezmény még 1979-óta él, s most az USA politikai okokból felmondta és nem hajlandó erről Orbánékkal tárgyalni. Amerikai befektetők nem fogják idehozni a pénzüket ez már biztos. Kis ország vagyunk sem a NATO-nak, sem az UNIÓ-nak nem lesz nagy érvágás ha kilépünk, viszont hatalmas nagy érvágás lesz Magyarországnak. Orbán már így is elintézte ezt az országot évtizedekre. Ezek már direkt csinálják, hogy hergeljék az EU-t és az USA-t. Észak -Koreával mikor kötünk stratégiai együttműködési megállapodást?!
csak úgy....
@KisTehen: ne untass ökör, eriggy legelni!
kulabombaafityiszre
Te szerencsétlen dagadt majom,amikor az idióta trampli elnök lett az utólsók között fogadott.
Ennyit érsz,hiába nyalod a seggét.
csak úgy....
@KisTehen: ne untass ökör, eriggy legelni!
csak úgy....
@KisTehen: boci b+, te nem embert, te csak egy rakás szar!
balos
@Horizont: Pedig de!Az esetében még a tudathasadás is sértés,mert azt is kiverte belőle a fabrikálója,ha egyáltalán az követte el a csinálását!
csak úgy....
"Az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal!"
(Gróf Széchényi István)
csak úgy....
@KisTehen: témába vágó :Szeptemberben érkeznek Magyarországra a kamionsofőrnek kiválasztott indiai nők
alapjarat.hu/cikk/el-mondo/szeptemberben-erkeznek-magyarorszagra-kamionsofornek-kivalasztott-indiai-nok/32552
0rbánék már "cigánylyányokból" is behozatalra szorulnak?
nemkati
Nincs egy mondata ennek az 0rbánnak, ami igaz lenne. Csak egyet emelek ki:

" nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy az Egyesült Államokat egyenlőnek tekintjük az Egyesült Államok kormányával"
Miközben ő a kormányát a "mi magyarok"-kal és Magyarországgal azonosítja.
csak úgy....
@nemkati: 0rbán ha egyszer (véletlenül) igazat beszélne, akkor összeomlana a hazugságokra épített rendszere!
kereső
Azt mondja orbán "Ez vicc". Lehet, hogy vicc-annak is rossz- de ebben a "viccben" semmiféle tréfa nincsen, az utca embere számára.
nemkati
Carlsonnak mindegy, mit mond 0rbán, csak beszéljen, mert amit 0rbán mond, az úgy van, hiszen ő a világ legokosabb embere. Magyarországon a többség, és az únióban is egyre többen viszont ismerik, és tudják, hogy 0rbán a leghazugabb, leggonoszabb, legkorruptabb ember, legalábbis a magyarok között. Szorosan követik őt a sorban a hívei.
kereső
@csak úgy...: Az közel sem biztos. Nem egyszer fordult már vele elő, hogy pár napon belül homlok egyenest ellenkezőjét állitotta a dolgokról. És?? orbán akkor azt mondta- az volt a helyes. Most mást mond ugyanarról-az a helyes. Egyre kevesebb a gondolkodó ember ebben az országban- igy aztán, ha orbán fordulna(nem fog) ismét 180 fokot, azt is elfogadnák tőle. Ahogyan a mindennapi hazugságait is.
csak úgy....
@kereső: sajnos ebben igazat kell adnom, 0rbanisztán egy különleges hely!
namihami
""Apuci, a Pistike elvette a homokozólapátomat! Szóljál rá!""
colibri
Végképp nem normális! Bújjon bele a trampli v@l@gába, költözzön össze vele, csak minket magyarokat kíméljen meg az ilyen és hasonló agymenéseitől! Nincs egy igaz elmeszakértő, vagy pszichiáter, aki kimondaná végre, hogy ennél a ...nál nagyon nagy bajok vannak?
namihami
@csak úgy...: 09.52: Ez is egy fideszes megoldás a kamionparkolókban folyó cigányqrvák és üzletelésük megszüntetésére! Megoldás---bár olyan fideszes!
Eladott Ország
Carlson prosti (Fox News kirúgott műsorvezetője) azt dicséri aki megfizeti, ennyike. A szőrét hullató felcsúti tolvaj ezért fizeti, közpénzből. Vajon mennyibe került nekünk, hogy ez a hazug, megalkuvó, elvtelen exhibicionista (magamutogató, gátlás nélkül őszinte ember) ilyen szépeket írjon. Végülis pénzért képes volt hazudni Trump miatt is, akiről a háttérben kiderült, hogy gyűlöli. Lehet, hogy most is meg kellene nézni a levelezését. Jól megél abból, hogy másokat vesz hülyére. "Tucker Carlson nem gondolja, hogy Orbán szereti az oroszokat." Persze, hisz Orbán saját magán kívül senkit sem szeret. Ha Tucker Carlsonnak még ennél is többet fizetett volna az “MCC” - valójában én, mint adófizető - korunk géniuszának is nevezte volna Orbánt. Tucker Carlson nyomja a dumát, amiért megfizetik.
Béla333
Jó lenne, ha a saját nevében avatkozna be az USA belpolitikájába és nem takarózna Magyarországgal.
Mert én pl. nem szeretném, ha visszajönne a Trump, de ez az ottaniak dolga eldönteni.
Neki úgy kell dolgozni, hogy bárki is győz legközelebb az USA-ban, az az országunknak a legjobb legyen.
Ezzel, hogy így szurkol egy vélhetően bűncselekményt elkövető volt elnöknek, ezzel árt az országunknak, ha az illetőt pl. le is csukják!
xanax
Orbán szerint az ukránok nem győzhetnek, mert "az ukrán katonák egyszerűen kevesebben vannak, és a összecsapások végén csak a csizmák száma számít majd"
Tehát egyszerű, mint a faék: ha a legnépesebb ország (India) megtámad valakit, az azonnal adja meg magát,mert nem nyerhet - legyen az Oroszország, vagy USA...
Végkövetkeztetés: Hülyeség fegyverkezni, ehelyett gyorsan kell szaporodni. A fegyverkezési versenyt felváltja a szaporodási verseny.
kereső
hvg.hu/vilag/20230830_oroszukran_konflitkus_Droncsapas_erte_az_eszaknyugatoroszorszagi_Pszkov_repteret_langolnak_az_IL76osok

700 km-re az ukrán határtól, saját fejlesztésű kamikaze drónokkal. A szállitógépekbe készültek berakodni orosz deszant egységek, erősiteni az orosz frontot Tokmark városnál.
Közben a krimben is "zajlik az élet"- az ukránok megsemmisitétették az oroszok odatelepitett 200 millió dolláros lokátor/radar rendszerét.
kereső
Miért csodálkozol ezen orbán. Láthatóan nem érted mi egy szövetségi rendszer "lényege". Te a NATO tag Magyarország kormányfőjeként "húzogatod az oroszlán bajszát", pimaszkodsz vele, a küllők közé dugod a mancsodat, és az ellennel barátkozol. Nem is érted- hiszen neked nincsenek barátaid az értékek mentén, csakis és kizárólag a saját érdekeid mentén.
Aki Én
@verőce21: nála már csak te vagy betegebb.
Havanagi
@Horizont: Ez is ez fizetett bérenc,megélhetési fidesz patkány ,akit nem érdekel sem a magyar nép,sem az ország,bárhova beáll trollkodni jó pénzért.Vannak egy páran,mint minden portálon,lehányom őket.
verőce21
bóher a rabbihoz a jesivában.
— Rebelé, nem értem a Talmudban, hogy hogyan kell a kattintásszámot értelmezni?
— Ülj le, fiam, majd megmagyarázom!
— Naja, hát megmagyarázni én is tudom, Rebelé, csak nem értem!
kereső
" Nincs épeszű, egészséges magyarázata arra, hogy neked, aki nem Orbán Viktor vagy, miért lesz jó az, hogy a nyugati szövetségi rendszerrel szemben Moszkva, Peking és Ankara gyarmata lesz az ország. Jó, tegyük fel, hogy ez mind nem téma, mert ha Gyurcsány lenn, rosszabb lenne. De képzeljük már el egy pillanatra, hogy Joe Biden – aki legalább 8 millió szavazattal legyőzte Donald Trumpot egy demokratikus választáson, amit a Capitolium elleni trumpista puccs sem tudott megsemmisíteni – a Telexnek vagy a hvg.hu-nak vagy bármelyik magyar sajtóorgánumnak adott interjújában arra szólítja fel a magyarokat, hogy hívják vissza Bajnait, Gyurcsányt, valakit, bárkit, aki nem fideszes. Képzeljük el egy pillanatra. És képzeljük mellé, hogy hány decibelen ordítana magából kikelve Bohár Dánieltől Szijjártó Péterig az állampárt, hogy nemzetközi, liberális, globalista nyomásgyakorlás, kettős mérce, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő beavatkozás a belügyeinkbe, birodalmi leckéztetés, guruló dollárok, miegymás."

kolozsvaros.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.