Orbán szerint Ukrajna olyan messze van az EU-tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. 

Ukrajna európai uniós tagságának, a tárgyalások megkezdésének elutasítása magyar részről nem üzlet tárgya, nem lehet összekötni semmilyen pénzügyi kérdéssel – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közölte, 

Ukrajna olyan messze van az EU-tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől

Orbán Viktor azt mondta: "amivel tartoznak, azt ide kell adni". Az Ukrajnával való tárgyalások megkezdése, az egész kérdéskör nem kapcsolható össze a Magyarországnak járó pénzek ügyével – hangsúlyozta.

Orbán Viktor keményen odaszólt Ukrajnának: "Amivel tartoznak, azt ide kell adni"

Brüsszel, 2023. február 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én. A magyar kormányfő Kiriákosz Micotákisz görög, Andrej Plenkovic horvát, Robert Golob szlovén miniszterelnök, Karl Nehammer osztrák kancellár, valamint Rumen Radev bolgár és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő társaságában külön találkozón tárgyalt az ukrán elnökkel a kétnapos EU-csúcs helyszínén 2023. február 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiemelte:

az orosz-ukrán háború tönkreteszi Európát, "az, amit most csinálunk, fenntarthatatlan", nem szabad folytatni.

Ezért Magyarország nem támogatta a fegyverküldést sem, és most sem támogatja, hogy a magyar adófizetők pénzét elküldjék Ukrajnába – mondta.

Úgy fogalmazott, "humanitárius segítséget szívesen adunk, hiszen mi is emberből vagyunk, van szívünk, keresztény ország vagyunk", azonban "az, hogy mi tartsuk el az ukrán államot, hogy a mi pénzünkből vett fegyverekkel harcoljanak", az Magyarországnak nagyon súlyos, a gazdasági csőddel egyenlő következményekkel járna.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Akkor rendezze a tartozását Iványi felé is a becsület peldaképe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Akkor rendezze a tartozását Iványi felé is a becsület peldaképe...
Clavigo
Asszem,,,ennél a vén buzinál nincs undorítobb patkány ebben az országban.
Ábel
Ez új! Viktor emberből van, és keresztény? Annak is kellene látszania.
qunta
@sgl: akkor mondjad úgy ahogy tudod. rád fajtádra viszont elég sok magyar szó van: pl aljas hazug féreg stb
Nessy
Lehet, hogy emberből vannak O.V. és hívei, csak menet közben mutálódtak!
kereső
A türkisztán diszpintye ki ne merje a száján ejteni magával és maffiájával kapcsolatban a "kereszténység, és az ember/ humán" szavakat, mert egyikre sem méltó. azok után, hogy a türk iszlám államok közös közleményét aláirta, azután, hogy az azeri elnöknek gratulált karabah-hoz, azután, hogy itthon üldözi- saját személyes bosszúváűgyától hajtva a valóban egyedüli magyar keresztény egyházat és vezetőjét.
Csak Norisz és senki más
Áááááááááááááá! Dehogy! Az ukrán gyerek is maffiózó! Zsebre dugott kéz nem ismerős valahonnan, Viktor?! EU-ba való ez is!
kakukkmadár
Igazi lókupec megszólalás, erre szoktak vasvillával válaszó'ni! Viktornak nem kell meglepódni. mert aki bunkósbottal köszön, annak időnként doronggal válaszolnak!
izéke
@Maccska: hol tanultad a történelmet félkegyelmű?
1. Ukrajna mikor lett szabad,független állam?
2. Hruscsov vissza akarta adni Kádárnak Kárpátalját de nem kellett neki mert nagyon elmaradott volt. 1964,szóval ott reklamálj kisköcsög.
hirextra.info/2021/03/1964-ben-hruscsov-felkinalta-karpataljat-magyarorszagnak-de-kadar-nem-fogadta-el/#google_vignette
kereső
Azt szeretném már olvasni, amikor orbán viktor keményen odaszól az oroszoknak az 1956-os történelem hamisitás miatt. Vagy keményen felszólitja az azonnali békére, és az azonnali kivonulásra Ukrajna területéről.
Keményen felszólitja, hogy hagyja abba a civilek terror bombázását
izéke
@kereső: addig élnél mire ezt kimondja... túléled a Galaxist is :))))
Nessy
@kereső: 15,57 A csodákra még várni kell!
kereső
@Maccska: A wagneresk meg a holdon vótak közben. Leirod, hogy "szakadár"- tudod, hogy az mit jelenet? Melyik normális ország túrné el ezt? Magyarország mit szólna, ha itt élő szerbek, horvátok úgy döntenének, hogy már pedig Baranya a szerbekhez/horvátokhoz akar csatlakozni? Tisztában vagy vele, hogy ez már a 1002. "magyarázat" az agresszóra? mit szedtek még elő a ládafiából?
Peller Anikó
@izéke: Akkor rendezze a tartozását az egészségügy felé, a tanárok felé, a nyuggerek felé, az ország felé. Adja vissza az összes külföldre menekített lopott holmit, a lerabolt médiát, az összeharácsolt kastélyokat, cégek ezreit, a lerabolt földeket, volna még bőven.

Amivel tartozol geci azt ide kell adni. Amit elloptál azt vissza kell adni. He?
kereső
@Maccska: @Maccska: Nem érdekel koszovó, sem szerbia. Szerbiának is ti nyaljátok a hátsóját, ahogy putyinét is. Ennek amit ide irogatsz semmi köze a jelenlegi ukrán helyzethez, ahhoz meg végképp semmi, ami aljasságot orbán elkövet.
Arról nem is szólvam hogy egy olyan ország nevében szólogat be ukrajnának, és az eu csatlakozási tárgyalás megkezdésének- amely ország jelenlegi állapotában olyan messze van az uniós alapszerződéstől, mint a föld a szirusztól.
Peller Anikó
@macskaszar: Újabb magyar kórház került bajba: megszűnik egy osztály, egy másik szünetel.

propeller.hu/itthon/3971109-ujabb-magyar-korhaz-kerult-bajba-megszunik-egy-osztaly
kereső
@Maccska: Ennek se füle, se farka- mit akartál mondani cicus, olyat, aminek köze van orbán aljasságához, és a Kárpát-aljai magyarok elárulásához?Kimélj meg ezektől, ha lehet.,Szólj a cikkhez- a témához!
dragonfly
nem lett volna jó vége, ha ezek az utcán találkoztak volna...
Clavigo
@Maccska: Aha... Vazze,te kibaszott sötét vagy.. ,,De van igény az ilyen kreténekre..Előtted az élet,,macskosz ..!! Meg orbàn valaga...
Peller Anikó
Az elmúlt 30 évben nem volt annyira szétesve az egészségügyi rendszer, mint most, mert most minden jól megy, a bán jól kormányoz.

propeller.hu/itthon/3971156-szakerto-elmult-30-evben-nem-volt-annyira-szetesve
nejlontacskó
" Ukrajna európai uniós tagságának, a tárgyalások megkezdésének elutasítása magyar részről nem üzlet tárgya, nem lehet összekötni semmilyen pénzügyi kérdéssel – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. "
Ez szépen hangzott.
De aztán, gyorsan pénzügy síkra terelte a dolgot...

" Orbán Viktor azt mondta: "amivel tartoznak, azt ide kell adni". Az Ukrajnával való tárgyalások megkezdése, az egész kérdéskör nem kapcsolható össze a Magyarországnak járó pénzek ügyével – hangsúlyozta. "

Tehát akkor, mégis pénzügyi kérdés?
libellle
Ezt a hülyeséget csak ott meri elmondani de amikor kijön Europában nem mer ilyeneket mondani. Bizonyára annyi ertelemmel még rendelkezik igy tudja, hogy nem mondhat ilyeneket mert egyébként mindenki jogosan, megkérdöjelezhetné normalitását.
izéke
@Maccska: miért foglalkozol te az USA pénzügyeivel? Nem vagy állampolgár,be sem engednének,vagyonid,pénzed nincs ott,akkor miért foglalkozol azzal,hogy ők mire költik? Talán orbánnak kellene adniuk? Akkor nagyon elégedett lennél?
libellle
@Maccska: Hahaha irta ezt a magyar sajto. A magyar sajtonak csak az hisz el bármit is, aki a nadrágját a harapofogóval szokta felhuzni!!! Ugyanis ezt a hirt rajtatok kivül senki és sehol nem olvasta vagy hallotta.
ómió
De Magyarország pénzét a brüsszeli korruptbolsi efftársak lopták el!
namihami
""Ukrajna olyan messze van az EU-tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől...""
Milyen balszerencse, hogy ennek az eldöntése még/már/soha nem az ő feladata! Addig pattog, amíg még a hazai hívek előtt is világos lesz, hogy előbb lesz Ukrajna EU-tag, mint a nálunk évtizede vergődő Euro bevezetés valósággá válna!
telegdilaci
@izéke: Inkább bosszúból kilapátolja Erdélybe minthogy megmentené azt az egyházat amelyi fedelet ad a hajléktalanoknak,meleg ételt oszt a rászorulóknak,Iskolákat óvodákat működtet a szegény rászorúló gyermekeknek,és már fizetést sem tud adni az alkalmazottaknak,mivel minden fillért inkasszóz a NAV-a számlájukról, És a kakadu Külügyér aggódik egy Erdélyi katolikus iskola rossz állapotáért ezért össze fognak a Román kormánnyal hogy közösen rendbe tegyék,a Magyar iskolák nem számítanak ha Romokban vannak! az az érzésem mitha ezek a gazemberek szándékosan tennék tönkre az Országot!
percsi
@izéke: Akkor rendezze a tartozását Iványi felé is a becsület peldaképe.
Tartozik ez az országban mindenhova!
Csak az EU-s ügyészséghez nem tartozik!
Csizmás Kond
@namihami: ...ezt nem ő döntötte el...sok példa van ami bizonyítja, és amit a nagyhatalmasok is már felemlegettek...pl azok a fegyverszálítmányok amelyek az ukrán front helyett a terroristák kezében kötöttek ki, vagy a gabonabiznisz...hogy afrika éhezik de akkor is az európai piacot lepték el az úgynevezett ukrán de valójában amerikai génmódosított agyonvegyszerezett gabonával, vagy ott a kisebbségi nyelvkérdés amit ugye pont egy háborúzó ország sürgősen meg kell vitasson a kisebbség kárára döntsön...és még sokminden...
bence
Követelni merészel egy olyan , aki 3600 milliárdot lopott el a magánynyugdíjból ! A többiről még említést sem tettem !
percsi
@bence: Az a típus, aki kapni-elvenni-követelőzni szeret. A közöst szétosztani a közösbe, oda adni akinek jogilag jár egyelő a halállal. Jogot végzett ember nem tiszteli a törvényt, hogyan várhatja el másoktól?
Bujkál, már testőrökkel megy wc-re is, vajon meddig fog sikerülni neki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.