A kormány boldogan kiáltotta világba, hogy idén sikerült letörni az inflációt, 2024-ben a gazdasági növekedést kell helyreállítani. Csakhogy ez az infláció még mindig a háromszorosa az EU-övezetbelinek.

Orbán tökéletesen tisztában van saját alkalmatlanságával

Illusztráció: 123rf.com

Nagy Márton a fuvarozási ágazat meghatározó szereplőivel kötött együttműködési megállapodás aláírása után a sajtó képviselőivel közölte: a kormány teljesítette a vállalását és már októberre egy számjegyűre csökkentette az inflációt, amely az év végére 6-7 százalékra csökkenhet, jövőre pedig 5-6 százalékos lehet.

A gazdasági növekedés helyreállításához fontos újra növekedési pályára állítani a reálbéreket, ami a miniszter szerint szeptembertől már bekövetkezhetett és a következő hónapokban tovább folytatódik.

A közeljövőben a legfontosabb esemény a munkáltatók és a munkavállalók közti megállapodás lesz a minimálbérről és a garantált bérminimumról, erre a jövő héten kerülhet sor

– emelte ki a miniszter.

A DK azonnal reagált az infláció hírére.

A KSH szerint 9,9%-os a hazai drágulá, azaz az orbáni infláció. Ez Európa bármely kormmánya számára szégyellnivaló adat lenne. Hiszen ezz nem csak Európa-rekorder infláció, hanem több mint háromszorosa az euró övezetben lévő inflációnak. Orbán Viktor ugyanakkor tökéletesen tisztában van saját alkalmatlanságával, így jó előre,az úgynevezett egyszámjegyű inflációt tűzte ki céljául, hogy még ezt a siralmas adatot is meg tudja most ünnepelni. Legyen világos: ha valami 300 Ft-tal drágul Európában, akkor ugyanez nálunk 1000 Ft-tal lesz drágább.Épeszű ember ennek nem örülhet

- hangsúlyozta Kálmán Olga, a DK online sajtótájékoztatóján.

Forrás: Facebook/DK

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakukkmadár
@Philip Marlowe: Ha tanulmányoznád az F6020 kódjelű betegséget, akkor látnád, hogy Olga pontosan írta le a problémát! Hiszen ez a betegség éppen azért alakul ki, mert a beteg legbelül semmire sem tartja magát. És ebben igaza is van...Olgával nem történt semmi, veled lehet valami baj!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakukkmadár
@Maccska: Majd éppen te fogod eldönteni bárkiről is, hogy független-e, netán objektív-e. Maradjunk annyiban, hogy Olga nem a Lendvai utcában veszi fel a fizetését, viszont te például igen. Arról ne beszéljünk, hogy Olga elmondja mit miért gondol, te viszont csak büdös böffentésekre vagy képes.
kakukkmadár
@Maccska: És hány lakást? Hány autót? Agyad csak a zabálásig ér el, mi, agyalágyult?
kakukkmadár
@Philip Marlowe: Ha tanulmányoznád az F6020 kódjelű betegséget, akkor látnád, hogy Olga pontosan írta le a problémát! Hiszen ez a betegség éppen azért alakul ki, mert a beteg legbelül semmire sem tartja magát. És ebben igaza is van...Olgával nem történt semmi, veled lehet valami baj!
Nessy
@Maccska: Melyikből? A mediánból? Mert a mezei átlag csak egy szám
.
gina
Elmebeteg tehén, azt sem tudja ez a mangalica mit jelent az a szó infláció, ö kihirdeti a 9 % ot de az árak szállnak mint a fecske, idióta ez a barom és a hivöi meg tapsikolnak, igaz 10 IQ val mit várni,??? ekkora aljas kis hitler nincs a világon
frank
Még itt mernek pofázni libsibolsik,akik gáncsolják az EU-s pénzeinket.
De azért össze-vissza szarják magukat az alternatív árnyékszékkel,népszavazással.
Nagyobb köztük itt nálunk az ellentét Gyurcsányisták és a többi között, mint Gáza és Jeruzsálem között.
Ezek soha nem fognak kormányozni.
Toller Béla
Az a baj, hogy orbán nem látja magát illetve sikeresnek látja magát. Amit Kakukkmadár ír, a BNO-ban F6020-assal jelzett disszociális személyiségzavar nagyon bonyolult kórkép, talán ezért nem is támogatott (minden belemagyarázható). Maradjunk abban, hgy orbán egy gazember, gonosz és erkölcstelen ! Ne mentegessük jóelőre !
Péter2
@frank: Az eus pénzek a jobboldali fideszes söpredékek miatt nem jön , ugyanis a söpredékek a vállalásaikat a legkisebb mértékben sem teljesítették , és még nem fogjátok öreg addig nem is fog , tudod a jogállamiság ,pl a sok közül 1 " törvény mindenkire egyformán vonatkozik " igaz még Mo-n nem, de addig pénz sem ,és ez minden válásra igaz , maradéktalanul be kell tartanotok és bizonyítva mert addig csak magatokat nyugtathatjátok , hogy már jön a pénz , a kanyarban van , aztán ha jön , akkor sem egyszerre , hanem szépen elszámolva csepegtetve , aztán ha a legkisebb lopás egyéb előfordul már záródott is a "pénzcsap " Ez csak a megbízhatatlanságotok bizonyítványa .
kereső
Először is a 9,9% nem egy számjegyú, mert =10%-al.
Másodszor: ez a 10% növekmény a tavaly ősszel elszállt inflációt fejeli meg - mert a atvalyév azonos időszakához viszonyitva ennyi a többlet.- nos ezért nem érdemes a kormánynak verni a kehes melleit.
Harmadszor: 2021 évhez viszonyitva ez megközelitőleg 50%-os pénzromlást jelet kummulálva.
Negyedszer: a bulgár infláció második hónapja 6,5%, az eurózóna infálációja 3% alatt van, az ukrán infláció: 5,%(bár ott nincsen háborús veszélyhelyzet, csak háború).
Ötödször: Magyarországon nőtt a az átlag kereset és a medián keresetek közötti olló- ma már ez 20,8%: ami azt jelenti, hogy a magas kerestúek jövedelme meghaladta az allacsonyabb keresetúek jövedelem növekményét.
A nyugdijaknál az eltérés még nagyobb- megközeliti a 30%-ot.
Az átlagkeresetekhez viszonyitva az átlagnyugdij ma már csak 50% körüli összegű, mig ez a szám 2010-ben 76% volt.

Na., ennyit a kormány hurrázásáról, és gebe/fejős tehén (magyar adófizető állampolgár) helyzetéről.
vacsi
Azért a cikkből nem ez derül ki...
lusta
@Maccska: Tipikus manipuláció.
A Big Mac Index kis hazánkban így nézett ki:
2010: 82 db.
2022: 142 db.
Csak egy kis összehasonlítás. A lengyeleknél a 2022-es Mig Mac index 162 db.
lusta
@Maccska: Így igaz, de a megadott számok igazak. Egyszerű matematika, de önnek ez sem megy. Egyébként percre számolják. Hány percet kell dolgoznia a minimálbéresnek egy Big Macért. Ahol nincs minimálbér, ott a képzetlen dolgozók átlagórabérét veszik alapul.
simmering73
@Maccska: Az épeszű embereknek szól a cikk. Te nem tartozol közéjük.
Sámannus
@sgl: Sajnos védenem kell ezt a paprikajancsit. Gyermekkoromban volt egy ilyen játék és lenyűgöző volt az engedelmessége. No ez a kínában leszerepelt disznópásztor már sem nem független, se nem cezarromániás. Egyszerű bocskortisztító aki suvickot köp putyin csizmájára és a mandzsettával törli meg. A Kazah kecskepásztori öltözet is egy szemét hazugság, mert mindig is disznópásztor volt.
Ezodabasz
@Maccska: Te Big Ox! Ki a faszt érdekel a bigmekk index? Ki zabál ilyen szarokat szerinted? Mi köze ennek az alapvető élelmiszerek, a rezsi...stb lassan megfizethetetlen árak emelkedéséhez? Infláció megmagyarázása fideSS módra...
Nincs itt semmi látnivaló ugye? Az emberek érzik és látják a drágulást, csak nem inflációnak nevezik te barom macskajancsi!
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 15:18 Igazad van köcsög! Az értelmesebbje teljesen tisztában van 0rbán alkalmatlanságával!
"0rbán viszont nincs tisztában a saját alkalmatlanságával"
Ezodabasz
Az inflációt le kell törni mint a kukoricát ugyi Viktorka? Lehetséges megoldás lenne, ha a fideSS-maffia nem lopna!
...és mindenki boldog lehetne:))
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogy mit csinál, hagyjátok Őt dolgozni...! :)
Ezodabasz
@Maccska: ma, 20:55 Köszönöm nagyuram, hogy válaszra méltattál! Picivel többet vártam tőled, de sebaj!
Te annyira okos vagy mit szólsz ehhez: Ők fogják elosztani az uniós forrásokat!?!?! : 24.hu/fn/gazdasag/2023/11/10/meszaros-tiborcz-erdekeltsegei-oszthatjak-szet-eu-s-palyazati-penzeket-ha-megerkeznek/
Kecskére káposztát?
ómió
Tíz alá vettük az efftársi húsz százalékos alá csökkentettet!? És!? Sikerül ezt is a "Zorbánra" hazudnotok!?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: tegnap, 09:12 Jólvan Bélabá bocsi! Akkor itt egy régi, de még aktuális anyag: www.youtube.com/watch?v=ego4aQLZKlQ
Ezodabasz
@verőce21: november 10., 20:57 :))))) "A dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogy mit csinál,"
Bocsi de ez vicc? Szerintem a dr. Miniszterelnök Úrnak fingja sincs, hogy mit csinál...de sokkal jobb lenne ha nem csinálna semmit, mert minden amit csinál csak károkat okoz. Pl: abbahagyhatná a lopás törvényekkel való támogatását, vagy akár elmehetne dolgozni apuci kőbányájába csillét töcskölni:))
Yoda69
@ómió: BOLSEVIK. Tudsz értelmesen, magyarul is írni?
Clavigo
@ómió: apád- anyád jó testvérek lehettek...
ómió
@Yoda69:Még mindig nem ismered meg a tetvesbolsi magadéit se!? Akkor, téged a kutyák közé se zárhantak be, mert a gazdáidat se ismernéd fel!
@Clavigo: Mindenkit a szüleidről mintázol!? Ezért vagy ekkora agyatlan bolsi barom!?
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Te komolyan végig néztél 1 óra 18 percnyi libsi propaganda anyagot?!
Yoda69
@ómió: Bolsi! Ha Magyarorszagra jossz te roman mocsadek secus, legalabb tanulj meg magyarul.
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 12:16 Te nem nézted végig, mert, tudod hogy működik a hazugsággyár és a lejárató propaganda. Neked ez nyilván tananyag...A valósággal szembesülni neked tiltott gyümölcs! Neked mint elfogult pártkatonának a kormánypropaganda terjesztése a dolgod. Szánalmas és undorító amit csinálsz! Milyen szar ember vagy te?
Nem látsz a szemedtől, vagy inkább nem akarod látni a moslék tolvaj kormány ténykedését?
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: Hihetetlenül ostobák vegytok. Nem tudom lesz-e olyan, hogy rájöttök.
Mondjuk tényleg kár megnézed a videót, úgysem értenéd. Nagyon buta ember vagy.
ómió
@Yoda69: Még mindig nem vagy képes felismerned a tetvesbolsi magadéit, bolsiék fajkreténje!? Fűvel-fával velük vagdalkozol!? Járjál már bolsi agykurkászhoz! Vagy ez a fajta téged direkt idiótává "képez", hogy még a magyarul tudást is felszámolja benned!?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 07:25 Nekem is van hobbim bi bi beeee:)
Van egy javaslatom! Mit szólnál ha azt erősítenénk amiben egyetértünk és összeköt minket mint "embereket" (ha van ilyen), és amikor ez sikerül akkor talán tovább lehetne lépni az ingoványos talajra ahol ütköznek a vélemények?!?
balos
Hát szeretném már látni,mikor 1 fideSSes kupiban igazat szólnak!Ezt viszont legfeljebb kötéllel a nyakukban fogják megtenni!
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Valóban! Veled kapcsolatban az "ember" kifejezés idézőjeles! Ne is fárassz!
NKF
Olgikát Fletó megvette kilóra! Kár érte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.