Orbán és Trump kapcsolata ismét a figyelem középpontjába került, amikor a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) Magyarországra látogatásának híre kiszivárgott – írta meg a Hírklikk.

A volt külügyminiszter szerint: „Orbán Viktor mindent arra tesz, hogy Donald Trump megnyeri az elnökválasztást ”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, szerint Orbán mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa Donald Trumpot az elnökválasztáson, és reménykedik abban, hogy ez a kapcsolat hozzásegíti az Egyesült Államokban a republikánus szélsőjobb támogatását.

Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a jobb kapcsolat az USA-val még nem jelenti azt, hogy javulna a viszony a NATO-hoz és az EU-hoz.

A HÍrklikk szerint a CPAC-Hungary rendezvény a szélsőjobboldal politikusaiknak és a világ más országaiban tevékenykedő képviselőinek szól.

A rendezvényt a Republikánus Párt szélsőjobb szárnyának éves nagygyűléseként is emlegetik, és ezúttal is az Alapjogokért Központ szervezi meg, természetesen állami pénzből.

A főszónok Orbán Viktor lesz, és a résztvevők között várhatóan olyan személyek is helyet kapnak, akik a szélsőjobboldali eszméket vallják. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a rendezvényen résztvevők a világ minden tájáról érkeznek, hogy egyesítsék erőiket a jobboldali forradalom érdekében:

„egész Európából, sőt, a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát: woketalanítunk, aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is!”

A CPAC Hungary tavalyi rendezvénye kiverte a biztosítékot, amikor a  The Guardian egyik újságíróját kidobták a rendezvényről interjú közben.

A rendezvény szervezője, az Alapjogokért Központ, a CPAC Hungary költségeit az állami támogatásból fedezi.

A vita körülveszi, hogy mit is jelent ez a rendezvény a magyar politikai színtéren. Jeszenszky Géza szerint a címkék, mint például "szélsőjobb", igen rugalmasak és bizonytalanok. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a NATO- és EU-barát orosz- és kínabarát irányvonal Magyarországon nem talál támogatottságra Európában.

Láthatólag Orbán Viktor továbbra is támogatja és részt vesz olyan eseményeken, amelyek a szélsőjobb politikai vonalat képviselik, feltehetőleg azt remélve, hogy ez a kapcsolat erősíti a politikai szövetségét a nemzetközi színtéren.

Forrás: Hírklikk

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csakhogy O1G állítólag Magyarország miniszterelnöke (bár ebben igen sokan kételkednek!), ezért egy másik ország választásánál nem szabad semelyik félnek az ország nevében szurkolni! Ez nem lutri!
Írjon a Tramplinak egy hűségnyilatkozatot, de csak a saját nevében!
Ostoba, hozzá nem értő anti politikusok ezek ott mind a maffiánál!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Nem kéne...50-50 % az esély rá. A világnak nem lenne jó ha ez a majom kerülne hatalomra.
Csizmás Kond
@Horizont: ...csaknem vagy megelégedve a mostani majommal ?
jesz
Trump vadul böngészi a térképet, hol is ez a barát
Béla333
Csakhogy O1G állítólag Magyarország miniszterelnöke (bár ebben igen sokan kételkednek!), ezért egy másik ország választásánál nem szabad semelyik félnek az ország nevében szurkolni! Ez nem lutri!
Írjon a Tramplinak egy hűségnyilatkozatot, de csak a saját nevében!
Ostoba, hozzá nem értő anti politikusok ezek ott mind a maffiánál!
Eladott Ország
A román cigány geci mindent egy lapra tesz, mert ha bukik, nem kerülheti el a börtönt, a bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált!
Ezodabasz
Ha ez az idióta Trampli nyeri az amerikai elnökválasztást az mit változtat O1G helyzetén?
csak úgy....
ha trampli miatt polgárháború lesz az usa. ban, akkor gondolom 0rbán csapatokat fog küldeni a kedvenc szöszije megsegítésére és kihírdeti a szükségállapotot! :) a magyar politikusok mindíg is híreskedtek a hamis,kártékony seggek nyalásában , ez a buta csuti mitöl lenne különb!?
Nyírfa
Viktor Barátom, hogy s mint vagytok a messzi Isztambulban?
Nyírfa
@jesz: 17.16

:))) Vajon, ha álmából felkeltik Trumpot, tudja, hogy él valahol egy Orbán , akit a barátjának nevez a táskahordozója?
Nyírfa
@csak úgy...: 17.40

Ha Vitya ,életét és vérét ajánlja amerikai példaképéért, én nem ellenzem!
csak úgy....
@Nyírfa: vigyázz mert rafkós a faszi, szerinte ti egy vérböl valók,tehát a ti véretek az ö vére is..
Ezodabasz
@Aki Én: ma, 17:47 Pick-Szeged megírta hogy nincs befolyásuk a kereskedők által meghatározott árakra...
A Pick helyén hamarosan BYD-gyár lesz. Az E-autók kilója olcsóbb lesz mint a szalámi:)))
namihami
@Csizmás Kond: 17.15: Az a baj, hogy egyikkel se! Vajon miért nem tud egy világhatalom csak olyan korú és szellemű embert a világ egyik legfontosabb vezetőjévé választani, akinek gond már a reggelenkénti ágybólkelés is?!?!?! Nem egy 25 éves szélkakasra gondolnék (tudod, ki!) vagy egy putyini Harcimarcira, de azért egy olyanra, aki legalább az elétett papirokon szereplő dolgokat megérti legalább!
És ez az utolsó 3 amerikai vagy orosz vezérre egyaránt igaz! Kivétel az egy Gorbacsov volt!
Nyírfa
@csak úgy...: Van másfél- , kétmillió híve. Az övékét viheti. Gondolom, a létszám apadna, ha vérre menne! :)
laja70
Megy a pofázás, ha Orbanisztán belpolitikájába, választásába látszólag beleavatkoznak. A kolostordisznó bárhol a világon, bármelyik ország választásába beleavatkozhat. Akkopr most ez a dagadt bunkó a világ ura???
Péter2
Semmi nem fog változni orbán helyzete az unióba , de NATO szinten sem, az amcsikkal sem , esetleg a bírálatok maradnak el , mert a fidesz úgy táncol ahogy az usa fütyül , tramp alatt is így volt ! Egybe viszont az ország elmaradt, tavaly januárban osztott szét az usa egy kisebb összeget az ukránokkal határos országok között , amiből a fidesz miatt kimaradt Magyarország , így anyagi kár érte az országot , szokás szerint a fidesz miatt !
Péter2
Ezek kommunisták , megalakítják a szélsőséges internacionálét , jobboldalinak hazudják magukat , ámbár mindenki annak hívathatja magát aminek akinek akarja , a tevékenységük után kell megítélni őket , és be lehet őket azonosítani a történelmileg ismert rendszer után ! A szélsőjobb nagy egyenlőséget mutat a sztálin fajta kommunizmussal , van egy demokratikus jobboldal Európában, lásd az uniós parlamentet többségben , nem sokkal lemaradva a baloldaliak szintén demokratikusak , nem véletlen ítélték el a fideszt jobboldali kezdeményezéssel az uniós parlamentbe , mert a fidesz " politikája " nem jobboldali , nem baloldali ,hanem kommunista , ezért jobbról balról összezártak ellene ! Hiába gyűjti maga mellé a diktátorokat a bolondokat szélsőségeseket , az unión belül szinte még a szövetségesnek hitt országok képviselői is ellene szavaztak ez megtörtént tény !
Csizmás Kond
@namihami: Először is nincs igazi világhatalom csak összeverődött nagyhatalmi érdekszféra, akik csak részletekben tudnak megegyezni. Az érdek pedig jelen van a legkisebb dologtól a legnagyobbig, és ezek összevissza törvényeket alkotnak amelyek mögé bújhatnak a hatalmasok, azáltal hazudozhatnak, fejhetnek és a saját érdekeiket nézhetik. Ma is van és mindig is volt egy egységes világ létrehozási szándék de az mindig ott fullad meg, hogy arra sokan pályáznak...akár kis országunkba a pártok, akik azt szajkózzák, hogy egy jó Magyarországot akarnak de mindenki másként , saját maga vezetésével képzeli el. Az én szerény véleményem szerint nem is szabadna egységben gondolkodni, ugyanis nem egyformák vagyunk, nem egyformák az életkörülmények a lehetőség stb. és még azért sem mert mint látjuk, hogy megalkottak egy NATO-t hogy fenntartsa a békét mára már támadó fegyverré vált...szóval ahol sok ember van ott az igazság is sok.
namihami
@Csizmás Kond: 18.43: Az első mondatodban írtad le a világhatalom szó jelentését! Azonos elvek, célok, személyek összefogását!
Hogy ez milyen célra, mennyi ideig és kikből áll, az változhat! A Szu 100 évig tartott, az USA már többszáz éve, ha az elveik nem is, de a jellemzői mindkettőnél azonosak!
izéke
Az kell a világnak,a szifiliszes trampli :)))))
Csizmás Kond
@namihami: ...változik mert mindig az erősebb kutya b@szik...és egyre állatiasabban viselkedünk emberekként.
Nyírfa
@Péter2: 18.38

Még mielőtt az újszülöttek a te véleményed alapján azonosítanák a fasiszta modellt követő fideszt a kommunista, azaz szocialista ideológiával, felhívom szíves figyelmedet az eszmék és a történelmi tények hű tolmácsolására.
Nincs kedvem kiselőadást tartani, mindenkinek a barátja a google , ha nem emlékszik az iskolában tanultakra, vagy az olvasott irodalomra.
De: illik tudni a különbséget rendszerek , ideológiák, valamint azok megvalósításának módjai között. Ha már teleírjuk a véleményünkkel ezt a felületet, legalább ne legyen benne hiba, ugyanis akkor, és csakis akkor leszünk hitelesek.
Nyírfa
@namihami: 18.21

Obamával mi volt a probléma?
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 18:43 Civilizált emberséges okos világunkban mindenre van megoldás:)))
Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor, diktál a beteg...
Békefenntartás fegyverekkel. Hmmm. Talán teljesen más társadalmi rendszerben kellene azt a bizonyos "egységet" megvalósítani és pont azért mert minden ember más! Az hogy nincs két egyforma ember nem kizáró oka az egységnek! Talán a hatalom piramisrendszerét kell lebontani, hogy ne legyen ekkora szakadék ember és Ember közt! Egy hajóban evezünk mi mindannyian. A föld egy akvárium, immár 8 milliárd ember és egyre kevesebb a növény/állat. Mindent kiírtunk lebetonozunk?:haszon.hu/megkeresni/ingatlan/epitkezes-magyarorszag-elemzes
Mit fognak enni az unokáid? toochee.reblog.hu/mit-fog-enni-10-milliard-ember
Horizont
@Csizmás Kond: 17:05
Nem egyáltalán nem vagyok megelégedve a mostanival se.
Nekem Obama volt az elnöki szint. Na meg Clinton ha a nőügyeit leszámítom :DDD
Nem hiszem el, hogy egy ekkora országban ne találnának egy fiatalabbat mondjuk egy 45-60 közöttit. Trampli meg egy nagy demagóg köcsög. Sajnos sokan odavannak érte brutális.
Ott is meg vannak etetve az emberek nagy része. Szaródik a világ, szar a politika. Mindenhol.
Horizont
@Csizmás Kond: 17:14
Ja és a "Géza" kicsit többet ért a dolgokhoz mint mi itt összesen.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szereted a színest...ja és Clinton...azt járta amit a bádogerősített neje mondott...
...amerika meg egy lecsó, ott ugyan nincs királyság de minden hatalom azt gyakorolja egymástól függetlenül annyira hozzáértően hogy felették még a földet is maguk alól.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem velünk kell összehasonlítani...
Horizont
@Csizmás Kond: ha leszólod Jeszenszkyt akkor igen!

Mi bajod van neked Amerikával? Milyen lenézően beszélsz róluk. Ha a Trampli lenne a főnök nem lennél ilyen lenéző velük mi? Nem a bőrszín számít hanem ki milyen belül, mit hogyan csinál. orbán meg dagadt . Az nem zavar mi csak a szín? Fújjj rasszista vagy -é ???
Lepényleső
...és attól nálunk demokrácia lesz,- mert ő meg lemond?
Sámannus
Ezek soha semmit nem dolgoznak, csak a szart tupírozzák.
human
A háborús bűnös Putyinra és egy dilinyós Trumpra fogad. Ez elég nyilvánvaló. Igazából az a fontos Orbánnak, hogy korrupt, diktatúrára hajlamos politikusok legyenek hatalmin minél többen.

Putyin és trump nem foglalkozik korrupciós, jogállami, emberi jogi problémákkal.
verőce21
Európa gyenge. Az USA védelmére szorul, és a védelmi pénz mellett, egyre több további elvárást is kell teljesítenie Európának.
Nem mindegy, hogy milyen politikai háttérnek teljesítjük az elvárásait...!

Trump sohasem indított háborút, nem tolja fullba a bevándorlást és a gendert sem, amit kénytelen az európai vezetés is tovább kényszeríteni a tagországokra.
namihami
@Nyírfa: 19.19: A figyelmetlenségem!
Sámannus
Guruló forintokkal segíti a szenilis hülyét. Ez kész öngyilkos jelölt
jesz
Orbán Trumpra tesz, őt tartja befutónak. Amekkora szerencséje van(lesz)Trump nyer!.. és azután mi lesz?
verőce21
Mindenesetre, "Trump alatt" a lengli-ben kiképzett ügynököknek (cseh, mzp, stb.) nem lenne akkora befolyása a hazai/magyar politikában, mint a debil/DS idejében...! :)
jáger laszló
Jeszenszky igen diplomatikusan fogalmaz!!
Nem mondja ki,hogy Orbánnak 1etlen esélye Trump támogatása!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Horizont
@verőce21: 20:48
A világ gyengül és rossz az irány a tetves politikusok miatt a "macsó" férfiak miatt. Akik annak hiszik magukat. Állandóan azt hajtogatjátok a szélsőjobboldalon lent és fent, hogy Európa gyenge, rohad, bedől, vége van. Csak azért, mert nem fekszik le a gazdátoknak orbán basinak.
Közben mi vagyunk gyengék, mi dőlünk be, mi rohadunk.
Alfa
a szarházi gerinctelen orbán csak a saját,és a fidesz nevü kecskebaszó maffiája nevében beszélhet...
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem te ismét elszámítottad magad. Miből gondolod, hogy én azt kéne írjam, mondjam amit te itt elvársz ? ...hogy kivel mi a bajom az szintén az én dolgom, és azt írok amit érzek vagy feltételezek. Te szereted Obamát nekem közömbös sőt aki háborúba hajt emberekkel és békenobeldíjat fogad el az szerintem kimondottan képmutató akarnok...és nem rasszista vagyok csak tagadhatatlanul utálom a kétszínűeket, a globalista akarnokokat és azokat akik birka módra közönségvélemény útján dicsérnek fel valakit holott fingjuk sincs a politikához.
izéke
@Őrnagy: na bevállaltad a hétvégi trollkodást? Vagy csak simán te következel orbán cumizásában? Jól aludt a gazdád? Csóváltad a farkad neki? :)))))
simmering73
@Őrnagy: Téged basztak ide hétvégre a pártirodáról, hülyegyerek?
simmering73
Ha Európa pestise tramplinak korteskedik, akkor a bukása garantált.
Horizont
@Őrnagy: nekem ne írjál ha kérhetem, hülyékkel nem akarok beszélgetni, gyagyás vagy és te rohadsz nem én.
simmering73
@KisTehen: 18:36@KisTehen: 18:38 Húha. Látom a szivacsos agysorvadásod a végső stádiumban van. Jó lenne ha felkeresnéd a legközelebbi vágóhidadat vagy hentesüzletedet.
Horizont
@Csizmás Kond: Te mindenkit annyira tudsz utálni kritikai megjegyzéseid után.
orbánt miért nem??? Hiszen rá is lehet mondani nagyon sok mindent.
Horizont
@Őrnagy: le vagy szarva magasról nagy ívben gyagyás húgyagyú.
Horizont
@Csizmás Kond: Én ha úgy hozza a politika minden oldalra szólóan ideírom a kritikámat, veled ellentétben.
Horizont
@KisTehen: Láttam moderáltak baromkám.
telegdilaci
@Béla333:Ez nem a más ország Szuverenitásába bele avatkozás? Lehet hogy hiába nyal be csontig és nem jön be a vágya akkor jön a pofára esés,volt már olyan hogy akiket Orbán támogatott elbuktak,én még emlékszem amikor Trump elnök lett valahogy mindenkit fogadott és Orbánt valamiért NEM akarta!
Csizmás Kond
@Horizont: ...há persze...de csak azokat ahol valamilyen kotyogósat kell magasztalni...mer te nem az érveket látod csak a napi áramlatot...
csak úgy....
Miért Hiszik a BUTA EMBEREK Hogy Okosak? - A Dunning-Kruger Hatás Hogyan Ismerd Fel a Hülyéket
www.youtube.com/watch?v=9tgZkqRhGAk
Horizont
@Csizmás Kond: Milyen jó, hogy te jobban tudod én mit látok mint jómagam.
Ez óriási hibád, nem először teszed.
Horizont
@Csizmás Kond: mi az a kotyogós??? Én csak kávéfőzőben ismerek olyat.
Horizont
@KisTehen: 9:11
Hát moderáltak öreg akárhogy is veszed. A törölt kommenetkért is fizetnek? hahahaha
Peller Anikó
Csak egy baj van a trumppal. Ha nem sikerülne megállítani az világméretű katasztrófát okozna. És okoz. Mert a demokrácia lebontása -ami a trumppal biztosra vehető, lásd orbán- atomháború kitörését okozza, ami az egész emberiség pusztulását jelenti.

Az az ember aki ezért felelős már 60 éve megszületett amerikában (trump 78) lásd ebe3.

Innen távolról nagyon úgy néz ki trump az.
Horizont
@KisTehen: Csak szeretnéd. Lent a kis muksóknak teljesítmény nélkül nem adnak zsozsót az csak ott "fent" szokás öreg.
Még nem válaszoltál: leszázalékolt vagy, esetleg munkanélküli???
Peller Anikó
@macskatehén: Ha meg elég hülye vagy az meg 100x.
Csizmás Kond
@Horizont: ..ez jellemzi az ismereted tárát...amúgy a kávéfőző nem is kotyog de az ilyen olyan főlnótás emberek agya inkább...
Horizont
@KisTehen: szakadok a röhögéstől !!!
Horizont
@Csizmás Kond: A kávéfőzőt úgy hívják: kotyogós. Erdélyben nem?
csak úgy....
@Csizmás Kond: @KisTehen: Miért Hiszik a BUTA EMBEREK Hogy Okosak? - A Dunning-Kruger Hatás Hogyan Ismerd Fel a Hülyéket
www.youtube.com/watch?v=9tgZkqRhGAk
ez rátok különösen vonatkozik! :)
csak úgy....
@KisTehen: a videót nem mered megnézni mert fosol,hogy magadra ismersz, te nagyonhülye! :)
boci,neked az öszes teóriád elmebeteg mint te és a kedvenc pártod!
Csizmás Kond
@Horizont: Gondolom ott is úgy nevezik, de mi kotyog benne, vagy ha nem kotyog miért hívják úgy ?
csak úgy....
@Őrnagy: rajtad még 0rbán is harsányan röhög és mindenkinek elmeséli,hogy ez a gyogyós @Őrnagy: az ö mellékterméke! :)
csak úgy....
@Őrnagy: te csak azért röhögsz mert gyogyós vagy! - te egy beteg elme!
Nyírfa
Aki ezt az axiómát fiatalemberként felismerte, majd alkalmazta az élete során, az birtokolja a bölcsek kövét.

" Én elég szerencsés voltam azzal, hogy édesapám megértette, hogy ami Magyarországon folyik, az nem normális. Hogy ez távol áll az egyensúlyi állapottól. És ha követed azokat a szabályokat, amelyeket általában követsz, akkor meghalsz. Ez volt az én tapasztalatom a második világháborúról, és alapvetően ezt a tapasztalatot alkalmaztam mind a globális pénzpiacra, mind pedig politikai nézeteimet tekintve. "

Igaz, nem árt, ha van egy felvilágosult szülő a háttérben, mint Soros György esetében.
Peller Anikó
@KisTehen: 9:38, Akkor tedd fel a nevedet meg a címedet te nagyon marha, aztán adhatsz magadnak egy kiadó pofont :)
jáger laszló
Nem tudom,de gondolom a Gyuri bácsinak is hasonló véleménye lenne a fekáliás jelzőt osztogató k.tisztünkről ,de őt erről nem kérdezik +,így a kérdés marad költői!!
Csak ennyi röviden
barátilag
J.L.
Ezodabasz
@Őrnagy: Nem is vagy te olyan hülye mint aminek álcázod magad! Ha csak egy apróságot kihagynál a mondanivalódból akkor sokkal jobb lenne:)) Pl: Hugyagyú, gyagyás, szarosgyurka, stb...
A gyűlölet gyűlöletet szül. Akit te így minősítesz az téged útálni fog, függetlenül attól hogy mit mondasz!
RonaGyuri
s közben a fiacsk!!!

Pedig ez itthon nagyon jól bevált

a derék 444.hu leleplezi Jeszenszky Zsolt jobboldali véleményvezér az előző holland kormányt a gazdatüntetések hátterét magyarázó videójában elkövetett durva hazugságait

A derék DJ, véleményvezér és főleg Politikai hobbista a Kontextus Youtube-csatornáján futó, A valóság ezer darabja című műsorában jelentkezett egy tényfeltárónak szánt videóval a 2019 óta tartó holland gazdatüntetések hátteréről. A videóban olyan erős állításokat tesz, mint: „Mark Rutte korábbi holland miniszterelnök ezen a tüntetésen ’éles fegyverrel lövetett’ a tüntető holland gazdákra”!!! =))
Hát igen neki és Tsainak nagyon bejött az az olvasat 2006-ból (minimum tévesnek találtatván azokat, akik emlékeznek a deák téri csatára, amit a HÍRTV egyenesben adott), hogy Dobrev Klára lovascsapatai élen lövette ki a békésen sétálható polgárok szemét! =))
Dr. Proktor
Putyin tanulhatna! Nem megtámadni kell a szomszédokat hanem megnyerni...
Dr. Proktor
@csak úgy...: Elmebeteget nem bántunk! Nem tehet róla...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.