A francia média és a Google 250 ezer eurót dob össze annak érdekében, hogy a jövő héten megjelenhessen a Charlie Hebdo szatírikus hetilap – írja a Cink.

A szerkesztőségből nyolc embert gyilkoltak meg a szerdai terrortámadásban. A kevesebb szerkesztő a szokásos 16 oldal helyett egy 8 oldalas kiadványt tud készíteni, abból viszont egymillió példányt visznek az utcára a szokásos 60 ezer helyett.

A Guardian egyik szerkesztője arra kérte a világ karikaturistáit, hogy ingyen rajzokkal segítség a kollágák emléke előtt tisztelgő lapszám elkészítését.
A Charlie Hebdo következő száma 60 ezer helyett egymillió példányban jelenik meg
Rajz: instagram.com/banksy

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A terror és a mészárlás semmilyen okból nem lehet elfogadott!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
picitoni
A szatírikus lap karikatúrái a vallásokból csinálnak öncélú, kicsit sem vicces blaszfémiát. Persze, ehhez joguk van, joguk kell hogy legyen, de a magam részéről nem tudom sajnálni azokat, akik eleve céltáblát akasztva a nyakukba provokálják a sorsot és megteszik azt a szívességet a radikális iszlamistáknak, hogy "igazolják" azok tanait a fiatal és fogékony francia (vagy bármilyen más) muszlim fiatalság körében.
Manhattan
A terror és a mészárlás semmilyen okból nem lehet elfogadott!
Desischado
@Manhattan: Egyetértek. Én tisztelem mindenki vallását, de nem lehet gyilkolni a vallás nevében! Ez az én szememben, meggyalázása az iszlám hitnek, és akik gyilkolnak, azok gyalázzák meg a saját hitüket! Közönséges gyilkosok, és fanatikus, elmebeteg terroristák!
Manhattan
@Desischado: Akinek van humora az mindent tud, akinek nincs az mindenre képes. “A világ olyan komoly lett, hogy a humor ma már egy kockázatos foglalkozás.” (Bernardo Erlich)
Január
Aztán még azon is elmélkedhetnénk, hogy hol a szólásszabadság határa?
Meddig humor a humor, és mikortól érzi azt sértőnek a humorizált?
A szörnyű pedig az egészben az, hogy ember áldozatot követeltek a fentiek. :(((
verőce21
Lehetett ez referenciamunkájuk az elkövetőknek, a CIA megrendelésére.
(Tudom, hogy ez többszörös áttételű összeesküvés elmélet.)
soljanka
@picitoni: Tehát, ha kigúnyolnak, kifiguráznak, poénkodnak rajtam, akkor lőnöm kell???
Nincs az a hit, amely emberélet kioltására buzdít.
Január
@soljanka: Ebben a lapban megkapta a magáét minden vallás, ... a szólásszabadság jegyében.
karma1
@soljanka: De van - az iszlam!...:o(((((
karma1
@verőce21: Na fuss neki megegyszer! Ezek szerint a CIA rendelte meg a TT lerombolasat is, ugyebar, 2001.09.11-ben?
soljanka
@karma1: Ahogy én tudom - nagyon felületesen tanulva, olvasva, így bocsi, ha tévedek- az sem buzdít bosszúra. Hiszen a Korán Isten végleges üzenete, amely az egyenlőség tanát helyezi előtérbe, és amit mindenféle vallási vezetők elég szépen elferdítettek.
karma1
@soljanka: Lajkoltalak, mert amit Te irsz, az ELMELETILEG igaz lehet, de ahol a noket az iszlam nem veszi emberszamba es burkaba kenyszeriti, valamint az oktatas (foleg a nok oktatasa ELLEN van), az NEM hirdeti az egyenloseg tanat (Vagyis sajat magat kopi szembe minden iszlamista, amikor mast tesz, mint amit a Koran eloirna neki - az egyenloseg neveben...:o(
soljanka
@karma1: Igazad van. Én is csak az elvről írtam.
Az más kérdés, hogy a vallások vezetői mivé teszik - tették a történelem során- a hitet. Bármelyiket.
(Az én fogorvosom muzulmán. Még egyetemistaként kóvályogtunk egy társaságba. Rengeteget beszélgettünk- beszélgetünk a két kultúráról. Ő európai muzulmán, gyönyörű, modern magyar feleséggel.)
karma1
@soljanka: En sem azt mondtam, hogy MINDEN muszlimot ki kell vegezni, bortonbe kell zarni! De aki terrorcselekmeny elkovetesevel vadolhato, vagy annak az alapos gyanuja felmerul, azt igenis ki kell vonni a forgalombol, de nem iszlamellenes szolamokkal, indokokkal, hanem egyszeruen azert, mert fegyvert fog egy masik emberre, vagy eppen ongyilkos bombaval akar felrobbantani egy zsufolt bevasarlokozpontot. (Ahol szinte csak artatlan emberek, nok, gyerekek lehetnek az aldozatok, vagyis gyilkolnak VALLASI HOVATARTOZAS NELKUL...)
tivoli
Én azt gondolom, teljesen tévúton jártok, ha azt hiszitek, hogy nálatok az igazság. Egy muzulmánt csak egy muzulmán érthet meg, helyette ne próbáljatok gondolkodni, vallásukat revideálni.
A keresztény vallás legalább olyan kegyetlen, hiába hirdeti Isten kegyelmét.
És minden vallás kíméletlenül írtja a más valláshoz tartozókat, mióta világ a világ.
Ezzel viccelődni a legnagyobb otrombaság ami létezik, akármilyen szólás- és sajtószabadság, vagy demokrácia van.
Az Istenkáromlás felfogható Isten büntetésének az őt követők által.
soljanka
@karma1: Igen, pontosan erről van szó. SENKIT nem hatalmaz fel egy vallás sem emberi élet kioltására, megszégyenítésre, megalázásra, megkülönböztetésre.
De sajnos az emberi gyarlóság elferdíti az eredeti tanokat, és ügyesen manipulál - lásd a mai magyar valóságot-, illetve fanatizál, ahogy azt az iszlám teszi.
karma1
@soljanka: En azt latom, hogy orban is fanatizal, ezert is rombolta le elsokent az oktatast, hogy minnel tobb egybites agyu, nem gondolkodo egyed keruljon ki az eletbe, akiket aztan kenye-kedve szerint megvezethet, fanatizalhat...
Cicamama55
@tivoli: Maximálisan egyet értek Önnel!
magyarbakancs
Elégvolt a vallási haburukból.
Tönkreteszi a világot a fanatizmus legyen az iszlám,keresztény.
Nem hiszem,hogy Mohamed próféta,Jézus Krisztus az öldöklést hirdette volna valaha is.
Az elvetemült emberek magyarázzák félre a biblia és a korán szavait.
kacsa0707
IDÉZEK: "Azt gondolom, hogy a liberális gondolkodásnak is vannak határai. Ha az valakit sért meggyőződésében, vallásában, akkor azt nem teszem meg, mert tudok annyira liberálisan gondolkodni. Annyi forrongás és feszültség van a világban, hogy ezek a rajzok, azon kívül, hogy valaki nevet rajtuk kettőt, nem tudom megérteni, hogy mi célt szolgálnak."
karma1
@tivoli: Nyuszika! Ha en ateista vagyok, akkor nem erdekel sem a katolicizmus, sem a judaizmus, sem az iszlam, de a buddhizmus es a mormon vallas sem!
De en bemegyek pl. bekesen vasarolni egy bevasarlokozpontba, ahova egy ISZLAMISTA fanatikus berongyol, es egy geppuskasorozattal leterit M INDENKIT, akit ott talal.
Senkinek a homlokara nincs kiirva a vallasi hovatartozasa, tehat ezek a nyikhaj f@szkalapok NEM azert olnek, hogy az iszlam mindenhatosagat hirdessek es engem az ateizmusombol megteritsenek az igaz hitre, hanem egyszeruen rohadt gyilkosok, tokig felfegyverkezve. Na bumm, a vallashoz annyi kozuk lehet, hogy talan ALlahot emlegetik, mikozben meghuzzak a Kalasnyikovot...

Egyebkent mondd meg mar nekem, Draga Baratom, mikor is harcolt az utobbi 60 evben valaki Isten es Jezus neveben? (Ma a II. VH-ban is kepmutatas volt megaldani a katonak fegyveret - Isten nem akarhatja, hogy ember embert oljon. Ez IS politika volt, NEM vallas!)
varrólány
@tivoli: 23:52 Egy igazi vallásos ember az békés, nem lehet megingatni mert olyan belső békéje van és nem lehet befolyásolni.
Akik képesek a vallásuk miatt gyilkolni azok fanatikusok , azokat a gyűlölet hajtja .
TASzSz
@karma1: Azért ölnek, mert valaki a háttérből IRÁNYÍTJA őket! Annak pedig mindegy kit öl meg, sajnos!!!
karma1
@karma1: Helyesen: Mar a II. VH-ban ... (nincs r-betum, csak neha...:o((((
karma1
@kacsa0707: Igen ez idezet, a sebestyen balazs mondta. Ezt tudjuk.
De TE mit akarsz ezzel mondani???
kacsa0707
@karma1: Azt, hogy vannak még értelmesen, és józanul gondolkodó emberek is kis országunkban.
karma1
@TASzSz: Rosszul, egy gyorstalpalon felkeszitett felkatonai gyilkologepek...
Mondom: a vallasnak semmi koze nincs hozzajuk, legfeljebb az, amit a gyors kikepzesukon kaptak, mielott beloktek oket a lecsoba...
Egy agyament idiota hagymazas lazalmait valositjak meg, amikor meg a sajat eletuket is felaldozzak olyasmiert, ami nem is ugy van.
karma1
@kacsa0707: Szoval azt allitod, hogy a karikaturistakat MEG KELLETT OLNIUK ezeknek a derek al-Kaidasoknak vagy jihadistaknak, vagy akarkiknek, mert az ujsag tul messzire ment el... Aha...
Ezek szerint amikor egy 17 eves csinos lanyt megeroszakol egy barom, akkor ugy kell annak a lanynak, minek hordott divatos ruhat, miert nezett ki jol, kihivta maga ellen a sorsot a budos cafatja... Igy gondolod?

En ugyanis parhuzamot latok egy agyament iszlamista terorista, es egy eroszakot elkoveto baromi lenyben, es a vegeredmeny nem egyezik meg seb. balazs "gyonyoru" gondolataival, ugyanis a terrorista OLNI akar, nem az iszlam hitet terjeszteni, es a bunko eroszakolo EROSZAKOLNI akar, mindenaron, es nem szerelmet keres a tevekenysege soran...
Egy masik cikknel mar irtam: ha a skotok, az anyosok, a szoke nok es a rendorok magukra vennek a oluk szolo vicceket, szemelyes jogaik megsertese miatt, akkor mar kihalt volna a vilag, nem gondolod?
kacsa0707
@karma1: Drága karma1 vedd le a szemellenzős sötét szemüvegedet, és szépen kérlek olvasd el újra az idézetet, vagy esetleg, ha nem megy hallgasd meg, hogy mit mondtak a műsorba, és akkor lehet hogy megérted a gondolatokat, és nem ilyen nyakatekerten gondolkozol.
Egyéb iránt ha a módszerrel nem is értek egyet, saját maguknak köszönhetik ami történt velük.
tivoli
Aki a beleérzés legcsekélyebb szándéka nélkül csak a maga igazát tartja egyetlen helyes és üdvözítő gondolkodásnak és csak a magáét fújja, azt úgy sem lehet meggyőzni semmiről, ami kívül esik saját logikáján. Ez olyan mint a bigott vallás, ez egy fanatikus gondolkodás.
Ha az emberiség megértőbb és türelmesebb lenne, nem akarná a maga eszméjét ráerőszakolni a másképp gondolkodókra, (ráadásul gúnyt űzni belőle),nem volna szükség kalasnyikovokra.
@soljanka: @karma1:
karma1
@kacsa0707: Csak a cikk elolvasasara van modom, de igy is azt mondhatom csak, hogy ez a tett terrorcselekmeny es buntett volt, tekintet nelkul az ujsag tenykedesere, mivel vicclaprol beszelunk, es nem arrol, hogy XY-t azzal vadoltak meg viccesen, hogy elsikkasztott egy csomo penzt a cegetol. NEM konkret szemelyek ellen rajzoltak karikaturakat, hanem MINDEN vallas ellen. (Erdekes, sem a zsidok, sem a keresztenyek nem rohantak le a szerkesztoseget).

Olvasd el figyelmesen , amit az altalanos viccekrol irtam: ha pl. McCormick-ot emlegetnek egy skot viccben, akkor a skotnak oda kene mennie a szerkesztosegbe es halomra loni a rajzolokat? Vagy az anyosoknak oda kene menniuk a Ludas Matyihoz (tudom, mar nincs, de anyosviccei voltak) es sodrofaval agyonutni a karikaturistakat? Ez egy kozonseges meszarlas volt, es nem magyarazhato iszlamista erzekenyseggel! (Foleg nem, hogy a terroristak tokig fel voltak fegyverezve, igy rontottak be , artatlanokat lemeszarolva.)
Persze, kulonbozhet a velemenyunk, mert mi is kulonbozunk, de egy olyan rajz, amitol nem hal meg senki, nem art szemely szerint senkinek sem, nincs aanyban egy AK47-sel...
tivoli
@TASzSz: ma, 09:55
Igen, és ennek a szennylapnak a megtámadása csak ürügy, valaminek a kezdete. Mint Ferenc Ferdinánd lelövése, vagy Munkács bombázása.
Az igazi ok, a nációk összeugrasztása minden lehetséges módon.
kacsa0707
@karma1: Látszik, hogy halvány fogalmad sincs a vallásokról!
Mielőtt vallási nézetekről, hitbéli kérdésekről beszélnénk jó lenne, legalább, a 7-8 alap vallás ismeretének az elsajátítása legalább alap szinten.
Arról, hogy kik a terroristák beszélhetnénk szerintem a más népeket elnyomó fasiszta rendszerű felépítésű országok, akik elfoglalják más emberek hazáját, és ott gyilkolják a népet azok a terroristák és a földünk söpredékei.
kacsa0707
@tivoli: Teljesen jól látod az események történését.
verőce21
@karma1: (22:36) Nem lehetetlen, hogy azt is.
Mivel a MOSZAD tudott róla! Így több ezer zsidó alkalmazott nem ment be aznap a WTC-be, hanem szemben az öböl túlsó partjáról koktélok mellett ünnepelve várták a "menetrendszerű" repülőgépeket.
(Fanatikus iszlám vallású öngyilkosokat pedig mindig lehet találni a katolicizmus elleni csapásokra.)
tivoli
@verőce21: ma, 13:37
Ez tény! S az is, hogy azóta nyilvánosságra került, nem a repcsik okozták a tornyok összeomlását.
verőce21
@tivoli: Olyan "szabályozott összeomlást" önmagától nem is produkált volna az épület, hogy a szomszédos épületekben semmi kárt ne tegyen.
verőce21
Hozzáteszem, mielőtt félreértéseket generálna az előbbi hozzászólásom, az egyik szomszédos 47 emeletes épület még a tornyok előtt összeomlott csodával határos módon. :)
tivoli
@verőce21: Úgy van. S azt is meg lehet nézni, hogy ki vett fel az ügyből kifolyólag hatalmas biztosítási összegeket.
verőce21
@tivoli: (13:59) Amely biztosítást egy hónappal közvetlenül az esemény előtt kötöttek meg, 5 milliárd dollárra!
(Nem beszélve még a további nyereségről a biztosítási csalás mellett, hogy előtte való napon jól megshortolták a tőzsdét! Lapátolni lehetett ott is a pénzt.) :)
tivoli
Nem beszélve arról, lett indok bevezetni egy totális ellenőrzési rendszert, rá lehetett fogni az arabokra..
Szóval több legyet egy csapásra, több ezer ember élete árán.
tivoli
@verőce21: ma, 14:02
És nem iszlám szélsőségesek voltak a nyerők..
tivoli
@verőce21: ma, 13:57
A sajtó hamarabb közölte az összeomlást, mint ahogy az valójában megtörtént..
verőce21
@tivoli: (14:03) A kongresszus rögtön megszavazta a terrorizmus elleni háborúra az aprópénzt!
tivoli
@verőce21: ma, 14:09
Ez is egy légy többek között. Felélénkítette a hadiipart!
verőce21
@tivoli: (14:17) Valószínűleg itt is a francia kormány nem akart megszavazni valamilyen NATO pénzt, vagy a hadikiadások növelését.
Az érdekeltek így összekötötték a kellemetlent a haszontalannal. :)
tivoli
@verőce21: ma, 16:28
Pedig még szót is fogadtak a "gazdáknak", felrúgva a szerződést, nem adnak az Orosznak Mistral anyahajókat.
Valami más is lehet a rovásukon.
TASzSz
@karma1: @tivoli: Nem biztos hogy szélsőjobb irányítja őket!
tivoli
@TASzSz: ma, 18:24
Ezt nem is állította senki.
karma1
@verőce21: Tudom, ez a hir azonnal felrepult, talan igaz is volt.
karma1
@tivoli: Nyuszika! Egyenlore ezek a derek fiverek nem Korant osztogattak a szerkesztosegben, hanem KIVEGEZTEK EGYENKENT az ott-tartozkodokat! Ugye nem azt akarod mondani, hogy a franciaknak meg kellett volna hallgatni es meghunyaszkodni ezek elott a taknyos gyilkosok elott? Ne borzold az idegeimet, mert ez most nem jon be!
amaramaistanna
„Talán túl patetikus, amit mondani fogok, de jobban szeretnék állva meghalni, mint térden állva élni."

(Stéphane Charbonnier, alias Charb, francia karikaturista, a Charlie Hebdo lapigazgatója a Le Monde-nak 2012. szeptember 20-án. 2015. január 7-én iszlamisták gyilkolták meg egy párizsi szerkesztőségi szobában.)
tivoli
@karma1: tegnap, 21:03
Semmi ilyesmit nem mondtam.
De ha már itt tartunk.
Jóérzésű ember nem űz különböző emberek különböző vallásából otromba tréfát.
S ez nem meghunyászkodás, hanem a létező világ s a benne élő valóságos dolgok tiszteletben tartása.
karma1
@tivoli: Joerzesu ember nem mond jokat rohogve szoke nos es anyosos vicceket sem! Tudod, szoke vagyok es ANYOS!!! (Igaz, csak festett szoke, es a vejem is imad).
Ne csodalkozz, ha megalakitom a Szoke Anyosok Szovetseget, a SZASZ-t, es kivegzunk minden hulyen vihogo, tokeit vakargato vejet, - a lanyaink meg fogjak ezt koszonni nekunk!...
Ugyanis a letezo vilaghoz hozzatartoznak a butuska szokek is, es a tyukanyos vilaglatasu anyosok is!
Ja, es a ferjem meg skot szarmazasu, es a vilag leggalansabb embere, ha valaki egy skot viccel akarna szorakoztatni, velem gyulne meg a baja, es felvilagositanam par dologrol ezzel kapcsolatban is...

Nahat!!!
tivoli
@karma1: ma, 10:27
Ez a humor, nem ugyanaz a humor..
Amit a Hebdosok előadtak az minden volt, csak nem jóérzésű emberek reggeli kakaós-süteményes olvasmánya.
Színtiszta provokáció.
karma1
@tivoli: Te nem tudod, hogy engem mennyire megalaz egy szoke nos vicc, vagy egy idetlen anyos vicc...
Mibol gondolod, hogy amikor egy ilyen viccet hallok, akkor az nekem melyen nem faj? Azert, mert - eddig - nem oltem meg me'g senkit? (Igaz, talan azert nem, mert van humorerzekem (sajnos neha tobb is a kelletenel).
muszalyherkules
Azért a szőke nős és anyósos példa eléggé morbid szélsőséges példa,amit az újság csinált és csinál továbbra is az nyílt provokáció megspékelve most sajnos hogy azt kell mondani ingyen reklámmal,mert aki a világon eddig azt sem tudta ilyen újság létezik most már ezzel kel ezzel fekszik,más részt nem véletlenül engedték őket működni,ők is és a Francia állam is tudta hogy ez lesz a vége!
Belegondoltatok az egymilliós példányszám eladása mit eredményezhet?!!!,Nem fognak leállni sem ők sem az Alkaida!Nyakunkon a háború vagy már a fejünkön?
KERKA
@tivoli: Elképesztően jó az a rajzfilm, amit feltettél. Amit én leszűrtem belőle, az, "hogy ez így megy amíg a világ a világ, mert mindíg jön egy következő, aki a magáét tartja az előzőnél jobbnak".

A film alatt lévő kommenteket is megpróbáltam elolvasni, de szánalmas angol tudásom nem pontos, ezért az egyik hozzászólót betettem a fordítóba. Érdemes elolvasni a szövegét.

"Valóban. Félretéve a nagy grafikai, ez a videó úgy tesz, mintha egy tömör története a Közel-Keleten, de azt mutatja, csak az egyik vetülete (háborúk) és a két szín: B & W, vagy inkább a B & B (Black and Blood). Egyrészt, ez elég képviselője a történelem az egész emberiség, de a másik viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy az emberek találták ki nemcsak a háborúk és vérontás, hanem szült Homerus, Mozart és Einstein. Hasonlóképpen, a Közel-Kelet történetében nem csak abból áll háborúk, hanem a találmány az írás és ábécé, az egyistenhit és a Biblia és még sok más. Megértem az üzenet szükséges, hogy egyértelmű és tömör, de legalább az utolsó dallamot lehet kevésbé pesszimisták.
kacsa0707
@karma1: Érződik a szőkeség, és az anyósság is jogos a SZASZ terrorista egyszemélyes sejt megalakítása.
verőce21
@karma1: (11:03) Festesd a hajad pl. vörösre és akkor nem fognak bántani a szőke nős viccek. :)
karma1
@verőce21: De az anyosviccek meg igen!...Na meg a skot viccek...:o))))
karma1
@kacsa0707: Szeretnel az en eszemmel ilyen szoke lenni itt, ahol en vagyok! A sertegetesed pedig nem bant, mert fel sem er hozzam - ennyi!
tivoli
@karma1: tegnap, 20:16
Már meg is sértődtél kacsára, úgy veszem észre. :-((
Nem kellene minden viccet személyes sértésnek felvenni, mert egy vicc csak akkor sértő valakire nézve, ha az illető találva érzi magát.
Másabb a helyzet, ha valaki durva módon direktbe aláz másokat valami vélt felsőbbrendűségből indíttatva.
keresztapa
@tivoli: Tegnap10:48 @tivoli: ma12:16-ra. Igazi jó látásod van. Te észlelted az okot ami kiváltotta a cselekményt. Az ok a folytatólagos megalázása, provokálása
a másik ember érzésvilágának vallásában gúnyrajzokkal sértegetni az nem az emberi megértés jele, a másik ember iránt. Úgy látszik megérte nekik mert a lap egymilliós példányszámba kelt el,tehát gazdaságilag megérte. De a 11 ember halála ennyit ér? Nekik lehet ezt is, az újságírói szabadság és a "demokrácia"adta jogok mögé bújva.
tivoli
@keresztapa: ma, 16:30
Akik ellen irányul a gúny, azoknak is joguk volna a demokráciához, hogy szabadon, megaláztatás nélkül éljenek.
Nagyon egyoldalú a demokrácia értelmezése.
keresztapa
@tivoli: Kevésbé kell csodálkozni rajtuk mivel ezek a demokráciát a saját érdekük kiszolgálójának képzelik, addig van demokrácia ameddig ők mondják, holott ha ismernék a demokrácia el nem ferdített értelmét, akkor nem mernének ilyen suta vélelmekkel élni.
karma1
@tivoli: Draga Nyuszikam! kacsa baratunk nem most ota, hanem regota a bogyomben van, - nem is allunk egy oldalon, de ezt Te is tudod...:o))
Honnan tudod, hogy az en habtiszta, rozsaillatu lelkemet nem serti verig, ha valaki le-szokez, vagy eppen a bibircsokos-anyosos vicceivel traktal???

Engem mindket eset rendkivul sert es megalaz, es b@ssza a csoromet; viszont egyszeruen elkerulom azokat az embereket, akikrol tudom, hogy ilyen vicceket fognak elengedni a kozelemben, valamint nem veszem meg az ilyen vicceket irogato lapokat sem! Honnan tudod, hogy kinel mi uti ki a biztositekot? Honnan tudod, hogy a sodrofam nincs elesre toltve?...

No azert!...:o))) (Te teljesen mas eset vagy, Veled lehet vitatkozni, ervelni, es ha megkerlek, Te biztos nem fogsz ilyen idetlen viccekkel szorakoztatni, es a problema meg van oldva!...:o))
tivoli
@karma1: ma, 20:18
Én is tudok egyet-kettőt. Még apósomtól hallottam jó néhányat, amikor anyósomat szórakoztatta vele. Érdekes módon ő nem idegeskedett, sőt jókat kacagott rajtuk. Az volt a kedvence, amikor após odaszólt a vejének, hogy "Matyikám, ha motorozni indulsz, ültesd fel anyádat, oszt addig menj, míg el nem hagyod". :-))
tivoli
@keresztapa: tegnap, 17:34
"A Charlie Hebdo"-támadás és a Mossad kapcsolata: Izrael a haragját Franciaországra zúdítja Palesztina elismerése miatt ? "
www.israellycool.com/wordpress/wp-content/uploads/Screen-Shot-2015-01-08-at-12.11.08-PM.png
tivoli
@keresztapa: ma, 18:19
Nahát! Milyen igaza van Orbánnak, hogy nem akarja ideengedni őket!
keresztapa
@tivoli: Tökéletesen, hogy miért nem? Azt már nem kérdezték meg az okos bevándorlást támogató Francia tudorok, és a libsik, mivel "nagyon jól jött a francia szélsőségeseknek is, hogy a legnagyobb nép dühvel tudjon fellépni a bevándorlás ellen, mert nem tudnak és nem is akarnak mit kezdeni. A francia kormánynak az elűzés a célja, francia földről. De mi az oka annak, hogy az USÁ-ból senki nem ment el a terrorellenes 44 állam és kormányfővel, hogy reprezentálja az esküvők lebombázását, kínzásokat, amit a Guantánamói fogolytáborban művelt, (Gitmo) illegális lehallgatásokat, rendszerint a "terror elleni harc "-al magyarázó terror nagyhatalom" na ugyan miért is nem?
tivoli
@keresztapa: Valami nagy-nagy disznóság van a háttérben, melynek fő rendezője Amerika és szövetségese. De majd ki fog az is derülni előbb-utóbb, s talán a mostani nyugatimádó népségnek kinyílik a szeme, hogy mennyire nem számít semmi a világhatalmi célok elérésén kívül. Pár millió ember jóléte a tét, milliárdok nyomorának, pusztulásának árán.
keresztapa
@tivoli: A gyarmat visszavág.! az olcsó munkaerő haszna, a bevándorlók népesség növelésével szintén visszavág, Iszlám állam lesz Francia ország kb negyven év elmúltával.
tivoli
@keresztapa: ma, 22:17
Valójában a gyarmati népeket kutya kötelessége volt beengedni a gyarmatosítóknak, ha már az élőhelyeiket elpusztították, különböző bányák, olajfúrók és még ki tudja mik miatt. Ergo, az európai ment oda először különböző gazdasági haszonszerzés reményében, amiből következik a mostani áldatlan állapot. Amúgy ezek a bevándorlók anyagilag nem kerülnek olyan sokba a befogadóknak mint hinnénk, mert busás haszon van az eredeti élőhelyük gazdasági kizsákmányolásából, s az bőven fedezi az ellátmányukat.
Na de ilyen gazdasági társulása nincs magyarországnak, miből etetnénk őket?

A probléma itthon is valós, mert itt meg cigányország lesz belátható időn belül, nem kell ide arab meg afrikai népség.
keresztapa
@tivoli: Ez a történeti valóság ami nem kerülhető ki a 21. században, a haszonszerzésnek káros következményeit. Nép szaporulat iszlám részről 8,1 ami az anyaország szaporulatát felháborító gyorsasággal túlszárnyalva van jelen.
Nem véletlenül van a francia bevándorlási ellenszenv. Aminek célja a bevándorlók elűzése a francia földről. A nemzet védelme az első, ami felülírja
a liberális felfogás minden szabadját. Ami fékeket, gátakat, határokat nem ismerve rasszista jelzővel bélyegez. De ez a homokfej Európai Unió még nem érzékeli, hogy ami egyrészt haszon, a másik részen milyen kár keletkezik, a ma még haszonnak, a holnap kára mekkora lesz, a nemzet eltudja e szenvedni, vagy a nemzet fog kisebbségben élni saját földjén.
tivoli
@keresztapa: Valszeg magyarhonba is exportálnának belőlük, oszt Orbánt gyalázzák, hogy micsoda dolog, hogy nem kér belőlük.
Nekünk meg hálát kellene mondanunk és imába foglalni a nevét.
Desischado
@magyarbakancs: A szivemből szóltál! Pontosan ez az én véleményem is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.