Vida Ildikó ex-NAV-elnök egykori rémálma Facebook-oldalán fejtette ki, mit gondol a menekültek kérdéséről.

Goodfriend arról írt: hallotta, hogy damaszkuszi barátai kimerültek az ott dúló háborútól, amely oly sokak életét elvette azok közül, akiket ismertek. Mindeközben látta a Magyarországon menedéket keresőkről szóló megindító képsorokat is.

A képek Magyarországról mostanában dermesztően emlékeztettek egy másik korszakra, amikor egy sérülékeny közösség azt gondolta, azért ülnek a vonatra, hogy újra letelepedhessenek, ám ehelyett egy táborban kötöttek ki. De a mostani alkalommal olyan sok ember volt hajlandó segíteni... ételt, italt, ágyat, orvosságot és még sok mást adtak a kimerült utazóknak.

Nem gondoltam volna, hogy ez a két világ – Szíria és Magyarország – összefonódhat így. Ugyanakkor mindkét világban – a vallási különbségek ellenére – sok közös van az emberekben és azok, akik a nehézségek ellenére felismerik, hogy ugyan annak az embercsaládnak vagyunk a tagjai, képesek lesznek őszinte melegséget és kedvességet mutatni

- zárta sorait Goodfriend.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Nemezis: Jeeee, putyin ugyanezert uralja az oroszokat, mert szerinte az oroszok sem tudnanak demokraciaban elni, nekik mindig kell egy "car atyuska" aki megmondja nekik, hogy eljenek, mit gondoljanak, mit csinaljanak - persze szigoruan a car atyuska javara...

Nekunk meg orban vezir mondja meg, hogy mennyire sosan egyuk a chipset, es mit gondoljunk a hitrol, az erkolcsrol, amit olyan kivalo jeles emberek akarnak a kis lurkok fejebe verni, mint erdo peter sejthalmaz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Logogrif
Sajnos egyre inkább igazzá válik Seneca mondása: "Gyakrabban használd a füled, mint a nyelved..." - no persze a félénk kutya vadabbul ugat,mint harap. Mielőtt kommentel valaki,előbb nem árt gondolkodni !!!
Nemezis
Talán nem kellett volna Szaddam Husszein Iraki, Asszad Sziriai, Kadhafi Libiai stb. rendszerét megdönteni. Ők elég jól kordában tudták tartani a népüket. Mert meg kell érteni, hogy az arab nép nem tud, és nem is akar demokráciában élni.Nekik a feudális rendszer való. Szaud-Arábia, Dubai, Oman, Kuvait nagyon gazdag országok, népük jól él. De egy demokratikus váltás után pár éven belül az onnan érkező menekülteket kellene fogadni, mert azonnal szétesnének, és Sziria sorsára jutnának. A tanulság az, hogy hagyni kellett volna az arab országokat, hogy éljék saját életüket, és csak arra figyelni, hogy ne legyenek világuralmi gondolataik.
nyanya001
Megint kérhet tolmácsot a Vida Ildikó ! :))
karma1
@Nemezis: Jeeee, putyin ugyanezert uralja az oroszokat, mert szerinte az oroszok sem tudnanak demokraciaban elni, nekik mindig kell egy "car atyuska" aki megmondja nekik, hogy eljenek, mit gondoljanak, mit csinaljanak - persze szigoruan a car atyuska javara...

Nekunk meg orban vezir mondja meg, hogy mennyire sosan egyuk a chipset, es mit gondoljunk a hitrol, az erkolcsrol, amit olyan kivalo jeles emberek akarnak a kis lurkok fejebe verni, mint erdo peter sejthalmaz...
pistapapa
Azt nem említi a fickó,hogy onnét özönlik a nép,ahol Ők a bombáikat szórják.
magyarbakancs
"Goodfriend arról írt: hallotta, hogy damaszkuszi barátai kimerültek az ott dúló háborútól, amely oly sokak életét elvette azok közül, akiket ismertek. "
Amerikai elnököt kellene ügy vivő úr meg kérdeznie,hogy mért kellett kirobbantania CIA-é nak az arab tavasz.
Talán azután lehetne kritizálni ügyvivő úr.
Mert önök minden szarnak ami jelenleg van a világban a felelősei.
Főleg a közel- keleten történtekért mivel kel az olaj maguknak.
Ezért mindenre képesek még a civilizációt is felszámolnák.
rugacs
Na így kell úgy szónokolni, hogy közben semmit se mondjon.
Lepényleső
Neki lehet rálátása,nekem nem adatott meg,csak a sejtés.
moiszikf
@nyanya001: Nem kell tolmács. Ezek úgy születnek, hogy tudnak mindenféle idegen nyelvet. A liszaboni szerződést is megszavazták fordítás és elolvasás nélkül.
moiszikf
Igazán itt volt már az ideje, párhuzamot vonni a holokauszttal!
Somogyi Katalin
@Nemezis: Hát, a magyarok vajon demokráciában akarnak élni?
Egy egyetemi oktatótól hallottam egy egyetemi oktató teremben nem is olyan rég, hogy mennyivel jobb volt nekünk a feudális rendszer. Azt fejtegette, hogy a jobbágy biztonságban élt földesuránál.
Az nem jutott eszébe, hogy a jobbágy biztosította földesura gazdagságát, amiből ő egy morzsát visszaadott jobbágyának. Amint látjuk, minden nézőpont kérdése.
justhpeter
Az USA hibát követett el, amikor visszavitte, nagyon kellene egy fehér ember ebbe az istentelen fehér-keresztény világba.
ilos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
világlátó
Én nem tudom mit tett, vagy mulasztott el megtenni Goodfriend úr Szíriában. Csak azt vélem kisejleni gondolataiból, hogy két nép miképpen áll hozzá egymás megértéséhez. A gondolat amúgy új megvilágításba helyezi a menekült képet. Azt látom, hogy a kezdeti buta plakátkampányt és a még butább orbáni kinyilatkozásokat sugárzó képet lassan, de biztosan felváltja egy másik kép. Ez pedig a következő. Ha már ideértek, ennyi viszontagság után, segítsük őket az emberiesség írott és íratlan szabályai szerint, registráljuk aki hagyja, ne kényszerítsük azokat akik ezt több okból nem akarják, pihentessük őket egy két napig, szűrjük ki a betegeket, elesetteket, hozzuk jobb erőbe a többit és vigyük el őket az osztrák határig, jelezve azoknak, ők is ezt tegyék.Politikusaink pedig ne minket kábítsanak mindenféle politikai célzatú maszlaggal, hanem az érintett kormányokkal értessék meg, mi ennyit tehetünk, többet nem tudunk és nem is akarunk.
A Dublin és Schengen már nem időszerű, mert az élet felülírta mindkettőt. Ezt most már számonkérni Magyarországtól nem jogos, nem is méltányos, azonkívül megvalósíthatatlan.
Mr Goodfriend pedig , miután jól ismeri a magyar helyzetet, segítsen megértetni főnökeivel a magyar magatartás belső mozgatórugóit. Nem kell mást tennie, csak Orbán Viktor szavaira no és tetteire figyelnie. Erről szíveskedjék tájékoztatni utódját is, miután Obama elnök urat is felkészítette. Én minden előzmény ellenére is bízom abban, hogy ő egy derék amerikai adminisztrátor, aki képes objektív képet alkotni országunkról és a jelen helyzetről.
Macskaszem
Persze, azért is Goodfriend a hibás, mert kiteregette, hogy egyes államhivatalnokok ki vannak tiltva az USA-ból, mert ordas nagy disznóságot követtek el. Orbán egy pillanat alatt a végére járhatott volna, sőt valószinűleg tudja is kik azok, de csak Goodfriendet basztatta, és a birkák is mind őrá bégetnek, ahelyett, hogy a csúti maffiózót tökön rúgnák. Mondjuk a választásokon.
TASzSz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szettevette
@magyarbakancs: Szerintem is teljesen igazad van. Ők robbantották ki a háborút Szíriában és a Közelkeleten és mind az olajért! Amúgy ott vannak a gazdag arab országok, a nyelvük is hasonló, miért nem oda mennek? Mert ők sem fogadják be őket, pedig tök gazdagok. Akkor nekünk miért kellene? Hiszen innen is elmennek a fiatalok külföldre dolgozni, hogy meg tudjon élni.
nyanya001
@Horizont: Ideje lenne kivágni mint a macskát sz@rni !
nyanya001
@Horizont: Ilos a másik, csak az burkoltabban zsidózik
TASzSz
@Horizont: Like neked! Igazi magyar vagy! Nem tudom miért kellett jelenteni?! Ja, magyar vagy!!!
TASzSz
@Horizont: Újra LIKE neked! A többit személyesen, mert nem tartozik másra!!! SZERINTEM! Ja, törlik a kommnetemet! Tudod mit menjél Brüsszelbe és árulkodjál a magyarokra, ez úgyis magyar szokás... Tavaly 35 ezer magyar jelentette fel a szomszédját a NAV-nál!!! Ez a FASZA, vazze!
TASzSz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
TASzSz
@Horizont: ÚRIEMBER VAGY!!! Én azért LIKE-ollak azért, mert a magánbeszélgetésünket kiteszed!!! Nem tartozik másra! Tudod?! Mitől félsz???
Ja, és ha innen engem kitiltanak LESZAROM! Lesz új NICK-em! Új IP címmel...
TASzSz
@Horizont: Én továbbra is ÚRIEMBER leszek és PRIVÁTBAN írok... NEKED!!!
TASzSz
@Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont: @Horizont:
Szeparepa
Ne pofázzon, hanem ide Nato, ENSZ és USA hadtesteket védeni Európát amíg még nem késő csessze meg..!!!
TASzSz
@Horizont: BUTA vagy! Kiteregeted, amit írok neked PRIVÁTBAN?! Szerinted mást érdekel???
TASzSz
@Horizont: Te kezdted!!! Én LIKE-ollak!!! Adok a LIBIDÓDNAK!!!
Szeparepa
@Horizont: Hallod én nem őket fogom behívni, hanem harcra hívom a magyar férfiakat... Ha hamarosan ennek a parazita inváziónak nem lesz vége.. UTCÁRA MEGYÜNK... nem egy, nem kettő, hanem SZÁZEZREK.. kapával, kaszával, villával.. és akkor nem kell Ensz, sem Nato meg határzár... hanem egymillió HAZÁJÁT VÉDŐ magyar férfi, fog itt rendet csinálni... én szóltam
Tényfeltáró
@Szeparepa: Sürgősen jelentkezzél az ideggyógyászodnál.
Tényfeltáró
@Macskaszem: Ha látnád azt a listát, és ki van az első helyen, nagyon meglepődnél, de csak egy pillanatra.
Szeparepa
@Tényfeltáró: A tükörnek magyarázol idióta?
Desischado
Goodfriend mondott egy két igazságot, annyi szent!
magyarbakancs
@szettevette: Olever Ston remélem jól írtam.
Volt egy sorozata a Spektrum Tv-n 10 részben.
Az USA története és politikája.
Ajánlom mindenkinek megmutatja az USA mocskos jelemét.
magyarbakancs
@Horizont: @szettevette: Áruld már el hány menekült szeretne ITT maradni??
Egyesem akar itt maradni .
Az országból azért nem kell szemét dombot és átjáró házat csinálni a mocskos arabjának.
Védje meg magát otthon ,vagy meneküljön a Szomszédos Szaúd-Arábiába,Iránba,Kuvaitba.Kezükbe kalasnyikovval születnek.A történelmük folytonos harc és terrorizmus Szíriának,Pakisztánnak,,Afganisztánnak.
JAJMÁR
@Szeparepa: Te szerencsétlen! A hazád szabadságáért, az emberek jobb életéért, az iskolák felemeléséért nem, de a háborúból menekülő emberek ellen kaszával mennél? Már nem tudom szó nélkül hagyni ezt a hihetetlen "sötétséget", ami belőled jön.
Mégis mit képzelsz te saját magadról, ugyan mivel és mitől lennél te fölötte azoknál az embereknél és annál a népnél? Csöndben maradnál, kevesebbet ártanál.
magyarbakancs
@Horizont: "Nem kell segítened, nem kérte senki, de ne is mocskolódj már. Akárkit megszólaltattak és elmondták személyes tragédiájukat, mind megrázó volt. Egy sem mondta, hogy azért jön ide, mert több pénzt akar."
A munkám során segítek mert kötelességem,de mint magánember nem bírom őket.

Nem tudom te hány éves vagy de már 30 ével ezelőtt is volt velük gond mint itt tanyázó diákként.Rengeteg arab betegem volt és nem kívánom a velük kapcsolatot mint magán ember.

Valutáztak ,feketéztek és még más illegális tevékenységet is folytattak.
Ölelgessed mind a mellkasodra ,legyen örömöd benne.
Tényfeltáró
@Szeparepa: Az a te műfajod. Vasalják már a kényszerzubbonyodat.
magyarbakancs
@Horizont: "Ölelgessed mind a mellkasodra ,legyen örömöd benne."
Ne ölelgessed őket.
Gondolkodjál el amit írtam.Nem szeretem az arabokat elég sok gondvolt velük mindig és probléma.
Én hatvan felé haladok.
magyarbakancs
@Horizont: "Amúgy amíg én nem bántalak te se bántsál kérlek ilyen mondatokkal!"
Igazad van barátságtalan voltam veled elnézésed kérem.
kukac50
Ez a vélemény nem az Orbán kormánynak szólt hanem a civileknek!
evacica
@magyarbakancs: Te úr Isten csak nem orvos vagy ilyen nézettel és gondolkodással?!
evacica
Sajnos Goodfriendnek igaza van, bizony el kéne gondolkozni rajta bizony eszembe juttatja 1944 et!
magyarbakancs
@evacica: Te úristen nem vagyok orvos és mi van a nézeteimmel.
Mi van a gondolkodássommal?
Mert nem szeretem az arabokat.
Te minden népcsoportot kedvelsz?
Liberális maszlagot nyomod?
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.